Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyasi yelpazenin neresindesin

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

said:
olası bi koalisyon durumunda mhp, akp ile koalisyon yapmayacagını acıkladı.chp de yapmaz zaten akp ile.
chp-mhp ya da chp-dp falan olur heralde.
bunlar olmazsa akp-dp olur.

chp yapar akp'yle ona gerek kalmıyacak zaten.
mhp'nin chp'yle koalisyon yapması zaten devrim gibi bir şey,bana göre komedi =)
Sosyal ağlarda paylaş

Sonar Araştırma şirketinin verilerine ne kadar güvenirsiniz bilmiyorum ama Haziran ayı içerisinde açıkladıkları. +,- 1,72% hata payını eklersiniz.Umarım Temmuz ayı içerisinde açıklanacak yeni verilerde bu tablo değişir.

Akp 40,05%
Chp 20,03%
Mhp 12,20%
Gp 11,06%
Dp 11,02%

Kararsızlar yine büyük rol oynayacak 12,93%
Sosyal ağlarda paylaş

Eger koalisyon hükümet gelirse başa, akp ile koalisyon kuracaklarina adim gibi eminim.. Sonucta, genel anlamda Türkiye'ye baktiginizda bu laflar sadece Akp antipatisinden oy kapabilmek için son çırpınmalar gibi geldi bana, gecsinler karsilikli debat yapsinlar sıkıyorsa : )

Bana cikanlar :
DP
CHP
AKP
GP
MHP
SP yüzde 59 ile.

Tuttu mu ? Tutmadi. : ) Tutsa ne cikardi ? Gidip DP ye oy mu atardim, atmazdim.. Ya da baştan 3. ve 4. at mi derdim ? Demezdim. Yukarilarda sacmaliyanlara saygilar. Ama bugün bir Cem Uzan bir Türkiye Cumhuriyeti gercegi, bugün bir Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti gerçeği..

Ancak bilinçli oldugumuzda gerçekleri degiştirebiliriz, çarpitmak ise cahil işi, bugünlerde cok fazla cahil var taburelerin uzerinde, yarin kulislerde.. Görürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

Projenin çoğu Pati tarafından sevilmesine ben de elbet sevindim.
Bu projenin uzman ekibinde yer aldım bu konudaki tüm sorularınızı da yarın yanıtlayacağım... özellikle bazı istisnalarda DP'nin çıkması ya da diğer deviasyon sorularına daha isabetli yanıtlar verebileceğimi umuyorum.
Yazmış olduğumuz basın bültenini de yarın sizlere sunarım, oradan daha geniş bilgi edinebilirsiniz.
Özel sorularınızı da özel mesaj yoluyla benimle paylaşabilirsiniz.
Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün yayınlanan basın bültenini sizlere sunuyorum...

KARARSIZ SEÇMENİN SİTESİ: www.bilinclioy.com

Bilinçlioy.com sitesi seçimler öncesinde, Meclis simulasyonundan sonra şimdi de seçmenin hangi partiye yakın olduğunu bulmasını sağlayan “Parti Yakınlık Anketi” ile Türk seçmeninin hizmetinde!

ARI Hareketi, 22 Temmuz seçimleri öncesi Türk seçmeninin nabzını tutmaya devam ediyor. "Bilinçli Oy Meclis Simülasyonu"ndan sonra "Bilinçli Seçmen Parti Yakınlık Anketi"ni seçmenlerin hizmetine sunuyor.

Neden Bilinçli Seçmen?

"Bilinçli Oy, Bilinçli Seçmen" Projesi, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde oy kullanmadan önce daha bilinçli oy kullanabilmemiz ve tercihlerimizi sandığa daha doğru yansıtabilmemiz için tasarlandı.

Katılımcı demokrasinin temel dayanağının bilinçli vatandaşlar, yani seçmenler olduğuna inanan ARI Hareketi, seçmeni sadece siyasal iktidarı kazanma yolunda bir araç olarak gören anlayışı değiştirebilmek için, benzerleri dünyada çeşitli ülkelerde uygulanmış bu rehber programı hazırladı.

"Bilinçli Seçmen Parti Yakınlık Anketi’nin amacı, seçmenlerin, çeşitli konulardaki görüşlerine, iktidara yürümek için uğraşan farklı siyasi partilerin ne kadar yakın olduğunu göstermektir.

ARI Hareketi, şeffaflık ilkesi gereği, ankette yer alan tüm siyasi partilere anket sorularını ileterek cevaplarını istediği halde, partilerden herhangi bir cevap alamamıştır. Neticesinde tasarının daha katılımcı olması amacıyla, sivil toplum, medya kuruluşları ve akademik kurumlardan uzmanların katıldığı yaklaşık 30 kişilik bir uzman kurulu oluşturularak partilerin bu konulardaki konumları değerlendirildi ve ankette kullanılan değerler bu uzman kurulun görüşleriyle şekillenmiştir.

Türkiye’nin bilinçli seçmene ihtiyacı vardır. Vereceği oyun değerini bilen, popülist siyasetin manipülasyonuna boyun eğmeden, bilgiye ve tercihe dayalı karar veren seçmenler olmadan, Türk siyasetinin içinde bulunduğu çıkmazın çözülmesi mümkün değildir. Türkiye’nin ihtiyacı olan seçmen, ülkenin içinde bulunduğu koşullara akılcı çözümler arayan siyasetçileri ve partileri iyi analiz eden bireylerden oluşur. Bireyleri bilinçlendirme görevi ise Türk sivil toplumunun başlıca görevidir.

Görevinin başında ve bilincinde olan ARI Hareketi, seçmenleri bilinçlendirmek amacı taşıyan "Bilinçli Oy, Bilinçli Seçmen" Projesi kapsamında yaratılan yeni bir modülü Türk toplumu ile paylaşmaktan gurur duyar.

Parti Yakınlık Anketi Nasıl Çalışır?

1. Parti programları ve seçim beyannameleri taranarak önemli ve partiler arasında fark yaratabilecek konular belirlendi. 30 kişilik uzman ekibin katıldığı bir panel partilerin bu konulardaki konumları değerlendirildi.

2. Olabilecek hataları engellemek amacıyla, son aşamada partilerin konumlarında en fazla uzlaşmaya imkan tanıyan konular seçildi.

3. 10 konu başlığına indirgenen ankete verilen cevapların parti programları ile uyuşmasını temel alan program, anketi dolduran seçmenin hangi partiye daha yakın olduğunu oransal olarak belirtmek üzerine kurulmuştur ve seçmene herhangi bir siyasi partiyi işaret etmek değil, görüş ve konum karşılaştırması yapma imkanı sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Siyasi partilerin seçim politikalarını uzman görüşlere başvurarak değerlendiren Parti Yakınlık Anketi ile seçmen, siyasi görüşünün hangi partilerce temsil edildiğini bilecek, 22 Temmuz’da seçim kâğıdında karşılaştığı partilerden birçoğunun politikaları hakkında daha geniş bilgiye ulaşacaktır.

ARI Hareketi Toplum ve Siyaset Komitesi, sivil toplum, medya ve akademik alanlardan uzmanların katılımıyla oluşturulan uzman ekibin görüşleri doğrultusunda oluşturulan ankete www.bilinclioy.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

bilinçsizce yapılmış bir bilinçli oy anketi.

bu mu sağduyu? bu mu bilinç?

partilerin hepsi yok, bağımsız adaylar yok.. onu geçtim, 3-5 soruyla zaten yatkınlığımız ölçemez de, insan partilerin tüzüklerini falan koyar. nereye dayandırmışlar, görürüz..

benim rahatsızlığım şundan aslında; ciddi bir işin altına giriyorsun. öyle ya da böyle insanlara fikir verme iddiasında bulunuyorsun. bre ne yapıyorsun bilelim o zaman.. iki soru sorup, janjanlı bir grafik çıkarmayı ben de bilirim. 30 kişiyi de toplarım, panelimi de düzenlerim. kimmiş bu 30 kişi, en azından onu bilseydik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...