Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kalaşnikof’un son modeli: AK-9

zydar

Öne çıkan mesajlar

Vay be benden önce açmışlar konuyu...

AK 47'nin orjinal Rus yapımının satış fiyatı 400 AMD doları fakat Çin'liler 80 dolara maledip satabiliyor.

Haliyle 1 yıla kalmaz fiyatının düşeceğini ve dünyadaki tüm terör örgütlerinin bu silaha "upgrade" edeceğini tahmin edebiliriz.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:35 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sadece bir susturucuyla neredeyse hiç ses çıkarmadan ateş eden bi 9mm silah olacağını sanmıyorum. normal mermi ile olmaz yani. normal mermi değilse de, onun marifeti değil. eğer acaip bi kalibre kullanıyorsa da onun için subsonic/supersonic mermiler nerden bulunacak?

tam olarak avantajı nedir anlamadım ben. çok mu ucuz olcak yani?

mükemmel anti-terörist silahı bana kalırsa tavor tar-21 dir.
Sosyal ağlarda paylaş

Düşündüm de FAMAS'ın işlevini görmez bu silah bence , bomba atar opsiyonu karizma ama çelik yelek delme olayı falan reklam kokuyor.

Hem hafif hem bomba atar , hem susturucu takılabilir diyorsanız AK 74 zaten bunu yapıyordu.

Edit : AK 47 7.62 , AK 74 ise 5.45 çapında mermi kullanıyor.Bence ya farklı bir standartta yiv sistemi var yada mermisi farklı.Yoksa hem hafif hem de sessiz olamazdı. FMJ mermiyi atmak için farklı klasikten farklı tipte yiv gerekecektir.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 17:30 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
Silah ürettiği için pişmanlık duyup duymadığı soruluncaysa Dragunov, gülümseyerek, “Şiddetin olmadığı bir dünya düşünebiliyor musunuz? Ateşli silahlar insan öldürmek için değildir, caydırıcı unsurdur” diyor...

tabi canım diyesi geliyor insanın. biz de gerizekalıyız atıp tut oradan angut. ateşli silah üretmenin yasaklanması lazım bu dünyada adam akıllı barış sağlanması için. isteyen delikanlı gibi kılıç kalkanla girsin istediği ülkeye
Sosyal ağlarda paylaş

modelin asıl özelliği ses cıkarmadan ateş edebilmesi değil,

zaten catışma silahı, cephede kullanılan bi silahın ses cıkarmaması cokda önemli bişi değil, ha şöle önemli, emirleri duymanı engellemez muhtemelen ama asker değilim tecrubem yok bunun dışıdna cok bişey düşünemiyorum, ama sonucta suikast yapılmıycak bu silahla.

modelin asıl olayı "3.8 kilo" olması ve cok iyi bi şekilde dengelenmiş olması diye biliyorum ben,

bunu yanında ak'nın asıl güzellikleri olan, namlunun zor ısınması, düşük maliyet, yüksek dayanıklılık, her yönüyle seri kullanım gibi özelliklerini devam ettiriyo.

ama silahmı silah gereklimi kesinlikle hayır.

said:

edit:yalnız mermi kalibresi ve silahın boyuna bakarak sanıyorum ki bu silah ak-xx modellerinin tersine assault rifle olarak değil, submachine gun olarak tasarlanmış. aynı işi görmüyor yani.

hmm bu kısmını bilmiyodum ben, benım okuduğum standar assault rifle'ımızın yerıneı alıcak bu model daha hafifi olucak dedikleriydi, belki daha düşük kalibreli mermi kullnıyodur, ama snamıyorum o kadar köklü bi değişikliğe gidiliceğini, sonucta dünyanın her yerinde stadart olmuş bi kalibre.

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 03:07 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha bizim ordu da silahlardan birini koymuş komutanın teki masaya. Bu silahı parçalayıp tekrar takabilecek olan varsa öne çıksın demiş. Herifin teki komutanın gözüne girmek için atlamış parçalamış sonra birleştirmiş. Sen sivil değiş misin bizim silahımız hakkında bilgiyi ancak teroristsen biliyorsundur deyip tutuklamışlar sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...