Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sosis yapmak


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sosileri ortadan 2ye kes sonra at tavaya pişir. hiçbişiyi yok gayet basit piştiğini de biraz bekle sonra tadına bak anlarsın eğer görünüşten anlamazsan :P

yağ mağ gerekmez kendi yağı yeter. ama yağlı istiosan koy tabi
Mesaj tarihi:
Yağda hafif kızardıktan sonra ateşi kıs biraz su koy içine şöyle iki çay bardağı kadar falan. Sonra da biraz ketçap yada salça koy karıştır iyice. Ama ketçap koyarsan dikkat et yanmasın.
Mesaj tarihi:
simdi salcalı olandan mı hani haslama gbi yoksa yagda kızartma mı..

az yag koymayı bilmiorm da ben gayet patates kızarttıgım gbi atiorm icine pisio.

salcalısını bilmiorm ama haslamayı oda guzel ozellikle kahvaltıda.
Mesaj tarihi:
Sosisleri dilimle önce ince ince (çok da ince değil tabii), sonra tavaya biraz yağ koyarak sosisleri kızartmaya başla. İyice kızarmaya başladıklarında, birkaç kaşık (ne kadar olacağı keyfine kalmış) domates salçası at, karıştır bi güzel. Son olarak da içine birazcık su katıp karıştır biraz. (Çok katarsan suyu fazla laçka olur)

Afiyet olsun.
Mesaj tarihi:
çiğ çiğ ben çok yiyodum küçükken. salçalı olan süper oluyor da onu yapamam diye 2.mesajdan sonra gidip icraata koyuldum. karnım doydu. az sonra resimler. :d
Mesaj tarihi:

valla ben yağ da koydum. koymasaydım keşke, teflon tavaydı zaten. :p fazla iyi pişiremedim sanırım. ama ciyu ciyu diye sesler geliyodu tavadan, ben de olmuştur dedim. ocağı kullanmayı da yeni öğrendim, 1-10 arası ayarlamayı da bilmiyodum. 8 de bıraktım. 2-3 tane de sucuk attım içine. yalnız kesimlere bakın. bıçak bile kullanamıyorum sadsf.

[spo][/spo]

Mesaj tarihi:
Oooo tavaya bi miktar salça, biraz domates, çok az yağ (hepsi göz kararı) atıp, biraz karıştırdıktan sonra içine sosisleri ekliycen, pişinde bu efsane yemeği yiyecen.
×
×
  • Yeni Oluştur...