Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son 49 Yılın En İyisi Fenerbahçe


eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

http://www.ntvspor.net/pages/13538.asp

Turkcell Süper Lig'de 50. sezon 10 Ağustos Cuma günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçıyla açılırken, 1959 yılında başlayan Birinci Lig'de, şimdiye kadar 49 sezonda 64 farklı takım mücadele etti.



Birinci Lig'e en çok takım veren il İstanbul oldu. Bugüne dek 15 takımı Birinci Lig'de mücadele eden İstanbul'u, 8 takımla Ankara izliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Turkcell Süper Lig'e çıkması ile İstanbul takım sayısını 16'ya, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile de Ankara takım sayısını 9'a çıkardı.



FENERBAHÇE 5 PUAN ÖNDE

Fenerbahçe, geride kalan 49 sezon göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede, puan cetvelinde zirveye oturdu. Sarı-lacivertliler, oynadığı bin 596 lig maçında 2 bin 657 puan toplayarak, Birinci Lig'in en çok puan toplayan ekibi olurken, ezeli rakibi Galatasaray'ın 5 puan önünde yer aldı.



Galatasaray ise bin 596 maçta toplam 2 bin 652 puan elde etti. Puan sıralamasında Beşiktaş 2 bin 568 puanla üçüncü, Trabzonspor ise bin 768 puanla dördüncü sırada yer aldı.



EN GOLCÜ TAKIM DA FENERBAHÇE

Birinci Futbol Ligi'nin 49 yıllık geçmişinde en çok gol atan takım unvanına da Fenerbahçe sahip oldu. Sarı-lacivertliler, toplam 2 bin 776 gol kaydederken, Galatasaray ise sadece 6 gol geriden 2 bin 770 gol ile ezeli rakibini izledi. Beşiktaş'ın gol sayısı ise 2 bin 543.



49 yıllık geçmişi bulunan Birinci Futbol Ligi'nde toplam bin 596 maç yapan 2 takımdan Galatasaray, aldığı 898 galibiyetle, ezeli rakibi Fenerbahçe'den 1 galibiyet fazlasıyla ilk sırada bulunuyor. Galibiyetlerde Fenerbahçe 897 ile ikinci, Beşiktaş ise 852 ile üçüncü sırada yer alıyor.



SON 5 SEZONDA ''4 BÜYÜKLER''

Birinci Futbol Ligi'nin son 5 sezonunda, genel sıralamada olduğu gibi Fenerbahçe birinci sırada yer aldı. Sarı-lacivertliler, son 5 sezonda yapılan lig maçları göz önüne alındığında 358 puan toplayıp, ezeli rakibi Galatasaray'ı 12 puan geride bıraktı.


linkte puan durumu var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam cimboma kötü takım avrupa başarısı bi bok ifade etmiyo demiş gibi gelip burda avrupaya baksaydık bilmemne diye ukalalık yapmayın.5 puan 6 gol evet rewendor un dediği gibi.malesef galatasaray fenerden başarılı.inkar etmiyoruz,edemezsin,edemezler.ama ukalalığın lüzumu yok.cimbom fenerden başarılı bi takımdır fener türkiye çapında cimbomdan iyidir bu yani.

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 23:37 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahce ve Galatasarayin 2 ser yildizi varken hatirlayinki besiktasin 9 sampiyonlugu wardi lig tarihinden onceki 2 sezon sampiyonluklarini yazdirmak icin baswurdular ve o 1 yildizida takmayi reddetmisti besiktas ardindan talep kabul edildi ve besiktasin sampiyonluk sayisi 2 sampiyonluk eklenerek 11 e yukseltildi ve 100. sezonunda besiktas sampiyon olup 12. sampiyonlugunu aldi .. mewzu budur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o da ayrı bi komedi zaten adamlar "lig tarihinden önceki" şampiyonluklarını saydırdılar zaten. kimseninde gıkı çıkmadı kutsal ittifak böyle bişi herhalde. merak ediyorum bu ligden önceki sezonlarda sadece 2 sene oynanıpta sadece beşiktaş mı şampiyon oldu? ahah söyledigim şeye bende şaşıyorum "ligden önceki sezon"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hah işte fenerbahçenin belgeselini izlerseniz görürsünüz türkiyedeki futbol tarihini.

o sırada istanbulda sdece futbol takımları vardı. onlarda ingiliz gemilerinin tayfaları fransızların topçuları vs di. beşiktaşta türk takımı değildi bi general mi ne onu oyuncuları vardı. neyse sonuç olarak demeye çalıştığım şey o zman ki futbol anlayışında istanbulda 2-3 saha vardı toplamda 6-7 takım vardı. olay bu.

orda şampiyonl olmuşsun olmamışsın neyime yarar. ne fener var ne galatasaray vs. öyle bişiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
beşiktaşta türk takımı değildi bi general mi ne onu oyuncuları vardı.


Buraya takıldım kendi takımım diye değil Beşiktaş'ın futbolla ilgilenmesi Cumhuriyet'ten sonraki dönemde başlıyor ve tamamen Türklerden oluşan bir takımdı.Osmanlı dönemlerinde zaten sportif faaliyetler yasak olduğu için gizli bir oluşum olarak sarayda duruyor.Yakalandıkları zamanda belirli sporları yapmalarına izin veriliyor vs. Uzun hikaye,Türktür kısaca sdfa

Şuan ki ligden önce de Pazar Ligi düzenleniyordu sanırım.Yoksa arada bir lig daha varmıydı tam hatırlamıyorum ama Pazar Ligi'ni de en çok kazanan takım Beşiktaş'tı diye biliyorum.Ha o kupaların şimdi bir değeri var mı ? Yok tabii ki de sadece o yıllarda biz kazandık havasına giriyor olay.Önemli olan şuan ki ligdir tabii ki de.

Ligimize baktığımızda ise açıktır ki Fenerbahçe en iyi takımımızdır.Yapılanması olsun,tesisleri olsun bir çok külüpten daha iyi durumda.Fenerbahçe'nin yıllardır tek eksiği bana göre gençlere şans tanımamasıdır.İyi bir alt yapıya sahip olmasına rağmen çok az genç oyuncu şans bulabilmiştir üst takımda.Ya bizim iyi bildiğimiz genç takımları çok kötü durumdaki oyuncularla dolu yada Fenerbahçe kullanmayı sevmiyor.Gençlere en çok desteği de önce Galatasaray sonra Beşiktaş veriyor.Aslında genel olarak baktığımızda üç büyüklerde gençlere destek çok az.Peki niye ben bunları anlatıyorum.Bilmiyorum,neyse devam :D

Önemli olan Avrupa'da başarılı olmaktır diyip Avrupa'ya giden tüm takımlarımıza başarılar dileyim mesajımı bitiriyorum.


edit:Viki'den buldum,amacım polemik yaratmak değil sadece bilgi paylaşmaktır.Sonra çıkıp abanmayın ...

[spo]1903 yılı Mart ayında ise özel bir izinle Beşiktaş kuruldu. 1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. 31 Mart 1909'daki siyasi olaylardan sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey'de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur'daki evinin altındaki yeri, kulüp merkezi yaptı ve Bereket Jimnastik Kulübü'nün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey'in arkadaşları Refik ve Şerafettin Beyler de iyi birer eskrimciydi.

Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, 13 Ocak 1910 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150'ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur'dan Akaretler'de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince, yine Akaretler'de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası hâline getirildi.[/spo]

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 14:36 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...