RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Hep merak etmişimdir,niye istanbulun fethinin bi filmi yapılmıyor diye.Malzeme var,mekan var,harika bi hikaye var...Anlayamadım yani.Sizce böyle bi film nasıl olabilir,kim yönetir kim oynar?Yapımcı kim olabilir?Kime mail atmak lazım?Hollywood-Türk ortak yapımı olmalı bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 bizans kıralını memeth aliah erbilh oynar fatihi de kadir inanir yada cuneyt arkın...:D ama cidden neden kimsenin aklina gelmemiş acaba dis baskı olayından falan mı korkuyolar...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 İSTANBUL BİDAHA FETHEDİLEMEZ! Nası kaydırcaklar gemileri :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konu bir halta benzemiyor da ondan. Aşk olmadan savaş filmi tutmaz. Bkz: Cennetin Bilmemnesi. Aşk olursa tutar bkz: Cesur Yürek Türbanlı peçeli kız ile yiğit Ulubatlı'nın aşkı. Savaştan dönüşte anne babasından istetecek falan gavura yabancı gelir tutmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Ben yapacağım :) Ama filmini değil,animasyon filmini. Ama 7-8 senesi var eheh Grafik tasarım'ı bitirip üzerine yurtdışında animasyon eğitimi alacağım. İşi kapıp,adamlarımı toplayıp "dünya standartlarında" bir animasyon filmi yapıcam,İstanbul'un fethi. İngilizce olacak dili,tüm Dünya'da gösterime girmesi hayalim. Yukarıda yazdıklarımda ciddiyim,bu benim idealim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 konu bir halta benzemiyor derken? benim en büyük hayalim istanbul'un fethi ya da kurtuluş savaşı'nı anlatan bi film yapmak. ama 400 500 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmeli kesinlikle ve oyuncular özenle seçilmeli. yurt dışında kimse bu filmlerden herhangi birini çekmez zaten. neden çeksin ki? yapabileceksek biz yaparız da o para da bulunmaz mümkün deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 o filme kim gider diyerek ortamdan kaçıyorum. çok fena olur. bi gılgamış vardı ona noldu? öyle olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Bu tür tarihi filmlerin çekimi çok zordur,çünkü üzerinde belirli şeyler dışında yararlanabilecek kaynaklar yoktur ve bariz propaganda filmleridir.Yani böyle konulardan propaganda filmi çıkaramayacak sayılı bağımsız yönetmen vardır,bu projede bağımsız yönetmenlerin yapabilecekleri bir şey değil,para lazım vs. vs. Yani elin Amerikalisi kendi kıçı kırık,savaş bile olmayan çatışmaları film yaptı,propagandasını çaktı... İstanbul'un Fethi'ni çekmek yurt dışında ancak nasıl desem,tarihi bilgisi geniş bir yönetmen veya grubun çalışmaları ile yüksek bütçe ile çekilebilecek tarafsız bir film olursa çekilebilir.Yani çekilemez,çekilmesi için bir kere ülkemizden birinin çıkıp bayağı tanınması,ünlü olması ve bol paralı stüdyolarla anlaşması gerekirdi o statüde yönetmen sayımız çok az. uykum var karışık yazıyorum kusura bakmayın,eminim sabah kalkıp okuduğumda bende birşey anlamam ama işin kısası bir filmi çekilecekse bu konunun Türk işi propaganda olur. Bu tür tarihi olaylara bağımsız yaklaşmak her babayiğidin harcı değildir,bazıları kalktı zamanıdna yalama olup kariyerlerini çöpe attılar. Zor iş zor,ben çekerim ama yönetmen olursam söz sadf :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Kurtuluş savaşının filmi yapılır, osmanlının çöküşüne dair film de yapılır. Ama fetihin ilgi çekici bi yanı yok. Yani niye yapsınlarki filmi? Gayet sıkıcı bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 bir de bu istanbul'un fethi olayı uluslararası bir şey olmadığı için etkileyici ve ilgi çekici değil. sonuçta olay bizde yeni çağın başlangıcı olarak görülürken avrupada bizans imparatorluğu'nun yıkılması bu olayın asıl eşitidir. yani bu film asla öyle dünyaca ünlü yönetmen+ekiple çekilemez, süper türk yönetmen çekse bile ancak türkiye ve türkiye çevresinde belki ilgi görebilir; iki şekilde de arzu edilen gibi inanılmaz bir alaka uyandırmaz. çok riskli iş uzun metraj açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 kurtuluş savaşı her zaman daha mantıklı. gişe de başarı sağlanabilir türkiye içerisinde propaganda filmiyle ama. yurt dışındada etkileyici efektler güzel kurgu ve iyi senaryoyla, güzel savaş sahneleriyle vesaireyle yani minimum 500 milyon dolar paraya ortalığı sallar ama işte gayet güzel açıklamış darkrider, önce türkiye'de kendine yönetmen diyen embesillerin kendilerine çeki düzen vermesi ve hatta bunları boşverin yeni ve gerçekten yetenekli genç yönetmenlerin tanınması ve holywood'da büyük stüdyolarla anlaşmalar yapması gerekiyor ki, henüz oyuncu bile veremediğimiz adam gibi bir sektöre yönetmen de gönderemeyiz zaten. istenmeyiz de müslüman olduğumuz için orada. türk olduğumuzdan da diyebilirim aslında. [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 02:18 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 holivud adam gibi sinema açısından çok da süper bir yer değil ki mumu. türkiyedeki çoğu adam gibi yönetmen zaten bağımsız alanda çalışıyor. ama mesela holivud kurtuluş savaşını yapsa, mesela letters from iwo jima gibi; çok güzel olabilir. savaş filmleri her zaman ilgi görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 holywood adam gibi sinema dalında oscarlık abi ne ilgisi var yani holywood'a kötü demek haksızlık olur bir çok filme. bağımsız sinema her zaman daha güzel olur, çünkü filmlerin hitap ettiği bir kesim vardır aslında. holywood matbaa gibi film basıyor, konular hep aynı. dönüp dolaşıp aynı şeyleri yeniden çekiyorlar artık. ama teknolojisiydi şusuydu işin içine girince holywood hakikaten para olduğundan dolayı başarılı. ki çok başarılı yönetmenleri de oyuncuları da var yani bunu da göz ardı edemez kimse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 zaten aksini düşünmüyorum=) demek istediğim şey senin yazdığında da var, aynı fikirdeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 400-500 milyon dolar bütçe? Neymiş bu İstanbul'un alınması böyle, vay anasını arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 400-500 milyon aşırı abartı bir rakam :) Yani ben kafamdan hesaplamaya çalışıyorum ilk mesajı okuduğumdan beri yaklaşık 70-90 milyon dolar arasında iyi bir uyarlama yapılabilir.Tabii oyunculara vereceğin parayı saymazsan :) Hollywood'un bir değeri de yok aslında.Şahsen benim gözümde Avrupa'da değer kazanmış bir film,Hollywood'da değer kazanmış 10 filme bedeldir.Sanat Avrupa'da yapılıyor,Hollywood'un tek gücü parası.Stüdyoların Hollywood'dan taşındığını düşünün,bir hiç kalır geriye. Düşünülünce basit aslında,önünde iki seçenek var bu tip filmler çekmek için, -Ya Avrupa'da kalıp,az bütçe ile sanatsal bir film çekeceksin -ya da Hollywood'a gidip yüksek bütçe ile görkemli bir epik yapacaksın. Her iki şekilde de isim yapmış olma şartı tabii var,benim gözümde :) Epik filme para yatırmaya ikna etmek zordur çünkü. Zor ya,gerçi ben çekmek isterim ama bakalım artık,adam olacakmıyız önce onu görmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Ha holywood sineması yüksek bütçeli olduğu için sanatsal değil dimi. Sanatsal denilince illa akla gereksiz uzatılmış planlar, gereksiz nesnesel göndermeler falan gerekiyor değil mi? Gerçi kişiden kişiye değişir bu fakat bu ayrıma katılmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Bence yapabilirler, belki kimse daha proje olarak sunmamiştir, ya da senaryo yazmamiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 lathspell sanatsal deyince elbette ki öyle very long shotlar falan gelmemeli akla da yani kabul etmelisiniz ki holivud sabun köpüğü filmler yapılmasına ön ayak olan bir olgudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 biri önemli bir olay deil demiş. abi ahah. çağ bitti. yeni çağ başlattı sorarım sana daha nasıl önemli olsun? : d braveheart yada cennetin krallığı gibi filmleri toplasan birbiriyle bunun kadar önemi olamaz. Artı rahatlıkla bir aşk hikayesi koyulabilir filme kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 @Darkrider; -Ya Avrupa'da kalıp,az bütçe ile sanatsal bir film çekeceksin -ya da Hollywood'a gidip yüksek bütçe ile görkemli bir epik yapacaksın. demişsin de, böyle epik hikayeleri bağımsız sinemanın kısıtlı bütçesiyle çekemezsin. İlgi çekebilmek için, olayın ihtişamını verebilmek için, tam da Hollywood'un en büyük avantajı olan yüksek bütçeye ihtiyacın var. 400-500 milyon dolar çok komik olmuş da (Filmi çekeceğime yatırım yaparım lan o kadar parayla =P) yine de azımsanmayacak bir miktar para lazım bu iş için. Avrupai sanatsal film çekmeye kalkarsan komik olur. Dogville gibi "Ahanda burda aslında kale varmış gibi yapalım" tadında olur, hatta şimdi düşündüm, hakkaten çok komik olur lan öyle bişey olsa ehehe (Hay senin bağlayacağın cümleye) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 istanbul'un fethi sizin için önemli. istanbul'da yaşadığınız için istanbulun sizin elinize geçmiş olması heyecan verici. ancak senaryo olarak düşünürsen öyle çok aman aman birşey değil. fatih gemileri karadan yürütmeyi akıl ediyor ve bam! gemileri ve topları kalelerin önüne getirip kolaylıkla istanbulu ele geçiriyor. "braveheart'ın ne önemi var" felan diyorsunuz. doğru, bizim tarih çizelemize göre bir çağ felan kapatıp açmadı, ancak braveheart'ın da iskoç tarihinde önemli bir yeri vardır. ama mesela Barbaros Hayrettin Paşa'mız var bizim de. Çok güzel bir deniz filmi çekilebilir. Peki neden böyle filmler yapılmıyor? Şahsen ben de anlamıyorum. Avrupa veya Amerikalılardan çok daha güzel reklam filmleri çekebilen kişilerimiz var. Ancak film sektöründe nedense yerlerde sürünüyoruz. Hayır elbette "fransız filmi" tadında filmler çekebilen Fatih Akın gibi yönetmenler bulunuyor. Benim kastettiğim daha büyük çapta projeler. Bağımsız olsun, Hollywood olsun. Böyle Karayip Korsanları gibi, Jay And Silent Bob Strike Back gibi, Transformers gibi şeyler yapabilmeliyiz. Niyeyse reklamlarda iyiyken sinema sektöründe batırıyoruz. Bir Mehmet Ali'dir tutturmuş gidiyoruz. Hayır istese iyi rol yapabilir belki, ona birşey demiyorum. Ama yönetmenler hep o "sulu" halini yansıtıyor, berbat oluyor. Güzelim Keloğlan efsanesine bile absürt olmayan kötü bir film çevirdiler Mehmet Ali Erbil'i kullanarak. Aa bak unuttum. Keloğlan ile aynı zamanda Hacivat ve Karagöz filmi çevrilmişti ve gayet de etkileyici bir film olmuştu. Ezel Akay ve Levent Kazak müthiş müzikler ve müthiş senaryo ve müthiş aktörlerle (Beyaz ve Haluk Bilginer'i çok severim) fevkalade bir film yapmıştı. Belki aynı ekip güzel projelere imza atabilir diye düşünüyorum. Özet: Barbaros Hayrettin Paşa'nın filmini istiyoruz http://en.wikipedia.org/wiki/Hayreddin_Barbarossa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Abi sanatsal film gayette çekilir,sanatsal olmasa da yapabilecek biri çıksa ortalama bir bütçe ile çekilebilir bir film.Yani aklıma gelen ufak bütçeli bir kaç epik yazayım mesela; 1980 yılında Kagemusha sadece 6 milyon dolara çekildi.Bu paranın günümüzdeki karşılığıda öyle ahım şahım bir rakam değil , Kurosawa ustalığı sayesinde enfes film oldu ama. 2005 Kingdom of Heaven,oyunculara verilen yüksek paraları hesaba katmazsak 80-90 milyon dolar arasında bir rakamla çekilmiştir. Mesela Braveheart denmiş,50 milyon dolar civarinda bir rakamla çekilmişti diye hatırlıyorum,95 yılında. Mesela tam olarak yazdıklarımız kadar olmasa da ben The Last of the Mohicans'i da örnek vermek isterim.Herşeyiyle 40 milyon dolar civarında bir para ile çekildi. Yani aslında ustaların ellerinde bütçenin bir önemi yok ve günümüzde artık epik film çekmek kat kat daha kolaylaştı.Çünkü bir nimet var artık insanların elinde:CGI. Ayrıca Asteroth Avrupa'da da gayet orta bütçeli filmler çekilebilir.Yani Avrupa'da da gayet paralı ve büyük yönetmenlere imkanlar sağlayan stüdyolar bulunuyor.Tabii Hollywood'daki kadar kolay imkan bulmak malesef zor. Avrupa'da sanat yapılıyor derken ben Hollywood'da sanat yok demedim birde.Yani Hollywood'da da tabii usta yönetmenler,çok iyi film grupları vs. var ama şurası da kesin ki Hollywood'dan çıkan her 10 filmden 8 tanesinin sanat değeri yoktur. Ve ayrıca Bone'ye de katılıyorum.İstanbul'un Fethi'ni herkes biliyor,bence Türk sinemacılarının ilk hedefi önemli Türk kişileri hakkında filmlerle başlamaktır işe.Mesela demişsin Bone Barbaros Hayrettin Paşa filmi.Gerçekten harika olur,hiçte düşünmedim değil. Yani Avrupa'da olsun,Amerika'da olsun açıp bakacak olan kişi İstanbul'un Fethi'ni kolaylıkla öğrenebilir ama kaç tane yabancı,Dünya'nin en büyük 3 deniz savaşından biri olarak kabul edilen, Preveze deniz savaşının kahramanını biliyor ki ? Yapılmalı :) yine bir edit: Bone bence yapılmamasının nedeni yine bizim halkımız.Karagöz ve Hacivat'u yerden yere vuran bu halkımız,gidip Mehmet Ali Erbil filmlerine efsane gözüyle bakıyor.Öncelikle öyle yönetmenler çıkmalı ki insanların bu bakış açısını bir nebze olsun düzeltmeye çalışmalı. [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 13:48 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 ARkadaşlar gerçekten bu epik türk filmleri açısından bi boşluk var.Sinan Çetin'e filan mail atasım geldi benim.Ünlü türk yönetmenlerine nasıl ulaşabiliriz arkadaşlar?Toplu bi mail atalım.Elin gavuru en ufak şeyden bile kahramanlık senaryoları üretiyor.Biz niye yapmayalım?Dalga geçtiğimiz battal gazi,karaoğlan,tarkan gibi filmleri daha modern bi şekilde yapıyo hollywood.Sonra mükemmel bi film,harika bi aksiyon oluyor... [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 13:52 tarihinde, RamsesII tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 kurtuluş savaşı bizim için çok önemli çanakkale ile ilgili yüzlerce film çekilmesi lazımdı dizi çekilebilirdi bissürü hele ki büyük taarruz oy oy oy bunlar yakın tarihimiz dahası var osmanlıyı anlatan filmler olabilirdi savaşları saray hayatını yükselişini olmadı neden geriledi vs bakıyoruz abd ye adamlar vietnamda savaş kaybetti onlarca film var sanki kazandılar onu geçtim somaliye yardım ayağına girdiler çekilmek zorunda kaldılar onun bile filmini yaptılar [black hawk down] ne bilem aklına gelen herşeyin filmini yapıyorlar kahraman gibim göstertiyorlar ama esas engel para diye düşünüyorum Türk firmaları hükümet vs para yardımında bulunursa böyle filmleri çekebiliriz istanbul'un fethi çok önemli bi olaydı öyle gemileri karadan yürüttü kazandı kadar basit değil kullanılan toplar yüksek merdivenler vs o kadar kolay olsaydı ondan önce de herkes gemi yürütür savaş kazanırdı herşeyi bu kadar basitleştirmeyelim olay aşksa yalandan bi hikaye de yazılır sanki savaş filmlerindeki tüm aşk hikayeleri gerçek mi:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar