Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diablo III?


Bone

Öne çıkan mesajlar

Şu siteye baktığımda:
http://www.diabloii.net/
BlizzCon'da Diablo III açıklanacak gibi bir sürü mesaj gördüm.
Hoax diyebiliriz de, "Güney Kore'de Starcraft II açıklanacak" lafını da hoax diye karşılamıştık.

Paticikte bir sürü Diablo III fanı olduğundan bilgilendiriyim dedim.

Çıkar, çıkmaz, o ayrı mevzu da,
asıl beni şaşırtan,
Blizzard'ın elinde WoW ve Starcraft II varken bir de Diablo III'ü çıkartıcak olması.
Umarım yalandır da, bir de Diablo III ile uğraşmazlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone aslında hiçbir açıklama yapmadan Exp packten beri yavaş yavaş arkaplanda çalışıyor olabilirler Diablo 3 hakkında yani blizzconda olsa olsa, 2-3 trailer verip early early early alphadayız sc2 cıkmadan çıkarmıyıcaz gibi bir açıklama gelebilri blizzden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Starcraft 2 üzerinde bile uzun bi süredir çalışıyolarmış aslında da biz yeni öğreniyoruz.
Diablo 3'te de böyle bi durum olabilir.
Yalnız www.diablo3.com ve www.diabloiii.com Blizzard dışında birileri tarafından alınmış önceden. Şimdiye kadar o siteleri almak için bi girişimde bulunmuş gibi gözükmüyo Blizzard.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3d diablo=wow?
oyle bi hataya dusmezler.
diablo'da gercekcilik var ki blizzard'in kasip oblivion gibi bi oyun cikaracagini sanmam. motoru ilerletirler, yeni episode koyarlar, kahraman buyu muyu ayarlarlar, animasyonlar duzelir adi d3 olur. ha tabi ortami karartirlar ki insanlara d2'den farkli gozuksun, biz d1 severler de bol bol oynasin.

[ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 03:32 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2d=aşırı efor

oyun tabiki 3d cıkıcak sc yi 2d yapan (ki diablo nun 2d olmasını istiyen kitle scnin kitlesinin yanında göccük kalır) blizzard acımaz diabloyuda yapar 3d.

ayrıca 3d den korkmayın iyi işlendiğinde 3d'nin neler yapabiliceğini gördük, fizik motorları interaktivite kat ak artıyor doğası gereği.

ha ayrıca, 3d diablo=wow ??? hehe ne akala yanı.

wow'da güzel oyundur, oynanabilirliği o kadar yüksek baska mmoprg görmedim ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wow = diablo'nun detaylı, gelişmiş versiyonun 1000'lerce oyuncuyla oynananı sayılabilir evet ancak asıl olay 1000'lerce kişiyle oynanmasıdır wow'un yani.

ayrıca bu diablo 3 boyutlu olmayacak anlamına gelmiyor. artık 2d çıkmaz yani hiç sanmıyorum.

[ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 08:19 tarihinde, sabonis tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diablo'yla wow goruntu ve atmosfer olarak olmasa da oyun tarzi olarak birbirine yakindir. Diablo'daki skill'ler, synergy'ler oldugu gibi wow'da da yer almis hatta ileriye tasinmistir. Bu nedenle atmosfer ve goruntuleri bi yanda tutarsak wow, warcraft'tan once diablo'nun mmo'sudur.
Ancak wow'un kurtarmasinin tek bir nedeni vardi, o da sekli semali. Ilk ciktigi zamanlarda Everquest 2 ile karsilastiriliyodu ki, eger gercekci cizimler olsaydi hedef, EQ tozunu attirirdi muhtemelen wow'un. Tabi teyzemin sakali olsa dayim olurdu hesabi ama yine de onun gibi bi seyler. Sonuc olarak sekil ve atmosfer onemliydi. Bu nedenle diablo'daki gotik atmosferi korumalari gerekiyo. Diablo bu adalarin gercekci cizim yapmalari gereken tek oyun ki bunu goze alabileceklerini ben sanmiyorum.

Neyse bi aciklansin da goruruz zaten... 2d/3d cok da farketmez; atmosfer onemli. ama su bi gercek, duzgun cizemezlerse 3d'de ne atmosfer kalir ne bi sey.

karsimiza doom3 gibi bi sey cikarsa cok gulerim ama

[ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 08:32 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Warcraft = stracraft > diablo benim için ama oyun tarzları farklı olduğu için diablo wc filan bence çıkmalı hatta uğraşmayla ne alaka.adamlar oturur yapar o yapılırken wow serverları kapanmicak starcraft serisi yerin dibinede batmicak

@ riglous

blizz yapamicanı bilse altına bile girmez açıklarlarsa geliyo diye bilki iyi bişey gelicektir

[ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 12:35 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol hala mı 3d/2d tartışması? mağarada s3 virge kartlı bilgisayarla mı yaşıyor insanlar merak ediyorum cidden bazen.

diablo 3'ü aynı anda yapabilirler, tek bir ekibi olmak zorunda değil şirketlerin. hatta günümüzde artık önemli sayıda şirket iki ayrı ekiple aynı anda iki oyun üzerinde çalışıyor kendilerini sağlama almak için.

diablo 3 ile belki henüz uğraşmamalarının nedeni wow'u online diablo gibi yapmaları olabilir, aynı item yarışıyla hayatını sürdürüyor wow. onu kes falanca random loot düşsün ve bu çark devam etsin. her ay abonelik ücreti kesmek varken bir kere satmak karlı gelmez yani. :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3d oyundan ne kastettiginizi anlayamadim sanirim ben... diablo'nun temasini ve tarihini alip fps ya da 3rd person falan mi yapsinlar istiyosunuz? oblivian gibi? yoksa ayni goruntunun biraz daha bombeli olanini mi? Sorun su ki Blizzard oyle bi proje cikarmak icin senelerce calisir, uzattikca uzatir projeyi. ya da 2d olarak rahatca cikarir... 3d olunca isin icine cok faktor giriyo. Ayrica adamlarin elinde kimsede olmayan "3rd eye" kodu mevcut. (bkz. diablo'daki obje etkilesim ayarlari, navigasyon vs. sacred etkilesim ve objeler, navigasyon.) Bunu cope atacaklarini hic sanmam. Yine ayni sekilde pazarlayacaklardir. 3d olur olmasina da, 2. bi wow olmaz... Ayrica dedigim gibi bu tur hatalari wow'un kurtarmasinin tek nedeni var o da cizimlerinin "sirin" olmasi. Gercekci bi yapimda kamerayi cevirerek binanin disina cikabiliyosam bu oyunu mafeder zaten..

Ha bi de kartla pek alakasi yok, tercih meselesi.

Bu arada ingilizce essay'lerine birebirdir diablo hikayeleri. Bi arkadas 2 sene donem odevi niyetine hikayeyi alip aynen gecirmisti.

[ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 18:55 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bu devirde amaç 2d yapmak olmadığı sürece (çizgifilm gibin, ör: vampyre story) kesinlikle büyük bütçeli 2d oyun çıkmaz. Blizzard'ın iptal ettiği Lord of the Clans'in 2d olduğunu ve sonrasında gelen WC3'ün 3d olduğunu hatırlatayım.

3d demek oyun motorunun 3 boyutlu olması demek. İster adamın gözünden, isterse omuz üstünden bakış açısı olması 3d yapmaz çünkü onlar kameradır. 2d oyunlar da first person olabilir, ör: random 90ların başı maze rpg. 3rd person da olabilirler, adventure oyunları gibi. Kimisinde oyun 3d'dir ama sanat stlili 2d'yi andırır (ör: WoW, XIII)

WoW'un hataları hiçbir zaman teknik olmadı. Kurtarılacak bir yanı da yok zira oynayan x milyon kişi öyle düşünüyor. Diablo'nun veya WoW'un gerçekçilik adına endişe edeceği son şey kamerayı çevirerek binanın dışına çıkılabilmesi. RPGsel gerçeklik kavramı ile Blizzard RPGleri bağdaşamaz zira Blizzard RPGsi denilen şey traditional RPGden hayli uzak, Oblivion yanında baş yapıt kalır o derece. :P

Bence Diablo III gelsin, ne olursa olsun gelsin. Ha bir de çabuk gelsin eheh. Galiba en çok istediğim devam oyunu ama pek ümitli olduğumu söyleyemem, WoW aldı başını gitti. Oyundaki yeri 2 senedir belli olan bir dungeon'ın oyuna konması bile büyük bir olaymış gibi gösteriliyor, açıkçası ceplerine attıkları paralara kıyasla şaka gibi bir durum.

Bir yandan Diablo ile uğraşacaklarını sanmıyorum, yapamayacaklarından da değil yani eşek olduklarından yoksa adamlarda aynı anda 10 tane büyük bütçeli oyun çıkartacak ve bir yandan roket yapabilecek kadar para var. Bence bunlar birilerine falan tank, roket falan alıyorlar o paralarla...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...