Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nihat Genç vs. ekşi sözlük... (yoksa orkid kullanan erkekler, yılanlar .

calimero

Öne çıkan mesajlar

(elimin enter tuşuna kayması sonucu başlık yanlış açıldı fakat ana temayı verdiği üzre böyle kalmasında da bir sakınca görmüyorum bu başlık altında kalabilir sanırım. ikinci bir edit: yalnışlıkla yolladığım kısımları da bold olarak yazayım da bu arkadaşlar niye böyle kaldı olmasın)

dün gece geç bir saatte kanallar arasında gezinirken baktım sky turk te nihat genç in konuk olduğu bir program var, dedim izleyeyim. seçim konusunda bakalım neler söyleniyor falan filan...

program konusunda da yorum yapacaktım
fakat olay başka yönlere kaymaması için vazcayıyor ve de olayın özüne geliyorum.

programın sonunda nihat genç felaket bir şekilde ekşi sözlüğe ve de yazarlara kaymaya başladı ağzından burnundan köpükler saçarak.

ahanda videosu da bu

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 20:00 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 20:03 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

türk medyasının ekşi sözlük hakkında bu kadar bahsetmesini anlamıyorum.
her yerde sunucular felan ekşi sözlüğü konuşuyorlar.
diğer hiç bir internet sitesi yok,
sadece ekşi sözlük.
yok ekşi sözlük böyle yok ekşi sözlük şöyle.

açıyor mesela adam, "bakın ekşi sözlükte benim hakkımda şu kullanıcı şöyle birşey demiş"
tamam iyi güzel de, diğer sitelerdeki kullanıcıların başı kel mi?
ilgili kişinin yazımı okuması için illa ekşi sözlükteki mi yazmam gerekiyor?

düşünmeden edemiyorum, acaba ekşi sözlüğün arkasında medya gücü felan mı var diye.
ne biliyim wikipedia'nın, imdb'nin, daha türk olarak forumtr'nin, bilgisayar sitelerin, paticik'in başı kel mi? başka bir ton sözlük sitesi de var hani.
oralarda da yazıyor bir ton şey.
neden her konuda televizyonda ekşi sözlüğün bahsi geçer?

yani nihat genç burda ekşisözlükte yazılanlara kızmış da, kim bilir başka türk sitelerinde neler neler yazılmış.
bu tip şeylere takılmamak gerekli, diyen der.

ancak neden ekşi sözlük?
bu kafamı karıştırıyor benim.

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 20:15 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

nihat genç de iyice bozmuş ama kafayı. program boyunca kendini övdü, ona buna bok attı durdu. ayrıca defalarca kendisinin de yinelediği gibi gerçekten psikolojisi iyiden iyiye bozulmuş. yok efendim ekşideki tüm yazarlar ntv adamıymış aktüelin adamıymış. editörler nihat genç için doğru yazılanları silip tukaka yazılanları yayınlıyorlarmış. komplo teorisinin bini bir para.
Sosyal ağlarda paylaş

nihat genc iki lafi birbirini tutmaz bi adama donustu gun gectikce
eskiden gencligini anatirdi dobraligi delikanliligi milliyetci gorusun nasil bozuldugundan nasil sol goruse kaydigindan bahsederdi karadeniz ic anadolu hikayeleri anatirdi

simdi ise azindan kopukler saca saca oraya buraya saldiran sky turk denen ne udugu belirsiz bi tv de 5 sene once kufrettigi bi yapilanmada calisan bi adama donustu

yaslandikca degiserek gelisti tayyip aziyla
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşisözlük benzer yapıdaki siteler arasında ilk olduğu ve en iyisi olduğu için hakkında çok konuşulması normal.

Konuya dönecek olursak, ekşinin eski yazarlarından biri olarak ben de şu anki durumundan hiç memnun değilim. Yeni yazarlar ve yazılanlar sayesinde ayda yılda bir yazıyorum artık. Son derece magazinel bir yer oldu malesef. Tabi bunda da en büyük pay medyanın. Medyada adı geçe geçe popüler kültür malzemesi haline geldi. Eskiden gerçekten kutsal bilgi kaynağı denebilecek bir yerken şu an en çok prim yapan başlıklar ünlülerin isimleri vb. gereksiz şeyler. Artık birilerinin para kazandığı bir ticarethaneden fazlası değil bana göre. Ayrıca böyle ciddiye alıp hakkında konuşmak, bana şöyle böyle demişler demek de ekşiye hiçbir şey kaybettirmiyor aksine sahibinin cebine nakit olarak geri dönüyor. En basidinden o programı izleyen birçok kişi açıp bakacaktır acaba nihat genç hakkında ne yazmışlar diye.
Sosyal ağlarda paylaş

"hayır bırak da kimin ne kadar aydın olduğuna insanlar karar versin. o kadar millet sana ayar verip baskın oran, sungur savran, ufuk uras ı da övüyosa illa bunun arkasında iç ve dış mihraklar yoktur. kim başarılı olsa neden onlar, neden ben değil diye fırlamaktasın piyasaya. hani biraz da özeleştiri yetisine sahip olabilmek de güzel birşey olabilir değil mi nihatım gencim" demek istiyor deli gönül ama sonra tırsıyorum.

bunun er maydanı vaar bilmemnesi var değil mi? hem ben yılanım, çiyanım gece gece (olmasa da akşam akşam) lafı sokar kaçarım. budur...
Sosyal ağlarda paylaş

neden ekşi?

ekşi biraz daha üretken bir topluluk...

kitap yazanı, seminer vereni, tv'ye uzman olarak çağrılanı etc. fazlaca var. Ha kullanıcı sayısının çok olmasından ötürü böyle bir dağılım baş göstermiş olabileceğinden bahsedilebilir. ancak sadece bu kadar basit değil elbet. yazarlar, çizerler, düşünürler fazlaca eski kadrodan. bilakis yeni kullanıcıların ekşi'nin kalitesini düşürdüğü de bir gerçek. kısaca üretken ve kafa patlatan bi topluluk.

bir ilk olması da önemli adledilmesinin altında yatan sebeplerden. diğer yandan ilk olması değil, gelişmesi büyümesinde etken. ekşi; bir nevi amerika gibi ekşi sözlük yazarlığının önemli bir şey olmasına sebep oldu. kullanıcılarının geneli -nasıl amerikalılar amerikayla ve amerikalı olmaktan gurur duyuyorsa- ekşi sözlüğün bir parçası olmaktan gurur duyar hale geldi.. elbette "ben yazarım orada ama gurur duymuyorum bişiyle oranın" diye çemkirenler de olacaktır.. onlara ateş düşürücü fitil verip "babacım geneli dedik, geneli.. " diyip istisna havuzuna yolluyoruz hemen.

ayrıca ekşi, yaratıcılıktır.. yazılar çoğunlukla zeki bir dil içerir, eğlencelidir. yormaz ve bilgi verir. bilgi yağmurundan ziyade hafif bir çiselemedir. sıkmaz hiç.

ayrıca gündemi yakından takip eder, yurtdışı yazarlarının fazla olmasından ötürü yurtdışı olaylar da hızlıca gündeminde yer bulur ve tartışılır.

nihayetinde hepsi okumuş şoşuklar diyorum bi ali desidero edası ile..

kesinlikle burada ve diğer forumlarda, sözlük klonlarında da kafası çalışan, muhteşem elemanlar vardır, olacaktıri olmalıdır da. amma ve lakin ekşinin konsepti yaratan olmak gibi bir avantajı vardır. ve ayrıca diğer forum, sözlük benzerleri genelde benzer kişilerin bir araya gelmesinden oluşur. stereo değildir düşünceler. karşıt taraflarda vardır, ancak hiçbir zaman stereo çıkmaz. ekşi daha bi stereodur. bazen fazla gürültülü bir 5+1 bile olabilir hatta.ne bileyim burada misal AKP Kraldır diyemezsin, çünkü burada topluluğun görüşleri yakındır birbirine.

ha nihat genç olayına gelecek olursak.. "yılansı fare gibi çocuklar" lafı ile yılan çocuk olayına bir öngörü veya bir X-Files bölümüne gönderme yapmış olabilir diyorum.. bilmiyorum..

biliyorum da inanmak istemiyorum..

neyse hilmi abi.. zabıta geliyor.. topla tezgahı kaçalım!
paticiğin de benim salak saçma saçmalamalarıma olan hoşgörüsü sebebiyle sefiyorum! canlarımsınız.. kaç hilmi abi kaç! geliyor valla zabıta.. anaaaam
Sosyal ağlarda paylaş

neden ekşi?

ekşi biraz daha üretken bir topluluk...

kitap yazanı, seminer vereni, tv'ye uzman olarak çağrılanı etc. fazlaca var. Ha kullanıcı sayısının çok olmasından ötürü böyle bir dağılım baş göstermiş olabileceğinden bahsedilebilir. ancak sadece bu kadar basit değil elbet. yazarlar, çizerler, düşünürler fazlaca eski kadrodan. bilakis yeni kullanıcıların ekşi'nin kalitesini düşürdüğü de bir gerçek. kısaca üretken ve kafa patlatan bi topluluk.

bir ilk olması da önemli adledilmesinin altında yatan sebeplerden. diğer yandan ilk olması değil, gelişmesi büyümesinde etken. ekşi; bir nevi amerika gibi ekşi sözlük yazarlığının önemli bir şey olmasına sebep oldu. kullanıcılarının geneli -nasıl amerikalılar amerikayla ve amerikalı olmaktan gurur duyuyorsa- ekşi sözlüğün bir parçası olmaktan gurur duyar hale geldi.. elbette "ben yazarım orada ama gurur duymuyorum bişiyle oranın" diye çemkirenler de olacaktır.. onlara ateş düşürücü fitil verip "babacım geneli dedik, geneli.. " diyip istisna havuzuna yolluyoruz hemen.

ayrıca ekşi, yaratıcılıktır.. yazılar çoğunlukla zeki bir dil içerir, eğlencelidir. yormaz ve bilgi verir. bilgi yağmurundan ziyade hafif bir çiselemedir. sıkmaz hiç.

ayrıca gündemi yakından takip eder, yurtdışı yazarlarının fazla olmasından ötürü yurtdışı olaylar da hızlıca gündeminde yer bulur ve tartışılır.

nihayetinde hepsi okumuş şoşuklar diyorum bi ali desidero edası ile..

kesinlikle burada ve diğer forumlarda, sözlük klonlarında da kafası çalışan, muhteşem elemanlar vardır, olacaktıri olmalıdır da. amma ve lakin ekşinin konsepti yaratan olmak gibi bir avantajı vardır. ve ayrıca diğer forum, sözlük benzerleri genelde benzer kişilerin bir araya gelmesinden oluşur. stereo değildir düşünceler. karşıt taraflarda vardır, ancak hiçbir zaman stereo çıkmaz. ekşi daha bi stereodur. bazen fazla gürültülü bir 5+1 bile olabilir hatta.ne bileyim burada misal AKP Kraldır diyemezsin, çünkü burada topluluğun görüşleri yakındır birbirine.

ha nihat genç olayına gelecek olursak.. "yılansı fare gibi çocuklar" lafı ile yılan çocuk olayına bir öngörü veya bir X-Files bölümüne gönderme yapmış olabilir diyorum.. bilmiyorum..

biliyorum da inanmak istemiyorum..

neyse hilmi abi.. zabıta geliyor.. topla tezgahı kaçalım!
paticiğin de benim salak saçma saçmalamalarıma olan hoşgörüsü sebebiyle sefiyorum! canlarımsınız.. kaç hilmi abi kaç! geliyor valla zabıta.. anaaaam
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız nihat genç in dedikleri suanki ekşi sözlük içindir eskiden ekşi sözlü gayet seviyeli ve düzügün bilgi aktarımı yapan bir yerdi.ekşi sözlüğün suanki durumu eskisi ile uzaktan yakından alakası yok.nihat genç in her dediğine değil ama bazı dediklerinde haklı kanatindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...