barbu Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 tabak baltadan nası olacak ya anlamadm ben
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 edit : olmaz harbiden ufak kalıyo. [ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 16:26 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ]
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 konsept işine fazla kapılıp, çok gerçekçi olsun mantığıyla düşünmemek lazım. nitekim orası ticari kaygısı olan bir yer. kaldı ki kimse ortaçağ hanında uzun süre oturmaz bu devirde =) yani atmosferi vermeye çalışırken, günümüzün standartlarından, kolaylıklarından fazla kopmamak lazım. müzikler blind guardian, haggard tarzında olmamalı bence. daha doğal, saf olmalı. celtic, irlanda müzikleri belki.. mısır, ortadoğu ve kısmen anadolu müzikleri (tambur, ney..) de olabilir. zaman zaman han müzikleri.. (blackmore's night - home again). özel yemekler olmalı.. ilkel ama lezzetli. sonra özel içecekler işte, bira fişmekan.. servis tabakları vs.. doğal olmalı. mesela cam ama özenle şekillendirilmemiş olabilir. duvarda poster, kılıç gibi klişelere gerek yok bence. onun yerine örs, çekiç ve iki zincir koy mesela.. ip eğirme hedesi koy. ne bileyim geçmişe ait ama insanları mekaniği ya da işleyişi hakkında pek fikir sahibi olmadığı şeyler koy. ilgi çeker. hatta imkanın varsa insanlar onları kullanabilsinler.. (çekiçle demir dövmek kulaklara kalıcı hasar verebilir ^^) fazla karanlık olmasın plx. kasvetli, karizmatik ovv yeaa "frp'cinin yeri" tarzında fazla tutunabileceğine inanmıyorum. iyi şanslar.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 ya bisi dicem son olarka bu tur projeler genelde abi biz bari acalim yavas yavas ceviririz diye duvara 3 tane yuzuklerin efendisi posteri ide barin ustune bi tane balta koyaak baslanir sonr aunutulur gidilir bole sikko bi ortam olcaksa olmasin hic ya tam olsun ya direk baska bait modelde bi bar
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 heves kırmak gibi olmasın ama hani orta çağ mevzusunu bi köşeye atıp zamana uyarak 2 tane plazma,localar,standlar koyup bar ortamı daha çok iş yapar taksimde.yani 12-15 yaş arası olmaz en azından mekanın yaş ortalaması.ki daha iyi iş yapar. he çok paramız var keyfine açıyoruz diosa tamam
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Öyle barlardan yaklaşık 1500 tane filan yokmu oralarda? Zaten farklı olsun diye öyle açıyolar sanırım:)
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 taksime o barlardan 1500 tane daha açsan yine dolu olur.maksat iş yapmak para kazanmak degil mi? tarz olarak aynı tarz açarsın.ama kalitesi müzik tarzı koltuk seçimi bile diğerlerine göre iş yapmanı sağlar.güzel bir isim ve reklam da yaparsan. böyle ortaçağ tarzı bi yer uzun ömürlü sürmez.yani 1 gidersin 2 gidersin sıkar adamı
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 adam gibi olursa sıkmaz neden sıksın, geriye aklan 15000 bar benı sıkıyo iki gidişte değil ilk gidişte sıkıyo.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 said: anam kimse sölememiş şaşırdım.Bu han ın en büyük eksiği bard bence şömine başında geceleri milleti gaza getirip hep birlikte şarkı söyletebilecek yetenekte frp dünyasından müzisyen arkadaşlar bulmalısınız bir yerde böyle birşey görsem bir daha gitmem oraya
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 @st dreamer: ultima online sadece bir oyun :)
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Öyle direkt olarak bard olmaz da ballad tarzında güzel şarkıları filan çalıcak gruplar ayarlanırsa filan sağlam olur:)
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 İrlanda'da epey var bu tip bar-han karışımı yerlerden. İçeri giriyosun, ortaçağda hissi veriyor insana. Yiyecekler bile bilinmedik tipten, eski çağda ne yeniyosa artık. Gaydalı, tulumlu irlanda halk şarkıları falan, canlı çalıyorlar. Çok güzel fikir bence.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 abı basın kopuzu dayayın kımızı, ohhh miss işte
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 euheauhuhaa cuce hatta ben derim ki ortada guresenner olsun bi yerde cirit oynansin illa avrupa ortacagi mi olcak be turk ortacagi olsun
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 meşale olmaz ama, sarhoş adam kendini yakar.
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Bir mekan daha vardı, bilmiyorum Türkiye'demiydi, tv'de izlemiştim. Hapisane gibi bir mekan, girerken gardiyanlar ellerini kelepçeliyor, mahzende yemek yiyosun falan.. :P
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 kesinlikle bone, böle ota lar olsun gelenlere sorsunlar oğulları varsa ak otağa, kızı varsa kırmızı otağa cocuğu yoksa siyah otağa oturtsunlar.
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 ahaha o kadar fikir arasından benim bard mı tutmadı bi tek:)Arkadaşlar bard dediğiniz olayın canlı müzikten farkı ne ki yani?Orda club müzik çalcak halleri yok ya garsonlar falan ambiyansa uyacaksa müzisyenler neden uymasın?evt diablo biliyorum uo sadece bi oyun
dominic Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 at pastırması da yerinde olur menüde.
tunca Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 arada event olsun goblinler bassın falan =P
Lethious Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 ahşap kupa sakat. yenecek fast food türü birşeyler mutlaka olmalı. yerler ahşap, duvarlar bir metreye kadar taş sonrası ahşap olabilir bence. depresif rock müzik çok yakışır oraya. amatör rock gruplarınada destek veriniz lütfen.. çok iyi rp yapılır bide orda. [ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 18:18 tarihinde, Lethious tarafından güncellenmiştir ]
Leath Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 guzel iyi klasik veya akustik gitar calan bi tip bulmaniz lazim, ritchie blackmore hayrani. o zaman ben gelir dinlerim sirf :p yok olmaz diyorsaniz gene gelirim.
DeamoN Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 abi bar tarzı bi yere neden ne zaman ve kmle gidilir önemli sorular bu ben de kendime göre cevap verecem genelleme yapamam arakdaşlarımla özellikle erkek olanlarla çok sık gitmem kalabalık sevmeyiz apaçilk yapıp kızlara yavşamayız evde oturup alası içilir şükür evimin manzarası da barlara on basar gidince kızla giderm genelde gece dışarı cıkıorz hede die hiç bi kız da bu ortama gitmez hem şöle bişi war burayı dolduraak kitle kısıtlı hani cumadan pazara mekan ayakta durmaz haftaarası da insan gelmesi lazım ve bunu saglamak için acaip geniş bi kitleye hitap ediyo olmalı mekan sen zaten bastan bnm kitlem bu die eleme yaparsan o kitlenin de çapulcu oldugunu gö önünde bulundurursak bi de üstüne yaş ortalamasından dolayı haftanın cogu günü dolduramıcaklarını da eklersek son olarak sonuc coktan belli bu bar batacak. ama siz gidip acaip para yatırıp çok klas bi yer yapacaksanız belli bi konsept olusturup fiyatları da ona göre ayarlarsınız yüzüklerin efendisi gencligine diil de daha kalite bi kitleye hitap eder yas ortamalası yüksek olur ve efsane bir mekan yaratılır. kalkı ki sizin bu barla ilgili dekorasyon planlarınızı tasvir ederken sıklıkla yüzüklerin efensi tarzı lafını kullanmanız bu ihtimali direk ortadan kaldırıyor
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 frp cafe tarzı bi şekilde de hizmet verebilirler güzel olur heralde. bu arada üstteki mesaja kısmen de olsa katılıyorum. lotr odaklı bi konsepte filan girmeyin yoksa ciddi anlamda sinek avlarsınız:) yine medieval bi düzende oturtun ne biliyim dekorasyonu ona göre ayarlayın,müzikler de o tarz olsun,çalışanlar da öyle takılsınlar ama konfor açısından ödün vermemeniz lazım yoksa çok çabuk bayar, 1-2 defa giden bidaha gitmez.Ama kaliteli biryer olursa tutabilir bence. Yemekleri de öyle han yemeği modunda yapmayın doğru düzgün bir barda, cafede ne sunuluyosa benzerlerini sunmaya bakın, olayı abartmamanız güzel olur:) Yani sıçrayan midilli hanı örneği direkt olarak "köhne han" tanımına uyuyo ve "köhne" nin pek olumlu bir sıfat olmadığını da göz önüne alırsak ufkunuzu biraz genişletmeniz faydalı olabilir:)
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 valla bizim 2 tane cafe'miz var. mekan geniş diyosun, sonra han yapıcam diyosun falan. gelen giden olmaz =P benden sölemesi.
Öne çıkan mesajlar