Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramazan Geldi...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
bLackcha0s
üye [şikayet et]
§ 13 Eylül 2007, Perşembe - 13:39 [ özel msj ]
ORUÇUM!

ehue inönü de iftar vakti maç olunca süper tezahurat gelir
Cami imamıı
oku ezanıı
yeter artık ananın mııı

rofl...
Mesaj tarihi:
said:
lol ramazana hakaret eden benmişim :D hepsi bi yana okuma öğrenin biraz. şakayla fln geçiştirip kapatıyorum konuyu da nerde hakaret.

kendi yazdıklarını hatırlamakla başlayabilirsin işe başkalarına laf atmadan önce.

said:
ehehe o diil de oruç yararlıdır zararlıdır muhabbet ne zaman başlayacak? feto kaynaklarından alıntı yapıp zihni açar mideyi güçlendirir fln diye kulp bulmaya çalışacaklar fln eğlenicez. o da ne geyiktir ha. yok amerikalı araştırmacılar demiş şudur budur fln. zararlı olsun lan nolacak. islam o kadar da kolaylık dini değildir heralde di mi. yani bi suffer olayına giricen ki tanrının gözüne giresin di mi. bence mantıklı. ama en sonunda bi din profesörü mü şey demişti "her ibadete bi fayda bulmaya çalışmayın, sonu iyi değil"

başkaların mesajları da var zaten aynı kıvamda ama ben ironiye dikkat çektim sadece.
Mesaj tarihi:
said:
yani bi suffer olayına giricen ki tanrının gözüne giresin di mi.

şimdi burada tümüyle subjektif bir fikir beyanı var ki başlığın kutlama temasıyla tamamen alakasız olmasının yanısıra dini içerikli bir tartışma doğmasına önayak teşkil ediyor. alaycı üslubu da hakaret olarak saymak mümkün ayrıca.
Mesaj tarihi:
tamam şimdi çözdüm yanlış anlamışsın o zaman gardımı indirip sakince anlatayım. suffer acı çekmek demek. alay yok orda. tüm dinlerde vardır en dandik olanı ateşte yürür hiç bişi bulamasa yanağını bişeyle deler, hıristiyan manyaklar görmüşsündür kendini çarmıha gerdiren fln. bizde de orucun böyle olduğunu düşünüyorum. yani acı çekmek gibi biraz. zaten oruç da midemiz bu bi aylık süreçte kendini yeniliyo sağlık kazanıyo fln diye tutulmaz, ibadet etmek için sevap kazanmak için yani tanrının gözüne girmek dediğim şeyi yapmak için tutulur. adamdan saydığım din uzmanları(yok zekeriya değil :D) bunu böyle der, yani her ibadette bi fayda aramayın ziyan olursunuz hepsine bişi uydurmayın der. islam o kadar da kolaylık dini değildir yani sen vücudun iyi olsun diye bişey yapıcan tanrı da sana helal koçum diyip sevap yazıcak. ne kadar ekmek o kadar köfte durumu. ben böyle düşünüyorum. yeter bitsin mevzu :)
Mesaj tarihi:
işte ben de diyorum ki senin kendi yorumun ve tartışmaya açık olmasının yanısıra bir alaycılık da hissediliyor, gerçi ombak'ın mesajından sonra öyle atmışsın artık etkisi oldu mu bilemiyorum.

ha öte taraftan oruç olayının gene kabul gören izahı nefs terbiyesidir. insanın iradesini dürtülerinden öteye koyabilmesi için bir egzersizdir ki islam dışındaki dinlerde de örnekleri var.

dediğim gibi herkes kutlama mesajları atarken "tembel milleti daha da tembelleştirme" gibi sözler ancak sataşma maksadı taşır.
Mesaj tarihi:
O diil de eskiden Ramazan diye bir denyo vardi bizim ortaokulda , kimse sevmezdi. Herif baskasinin sandwichine tukururdu ki yiyemeyip ona versinler , yada enazindan yiyemesinler. Tiksinc ramazan hehe
Mesaj tarihi:
bizimde ortaokulda tefeci çocuğu kro bi ramazan vardı.derste ayabbasını çıkarır,ayriyetten burnunu karıştırır ve eline gelen sümüğü sıranın altına silerdi

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 22:54 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
o degilde siz ne zaman siyasi mesaj vermeyi birakacaksiniz, siliyorum bu seferlik tekrar..

tekrari olmasin.

ha ayrica sunu soyliyeyim, lutfen ramazan topigini din vs dinsiz veya siyasi tartismaya cevirmeyin, cezasi agir olur.

bilginize.
Mesaj tarihi:
geldi geldi hoşgeldi
ama yine canavar gibi bakıyorlar bana en büyük keyfim benim yürüyerek yolda yemek yemek mutlakada bi göhünümü mutlaka dışarda yerim ben .. ve şimdi görenler böyle bi şaşkınlıkla bakmasından şimdiden sıkıldım
  • Yeni Oluştur...