Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneş sistemi dışında yeni bir gezegen

zydar

Öne çıkan mesajlar

LONDRA - Uluslararası gökbilimcilerden oluşan bir ekip, Arizona, California ve Kanarya Adalarında kurulu teleskop ağını kullanarak önemli bir keşfe imza attı. Bilim insanı, güneş sisteminin dışında bugüne dek bilinen en büyük gezegeni keşfettiklerini açıkladı.

Herkül takım yıldızında bulunan gezegene TrES-4 adı verildi. Gezegen, Jüpiter den yüzde 70 daha büyük.

Dünyadan yaklaşık 1500 ışık yılı uzakta olan gezegen, ana yıldız etrafındaki dönüşünü yaklaşık 3.55 günde tamamlıyor. Bu da yeni gezegende bir yılın bir haftadan daha az olması anlamına geliyor.

Ana yıldızdan 7 milyon kilometre uzakta olmasına rağmen gezegenin yüzeyinin sıcaklığının 1327 derece olduğu tespit edildi.

Yeni gezegen dünyayla yıldızı arasından geçerken yıldızın ışınlarının yüzde birini engelliyor. Bu da parlaklığını azaltıyor.

Bilim dünyası, dev gezegenin keşfini sevinçle karşıladı. Zira, uzmanlar mevcut bilimsel verilerle açıklanamayacak kadar büyük olan gezegenin incelenmesinin, güneş sisteminin dinamiklerini daha iyi anlamak adına önemli bir adım olacağını düşünüyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/416643.asp

O nasıl bir sıcaklıktır abi?

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 15:14 tarihinde, zydar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Plüton'un gezegen olmadığını düşünen biliamadamları var (örnek : ben) Plüton bir kere Ay'dan bile küçük.

Yeni gezegenin yararlı olacağına sanmıyorum ama bu tür büyük gezegenlerin çok uydusu olur.Titan'da mikro yaşama uygun ortam varsa o gezegenin uydusunda da olur ama siz siz olun gezegene yaklaşmayın.Daha varmadan mekiğiniz ezilmiş kola kutusu olur.

edit : Ha bir de 1500 ışık yılı olayımız var , o mesafeye en az 100 yıl mevcut teknolojiyle insansız bile gidemicez lan , niye keşfediyoruz anasını satim ya! Keşfet tamam bari halka açıklama , denyo bunlar ya!

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 18:02 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
edit : Ha bir de 1500 ışık yılı olayımız var , o mesafeye en az 100 yıl mevcut teknolojiyle insansız bile gidemicez lan , niye keşfediyoruz anasını satim ya! Keşfet tamam bari halka açıklama , denyo bunlar ya!

Mevcut teknoloji ne zaman ışık hızını 15 kat aştı :)

Edik: quote

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 18:54 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten ışık hızını geçemeyiz ki. Bence geçilebilir gerçi pekçok teori yalanlandı ki ışık hızına erişilemeyeceği yönünde bir teori, deneyini yapmak bile imkansıza yakınken yalan olabilir. Ama yemez bence, korkarlar.

Ama evreni bükerek yol kısaltıp ulaşım sağlanabiir. Wormhole olayı falan yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet xaty öyle bizim keşvettiğimiz hali 1500 yıl öncesine ait yani biz oranin 1500 yıl önceki halini görüyoruz kısacası şimdi gittiğimizde orada bir toz tabakası dışında hiçbirşey bulamıyabiliriz (tabi o kadar mesafeyi 1 saatte gideceğimizi düşünürsek :D ) Ayrıca şeyi merak ediyorum hani ışıktan hızlı olunamaz diye bir söylem varya tam olarak bilmiyorum ama benim bildiğim ışık karadelikten kaçamıyor demekki karadeliğin daha güçlü bir çekim gücü var? Demekki karadeliğin içine çekme gücü ışık hızından fazla bilmem yamuluyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

ışık hızı gerçekten ışık hızından gidiyorsa ışık hızında giden herşey gittiği mesafeyi 0 metre yani mesafesiz olarak görmeli zira gama sabiti sonsuz oluyor o zaman ben anlamıyorum bu işi. gerçi bazı fizikçiler bildiğimiz c hızı bir limit aslında ışık gerçekten ışık hızında gitmiyor ona çok yakın sadece diyormuş. açıkçası bu içimi rahatlatıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...