Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Nüfus cüzdanında TC kimlik no su yazmayanların oy veremeyeceğine dair bir mail aldım. Varmıdır böyle bir uygulama daha önce hiç duymamıştım. Varsa böyle bir şey değiştirmem gerekiyor acilen.
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 evet de değiştiremessin o kadar kısa sürede. senin tc kimlik no'n vardır herelde ama kimliğinde yazmıyodur bi yerden ögren.
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 evet doğru git yazdır nüfus cüzdanına muhtara falan söyle halleder veya yönlendirir o..
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Nufus cuzdanında yazmasına gerek ama bilmen lazım.
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 2 3 gunde deiştiriyolar nufus kagıdını ya muhtara danıs yonlendiriyo hemen o.
sunthewhich Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Muhtarlıktan nüfus sureti aldıktan sonra, nüfus dairesine gidip aynı gün alabiliyorsun.
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 fotoda ıstıyorlar nufus cuzdanı ıcın 2-3 tane yanına almadan gıtme
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 burdan bi sorgulat. nüfüs cüzdanda yazması şart değildir herelde numaranın diye tahmin ediyorum, değiştiremessen falan kaydet telefonuna numaranı. http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx
NeroWarden Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Nufus cuzdanında yazması gerekiyomuş oy verebilmek için. Bende geçenlerde öğrendim. Bizim muhtarın yalancısıyım vallahi.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Evet yazması gerekiomuş. Kafa kağıdından başka herhangi bir şeylede oy veremiyormuşsun. Pasaport filan da dahil. İlla yazması gerekiyormuş. Bir oy vereceğiz 40 dereden su getirttiriyorlar.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 O karar eskidendi soınra değişip yazmasa da verebiliyoruz oldu diye biliyorum. Resmi bi yerden sormak lazım.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Sogula Oy kullanıp kullanamama konusunda herkes başka bişi diyor TC kimlik no su hakkında. [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 02:09 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 nufus kagidini deistirmek artik 1 saat suruyor nufus dairelerinde direk deistirebilirsin yok usenirim dersen netten printle en kotu
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Yeni nüfus cüzdanı 1 gün içinde çıkıyor. Ben 1 günde çıkarmıştım. Eskisi kadar uzun süren bir iş değil.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 mini mini bi tutorial şeysi erken gidin yine de nüfus müdürlüğüne vs. muhtara gidin önce, "ben nüfüs kağıdımı yenileyeceğim" deyin kağıt vericek size.. 2de foto isteyecek. geçen gün 3ytl istediler.. 2-3,5 arası fiyat çekiyorlarmış ama. hazırlıklı olun.. bu fotolardan birini kağıdın üstüne zımbalayacaklar. diğerini nüfus müdürlüğüne götüreceksiniz.. sonra nüfus müdürlüğüne doğru yola çıkın.. aman dikkat saat 16:00dan sonra iş yapmıyor beyzadeler.. en azından nüfus kağıdı değişimi yapmıyorlar.. dediğim gibi çok geç kalmayın, sırada beklersiniz.. sıra hızlıca ilerlese bile yine de beklemek boğucu oluyor (kadıköy için bööle) sıra size gelince, kağıdınızı verin, fotoğraf verin ve nüfus kağıdınızın size teslim edileceği bankoya doğru ilerleyin.. hah orada durun! bekleyin biraz.ısrarla çıkan kağıtları takip edin.. nasıl plastikle kaplanıyor, soğuk damga nasıl basılıyor etc. izleyin.. çünkü yapıcak başka işiniz olmaycak!!! neyse nüfus kağıdını alırkene de 2,5 -2,750 falan bi para uçlanacaksınız.. ama dert etmeyin hiç. keza elinizde tuttuğunuz bu kimlik no.suz nüfus kağıtları geçersizmiş.. devlet daireleri benim işlerimi yapmadı geçen hafta.. sadece bu sebepten ötürü ^_^ hadi kolay gelsin şimdiden
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 İstanbul, Ankara ve İzmit il sınırı içinde olan arkadaşlar için; Herhangibir devlet dairesinde herhangibir işleme gidilirken yanınıza mutlaka bir adet (kalınından) kitap almayı unutmayınız. Sıkıntı anında okunabilir, kızgınlık anında fırlatılabilir. Isparta, Konya, Antalya, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne il sınırları içinde ise buna gerek yoktur. (Deneyimle sabit)
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Ben istanbul, bebek muhtarlığından almam gereken evrağı 2 dakikada alıp, beşiktaş nüfus müdürlüğünden de kimliğimi 15 dakika içinde almış olarak şu denen şeye hiç ama hiç katılmıyorum. Hatta bu kadar iyi işlediğine şaşırıp "nası oluyo lan bu vay be" falan demiştim. ha 2 senede geriye gittiyse (2005te yaşamıştım ben bunu) bilemiycem...
huun Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 kimlikte yazması lazım. bi de nüfus cüzdanı kayıpsa uzun sürüyor alması, yenilemede kolay. veriyorsun eskisini, alıyorsun yenisini. [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 08:24 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 e uzun zamandır e-maillere forward geliyordu, her foruma da bu forwardları yazıyordu, oy vermek için şunlar şunlar gerekli diye. gazetede bile çıkmıştı hatta..
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 beykozda gerekli evraklarla gidince 10 dakika mı ne sürmüştü benim.
BlackRose Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 dün bu konuda net bir açıklama yaptı YSK kesinlikle böyle bir gereklilik yok, ama değiştirmiş olanlar da zaten yapacakları bir şeyi yapmış olurlar zararı yok ^_-
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Benim sürücü belgemin arkasında var Tc kimlik no, illa nufus cüzdanı mı lazım şimdi?
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Pasaport veya Nüfus cüzdanı > Ehliyet her zaman. Mumkunse kimlik veya pasaportunuzla gidin en son çare ehliyet.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Bugunki takvim gazetesinin orta sayfasında Ysk başkanının söylediklerini okudum; ehliyet, nufus cüzdanı veya pasaport ile oy verilebiliyor kimlik no ya gerek yok. Ha takvim dir ne kadar doğrudur bilemem de, orta sayfaya da kolpa haber koymazlar heralde.
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Tc kimlik no'sunun gerekmediği bildirildi. bilgi doğrudur. Herhangi bir kimliğinizle gitseniz kafidir. (ehliyet, nüfus cüzdanı vb)
Öne çıkan mesajlar