Giovanni Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Garbage da vardı bu konu ama buraya daha ciddi tartışmak üzere açmayı uygun gördüm. http://www.ntvmsnbc.com/news/411664.asp ya sen koskoca CHP sin neler demişsin öyle ya ? ağırlığın var senin.. :( saçmalamışlar CHP'NİN SEÇİM VAATLERİ 10 yıllık zorunlu temel eğitime geçilecek. Üniversiteye giriş sınavları (ÖSS) kaldırılacak. Yargıda siyasallaşma önlenecek. Muhtaç sanatçıların, muhtarların ve yoksulların primlerini devlet ödeyecek. Ulusal sağlık sigortası kurulacak. Tüm yurttaşlar sadece nüfus cüzdanını göstererek sağlık hizmetlerinden eşit olarak yararlanacak. Çiftçi ve besiciye verilecek tarımsal destekler 2 katına çıkarılacak. Kadınlara uygulanan her türlü şiddetle mücadele edilecek. Dokunulmazlıklar kaldırılacak milletvekili de hesap verecek. GENÇ PARTİ'NİN VAATLERİ: Mazot 1 YTL olacak. Her işsize 350 YTL maaş verilecek. Emekliye 14 maaş verilecek. Fındık 8 YTL olacak. Gıdada KDV oranları düşürülecek. GP iktidarında Türkiye AB üyeliğinden çekilecek. Üniversite sınavı kalkacak. Şehitlerin hesabı sorulacak. AK PARTİ'NİN VAATLERİ: AK Parti, 22 Temmuz seçim beyannamesini henüz açıklamadı. Ancak edinilen bilgilere göre Ak Parti, daha yüksek oyla bile gelse farklı hayat tarzlarına müdahale edilmeyeceği konusunda kamuoyuna güvence verecek. Anayasa Mahkemesi’ne üye seçimi yeniden düzenlenecek. Hakim ve savcıların terfi sistemi değiştirilecek sicillerinin objektif kriterlere göre düzenlenmesi sağlanacak. Gerçek anlamda hukuk devleti tesis edilecek. Yükseköğretim sistemi esnek açık ve güçlü olarak yeniden yapılandırılacak. BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ'NİN (BTP) VAATLERİ: Mazot 80 Ykrş olacak. 500 YTL vatandaşlık parası ödenecek. 2000 YTL asgari ücret verilecek. 15 bin YTL doğum ikramiyesi verilecek. Ev hanımlarına 500 YTL maaş verilecek. 250 YTL çocuk maaşı verilecek. bu kadar saçmalık olur mu ya açıkça dalga geçiyorlar [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 11:16 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Ekonomik olarak mümkün hepsi ama büyüme durur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 btp iyi dalga geçmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 gp ninkilerden bahşediyorum ben mümkün derken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 btp hariç hepsi olabilecek şeyler. btp kısa veya orta vadede olması imkansız vaatlerde bulunmuş. kısa vade için ancak dışarıdan kredi çekerler, .(ki böyle bir ekonomik program uygulayacak hiçbir hükümete kimse kredi vermez) belli bir süre uygulamaya sokarlar sora da ekonomik krize gireriz. uzun vadede olması mümkündür tabiki ama türkiye de böyle bir şey olması ancak rüyalarda yani :) [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 11:38 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 valla bu durum iyi yine.. 350ytl falan az miktarlar.. zamanında iki anahtar falan vardır. her aileye iki anahtar bir ev + bir araba esasen Türkiye'de politika dediğin şey salakları sandığa yürütme oyunudur. Bir nevi lemmings yani, tut salakları kulağından ve oylarını sana atmalarını sağla.. valla yine kızacak millet bana ancak millet bu kadar salak olduğu sürece daha çoook ezerler vallahi.. Peh neymiş öss kalkıcakmış.. peki paşam, kaldıralım. hatta çabuk kalktı dikkat edersen! ne olacak? şu olacak "ben malatya pötürge üniversitesinde çöpçülük okudum, üstüne de "çöp dökme"de yüksek yaptım.. " ne boka yarar ki herkesin üniversiteye gitmesi.. bazıları gitmeyecek, zaten olay o.. mazot 1ytl olacak, olsun olsun.. olmasın mı? olsun... anasını satayım herkese beleş sağlık sigortası da olsun.. fındık 8 değil 10ytl olsun! teknoloi kullanmaktan aciz, cehalet yüzünden bütün mahsülü yakan ülkenin en büyük loserı çiftçilere de yardım edilsin bütün borçlar silinsin.. az önce anasını satayım demiştim ya.. heh ekonomiyi bu kadaaar girdiden kurtarmak için anasını, kızını da avrupa ülkelerinde pazarlayalım da tam olsun.. ancak karşılar! birileri kesesini doldursun diye sıkar, palavra atar.. salak halk bakar, beğenir, oy atar.. olan ananıza olur ananıza.. seçildikten sonra ananızı bellerler haydi, hayırlı seçimler! [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 11:45 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 öss'nin kaldırılması dışında chp'nin seçim vaatleri uygun bence? yani olması gereken şeyler. dokunulmazlık kaldırılmalı, çiftçiye kesinlikle daha fazla destek olunmalı. kadına şiddet terör ve sağlık zaten bütün hükümetlerin vaatlerinde olması gereken şeyler össyi kaldırıp ne sistem getirecekler onu merak ediyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noma Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 aynısını :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 sitede yazmıyor gerçi ama mhp'nin seçim vaatleri arasında yabancı dille eğitim kaldırılacak tarzı bişey vardı çok gülmüştüm haberlerin yalancısıyım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 agzı olan konusuyo modunda partilerimiz sağolsunlar . insanın oy veresi gelmio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 "Muhtaç sanatçıların, muhtarların ve yoksulların" bunu anlamadım..muhtarların? harbi anlamadım...acaba doğuda küçük köylerde oyları muhtarlar yönetiyorda,o köylerin oylarını almak içinmi deniyor bu,aha tribe gel..anında paranoya...garip.. bu arada çok ciddi olarak diyorumki,GPnin seçim vaatleri benim en çok hoşuma gidenler,belkide onlara oy verirrim,bilmiyorum. sora şu "Çiftçi ve besiciye verilecek tarımsal destekler 2 katına çıkarılacak." ne bu tamamen göz boyama saçmalık terbiyesizlik ve densizlik. 2 katına çıkarılabilecek destek nedir? e parasal yardım,kredidir. sen adama zilyon lira kredi versen,uyguladığın kontrolsüz ve merkezsiz tarım ve ticaret politikaları oldukça,dış pazalrdan sömürüldükçe,bu adamlar kredini nasıl ödüyecek? adam mazot eksikliğinden değil,bir şekile tarlasını sürüyor,bir şekilde malını topluyor,yenisinide eker,AMA satamıyor,satmak için götürdüğünde adama öle saçma fiyatlar söylüyorlarki,adamın beyni patlıyor şu an türkiye yurt dışına hiç bir tarım ürününü kar ederek satamıyor,yine tekrarlıyorum HİÇBİR TARIM ÜRÜNÜ,SON 7 YILDIR,KAR EDİLEREK SATILAMIYOR. çünkü fındığı-tütünü alacak adamlar,fiyat sormuyor,fiyat verior,ve verilen fiyatlar saçma,bu adamlarında hiç bir güvencesi olmadığından satmak zorunda kalyıor o fiyatlara oysa devlet deseki,abicim sen şunu şunu ek,((örneğin türkiyenin avrupaya kesin sattığı şeyler,domates-fındık-pamuk-tütün-baklagil-tahıl-pirinç ve yemişler)) satamasan ben alıcam,ben değerlendirecem,ben senin için satacam dese,gitti sorun.bitti.bunu yapmadıkça istersen zilyar lira kredi var.ucuz mazot sat.hiç bir anlamı yok.sen mazotu beleşe versen,beleş iş gücü sağlasan,yine adam kar edemiyecek çünkü. ortak bir pazar yok,ortak bir karar yok,mesela fuındık için bu iş fiskobirliktir,bilirsiniz,nutelladan amcalar geliyor 3 ayda bir,şu kadar ton alcaz diyoarlar,ama fiyat budur diyorlar,fisko birlik HOP diyeceğine,"kk babs bi 5lik bana at ne edersen et" diyor... bunları herkeez biliyor,ama bu terbiyesizler çıkıp ne diyor.ayıp ya.oy çalıcak çünkü,başka birşey değil,ha sen öle aptal çiftçinin oyunu çalmaya çalışırsan,akıllısının oyunu kaçırırsın,ve son 6-7 yıl çiftçilerin gözünü açmasına eden oldu,bunu görmen gerekirdi.çok kızdım chpye. [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 12:23 tarihinde, DoGMeaT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 öss kalkıcak derken herkesin uni okuyacağını kast ettiklerini zannetmiyorum. Dünyada yok böle bişi... ayrıntılı vaadlerde yerine nasıl bir sistem gelicek yazıyodur. [Umarım] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 ÖSSyi kaldırmak derken de yeni bir sınav sisteminden bahsediyorlardır bence de.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 baykalı oturup dinlerseniz boş beleş sallamadığını görürsünüz ama çamur atmak daha kolay tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 ne demişki baykal biliosan söyle bizede bilek yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 BTP dekiler uçmuşlar Ne içtilerse aynısından ben de istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 KDV yi kim düşürürse sonraki seçime oyumu ona vericem ona duy beni kutsal kişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 BTP daha cok reklam yapsaydi baraji kesin gecermis demek ki lol Bu arada harbiden oss kadar adil bir sistem nah bulursunuz, partilerin oss'i kaldirmasi degil temel egitim sistemini duzeltmesi lazim artik mufredati mi degistirirler vs. vs. bilemem ama oss'nin kalkmasi sacmalik. [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 13:51 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 evet sparkcaster anlat bakalım bu arada dogmeat +3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 CHP nin aday tanitimi sirasinda konusmasini dinledim Baykal`in , yukarda arkadasin bahsettigi gibi OSS kalkicak derken herkes uni li olcak 1.5 m insani bi yilda alcaz demiyor tabi ki,o tarz bi bos vaat veriyomus gibi aktarmiyalim.Dinleyip anladigim kadariyla : Hersene 1.5m insan bi dunya para dokup emek/zaman harciyor, bunlarin 1.4m sinin giremicegi dunden belli , ayrica lise hayatinda da o kadar insan uni ye gitcekmis gibi yine emek ve para harciyor,bunun yerine meslek edinme - meslek lisesi gibi kurumlari guclendirmekten(kaliteyi arttirmaktn) oraya ilgiyi arttirmaktn bahsediyor.Uni ye gitmek isteyen ve buna ilgisi olan ogrenciler de bu uni ye hazirlayan liselere yonelsin diyor ( Bkz : Almanya .. uni isteyenler Gymnasium a gidip Abitur sinavina giriyor,digerleri baska tarz liselerden mezun oluyorlar ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 btp başkanı daha asgari ücretin ne kadar olduğunu bilmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Su an Haberturk'te tartisiyorlar. Eger mazot 1 YTL'ye dusurse 12 milyar dolar vergi acigi oluyormus. (Sadece ciftci icin yapılırsa 3.7 milyar dolar oluyormus) BU acigin nereden karsilanacagi belli degil, artık KDV'yi 80%'e mi cikarirlar, soludugumuz oksijenin litresine vergi mi koyarlar bilemem ama gorunen o ki vaatten ote birsey degil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 O deilde ilk başta cem uzanla dalga geçioduk iyice uçtu diye şimdi bütün partiler onun izinden gidiyor.Adam valla kafa çalışıo tebrik etmek lzm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 çocuk başına 250 ytl ne demektir ya. direk nüfus patlaması ve gelir adaletsizliği ortaya çıkar (çok çocuklu aile aleyhine) İki çocuktan (ikiz üçüz vb. istisna harici) sonra her çocuktan 20000 ytl vergi alsa ülke o zaman kalkınır bence. Hala anlayamamışlar mı aşırı nüfus köleleşmeye zemin hazırlıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 OSS kalkicak ile her istiyen uniye giricek bambaska seyler ama bazi gerizekalilar bunu bile bile bok at izi kalsin mentalitesinde dalga geciyorlar ulan simdiki sistem cok super bise kusursuz sanki adamin fizik 3 biyoloji 2 kimya 2 lise 1 de -ben fen secicegim -niye? -muhendis olucagim -ggkthxbye OSS cok salak bir olay 3 saatte hayatini belirliyorsun kesinlikle kalkmali mesleki egitim guclendirilmeli bu kafayla uniye gidipte is bulamiyan bi suru salak var sonra agliyorlar, uni olsun camurdan olsun diye gitmis arkeoloji okumus ama bizim devlet en son akdrolu arkeolog unu 20 kusur sene once almis ama bizim delikanli bunu bilmeden puan onu tutuyor diye yazmis simdi issiz gucsuz geziyor bide takiliyorlar mahallede "abiii bizim bahcede altin varmi para verelimde bir kaz" modunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar