Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben gidiyorum

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bu konular uzun uzun tartışıldı, gez biraz bulursun. İnsanlar aynı şeyleri yazmaktan bıktı artık. İnsanların yarısı bu partiye oy vermişse demekki iyi gitmiş birşeyler, ve insanlar artık cebine bakıyor, sağa sola dine milliyetçiliğe değil. Demek ki bir ilerleme var ekonomide. Yoksa nasıl çıkacak bu %46 oy? Siz çok biliyorsunuz ekonomiyi de bu ülkenin ekonomisini yöneten insanlar gerizekalı, bişi bilmiyorlar zaten. 5 senede krizlerden çıkan bir ülke bir anda süper ekonomi konumuna gelemez.
Sosyal ağlarda paylaş

borçlanmanın artmasının çok bir önemi yok.
cepte ne kadar para olduğunun önemi var.
100 lira borcun varken 120 liran varsa durum kötü
1000 lira borcun varken 2000 liran varsa durum daha iyi.

ekonomide ne kötülük olduğunu söyleyebilirsiniz ki? ekonomik planda gerçekten kötü giden birşeyler olsa, chp sayfa sayfa yalan "bilgi" vermezdi gazetelerde :)

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 21:11 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Cepte para varsa neden borç alınsın? tarımcılar zarar ediyor, emekli memurların maaşlarının 30%unu alacaktı bir ara devlet ne oldu bilmiyorum sonra. Bacağı kopan güneydoğu gazisine tazminat davası açtı bu devlet tedavisi ve protezi için yanlışlıkla biraz fazla para yardımı verdikleri için.
Ayrıca çoğunluğun dediği doğru olacak diye birşey yoktur bir ülkenin çoğunkuğu eğitimsizse ve ilkel saplantıları varsa bu tabuları için kolayca galeyana geliyorlarsa kendileri için yanlış kararı gayet de verirler. Seçim sonrası Ak Parti binasının önünde kutlama yapanların tiplerine bir bakın nasıl bir kesimin insanı oldukları belli.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam %46 aldı arkadaşım. Emeklisi, tarımcısı, gazisi, sağcısı, solcusu, eğitimlisi, eğitimsizi, aydını cahili hepsinden oy aldı. "E %54'ü de vermedi yaws" diyeceksin şimdi, ben de susacağım artık bu kadar da olmaz yani. Hala akp'ye oy veren kesimi tahmin etmeye çalışıyorsunuz yani yuh.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 21:24 tarihinde, Quadrophenia tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomik politikanın iyi olup olmaması ile alakalı fikir ayrılığı mantıksal olarak şöyle ayrılabilir.

sosyalist tadda içe dönük bir ekonomi istiyoruz
kapitalist dışa dönük bir ekonomi istiyoruz.

epey yıllardır kapitalizme dötümüzü vermiş olmamıza rağmen hala sosyalist gibi davranmakta olan ülkemizde, turgut özal ın denediği ve son dönemde kemal dervişin başarılı bi şekilde uygulamaya koyduğu ekonomik plan, "planlı" bir şekilde, güzel güzel yürümekte. ,

buna kötü diyorsanız siz bilirsiniz. o ayrıca tartışılır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben anlamıyorum ya seçimlerden önce türkiyenin önemli bir kısmını temsil eden çiftçiler, tarımcılar şikayetçiydi hani? onların sendikalarından vs gelen insanlar televizyonlarda hep bunu diyordu. 4 yıl boyunca ezdiler seçimlerden bir kaç ay önce şimdi ilgileniyormuş gibi gözükmeye çalışıyorlar dediler. Sendikaların temsilen gönderdiği insanlar da mı ne durumda olduklarını bilmeyecekler? AKP'nin son 1-2 ayda yaptığı göstermelik işlere tav oldu herkes ya bu kadar mı olur? Oturun da bir düşünün allasen, ben bizzat bölüm başkanlarından dinledim boğaziçinin 2-3 senedir ankaradan cevap alamadığı dilekçeleri, her devlet üniversitesinin para kazanmak için attığı taklaları. Ondan sonra seçimler yaklaşınca 19 üniverste açtık. Akıl var mantık var. Ne olacak o üniversiteler? Hiç.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 21:27 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Akp'nin oy kazanmasının sebebi kurban rolünü çok iyi oynamasıdır, cumhurbaşkanlığı kaosunda anayasa uygulanmasına rağmen sanki onlara haksızlık yapılmış, hakları yenmiş gibi mazlum ayağına yatmayı çok iyi becerdiler ve sözde bir milli değer yaratıp konuyu milletin değerlerine saldırılmasına getirip tartışmanın kapsamını büyüttü.
Buna ek olarak Akp'nin hitap ettiği kesimin popülizme çok müsait oluşu ve rakiplerinin beceriksizliği, cumhuriyret mitingleri gibi bir taban yaratılmışken bu fırsatı değerlendirememeleri, Tayyip Erdoğan bol keseden vaatlerini anlatırken kendilerinin her mitingde "Arkadaşlar gemi başkaa gemicik başkaa" demekten öteye gidememeleri bunun bariz örnekleri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...