paspatur Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Gacırt... Hade bakalım hayırlı olsun edit: sığmadı link veriyorum; Abdullah Gül'ün geçmişindeki 8 önemli söz... http://saysmiles.blogcu.com/3991223 [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 14:10 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ]
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Öfff geçmiş, geçmişte kaldı. Değiştiler işte. Güler yüzlü ve sempatik bir cumhurbaşkanımız oldu. Daha ne istiyorsunuz?
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Vatana millete hayırlı olması dileği ile.
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 niye geliserek degismeye inanmiyorsunuz.. Gecmiste subyanci olabilir ama bak degisti.. Turkiyeyi batiricaz diye demec vermis olabilir ama degisti.. Turkiyeyi dava eden ilk first lady hem demokrasiye bak bizi dava etti geldi tepemize koyduk bence demokrasi ornegi olmasi lazim.. DEMOKRASI BUDUR SANDIGA GOMDULER SIZI HALA KENDINIZI ELIT KESIM GORUYORSUNUZ ITIRAZ EDIYORSUNUZ.. pff
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 turk milleti gariptir her bir lafi kaldirmaz ibne dersin kizar da sikersin aldirmaz Neyzen Tevfik.. gerci bu siirin cesitli versiyonlari var hangisi dogru bilmiyorum ama Neyzen Tevfik okumuz biri olarak dogrusunun bu oldugunu dusunuyorum..
sir Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 dedelerimize de sübyancı demeyin bari be. bi haddinizi bilin. evet gereksiz ve aşırı çıkışları da var ama doğru söylediği şeyler de var, mgk konusunda haklı, israil konusunda haklı, türban konusunda da haklı, hatta bugün ulusalcı kesimin savunduğu pek çok şeyi, özellikle anti-emperyalist duruşu bikaç yıl öncesinde savunmaktaymış..sonradan hükumette yerini alınca da hanyayı konyayı görmüş, söylemini ve duruşunu yumuşatmış zaten..bence kendini değiştirip geliştiremeyen deniz baykal ve benzerleri utansın ;) evet hayırlı olsun, bekleyip görücez.
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 kim derse demokrasi saymalı onu asi kırılmalı kafası böyle olur siyasi...
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 İnşallah hayırlı olur gerçekten Cumhuriyetimize sahip çıkar ve bizleri düşüncelerimiz yüzünden utandırır. Milletimize devletimize hayırlı olsun. Dün , Sezer gibi kırmızı ışıktada beklemiş.Hadi bakalım hayırlısı. Bu ülkenin Atatürk'ten sonra gördüğü en iyi Cumhurbaşkanına ise sonsuz teşekkürler.
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 bugün anlayamadığımız şey, chp'nin türkiye'nin muhafazakar partisi olduğudur. evet ilk bakışta akp daha muhafazakar gibi duruyor, ama onlarınki sadece dini açıdan muhafazakarlık. chp, milli değerler ve geleceksel ilkeler açısından daha muhafazakar bir konumda şu anda. zaten akp nin liberal (kimi peşkeş der, kimi günü kurtarmak, ama sonuçta adı liberal) politikasına bakarsak muhafazakar bir parti olamayacağını görürüz. muhafazakar partiler tarih boyunca 3. dünya ülkelerinde ordunun desteğini de hep yanında bulmuştur. günümüzün şartlarında muhafazakar parti chp olduğu için ordunun desteği de onun yanındadır. akp yi uzun süre muhafazakar partilerin zorla ya da güzellikle egemen olduğu 3. dünya ülkelerinde, kendi istediği gibi yaşamak isteyen devrimci çoğunluğun partisine benzetiyorum. evet, biz her ne kadar kabul etmek istemesek de türkiye'de dindar olan ve yaşam şartlarının kendileri için daha kolaylaştırılmasını (en azından türban meselesi gibi) isteyen kesim diğer gruplara göre çoğunlukta. geçmişe bakarsak, refah partisinden, demokratik partiden bunları görürüz. abdullah gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen ancak geçmişteki söylemlerine ses çıkarmayan akp seçmeninin de büyük çoğunluğu bu gruptan. biz burada ne kadar tartışırsak tartışalım, oylarda kültürlü-aydın-eğitimli kesimin pek bir etkisinin olmadığı çok açık. oyların asıl belirlendiği yer anadoludur. ve anadoludaki insan ülkenin başına getirdiği adamların ideolojisine, dış politikasına göre değil, kendine sağladığı şartlara göre karar veriyor. atatürk cumhuriyeti kurduğunda yıllarca halkın çoğunluğu tarafından sevilmedi. çünkü atatürk'ün arkasında savaşan türkler, istanbul hükümeti için savaşıldığını sandı uzun süre. haliyle atatürk çıkıp cumhuriyeti ilan etme sürecine girince bir anda büyük tepki topladı. ancak halk, yıllar sonra anlayabildi bu rejimin kalitesini ve atatürk'e büyük minnet beslenmeye başladı. ama bazı grupların fikirleri değişmemişti, bu insanların dönmesini sağlayan, otellerin yakılmasını, misyonerlerin öldürülmesini, yahudilerin linç edilmesini sağlayan politikaları izleyen bu gruptur. bu grup öylesine başarılı ki, yıllarca halk eline geçen her fırsatta dindar-dinci partileri başa getirmiştir. bunun yanında, atatürk ilkelerinin muhafazasını üstlenen gruplar başarısız politikalar izleyerek halkın kısa sürede kendilerine sırt çevirebilmesini sağlamışlardır. bugün halk atatürk'ün ilkelerine sadıklığı tartışılan bir oluşuma büyük destek veriyorsa, bunun tek nedeni diğer tarafın başarısızlığıdır. ve artık en üst kademeyle birlikte devletin tüm yönetimine egemen olmuş bu oluşuma ses çıkartamayız, yapacağımız tek şey, çalışmak, çalışalım ki birşeyler yapıp onların karşılarında durabilelim. boş boş konuşmakla tartışmayla olmuyor bu işler. artık susmamız gereken zaman gelmiştir. bizim savunduğumuz şey doğru olan olsa dahi, yapmamız gereken şey susup birşeyler yapmaktır. o yüzden abdullah gül'e de ses çıkarmamamız gerekir, biz ne kadar sesimizi yükselttiysek o, o kadar yükseldi çünkü.
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 ya agzimi bozmak zorunda kalicamda sizin gibiler hakli cikicak.. LAfa bak dedelerimize oyle demeyin.. Yav ataturk un annesi turban takiyor dediniz bu kadarmi dusunceden yoksun fikir uretmekten aciz garip adamlarsiniz? gunun kosullari sartlari denen birsey var.. ve ayrica sen bu adamlarin soylemlerine hak veriyorsan zaten seninle konusucak tartisacak birseyim olamaz fanatizmin doruklarina cikmissin cunku.. not: ha ayrica benim ailemde oyle 30 yasindayken 15 yasinda biriyle evlenen kimse yok yani bizim dedelerimiz zamaninda bile garip bir olaydi bu.. Herkes kendi dedesinde arasin subyanciligi
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Zamaninda islamiyette 4 kadinla evlenebiliyordun bence yine evlenelim.. Zamaninda kilicla kalkanla sokakta dolasabiliyorduk yine dolasalim.. Fetihlere cikalim viyanayi kusatalim zamaninda yaptik nasil olsa..
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Walla benim dedemlerde yaşıt evlenmiş. Bizim içinde acayip...
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7168511.asp?gid=180&a=231117 Az kaldı az.
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Ayrica benim kizdigim soylemlerinin sacmaligi ve tiksindiriciligin yaninda meclise girince tam tersi seyleri soylemis olmasi.. Bana o yillardaki soylemleri ile bu yillardaki soylemleri arasinda benzerlik olan bir konusma goster herkesten ozur dilerim burdan.. bosuna arama yok.. YA BU ULKENIN CUMHURBASKANI AMACIMIZ REJIMI DEGISTIRMEK DEGIL DIYE KAPI KAPI DOLASTI NEYINI SAVUNUYORSUNUZ NEYINI BIRAZ AKLINIZI BASINIZA TOPLAYIN KAFANIZI KULLANIN.. insanlari ikna etmeye calisti hala savunuyorsunuz vay gencligin haline vay birde %52 si genc olan Turkiyenin onu cok acikmis bok acik turkiye coktan olmuste saygidan gommemisler..
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 http://www.ntvmsnbc.com/news/369256.asp Az kaldı az.
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Kara bir gun Turkiye icin. Uzlasilan bir adayla gelmektense kendi adamlarini cumhurbaskani yapmakta israr ettiler. Artik cumhurbaskanligi makamida siyasilesti.Bayraklarinida karisi vasitasiyla diktiler Cankaya'ya.Dokunulmazligida getirirler tam olur. Kendisi benim cumhurbaskanim olmayacak
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 O gün dediğini bugün değiştiren adam yarında ugün dediğini değiştirir. Biraz lafının adamı olsun Tayyip ve Gül.
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Vallahi kotu niyetimiz yok efendim , rejimi degistirmek gibi seyler haşa diyerek kendini aklama cabasına girebilecek insanların utanmadan sıkılmadan cumhurbaskani olabilmesi ayrı bir olay zaten.
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 anti-emperyalist tutumu birkac yil once savunuyordu simdi en buyuk emperyalist olmadimi? yoksa baska gulden mi bahsediyoruz biz Abdullah Gul dimi? Hani cumhurbaskani olucak bugun? Anti-emperyalist kendisi ha? O yuzden ulkenin tamamini satiyor nehirleri daglari satmaya kalkiyor. Amerika en buyuk dostumuz basa geciyor diye baslik atiyor? alla alla ya sen okudugnu anlamiyorsun ya ben okudugumu ikimizden birisi gerizekali ama kim?
sir Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 dedende yoktur, dedenin dedesinde vardır, sonuçta bu ülkede 80-90 yıl öncesinde gayet olağan bişey, hem akraba evliliği hem de genç yaşta evlenme/evlendirilme- anadoluda daha halen çok yaygın.. zaten esas mesele şu densizlik, rahmetli akrabalarıma yakıştırma yapmanın hiç alemi yok, sabrımı zorlama, ağzımı da bozdurma şimdi. düşünceden yoksun diyen adam düşünce dolu postlar atsa yüreğim yanmaz yaa, senin düşünce anlayışın "sübyancı" demek mi? bak doruk'un yazdıklarına, düşünce dediğin öyle olur işte, senin yaptığın alenen saldırı, alenen çirkeflik. sen hak vermiyo musun şimdi israil'in filistin'i işgal ettiğine? sen hak vermiyo musun ülkede ordunun siyasette haddinden fazla söz sahibi olduğuna? tamam vermiyosun, ama vermiyosan bana veya aileme hakaret etme hakkına sahip değilsin, kimseye hakaret etme hakkına sahip değilsin. tartışıcaksan fikir tartışıcaksın, insan tartışmıcaksın çünkü sonunu direk hakarete vardırıyosun. ben demedim Atatürk'ün annesi türban takıyo diye, onu git tayyiple tartış bana ne.
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Tayyip ve Gül hiçbir zaman lafının adamı olmadı. Mesela Tayyip Erbakan'ın öğrencisiyken başka konuşuyordu,şimdi başka konuşuyor. Siyasette, özellikle Türkiye gibi bir ülkede, etik gibi kavramlar beklemek çok acayip bence. İki gün sonra işlerine geldiğinde yine farklı konuşurlar. Sezer de zaten belirli duruşu olduğu için sevilmedi bir cumhurbaşkanı olarak. [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 14:56 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 bak kendin soyluyorsun 80-90 yil once iste ben buna kiziyorum 2007 yilindayiz 80-90 yil once 1927 ve 1917 yilllari oluyordu.. Kiyaslama yapmak icin muthis bir ornek gercekten.. Israil filistini isgal etti.. Evet isgal etti. Sayin Buyuk insan yuce cumhurbaskani abdullah gul ne yapti? Israil e nota mi verdi Filistine destek mi verdi? Ordu gereginden guclu evet guclu olmasaydi halimizin ne olacagi cok belliydi.. O zaman duzelteyim 1927 ve 1937 yillarinda yapilan kucuk yasta evlenmeler subyancilik degil ama 1970 ten sonra yapilanlar subyanciliga giriyor.. oldumu? bir not daha: benim dedemin dedesindede yoktu demekki bilincli insanlar herhangi bir tarihtete bilincli olabiliyorlar.. [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 14:59 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ]
sir Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 neyse geri kalanlara da cevap vereyim, adamlara "eskiden dinciydiler şimdi de dinciler değişmez bunlar" diye mi itiraz ediyosunuz, yoksa "eskiden söylediklerini artık söylemiyolar, omurgasız bunlar" diye mi, önce bunu belirtin. ikisi farklı şeyler çünkü. önceki cumhurbaşkanları da 100% uzlaşmayla seçilmedi bunu da hatırlatalım. ayrıca ben istemiyorum ki abdullah gül cumhurbaşkanı olsun, ama olucak işte. olucaksa da onunla beraber çalışmamız, ona yardımcı olmamız gerekiyo ulan milletçe! yoksa sen daha kendi meclisinle, cumhurbaşkanınla daha ilk günden kavgaya tutuşursan tabi kapalı olur türkiyenin önü, hayret bişey yaa.. edit:bilinçsizlikle sübyancılık çok ayrı şeyler, farkettin di mi? [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 15:02 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ]
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Sorun zaten neden tartışmalar yaratacağı çok belli olan birini oraya aday gösterdiler ordan çıkıyor. Çok daha fazla insanın onaylayacağı ve belki sorunsuz bir cumhurbaşkanlığı yapabilecek adaylar vardı.
Öne çıkan mesajlar