Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Devlete ait bir alanın içinde böyle bir sergi açılması çok ilginç geldi bana. Gittim orda duran adamla uzun uzun tartıştım sonun da çok geç oldu dedi gitti. Ben bizim hocalara da karşıyım, yani çıkıp programa evrim yoktur lafı yalandır bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır tersini düşünen denyodur falan. Ya da bu adamların yaptıkları, bilmem kaç yüz yıl milyonluk fossilleri metroya getirdik demeleri falan. Saçma şeyler bunlar, adam olun önce. Niye böyle salak bir dünyada yaşıyoruz? Az sakin olun, az bünyeyi rahatlatın yav. Ayrıca this is blasphemy, this is madness! No. THIS-IS-QUANTUUUUUM *True neutral out* [ Mesaj 19 Haziran 2007, Salı - 23:23 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 yanı nedne yapımasın gibi bi durumda var, tabiki yarın biri cıkıp bende evrim vardır sergisi yapınca engelleme olmazsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 "Topraktan gelen toprağa gider aslında kütle çekim kanunu yalandır sergisi" de yaparlarsa tam olur. İçimden bir ses bu konu da evrim vardır yoktur tartışmasına dönücek diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Hayır abi ben gittim adama dedim ki ben kutuplaşmaya karışıyım. Kendi sergini yapıyorsan tabi burda kendi fikrine önem vereceksin. Amma velakin sevgili cüce, oraya gelen bir çok insan evrimle ilgilisi alakası olmayan, onları dinleyip gidecek insanlar. Şimdi sen böyle bir sergi açıp onlara şu şu nedenle evrim yoktur dersen o insanın kafasında oluşacal tek fikir odur. Yapılması gereken, kendi fikrinin ağırlıkta olduğu bir sergi açıp karşılaştırmalı posterler örnekler sunulmasıdır. Aynen şu ki yazarsn bir yere neden evrim teorisi vardır, neler desteklemektedir, ve neden evrim teorisi olamaz evrim teorisini çürütmesi olası durumlar nedir? Amma velakin ben gidip o adama peki insanlar için bulunan ara geçiş formları nedir dediğimde adam bana "sonuçta sen toplar maymun kafataslarını dizersin oraya bir bağ kurarsın derse" ben de adama sen de o zaman yaparsın kilden fosilleri buraya dizersin derim. Yaptıkları şey etik mi? Ben evrimle ilgili sergi açsam abicim, giderim evrimin neden olabileceğini fakat bu teorideki eksik kısımlar nedirle beraber açıklayan posterlerimi tanıtımlarımı yapar halkı bilgilendiririm. Sonra da onlar karar verir. Onlara tek görüş ve bir tek o görüşün kanıtlarını sunup da sonra "ben kimseye fikir empoze etmiyorum sadece eleştiri yapıp görüş bildiriyorum" demem. [ Mesaj 19 Haziran 2007, Salı - 23:33 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 evrim yoktur sergisinde ne sergiliyo adam ben anlamadim, ademle havanin uygunsuz fotograflari filan mi var, ya da basin aciklamasi mi yapmislar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Sonuçta evrim teorisi adı üstünde teoridir, eğer bilimsel yollardan çürütülmeye çalışılmışsa bir dereceye kadar kabul edilebilir (elbette bu teoriyi çürütmeye kalkışmadan önce evrimin ne olduğunu düzgünce anlatmaları gerekir). Ha yok, bana Kuran'dan, İncil'den, hadislerden vs'den bahsederek evrimi çürütmeye çalışıyorlarsa o zaman ordumuzun muhtıralarına yeni bir madde daha eklenecek demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 oraya 100 milyon yıllık olduklarını idda ettiği fosilleri getirip, bakın bunlar bugüne kadar hiç değişmemiştir, ayrıca ara form fosillerinin çok fazla olması gerekirken hiç yoktur falan gibi şeyler söylediler. Bense ordaki adamın tersine fosiller ve görüntü biyolojisi (bilimsel adı vardı unuttum hehe) konusunda değil de moleküler biyoloji konusunda bilgili olmadığım için atıp tutmadım yoksa biyoloji genel kültürüyle feci sallardım orda da ben sadece işin etiksel durumunu tartıştım adamla. Orda desem proteinlerin işlevlerini belirlerken darwinin evrim modelinden yararlanıyorlar, ya da problem çözerken genetik algoritma kullanıyorlar o bir tartışma olmazdı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 ama şöle bi durumda var sevgili ardeth arkadaşım. butur fikirlerin sunulduğu tek yer butür sergiler değil. her yerde her zaman tek taraflı fikirler o konularda bilgisi olmıyan insanlara sunulru ve kabul ettirilir. konulara objektif bakan sergiler sunular için iki tarafın hatta olmıyan ücüncü tarafın bi araay gelip sunuyu oluşturması gerekir. ama işte ben şimdi kiminle konuşucam fikir sonucam platform neresi buluşma noktası neresi forum nerde, bunlar bile yokken ortada, dediğin kadar guzel hoş bilgilendirici sergiler nasıl acılsın? eğer devlet taraf tutmuyorsa, bu tür sergiler en azından fikir alışverişinin başlaması için cokda kötü olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Evrime inanan yoktu ki milletin arasinda bunlar azitmis boyle. Akli basinda kimselerin yasadigi bir yer olsa anlarim. Iyi ki sen cikmissin karsilarina da tartisacak birisi olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Ya benim öyle bir sergiyi açmak için kimseyle konuşmama gerek yok karşı taraftan. Ben evrimin olması ve olmaması için nedenleri sunacak kadar bu konuda tek başıma bilgilenebilir, daha sonra da evrimin karşıtı insanların söyledikleri şeylerden de üslubu ve bakış açısı doğru olanları seçip oraya koyabilirim. Her şey niyette bitiyor yani. Kant'ın ödev ahlakı gökçencim, kantın ödev ahlakı. Adam oraya "ben samimi niyetlerle geldim buraya" dedi ama ben neden hiç inanmadım? Orda yaptıklarının tersini zaten yapamazsın ki, yani içinde bulunduğumuz çağda çıkıp "evrim yoktur, evrime inanlar cehenneme gidecektir" dersen halkın %90ı dinlemez zaten seni. Yani bu açık bir şekilde propoganda idi kessinlikle ben bunun fikir alışverişi olduğuna inanmıyorum çünü oraya gelen insanların çoğu bu konuda sağlıklı bir fikir alışverişi yapacak ve kendilerine sunulan bilgileri yine sağlıklı bir şekilde analiz edecek kadar konu ile ilgili değildi. Nitekim ben uzun bir süre orda dikildim konuşmadan önce ve orda bir tartışma yok denecek kadar azdı. Bir de ordaki adam harun yahya ile ilişkilerini reddetmedi, dolayısıylan burda ilkokul çocuklarına evrim yalanı diye kitap gönderen bir insandan bahsediyoruz (türkiye ve fransa). Ben bu insanın desteklediği bir serginin fikir alışverişi niteliğinde olduğuna inanmıyorum. (Ne de televziyon programına çıkıp EVRİM KESİN DOĞRUDUR. diyen genetik hocamın yaptığının) [ Mesaj 19 Haziran 2007, Salı - 23:45 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Chuck Norris e sormak lazım:P [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 00:11 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 adam 100 milyon yıllık fosil getirdim diyor dandik bir cam kapta saklıyor... gülerim sadece:D:D 100 milyon yıllık (bikaç milyon yıllık olsa bile) mineraller bile ne kadar değerliyken 100 milyon yıllık olduğunu iddia ettiği fosili o dandik cam kapta saklayabilir mi hiç??? edit: bir genetik mühendisliği okuyan arkadaşım (genetikçiler evrime inanır) adamla yarım saat tartışmış, az kalsın adam taraf değiştirecekti diyor:) [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 00:17 tarihinde, duende tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 sdf evet bu konuda son söze sahip otorite Chuck Norristir. Arkadaşın hava atmış bence d: eğer düşündüğüm gibi bu insanların amacı orda propoganda yapmaksa genelde ağzı laf yapan insanları toplayıp, evrimi anlatıp bir kaç terim gösterip sonra söylemeleri gereken şeyleri anlatıyorlar. Daha sonra da parayı verip konuşturuyorlar. Benim teorim bu açıkçası, adam zaten boğaziçi işletme mezunuymuş, öyle dedi. Adamın orda taraflı olduğunu bile sanmıyorum açıkçası. Oladabilir tabi o ayrı. [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 00:24 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 evrim yoktur da ne vardır ? başka bir bilimsel teori var da benim mi haberim yok ? ayrıca bu biyologların felan işi değil mi ? biri gelip bana kapasitör yoktur derse, ilk sorum şu olur herhalde; sen elektronik mühendisi felan mısın ? derse ki, yok ben kapasitöre karşıyım. derdin ne kapasitörle derim herhalde. o da derse ki, benim tapındıklarıma terstir kapasitör, o bakımdan şeettim. o zaman derim ki ey sevgili götür beni gittiğin yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 kapasitor wardir lan delirtmeyin beni isim gucum onnar bi kapasite bi bobin bide direncten ne sikinti cikiyo bize biliyo musun derim ben mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 harun yahya nerde cagirin gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 kapasitiyorum demekki varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 cahil halkı kandırıp bilim karşıtı yapabilmek için yapılan şeyler bunlar. devlet de kendi çıkarlarına uygun olduğu için izin veriyor. tamam evrim teorisi mutlak doğru olmayabilir, ancak bilimsel olarak daha geçerli bir teori de yok. ben de gidip "benim sadık yarim kara topraktır sergisi" açayım madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 fsm own ya all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
druenler Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 HEPINIZ CEHENNEMDE YANACAKSINIZ KAFIR ZINDIKLAR!!!! ciddi ciddi bu adam 100m yillik fosili getirdim felan diyor mu? bugun o civarda olacagimda konusmayi isterim valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 penisiyle kamyon çeken adam var ya evrime inanmamak mümkün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Nedir bu be ? Ne tahammülsüzlük ? Memleketi yasaklar ülkesi mi yapalım ? Kanunlara mı aykırı anayasaya mı ters ahlak ve görgü kurallarına mı aykırı bu sergiyi açmak ? Avrupada sokakta misyonerler geziyor bizzat şahidim. ama kimse sizin ilkel zihniyetinize sahip değil yasaklayalım kötüleyelim. Adam elip medenice anlatır konuşur kimse bunu engelleyemez insan haklarına aykırı. Evrim yok deyince rahatsız oluyorsan gider var diye açarsın rahatlarsın. Bu ülkeyi yasaklar ülkesi yapmayı başaramayacaksınız. İlkel cuntacılar sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Giovanni Yurtdışında sanırım sadece tek bir dinin misyonerlerine imtiyaz gösterip diğerlerinin kafası kesilmiyordur ? Herşeyden ziyade "bazı" şeyler anlatılıyor, insanlara empoze edilmek isteniyorsa -ki ne yazıktır türkiyede durum böyle- altında art niyet aramamak mümkün olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 kimsenin yasaklamaya çalıştığı yok orda harun yahya tadında kolpa şeylerle bi takım insanlara saçmalıkları bilimsel olarak gösterip empoze etmeye çalısıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 dinle ilgili şeylerin dogmatik bir şekilde empoze edilmeye çalışılmasının karşılığını dinsizlik olarak mı görüyorsun? aynı şeye benzedi "ne yani türban takacağına mini etek mi giysin" tam tersi yapılmış olsaydı metroda neler olacağını düşünebiliyormusun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar