Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okul...

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ee... Mini mini birler çalışkan patiler okula gidecek artık. Okul hakkında düşüncelerinizi yazın bakalım.

Ayrıca Lise bitirenlerden de birkaç lise tüyosu almam lazım. Yoksa bitiremeyeceğim.

Bi gazla konu açtım ama Frmtr konusu gibi olmaya. Yoksa yeri garbage miydi?
Mesaj tarihi:
Hakkaten aga lise bitirenlerden tavsiye ?

Calis, bogazicine gir, manzarasi super, her gece oturur bogaza karsi içersin, hemen okulun orada bi arka sokakta az asagilara dogru da koc gibi ucuz mu ucuz buyuk mu buyuk evler bulursun, arklarinla kalirsiniz felan..

Calis : ) bunu diebilirim. Bogazici Uni ii : )
Mesaj tarihi:
Ya benim en büyük korkum Yabancı dilde eğitim. Sevmiyorum da zaten bu uygulamayı. Boğaziçi yabancı dilde galiba. Kolay mı oluyor? Çünkü insanın Türkçe anlayamadığı şeyler olur yani. Tüm korkum bu.

İngilizce eğitimini iyi alıyorum liselere kıyasla. Okulum Bursa'da en iyi ingilizce eğitim veren okul.Şanslıyım bu konuda ama. Korku işte...
Mesaj tarihi:
diyosun ki korkma... Gerçi yapılacak birşey yok. İyi üniversite iyi iş oluyor heralde. Balıkesir makina mezunu abim var 4 yıllık. İş bulamıyor mesela. Dil de olmayınca...
Mesaj tarihi:
İngilizce İktisat'tayım.
Korkulacak birşey yok.
Gün gelir 8 sayfa yazarsın sınavda, 40 alırsın.
Gün gelir 9 sayfa yazarsın, 75 alırsın.

Öyle işte...

İngilizce 21.YY olmazsa olmazı...
Mesaj tarihi:
Boğaziçi olmazsa intiharada gerek yok ama. Çok fazla örneğini gördüğüm birşeyi söyleyeyim; büyük ünilerden olsun neresinden olursa olsun mantığıyla tercih yapmayın. Hem senelerinize yazık hemde iyi puan yapıp boşa harcamak kötü. Lise son olanlar çalışsın, bu seçeneklerle yüz yüze gelmek zorunda kalmasınlar.
Kalan liselilere söyleyebileceğim tek şey eğlenmeyi unutmayın. Lise ilerledikçe insanın dertleri, sorumlulukları artar. Bütün kendi döneminizdekileri tanıyın. Sonraki yıllarda ilerkileri geridekileride tanıyın.
Lise sona geldiğiniz vakit, biraz daha çalışmış olsaydım keşke dersiniz ama ayrıca keşke daha çok revir izni alıp kantinlere gitseydim, Ayşe'yle daha çok buluşsaydım da dersiniz. Belli bir süre sonra sınıfça disiplinlik olmalar, okula nargile getirip duvar halısı asarak fotoğraf çektirdiğinizin müdür tarafından duyulması akabinde adamın sinir krizine falan girmesi, okula kahve makinesi getirip gelen kimyacıya hocam bugün ders yapmayalım diyerek fincan uzatmanız, felsefeciyle sinema muhabbetleri yapmanız, maçlar falan hepsi keşke daha fazla yapsaydık dedirtir insana. Ben dedim şahsen, şu kıza niye çıkma teklif etmedim dedim. Fizikten kalıp, hocayla arayı açmasaydım dedim. Dedim, dedim.
Demek istediğim şey aklınıza gelen "Şunu yapsak ne kadar matrak olurdu değil mi?" dediğiniz her şeyi sıkılana kadar yapın. Bütün kat eksiksiz lahmacun söyleyin müdür kafayı yesin. Bunları yaptığımız vakit uyarı aldık hep. Ama bir kere bile pişman olduğumu hatırlamıyorum.
Önemli başka bir noktada çalışın arkadaşlar; sayısalcılar için söylüyorum dersler kendi kendilerini öğretmiyor. Yazın ortasında sınava gelmek ne kadar sıkıcı bir olaydır bir bilseniz..
Mesaj tarihi:
said:
Redeagle, 15 Eylül 2007, Cumartesi - 22:56 tarihinde demis ki:

Boğaziçi olmazsa intiharada gerek yok ama. Çok fazla örneğini gördüğüm birşeyi söyleyeyim; büyük ünilerden olsun neresinden olursa olsun mantığıyla tercih yapmayın. Hem senelerinize yazık hemde iyi puan yapıp boşa harcamak kötü. Lise son olanlar çalışsın, bu seçeneklerle yüz yüze gelmek zorunda kalmasınlar.
Kalan liselilere söyleyebileceğim tek şey eğlenmeyi unutmayın. Lise ilerledikçe insanın dertleri, sorumlulukları artar. Bütün kendi döneminizdekileri tanıyın. Sonraki yıllarda ilerkileri geridekileride tanıyın.
Lise sona geldiğiniz vakit, biraz daha çalışmış olsaydım keşke dersiniz ama ayrıca keşke daha çok revir izni alıp kantinlere gitseydim, Ayşe'yle daha çok buluşsaydım da dersiniz. Belli bir süre sonra sınıfça disiplinlik olmalar, okula nargile getirip duvar halısı asarak fotoğraf çektirdiğinizin müdür tarafından duyulması akabinde adamın sinir krizine falan girmesi, okula kahve makinesi getirip gelen kimyacıya hocam bugün ders yapmayalım diyerek fincan uzatmanız, felsefeciyle sinema muhabbetleri yapmanız, maçlar falan hepsi keşke daha fazla yapsaydık dedirtir insana. Ben dedim şahsen, şu kıza niye çıkma teklif etmedim dedim. Fizikten kalıp, hocayla arayı açmasaydım dedim. Dedim, dedim.
Demek istediğim şey aklınıza gelen "Şunu yapsak ne kadar matrak olurdu değil mi?" dediğiniz her şeyi sıkılana kadar yapın. Bütün kat eksiksiz lahmacun söyleyin müdür kafayı yesin. Bunları yaptığımız vakit uyarı aldık hep. Ama bir kere bile pişman olduğumu hatırlamıyorum.
Önemli başka bir noktada çalışın arkadaşlar; sayısalcılar için söylüyorum dersler kendi kendilerini öğretmiyor. Yazın ortasında sınava gelmek ne kadar sıkıcı bir olaydır bir bilseniz..

Çok doğru özetlemişsin herşeyi. Nargileyi yapıcam ayrıca ;)
Mesaj tarihi:
İngilizce'den nereye kadar kaçabilirsin ki :)
Son sınıfsan okulu salla dershaneye aban. Okul sınavlarından önce dershaneye gidip hocalara söylersen çalıştırırlar güzel notlar alırsın zaten. Çalış çalış boş durma gibi bişey demiyorum. Çalışmayı seviyosan sürekli çalış, sevmiyosan ilk dönem çok kasma ikinci dönem sağlam asıl derim ne de olsa yaklaştıkça artıcak olan yusuf seviyenle çalışmak isteyeceksin.

Bırak Boğaziçi falan inek onların hepsi :P
İtü'ye gel çok kral ortam var hem burda kızlar teklif ediyomuş.
Mesaj tarihi:
said:
Holy, 15 Eylül 2007, Cumartesi - 22:59 tarihinde demis ki:

İngilizce'den nereye kadar kaçabilirsin ki :)
Son sınıfsan okulu salla dershaneye aban. Okul sınavlarından önce dershaneye gidip hocalara söylersen çalıştırırlar güzel notlar alırsın zaten. Çalış çalış boş durma gibi bişey demiyorum. Çalışmayı seviyosan sürekli çalış, sevmiyosan ilk dönem çok kasma ikinci dönem sağlam asıl derim ne de olsa yaklaştıkça artıcak olan yusuf seviyenle çalışmak isteyeceksin.

Bırak Boğaziçi falan inek onların hepsi :P
İtü'ye gel çok kral ortam var hem burda kızlar teklif ediyomuş.

geliyom 2 sene var bekleyin. (11. sınıf ve iki sene çünkü 4 yıllık sistemim.12. sınıf okuyan ilk kobaylar dan olucam)
Mesaj tarihi:
Abi dalga gecer gibi yazmişsin resmen, ingilizce dil egitimi felan : )

2003 yildirim beyazit anadolu lisesi mezunuyum. ( Ankara )

2004 de Belcikaya geldim. Universite için.
Katholiek Universiteit van Leuven ( KULeuven )

5.siniftan itibaren anadolu lisesine girdik, orada da bitirdik liseyi. 7 sene ingilizce aldim. Afedersin ama hiç bi haltima yaramadi Lise İngilizcesi.

Belcika'da simdi uni'ye gelelim.

Hollandaca ve İngilizce olarak aliyorum derslerimi.
Halk Fransizca, Hollandaca, Almanca konusuyor.

Korkulacak bişi yok, Uni'de guzel ingilizce ogrenimi aliyorsun. Dilden korkma abi, ilgilenirsen sokersin.

Facebook'dan felan amerikali bi mailfriend bulursun, her hafta o haftanin olaylarini felan yazarsin, hem sirdaş olur, sonra bir gun cikar gelirler felan, belki sen gidersin, dilini geliştirirsin bu yontemlede. Takildigin seyleri sorarsin felan. Yaptigim seyler bunlar.

Bogazici iyidir diorm. Avrupa'da gezmedigim ulke kalmadi, gormedigim manzara. Bogaziciye girip o bogaza karsi oturdugum kadar hiç bir yerden keyif almadim.

Lise'de salak gibi, gider sagda solda vakit gecirirdik, bu vakti nerede bulucaz bi daa derdik. Asil vakti uni'de buluyorsun. Ortam'i uni de buluyorsun. Cok onemli bişi, iş olarak bakmiyorum ben olaya. Bir tur sosya deneyim, ileri için hatira, herkesin bir kez tatmasi şart diorm.
  • Yeni Oluştur...