Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdam Cezası

Durotan

Öne çıkan mesajlar

rica edicem "yaşam hakkı" filan demeyelim. ölenlerin açısından bakmak bu kadar da zor değil. idam edilenin açısından da bakın ama kurbanın açısından da bakın. ikisinin arasında bi fark var; biri sebepsizce (ya da zevk, töre, anlaşmazlık uğruna) öldürülüyo, diğeri ise birini öldürdüğü için öldürülüyo. ölümün ceza mı adalet mi ödül mü olduğu gerçekleştiği yere göre değişir diye düşünüyorum. savaşta ölüm ile darağacında ölüm başkadır. ama burda günlük hayattan söz ediyoruz, bi savaş ortamı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

cok ikilemde kalinacak bi konu bu.
cok kesin konusan arkadaslari ayakta alkişliyorum
lakin ben 8 defa yaz sil yaptim postumu.
idamı hak eden insanlar gercekten var, lakin bunu bi kanuna dokup, abuse edilmeden kimsenin hakkı yenilmeden nasil yapariz, nasil baglariz bilmiyorum.
dedigin gibi spawn, o adam sucsuz bulunabilir ancak bu gercekten düşük bi ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

İdam cezası olmamalı.
Hiçbir artısı yok.
Ufak bir bebeği tecavüz eden adam idamı haketmiyor.Çünkü idam onun için kurtuluş olacaktır.Müebbet hapis alıp cezasını vicdanıyla çekmesi en iyisi.
Üstelik hapishane de tecavüzden içeri girenler emin olun idam cezasına çarptırılmaya razı gelirler.Yapmadıklarını bırakmıyorlar tecavüzcülere diğer mahkumlar.
Zaten giren saklıyor ilk başta fakat gardiyanlar cezasını kesiyor adamın işte söylüyorlar.

Hukuk ta zaten asla yeri olamaz bir insanın yaşam hakkının elinden alınmasının.
Bizde niye bu kadar tartışılıyor bu.
Çünkü sağolsun Rahşan affıyla çıkanlar tekrar suç işliyorlar ve işleyecekler bu yüzden her olaydan sonra idam cezası gündeme geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet kesinlikle intikam alınacaksada bence müebbet ceza daha ağır bir intikam...idam kurtuluş çünkü idam edilen tecavüzcü ölürken katlettiği kızdan daha az acı çekicek bu yönden bakılıyorsa yinede adil değil idam cezası gereksiz idam cezası onu dünyada çekiceği cezalardan kurtarmak gibi birşey cennet yada cehnnem diye birşeyin varlığından emin değliz idam edince butun sorumluluğu üstümüzden atıyoruz başka varlıklara yüklüyoruz ona ceza verme işini ama bu adamın cezası dünyada gözlerimizin önünde verilmeli ki başkalarıda onun yaptığını yapmasın idam ceza sayılmaz

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 18:32 tarihinde, rayka tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten af olmasa, ömür boyu hapis cezası birkaç düzenlemeden sonra gayet güzel bir ceza haline gelebilir çok ağır suçlar için. Bugun gazetede okudum adam 2 kisiyi oldurup etlerini yemiş, insan etini sevdim nasılsa 30 yıla bir af cıkar ben de cıkarım, aynı seyi yaparım pisman degilim diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bu konuda fikrimi paylaşmak istiyorum

işe önce müebbet hapis cezasının Türk insanının üzerindeki etkilerini düşünelim

abicim şimdi adamın teki cinayet işlerken kafasında şu fikir var ulan ben bu adamı öldürsem idam yok ya ömrümün sonuna kadar devlet bana hapiste bakar oh rahat ederim borç yok bişi yok dert yok tasa yok

ama kendimize Amerikayı örnek alalım çoğu eyaletinde idam cezası var adamlar toplumun karşı gördüğü ve tasnif etmediği suçluyu idam etmekte ve bölece suç oranını azaltmakta ha ne kadar azaltıyor orası onların bileceği bi iş

şimdi size soruyorum sevgili patiler yanlış anlamayın lütfen..
farzedelimki anneniz ve kız kardeşiniz yolda giderlerken sapığın teki annenizi dövüp kız kardeşinize tecavüz ettikten sonra öldürüyor..
(allah hiç kimsenin başına böle bi olay vermez inşallah)(bkz. ana okulu öğretmeni olayı)
biraz düşünün siz böle bu olayda ne düşünürdünüz o adamın müebbet hapis almasınımı yoksa idam edilmesinimi?
vede o adamı devlet sizle brb bi odaya koysa siz o adamı napardınız?
Sosyal ağlarda paylaş

abi türkiyede çalışmıyosunki.amerikada idam edilmesen bile en azından hapiste taş kırıyosun bilmemne cezaevlerinde.

kışın yatıcak yeri olmayan 2 paket cips çalıp hapse giriyor kışı geçirip çıkıyor.

amerikadaki sistem burda olsa o kadar kolay değil.he amerikada yine suç çok fazla onuda nüfusa veriyorum ben.türkiyenin nüfusuna oranına kıyas orda suç yok gibi ama
Sosyal ağlarda paylaş

birisi kardeşimi öldürse,anneme babama sormaları lazım biz bu adamı napalım diye.hapse giriyor 2 gün sonra çıkıyor adam sonra geriye acılar kalıyor.ben 40 yıl hapis yerine idam taraftarıyım.

af diye bişey olmasa taraftarı değilim ama.40 yıl sürünsün ufacık bi odada o zaman noluyor görür tabi.

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 19:45 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ardeth'in dediği gibi, hatta abd'de yaşanan şöyle bir örnek vardı:

adamın biri ufak bir kız çocuğuna tecavüz edip öldürmekten ömür boyu hapis cezası alıyor. yıllar sonra dna testi ortaya çıkınca eldeki kanıtlara uyguluyorlar ve adamın masum olduğu ortaya çıkıyor, salıveriliyor. bu adam idam edilmiş olsaydı ortaya çıkabilecek haksızlığı düşünebiliyor musunuz?

ben caydırıcı olduğunu da düşünmüyorum, neden derseniz: zaten o ciddiyette suç işleyen insanlar yakalanacaklarını düşünmüyorlar. yakalanmamak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklardır. hal böyleyken idam cezası intikam alma güdüsünden pek öteye geçemiyor kanımca.

ha bana denebilir ki, "senin ailene ya da sana birşey yapılsa ne derdin?", herhalde idam edilsin derdim. intikam alma hissinden kaynaklı bir olay işte. yoksa idam cezası olan abd'de suç oranları daha mı düşük?

yalnız burada önemli bir nokta müebbet hapiste ceza indirimine gidilmemesi olacaktır. ölene kadar hapsedilmekle 30 yıl hapis filan aynı şey değil. bazı insanların sokağa salınmaması lazım ne olursa olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

intikam duygusu dedin, guzel nokta da.
insanlarin canlari yanıyor,
ufacik kardesim var, biri oyle bişey yapsa, sonra da sadece hapis cezasi alsa, bu benim içimdeki aciyi dindirmez.
o adamın öldügünü gormek isterim
devlet eli araciligiyla gidermek lazim bu duyguyu
yoksa insanlar kendi işini kendi gorur.

cocugu tecavuz edilerek öldürülmüş bi babayı, hapis cezasi yatistirmaz.
o adamı ya icerde sisletir ya cikmasini bekler.

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 19:46 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...