Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezan okunurken müzik dinlemek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çekmek zorunda değilsin? Hoşgörü nerede kaldı peki? İbadetini yerine getirmek için o camiiye giden insanlar var

edit: Ha tabii ki bir şey daha var: Ezan dinmez, bayrak inmez :)..

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 02:15 tarihinde, RayCharles tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ayrıca ibadetin kendi dilimimizde olmaması, insanların neyi neden savunduğunu anlamama psikolojisine büyük katkıdır. Bütün ibadet türkçe olsa garip gelir diyorlar, neden garip gelir? Sen o sözleri içine sindirmemişsen düşüncelerini gözden geçirmelisin zaten. İbadet edenlerin çok büyük çoğunluğu arapça sözler sarfederken onların anlamlarını geçirmiyor aklından. Dediğim gibi, ibadet Türkçe olsa, sözleri anlamak düşünceleri de daha sağlıklı hale getirecektir.
Mesaj tarihi:
said:
Bunu geç, müslümanlığın yayılması için çok kan döküldü, nice zorluklar çekildi. Gençlik şurda 1 dakıka süren bir ezana tahammül edemiyosa ben birşey demiyorum.

Ahah olaya gel.. Evet doğru müslümanlığın yayılması için çok kan döküldü, ama o dökülen kan senin atalarının kanıydı lol.. Biraz tarih öğrende öyle ukalalık et gençlik mençlik diye..

said:
Arkadaşın "örümcek beyinliler, gerzekler" gibi bende "hippi, saygısız zepevenkler" diye giydirebilirim.

Evet ezan okunurken müzik dinlemenin günah olduğunu düşünenler gerzek ve örümcek beyinlidir.. Bunun saygısızlıkla alakası yok..

Ben demiyorum ki ezan okunurken müzik dinlemenin saygısızlık olduğunu düşünenler gerzek ve örümcek beyinlidir.. O beni ilgilendirmez herkesin kendi düşüncesi vardır.. Ama sen çıkıpta bu günah dersen ben seni aşşağılarım..

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 02:19 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
ne yazıkki sen ve senin gibiler rahatsız oluyo diye ezan katiyyen susmuycak taki kıyamete kadar
gg

Susmasın elden birşey gelmez, ama beni uyandırdığı zaman çoğu kez uykumu mahvediyor. Saygıdan söz ediyorsak, başka dine inancı olanlara veya dini inancı olmayanlara da söz etmek gerekir. Ben de "benim dinim" diyerekten gece sokakta "EAUUHAUEU FUEUH" diye bağırırsam kızmak yok o zaman.

said:

edit: Ha tabii ki bir şey daha var: Ezan dinmez, bayrak inmez :)..

Tebrik. Bu ikisi bağdaştığı sürece olmaz bu işler böyle.
Mesaj tarihi:
Görüş açınızı kestiremedim "Amerika'lıların her zenci potansiyel bir suçludur" yakıştırması gibi bakıyorsunuz olaya.
Her müslüman kimliğine bürünmüş adam terörist gibi algılanıyor.
Gerçi haklı olduğunuz noktalarda çok fazla ama en azından gerçekten dini yansıttığı/öngördüğü gibi yaşayanlarda var.Hiç olmazsa bu küçük orana saygı diyorum...
Mesaj tarihi:
abi ezan okunurken ben müzği falan kapatıyorum ve saygı göstereriyorum ve kelime-i sehadet getirip allahımı şükür ediyorum bu bu kadar basit kimseyi bu konuda yargılamak bana düşmez dinleyen dinler ben sadece kendime bakarım ama şöle bişi var eğer dinimize bağlı isek saygı göstermemiz gerekir ama tarihe falan girmeye gerek yok isteyen dinler beni bağlamaz öbür tarafta o verir hesabanı ben kendime bakarım.
Mesaj tarihi:
Slat ben düşünceye saygı diyorum sen ne diyorsun.Sen kimseye "Örümcek kafalı, gerzek" diyemesizsin.Yazdıklarını oku tekrar, ben cevap niteliği bulunan birşey göremedim.Bu arada;
Aşşağıla beni
Mesaj tarihi:
abi insanlar kasıyo inanan, kendi saygı duyduğu şeyler hakkında başkalarının konuşmasının, onu rahatsız edici şeyler söylenmesini istemeyenlere laf sokmak için

edit: cümle olmadı be:S ben de gg...

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 02:42 tarihinde, RayCharles tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
demin arkadaşımın dediği süper bi laf (ben fem dersanesinin amaçlarının farklı olduğunu savunuyordum ) önyargılarını yıkamam...

Kimse kimsenin önyargılarını yıkamaz bence burda. Boşuna kasmayın =)
Mesaj tarihi:
Sürekli okuyorum, buradan takip ettiğim insanlar var.Oldukça hoş bir platform. Yanlız bir tek Allah / Kitap konularına mesaj atıyorum çünkü önemli bir konu ve insanlarda inanılmaz bir önyargı var.Onun dışında bağlamaz şurdaki kimse beni. Ne zaman konuşmadan önce dinlemeyi ve karşı tarafın -eger- sizinle örtüşmeyen bir fikri varsa, aşşagılamaya çalışmak ya da kendi fikrini kabul ettirmeye çalışmak yerine anlamaya çalışıp, fikir yürütmeye kasarsak( Aştım ne de cümle kurarım ) gerçekten hoş olur.Bu arada ben 22 yaşındayım.Öyle hani ben bilirim, ben yaparım yok sakın yanlış anlaşılmasın.Ögreniyoruz.Ama dinleyerek :)
Mesaj tarihi:
Böyle gereksiz bir topik ne hala açık bence onu tartışalım esas. İsteyen muzik dinler isteyen dinlemez isteyende başkasına saygı maiyetinde muziginden 5 dakika feragat eder ama şurdaki 2 satır ile bu fikirlerimizin değişme ihtimali yok aslına gereksiz olarak insanlar birbirine kinleniyor.
Mesaj tarihi:
bizim servisçi vardı mezarın yanından geçerken müziği son ses açardı millet uyarırdı abi mezarın yanından geçiyoz filan,müzik ruhun gıdasıdır derdi sdfsdfsd.bunu duyan babamda adama pezevenk derdi =D
Mesaj tarihi:
Defensive sen beni anlamadın herhalde.. Kuranda yazmadığı halde birşeyin günah olup olmadığına karar verenlere benim lafım.. Mesela ezan okunurken müzik dinlemenin günah olduğunu savunanlar..

Evet bu adamlar gerzek ve örümcek beyinlidir, çünkü ellerinde hiçbir kanıt, gerekçe, mantıklı açıklama olmadan hiçkimsenin bilemeyeceği bir konu hakkında kesin konuşuyorlar.. ki islamda kıçından günah sevap uydurmak pek hoş karşılanmaz bilmem söylememe gerek varmı..
Mesaj tarihi:
Konuları çok karıştırmışsınız ve çok abartı yerlere gelinmiş..şaşırdım çoğu da çocukça.

Kabristan tarafından geçerken müziğin kısılmasının veya kapatılmasının nedeni tamamen saygıdır..Ölü çıkan yerin şenliği sessizlik olur sözü gibi..Ziyaret eden yakınlarının yanında müziği açmanın bi mantığı yok..

Aynı şekilde ezan da öyle..Sonucunda "çağrı" amaçlı..önemli olan bunun anlamı.

Her ikisinde de duyacak kadar dinlenildiğinde bir sorun olmaz..Mezarlıktan geçiosan camını kapatırsın sesini biraz kısarsın..Ezan da da öyle

Konuşma farklı yerlere sapmışken şunu söliim.Dinde yanlış olan yorumlar,yobazlar,zorluk çıkartanlar,ayrımcılar olabilir..Bu demek değildir ki islam kötüdür..Ne olursa olsun güzel ve iyi herzaman aynıdır önemli olan bunu seçebilmek..Tehlikeli olan şey insanların eğitimsiz olması ve yanlış duyumlardan yola çıkmasıdır..Dinin temeli ahlaktır..sen o ahlakı bildikten sonra zaten müslüman hristiyan veya budist olmuşsun bunun önemi yok..

Dinin bu toplumda ki etkisi çok büyük ve türk ahlak ve kültürünün bi kısmını oluşturuyo..ben bundan gayet memnunum...Aile ve hayat düzenlerimiz Diğer ülkelerden çok farklı..Hem batıdan hem de doğudan..Önemli olan bu temeli almak.. Dini sadece yasaklayıcı bi din olarak görmemek lazım..
Mesaj tarihi:
ne ölüye saygısı ne ezana saygısı! hepsi insanın kendine olan saygısıdır. kişiden kişiye değişir. eğer ezan okunurken müziğin sesini kapatıyorsa bir kişi kendisini rahat hissetmek için kapatıyordur, kapatmıyorsada yine kendisini rahat hissetmek için. bir arkadaşımız demiş (isminden tek bir harf bile aklımda değil) ezanı duyduğumda müziği kısmazsam içim rahat etmiyor diye. bu insanın kendine olan saygısını koruması için yapılan bir harekettir. bir kişide ezanı duyunca müziğin sesini açıyorum demiş, demekki bu kişide öyle rahat, ve bu müzik emin olun kimseyi rahatsız etmez, ne namaz kılanı ne ölüyü nede ezanı duymak isteyeni benim görüşümce. tartışmak bile gereksiz bence. aylar yıllardır mesaj atmak için en gereksiz konuyu arıyodum, sonunda buldum saolun... oh be bozuldu suskunluğum! daha gereksiz konularda görüşmek dileğiyle, esen kalın... belki arada gereklilerede uğrarım... bir dahaki mesajıma kadar okuma köşeme çekiliyim ben... (mesajımı bi okudumda, fena saçmalamışım gibi geldi be)

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 04:15 tarihinde, Drall tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...