ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Takılmadık baraja bu sefer, bir kişi bir kişidir. Kazdık tüneli altından:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 bir kısım ödp'yi sattığını düsünsede ben hak veriyorum.Adam kıçını yırttı 10 senedir,hiçbir işe yaramadı.Ekip yine aynı ekip.Cok az bir kısıma kendilerini kabul ettirdiler.Örgütlenemediler de. Tek çaresi buydu,iyiki bağımsız girdi. bu arada, dtp ile işbirliği yapması sözkonusu olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 e yaptı bile ama,mitinglerine cıktı,orda sallanan pkk renkleri varken adam konusma yapta daha ne yapsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Ha bir de bu arada DTP lileri alsınlar, PKK lıları almasın diyen arkadaşlara buradan selamlarımı yolluyorum. Listeye bir göz gezdirsinler. Sırrı Sakık var bir kere, PKK'nın zamanında ikinci adamı Şemdin Sakık'ın kardeşi. Ama yok canım, iyi yaklaşmak lazım. Alakaları yoktur bu kardeşlerin. Birbirlerinden de nefret ederler. Biri kürtleri temsil ediyordur,öbürü PKK'lıları. Demokratik olmaz lazım biraz yahu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Kürt Mürt DTP demeyin, Şu andaki AKP nin en üst düzeydeki milletvekilleri, bakanlar alayı Kürt kökenli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Pkk propagandası diye düşünüyorum.Tkp,İp mitinglerinde de gördük o bayrakları Şimdi mecliste nasıl bir yol izlicek bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Ufuk Uras Yazıklar olsun sana.Başka hiçbir şey diyemeyeceğim.libo ufo! Son yazısından sonra kendisiyle ilgili bütün görüşlerim değişmiştir. Dtp ile kesinlikle işbirliğine gidecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 valla DTP ile herhangi bir bağı olan partiye günahımı bile vermem. DTP seçimlerde bu adamı desteklediğini söyledi ne kadarı doğrudur bilemem ama ahmet türk denen maho öyle demişti haberlerde. o zaman bu oluşumda dtp nin bulunacağı büyük bir ihtimal. benim gibi DTP yüzünden bu oluşuma oy vermeyecek çok insan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Allah aşkına, politika dediğimiz şey bu değil midir? İnsanlar 1 oy için ne hallere düşüyor. Siz hala sol,sağ muhabbeti yapın. O politikacılardan kaçı "1" tane görüşü savunuyor? Yapmayın ya, hepsi para hepsi isim. Ya ben çok düz mantık düşünüyorum, ya da siz göremiyorsunuz bazı şeyleri. Görüş mörüş yok artık, eskidendi onların hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Banada Greeny gibi gelmeye başladı artık. Ben Ufuk'un birşey değiştirebileceğine hiç inanmıyordum mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Şimdi efendim solda yeni oluşum diye açılmış başlık. hmm bana başka bir süreci hatırlattı nedense. şöyle bir spoiler verelim de tam olarak anlaşılsın. [spo]23 ocak 1996 da kurulan parti, farklı mücadele ve örgütlenme geleneklerine sahip olan grupları kitlesel bir sol parti sloganı altında biraraya getiren bir yapılanma içinde oluştu. partinin kurtuluşunda yer alan çeşitli platform ve gruplar şunlardır: - emek ve demokrasi grubu; eski tkp, tip,tsip üyelerinin birlikteliği ile oluşan geniş açı grubu nun kendisini feshettikten sonra yeniden-dev yol, ya da diğer adıyla özgürlükçü sol platform çevresi ile birleşmesi sonucunda doğmuştu. - ekmek ve gül platformu; yurdaer erkoca nın temsil ettiği sosyalist alternatif ile kenan kalyon un da içinde yer aldığı emek ve hikmet kıvılcımlı nın tezlerinin savunucusu bir grup olan toplumsal özgürlük ün birleşmesi ile meydana gelmiştir. ödp kurucularından ertuğrul kürkçü de bu platformun üyesidir. ekmek ve gül platformu, ödp deki !merkezi hattı!, başka bir deyişle çoğunluk grubunun egemen hattını, partinin kendi gelişiminin önünde bir sorun olarak görüp, !parti içi yaşamın yeniden harmanlanması ve parti içinde geçmiş aidiyetlerin yarattığı particiklerin ortadan kalkması için! ödp yi yeniden kurma çağrısında bulunuyordu. ödp de yaşanan tasfiyelerin ardından büyük ölçüde sosyalist emek hareketi nin (seh) oluşumuna katıldılar. - sosyalist eylem platformu (sep); sosyalizm, kurtuluş, devrimci marksist kolektif (dmk) ve !sosyalist demokrasi için kurtuluş! gruplarının birlikteliğinden oluşmuştur. sep, ödp nin örgütlenme omurgası işçi ve emekçilere dayandırılmadan ve işyerleri temel alınmadan emek eksenli devrimci bir parti olamayacağını vurguluyordu. platformun söz ve eylem adlı bir yayını vardı. yaşanan tasfiyelerin ardından başlatılan partileşme girişimi sosyalist demokrasi partisi nin (sdp) kurulması ile sonuçlandı. - sosyalist politika (sp); metin çulhaoğlu nun temsil ettiği ve kongre ye sosyalizm ve parti adı ile tek başına çıkan bir platform. sp, ödp nin kuruluş öncüleri ve felsefesi olarak tarif ettiği şu yaklaşımları benimsemediğini ve eleştirdiğini söylüyor: !gümrük birliği ne sıcak bakış, !yurttaş! bilinci ile neredeyse sınıfsızlığa açık bir garip sosyalizm , karşılığını bireylerin özgürleşmesinde bulan !özgürlükçülük!, özelleştirme pisliğine karşı !özerkleştirme! saçmalığı vb. ikircikli tutumlar, reel sosyalizm deneylerinden en yanlış sonuçların çıkarılması ve neredeyse burjuva egemen ideolojinin kutsanması, her tür karşıtlıkta !üçüncü yol! kolaycılığı, tembellik hakkı söylemi, parti olmayan parti söyleminin iç boşaltıcılığı! vs.. . sp grubu 17 kasım 2001 de düzenlenen ödp olağanüstü konferansında sunduğu deklarasyon ile ödp den ayrıldığını ilan etti. haziran 2002 de ise sip e katıldığını ilan etti. parti, 18 nisan 1999 genel seçimlerinde 247 bin 790 oy alarak (% 0.80 oy oranı) barajı geçemedi. bu grup ve platformların yanısıra masis kürkçügil in içinde yer aldığı yeni yol, dev yol dan kopmuş olan hareket ve devrimci sosyalist yön gibi birçok grup da ödp içinde çalışmaktadır. 2000 yılı ıı. olağan kongresi nde !özgürlükçü sol! listesinden 61, !sosyalist eylem platformu ndan 24, !ekmek ve gül platformu ndan 7, !sosyalist politika dan 3, bağımsızlardan 4 ve !hareket! eğiliminden 1 kişi olmak üzere toplam 100 kişi pm ye oluşturdu. kasım 2002 seçimleri öncesinde, parti içinde dev-yol kökenlilerin yönetimde ağırlık kazanması ve görüş ayrılıklarının belirginleşmesi sonucu tasfiye ve ayrılmalar yaşanmaktadır. kasım 2001 de, sosyalist politika bir deklarasyon ile partiden ayrıldığını ilan etti. bu gelişmeler sonucunda, kurtuluşçular ve troçkistler partiden büyük ölçüde tasfiye edilmiştir. sep kökenli ayrılan grupların oluşturduğu !sosyalist demokrasi için parti ön girişimi! çalışmaları sonucunda sosyalist demokrasi partisi ni (sdp) kurdular. bu oluşumun içinde mihri belli, akın birdal, veysi sarısözen, ragıp zarakolu, filiz koçali, filiz karakuş, mustafa kaçaroğlu, ilhami aras, ilker aktükün, hasan basri karaman, süleyman aslan ve ferhan umruk gibi isimler bulunuyor. öte yandan ödp den ayrılan, ancak sep ile birlikte hareket etmeyen maçka inisiyatifi (esas itibariyle ödp içinde !ekmek ve gül platformu! içinde yer alanlar) ise bir başka partinin oluşturulması hazırlıklarını sürdürüyor. bu grubun içinde, ertuğrul kürkçü, kenan kalyon, hasan hüseyin çebi gibi isimler bulunuyor. maçka inisiyatifi 20-21 nisan da istanbul da yaptığı toplantılardan sonra kendisini lağvederek sosyalist emek hareketi (seh) adını aldı. 10 eylül 2002 tarihinde demokratik sol parti den kopan sema pişkinsüt başkanlığındaki toplumcu demokratik parti (tdp), seçimlere ödp ile girme kararı aldığını açıkladı. bu gelişme sonucunda, seçimler öncesinde ödp nin mecliste 3 milletvekili bulunuyordu . [/spo] yani tamam, ufuk abimize hafiften liberallerle dirsek temasında olsa da saygımız var ama amerika' yı yeniden keşfetmeye de gerek yok değil mi? denendi solda birlijk ve olmadı, aşı tutmadı. günün koşuıllarında sorun grupların birleşememesi değil zaten, tabandan gelmemesi sol hareketin. bir tabanının olmaması daha doğrusu. chp sol mu değil mi ye hiç girmeden (gerek yok) bu oluşumun "diyelim ki oldu"suna da değinelim diğer arkadaşların açtığı konular üzerinden. şimdi efendim türkiye sağlam bir sol geleneğe sahip olmasına rağmen 80 darbesi sonrası halkı soldan arındırmak üzre gerek yeşil sermaye beslenerek halkın (siyasi) islamlaştırılması, gerekse de iletişim araçları ve eğitim sistemiyle halkın beynine gizliden zerkedilen tohumlar oldukça işe yaramış, solun hedef kitlesi olan işçi sınıfı (proleterya) soldan uzaklaşmıştır. bir tek chp nin aristokrat olarak görebileceğimiz (ki örneği basitleştirmek için görebileceğimiz zira aristokrat falan da değildirler kendileri) kitlesi solu o kadar da tukaka olarak nitelememektedirler. e bu durumda chp nin küskünleri gelecek ve de chp nin (yenilgiye uğramış) oyları bu yeni oluşuma kanalize olacak. halka rağmen bir sol anlayış ortaya çıkacak yani. peki bu mübah mıdır? şahsıma göre değildir fakat evet bu şekilde bir jakoben kitle meclise girebilir fakat kendinden de ok şeyler kaybetmiş olarak... şimdi dtp ile birleşirse oy moy vermezüüük ler var. vermeyiniz efendim. chp ye sol diye oy veriniz, ama dtp ye sol değil diye oy vermeyiniz. hatta sol değil diye değil millet-i hakime konumunuzu kaybetmemek için vermeyiniz. o dtp ki güneydoğu gibi bir yerden meclise soktuğu milletvekillerinin yarısı kadın, o dtp ki ağaların paşaların memleketlerinde marksist leninist bir çizgiyi benimsediğini belirttiği halde (geçmişte tabii) yarının üstünde oy almış. ufuk uras, akın birdal gibi türk solunun önemli isimlerini yıllar sonra meclise sokmuş. dedim ya vermeyiniz. pek bir şey kaybetmiş olmaz bu hareket sizsiz... [ Mesaj 20 Ağustos 2007, Pazartesi - 15:06 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Sufi 27 Jul 2007 said: zaten aşırı sağ bir parti ancak türkiyede kendisini sol diye yutturabilir. -şşt aptal -? -oyunu bana ver aptal -ne diyon hemşerim? -oyunu ver aptal, kafan basmaz aptal -başka kapıya -versene lan oyunu aptal -/ignore -aptallar ama çoğunluktalar, akılla mantıkla izahı yok, malesef onun oyu da 1 benimki de 1 2007'de yazdığım bu post her seçim sonrası quote'lamaktan bıktım. sen bıkmadın chp, sen bıkmadın pati. ha hakkını da yemeyelim. bu sefer biraz değişti: - şşt aptal hırsız - ? - oyunu bana ver aptal hırsız - ne diyon hemşerim? - oyunu hırsıza verdin, bak bu sfer ben de hırsız koydum listeye. oyunu benim hırsızıma ver aptal ... devam edin ne diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Öyle deme baya iyi performans gösterdi yellowrose istanbulda. Tatava yapma kampanyaları etkili olmuş. Sözlerimi civilizationdan bi alıntıyla bitirmek istiyorum. He who controls the getto, controls the city. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 aynen basgeç etkili oldu ama yeterli olmadı.ülkemiz sexi seviyor napalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 yanlış yere atmışım postu, sabah mahmurluğu işte. gerge'nin postuna olcaktı bu. neyse oraya c/p edeyim de oradan devam etsin konu. iki yere bölünmesin seçim sonrası yorumları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 ufak uras solun anasını ağlattın zaten kaç yıldır, düş şu solun yakasından ya onun bununnn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 tek hücreli canlılar bile sol kadar bölünmüyor be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar