Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilim yapay hayat peşinde

Joker

Öne çıkan mesajlar

ölümsüzlüğün teknolojisini bulunca zaten gideriz mars'a tohum ekeriz filan işimiz ne?

şüphesiz tarihin en büyük buluşu bu olacaktır, insanoğlunun deneyim kapasitesi teorik olarak sınırsız olduğunda yaptığı hataları tekrarlamayacaktır bir yerden sonra. bilgi ve deneyim birikimi olan insanlar kat kat daha üretken olacaklardır. yaşamlarını daha iyi planlayabileceklerdir.

yalnız ben kesin ölümsüzlüğün biolojik bedenlerle gerçekleştirilebileceğini sanmıyorum, mind upload olayı gerekebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

insanın ölümsüz olması mümkün olup olmamasını bir kenara bırakalım sağlıklı bir şey değil. insan tüm canlılar gibi (bazı mikro canlılar hariç) ölmeye programlanmış bir varlık. genetik kodumuzun içinde, hormon salgı bezlerimizde ölüm var.

canlılar zaten teorik olarak ölümsüz olma kapasitesine sahip. neticede sıfır kilometre organizmayı tamamiyle üretebilen vücutları var. üremeden bahsediyorum.

ölüm, soyun devamı için gerekli.

bunların ötesinde, ölümsüzlük gibi bir olayın gerçekleşmesi halinde, kimlerin ölümsüz olmaya parasının ve gücünün yeteceğini düşündükçe iyice huzursuz oluyor insan.

bi yandan ölümsüzlük, diğer yandan nüfus planlaması. pek hoş gelmiyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

yasayan biolojik bir organizmanin bir ''omru'' vardir ver mutlak olacaktir.. Soyle birsey de var insan denilen canli komplex bir varlık.Regenerate uzerine calismalar yapılıyor bildigim kadariyla.Hucre yenilenmesini gelistirerek bir nevi omru uzatmayı planlıyorlar.Fakat olay surda kopuyor insan beyni.İlerde ne olur ne biter bilemeyiz fakat nöronlar ve insan beyninin yapısı tam olarak anlasilabildiginde belki uzuun bir omur bizi bekliyor olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

highlander serisi var işte :p

öte taraftan ölürken beraberinde yeni nesiller üretme konusuna 'değişim ve gelişim' :p yaklaşımı vardı, ghost in the shell filminde işlenmişti hatta.

her ne kadar sistem bunun üzerine kurulu olsa bile insanoğlu kendi uygun gördüğü şekilde doğanın bütün işleyişini durmaksızın değiştiriyor. özürlü doğumların kısa sürede, üreyemeden ölmesi ve dolayısıyla genetik kodun bir elemeden geçmesi doğanın bir normuyken biz bunu kabul etmiyoruz, 'insani' bulmuyoruz.

doğanın normlarını reddetmek de bizim doğamız bir bakıma, şu ana kadar bununla sadece yaşamadık, aynı zamanda bizim medeniyet dediğimiz kavramı da ortaya çıkaran bu oldu. o açıdan ölümsüzlük konusuna pratikte ciddi bir yanetki saptanmadıkça sakıncalı olabileceğini düşünmüyorum.

hatta uçuk gibi görünse de kişisel beklentilerimden birisi ben ölmeden bunun yapılmaya başlanması.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

ölümsüzlük bulunduktan sora nüfus patlaması sorun değil. kontrolünü çok rahat yapabilirler. demokrasiye karışmak gibi olabilir :P ama şu şekilde bi engel koyarlarsa sorun olmaz. ölümsüz olmayı seçenler sıraya girerler bebek için her ölen ölümsüz için bir bebek hakkı tanınır. her ölen dediğim trafik kazası vs. şeklinde fiziksel ölüm yani. bu şekilde adam kararını verir ya ölümsüz olur bebek için sıra bekler ya da ölümlü olarak kalır istediği kadar çocuk yapar vs. vs. bunlar sorun değil elbet bi çare bulunur yeterki ölümsüzlüğü bulsunlar önce :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
bu genetikçilerden korkcan abicim :D
buarada bu projenin başkanı craig venter pek de sevilesi bir adam değildir, bu proje sonunda bir canlı üretirse onu parayla falan satar millete :D

Aha işte hahahah
said:
Venter is seeking to patent the first life-form created by man, possibly to be named Mycoplasma laboratorium.

[ Mesaj 07 Ekim 2007, Pazar - 12:33 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Herkes "oo ne güzel yaşarım bilmem kaç yüz yıl" demiş iyi güzel de,siz şimdi bir tane 100 yaşında insan alın.Bu durumdayken bir 200 yıl daha o halde, belki daha kötü şekilde yaşamak ister miydiniz?Yani herkes 20-30 lu yaşlarındaki haliyle yüzlerce yıl yaşacak değil ya.Belki yıllarca ölmeyeceksin ama sürünecek durumda olacaksın,bacaklarını kollarını kullanamayacaksın,organların yapay sisemlerle çalıştırılacak vs.Bunu ister miyiz gerçekten?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...