unac Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 bilmiyorum gece gece össninde açıklanacağı günün gecesinden midir bilinmez sanki biraz duygulanmış haldeyim... bu Emin Çölaşan olayı da üstüne tuz biber ekti.. Atatürkle ilgili şeyler görünce artık direk gözüm doluyo.içim sıkılıyo. aldırmamaya çalışıyorum bazen ama o Adamın yaptıkları aklıma geliyo.adırmadan olur mu... Cumhurbaşkanı olacak insana bakıyorum.Yakışır mı hiç gerçekten.eski yaptığı röportajları okuyorum tekrar tekrar.Emelleri belli... neyse amacım siyaset değil. Atatürk diyordum..O'nun la ilgili diğer büyük insanların düşüncelerini buldum sizinle paylaşmak isterim; bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı mustafa kemal atatürktür. çünkü o, yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir. bill clinton *************** onu sizler layıkıyla takdir edemezsiniz. büyüklüğünü gereği kadar ölçemezsiniz. o, yüce bir dağa benzer. eteğinde yaşayanlar, bu yüceliği fark edemezler. bu dağın azametini kavrayabilmek için ona uzaklardan bakmak gerekir. claude farrere *************** atatürk sağ olsaydı, dünyanın görüntüsü bugünden çok başka olurdu. keşke sağ olsaydı da, biz o büyük adamın izinden gidebilseydik. winston churchill *************** benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır. franklin d.roosevelt *************** ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. mustafa kemalde büyük bir ruh kudretinin esrarı var. sir charles townshend *************** atatürkün askerlik tarafına hayret etmiyorum. her meslekte deha sahibi insanlar vardır, buna şaşılmaz. fakat isviçre medeni kanununu kabul etmek ve türkiyede yürürlüğe koymak! bu adeta dehanın da üstünde bir şey. işte buna hayranım! edouard herriot *************** askerlik dehasıyla, insanlık idealini onun kadar nefsinde birleştirmiş bir adam tanımıyorum. şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile mustafa kemali görmek için neler vermezdim. general douglas mcarthur *************** kahramanlıklarını göz önüne aldığımda, özetle diyebilirim ki, tarihte ülkesi için, mustafa kemal atatürkten daha büyük işler başarmış hiç kimse yoktur. tarquin olivier *************** mustafa kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. lenin *************** mustafa kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır. adolf hitler *************** atatürk, yalnızca tüm zamanların en iyi komutanlarından biri değil, aynı zamanda siyaset kuramının büyük filozoflarından biridir. jorge blanco villalta *************** atatürk, tarihin türk ulusuna ve insanlığa bir armağanıdır. klaus liebe *************** atatürk, bütün insanlık için gerçek bir onur simgesi. unesco bazen yanlış milletin başına mı gelmiş diyorum büyük insan amacım sizinde Atatürk için birkaç cümle yazmanız.sizin için neler ifade ediyor. içi boş "o bizim yüreğimizde yaşıyor" gibi cümleler istemiyorum.... hadi kolay gelsin!... [ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 23:50 tarihinde, unac tarafından güncellenmiştir ]
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 onunla ilgili düsüncelerim cok uzun. Tek istegim said: benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 "ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum" bu kolay kolay söylenecek bir laf değil. hele uygulatabilmek inanılmaz bir şey.
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 diğer liderlerin bu yazılarını görmemiştim şaşırdım :) Güzel söylemişler..
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 abi rte ile aynı yerde yazmayın Atatürk'ün adını [ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 23:52 tarihinde, Olivies tarafından güncellenmiştir ]
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 niye RTE nin bi roosveltten bi churchill den eksiği nedir!!! AaaA! aa silinmiş ayıp! kınadım sizi! [ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 23:54 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Yanlız o alıntıların yarısı yanlış, haberiniz olsun.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Hatta yanlış da değil, çoğu söylenmedi yani.
demise666 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Onun genclerden istedigi en onemli seyi uyguluyorum. Okuyorum, kendimi egitiyorum.Klavuzumu belirliyorum.
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Atatürk'ün fotoğrafını görüyorum. Bana sert sert bakıyor. Gözlerim aşağıya iniyor sonra. Göz torbalarım dolmaktan aciz. Affet diyorum içimden. Affet... Ne olur affet beni... Kaçmaya çalışacağım için... Savaşmayacağım için... Çok üzgünüm....
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir." Simdi boyle muthis bir sozu varken Heykeli gercek boyutunda yapildiginda -Yavv ataturk 1.70 olurmuymus biz bunu 1.85 yapalim yikin yenisini yapin beyler heybetli olsun Atamiz diyen bir toplumuz.. 70 yil gecti ama hala icindekileri anlayamiyoruz disina takilmis kalmisiz..
ombakkombak Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Bizim Bursa'daki Atatürk heykelindeki at dişiymiş, öyle şey olmaz deyip sonradan daşşah eklemişler. Öyle bir milletiz işte....
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 gellidus son satırda yazdığın çok doğru bi laf :) ah keşke anlayabilsek..
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Atatürk sabah kalktığında hemen kahvaltı etmezmiş.. Önce kahveyle beraber sigarasını içermiş :) Fatma, Ömer ve Ahmet adında 3 kardeşi çocuk yaşlarında difteri yüzünden ölmüşler.. Ali Rıza Efendi ise Atatürk 7 yaşındayken vefat etmiş.. Atatürk, annesinin 2. kez evlenmesine çok sinirlenmiş.. Ama küçük yaşta başlayan zorluklarla boğuşması, karakterinin bu kadar sağlam olmasını ve kendi ayakları üzerinde dimdik durmasını sağladı.. Unac aynı düşünceleri bende paylaşıyorum.. Ülkemizin şu anki halini düşününce ve Atatürk gözümün önüne gelince resmen ağlayacak gibi oluyorum.. Layık olamadık malesef..
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Yıkın Heykellerimi Ey milletim Ben Mustafa Kemal'im Cagin gerisinde kaldiysa düsüncelerim Hala en hakiki mürsit degilse ilim Kurusun damagim dilim Özür dilerim Unutun tüm dediklerimi Yikin diktiginiz heykellerimi Özgürlük hala En yüce deger Degilse eger Prangali kalsin diyorsaniz köleler Unutun tüm dediklerimi Yikin diktiginiz heykellerimi Yoksa cagdas medeniyetin bir anlami Ortacaga tasimak istiyorsaniz zamani Bas taci edebiliyorsaniz Sanatin icine tüküren adami Unutun tüm dediklerimi Yikin diktiginiz heykellerimi Yetmediyse acisi siddetin savasin Anlami kalmadiysa Yurtta sulh dünyada barisin Eger varsa ödülü silahlanmayla yarisin Unutun tüm dediklerimi Yikin diktiginiz heykellerimi Özlediyseniz fesi peceyi Aydinliga yegliyorsaniz kara geceyi Hala medet umuyorsaniz Sihtan seyhten dervisten Sifa buluyorsaniz Muskadan üfürükcüden Unutun tüm dediklerimi Yikin diktiginiz heykellerimi Esit olmasin diyorsaniz kadinla erkek Karacarsafa girsin diyorsaniz Yobazin gazabindan ürkerek Diyorsaniz ki okumasin Kadinimiz kizimiz Budur bizim alin yazimiz Unutun tüm dediklerimi Yikin diktiginiz heykellerimi Fazla geldiyse size Hürriyet cumhuriyet Özlemini cekiyorsaniz Saltanatin sultanin Hala önemini anlayamadiysaniz Millet olmanin Kul olun Ümmet kalin Fetvasini bekleyin sayhül islamin Unutun tüm dediklerimi Yikin diktiginiz heykellerimi RAHAT BIRAKIN BENI
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mustafa Kemal Harp Akademisi'nde iken onun üstün niteliklerini ilk keşfeden Osman Nizami Paşa olacaktı. Paşa, Ali Fuat'ın babası İsmail Fazıl Paşa'nın evinde kendisini mahçubiyetle dinleyen Atatürk'le konuşup şunları söylemişti; Mustafa Kemal Efendi oğlum görüyorum ki, İsmail Fazıl Paşa seni takdir etmek hususunda yanılmamış. Şimdi ben de onunla hemfikirim. Sen bizler gibi yalnız Erkân-ı Harb zabiti olarak normal hayata atılmayacaksın. Keskin zekân ve yüksek kabiliyetin memleketin geleceği üzere müessir olacaktır. Bu sözlerimi bir kompliman olarak alma, sen de memleketin başına gelen büyük adamların daha gençliklerinde gösterdikleri müstesna kabiliyet ve zekâ emareleri görmekteyim. İnşallah yanılmamış olurum. Doğru tespit bu olsa gerek [ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 00:05 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Bizi kurtaran, bugünleri görmemizi sağlayan adam. Kimilerinin kendisine sevgi borcu olduğuna inanmadığı, ama herkesin kalbinin derininde adamına göre samimice, adamına göre köpekler gibi vefa borcu olduğunu bildiği büyük "adam".
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 en dandik forumlarda bile atatürk bölümü var ama burda yok ve buda benim gördüğüm ilk atatürk topiği..
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 sana olan vefa borcumuzu ödeme fırsatını yakalayabilmek için hergün tanrıdan fırsat diliyorum ve odamdaki resmine her bakışımda gözlerindeki kararlılık sayesinde hep bir ümidim oluyor yüce komutanım
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Yahu emin colasanın hurriyetten alacagı tazminatı hic dusundunuzmu ? Adam 20 yıl hurriyette calıssın sonra kovulsun... Dsunun tazminatı merak etmeyin adam tekrar medyaya geri donucekmis.Kanalturk'le olabilir.
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 bunun yeri burası diosun ee eyw
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Yanlış milletin başına gelmiş cidden. Başka bir ülkede olsaydı değerlerinin bir taraftan sömürülmesini bir taraftan hakaret yemesini doğal karşılayan bir millet olur muydu?
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Düşmanları bile karşsında saygı dururken, biz hala icraatlarını tartışıyorsak, hala onun yöntemlerini kınayıp eskiye dönmeye çalışıyorsak yanlış yere lider geldiği açık. Ha bir de şöyle bir şey var, elalemin ne söylediği beni ilgilendirmez. İsterse Allah söylesin... Önemli olan milletin kendi liderini kabul edebilmesi ve onu takip edebilmesidir. Bunları söylemek biraz armut piş ağzıma düş olacak ancak yine de : Keşke kendini peygamber, hilafe ilan edip devrimleri ve diğer yaptığı her şeyi o şekilde yapsaydı. Keşke yanında bir kişi daha yetiştirebilseydi ekolü devam ettirebilmek adına. Biz Atatürk'ü ikon haline getirdik. O'na rezil olmuyoruz, kendimize rezil oluyoruz şu anda.
Eaglewingg Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Yabancılar bile adama hayran fakat bizimle aynı havayı tüketen islamifaşistlerle ikinci cumhuriyetciler nasıl olurda onun ilkelerini ve inkilaplarını zayıflatırız, onun etkisini kırarız diye uğraşıp duruyolar. Umarım kan kusarak geberirler.
Öne çıkan mesajlar