Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Halflife 2 'nin bazı bölümlerinin kaynak kodları çalındı!

sharky

Öne çıkan mesajlar

Çalınan kod gerçekten Valve'nin başını ağrıtacak.

Bu kod ile oyun yapılamaz, yapılırsa eğer Valve üzerlerine binecektir. Ama bu kod sadece HL2'nin kodundan oluşmuyor, oyunla bütünleşik olarak bulunan Hawok Fizik motorunun kodlarınıda içeriyor ki Valve bu kodu satın aldı ve gizli tutma zorunluluğu vardı. Şimdi bu durumda ne olur bilinmez.

Bildiğiniz üzere HL2 Kasım-Aralık arası bir tarihe ertelenmişti, şimdi bu tarih çok daha uzak bir tarihe atılabilir. Çünkü eğer oyun bu halde çıkarsa çeşitli hackler, cheatler piyasada boy gösterecektir ve bunlar engellenemeyecektir. Bu yüzden Valve kodu değiştirme yoluna gidebilir, bu demektir ki 5 senelik bu kodu değiştirmek kolay olmadığı için oyun dahada ertelenecek.

Bu çalınma olayına gerçekten çok üzüldüm, adamlar 5 sene boyunca çalışmışlar, para harcamışlar birileri gelip bunu çalıyor ve firmanın başına büyük bir dert açıyor.

Kodda da oyun ile ilgili önemli bilgiler mevcut. valve HL2 ile ilgili hiç ayrıntılı bir bilgi vermiyordu. E3 fuarında verdiği bilgilerin dışında hiç bir bilgi vermedi, sürpriz olmasını istiyordu. Ama şimdi bu sürprizlerin çoğu ortaya çıktı. Bu sürprizleri öğrenince gerçekten oyunun bomba olacağını anladım ama bunu oynayarak öğrenmek isterdim.

Bu arada Gabe Newell halflife2.net forumlarına bir mesaj atarak oyunun fanlarından yardım istedi. Mesajında dosyayı sızdıranı bulmamızı, logları, linkleri ve IP'leri kontrol etmemizi istedi. İnsanlarında Valve'ye karşı hissettiği sevgiden dolayı büyük bir av başladı. Şu ana kadar bir sürü kişinin adı deliller ile birlikte öne sürüldü bile.

Umarım Valve ve fanlar bu olaydan minimum düzeyde zarar görür.
Sosyal ağlarda paylaş

yazık,çok kötü oldu bu şimd
ama oyunun çıkmasında bukadar az varken,bu kadar beklenen bir oyun,bu kadar önemli kodlar nasıl çalınır?büyük bir organizasyon,plan gerektirir[hline]tık!
Infernal_Reborn
, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Sosyal ağlarda paylaş

Gabe çalınma olayını şöyle açıklıyor.
Zaten bir aydır falan bilgisayarlara attack oluyormuş. Bir ara garip bir hata görmüş Gabe kendi bilgisayarında, format atmış ve yeniden kurmuş herşeyi. bu olaydan 1 hafta sonra mail'ında büyük bir aktivite görmüş. Eylül 19'da ise dosya çalınmış. Gabe Newell saldırganın (yada saldırganların) Outlook'taki bir hatadan network'e sızıp dosyayı çektiğini sandıklarını söyledi.
Sosyal ağlarda paylaş

1) We've taken our network connection down to pretty much a minimum. We're still finding machines internally that have been compromised.

2) The suite of tools that the attacker was using included the modified version of RemotelyAnywhere (basically a Remote Desktop-style remote admin tool), Haxker Defender (a process, registry key and file hiding tool), the key logger, and various networking utilities that allowed them to transfer files (compressors, NetCat, and FTP). We also are pretty sure they were sniffing our network to gather passwords and other information. Haxker Defender includes a file system driver that allows an attacker to have stuff on your machine that is invisible, unless you do something like mount the drive under another OS that has NTFS support.

We have determined one way of detecting some infected machines, which is using a connection viewer to detect connections to anomalous hosts external to our network. We still don't know their entry method.

3) In general, the community has been remarkably swift at tracking down the sources of the leak. What would be most helpful now are IP addresses of the people who were responsible for the intrusion or for the denial of service attacks.

4) Also, please continue to send in URLs of websites hosting the source code. We've been contacting people and asking them to take it down.

5) There's anecdotal evidence that other game developers have been targeted by whoever attacked us. This hasn't been confirmed. We've been providing other game developers with more detailed information about the exploits and evidence of infiltration.

6) We're running a little bit blind with our network shut down, but it seems like some of the press has picked up the story. I've been fielding calls from the mainstream non-games, non-technical press all day. Hopefully they will get to report shortly what a mistake it is to piss off a whole bunch of gamers and get them hunting you around the Internet.

For any information related to this, please send it to [email protected], or you can always send to [email protected] as well.
Sosyal ağlarda paylaş

Çalsalar şu olur. Kodun çoğu yerini değiştirmeleri gerekir. Code cıbıldak olarak meydanda. C bilen okur ona göre hl2 hileleri yazar. Onu brak valve'nin Steam teknolojisi tehlike altında.

Ayrıca code değişmezse, oyun çıktığında cd'deki exe dışında herşeyi alıp adamlar kendi hl2'lerini compile edebilir.

Bu söylediklerimi zaten o forumdakilerden duydum. Bu çalınma olayının gerçek olmadığını iddia edenler bile var.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

tam geçen gün bende yazacktım da kim ilgilenirki dedim. Demin sharereactor de gördüm orada çıkmış. Zipli 30 mb açık oalrak da 100mb imiş. Oyunun sadece kaynak kodlarını içeriyormuş.
Valve dekiler gitsin kendilerini bir yerden atsınalar artık :-P[hline]NO PAIN NO GAIN

Sosyal ağlarda paylaş

ilgili sharereactor forum post
ilgili ed2k link
ilgili yazı:

This packed file is 30 MB. Unpacked its aorund 100 MB and contains source files. These files can be used to create programs. These programs are nice, the code is fun to look at, but you have no Half-Life 2. Whats missing is the resources, all the models, levels, scripts, textures, etc. If you program (really, not just html or something like that...) and are fluent in C++ then this might be interesting for you to look at. And if you are a competitor of Valve you have it already anyways.

To 99,9% of the people reading this, the file will be USELESS. To the rest, it might be interesting to look at, see how they structured things, have a hands on look at their game engine and stuff, but not of real value. And about cheats... Forget it. Until you have the resources, you cant write real cheats for it that would work in online play. And the other ones in singleplayer are easy as hell anyways. So stop talking about that.

Valve made the mistake of not having enough security. I am sure they cursed themselves and yelled a lot already, but no one can take it back now. So go on with your lives and let that matter rest. Sooner or later we will have the full game and then this will be mostly forgotten.
Sosyal ağlarda paylaş

Koda bakılınca öyle kolay kolay anlaşılabileceğini sanmıyorum. 8000-9000 dosyalık bir source olmalı..

En son indiriyordu, indirdikten sonra ben de bir gözden geçireceğim, her ne kadar bunun için şu anda utanıyor olsamda, merakımı yenemiyorum :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
]www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

Valve'nin hiyarligi oldukca hiyarlarmis ne diyim siz bugüne kadar ortada dolasan en son teknoloji bi oyun engine'i gördünüz mü? Hayir, mesela gelmis gecmis en ünlü engine yazan firmalardan biri olan ID Software'i ele alin, hic ortada dolasan quake engine'inin source kodunu bulabilirmisiniz hemde o kadar cok oyunun bu enginele yapilmis olmasina ragmen...Ve senelerdir doom3 engine'i üstünde calisiyolar ve tek görebildigimiz alpha demo oldu...Yani is korumaktan, etrafta bu kadar hacker dolasirken 100binlerce dolar degerindeki engine'i korumayi göze alamiyolarsa yada koruyamiyolarsa onlarin hatasidir...[hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...