Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 4. Sezon

Narstil

Öne çıkan mesajlar

Llama said:

hassss

hassssssssssssssssssssssssssssss
şimdi arkadaşla konuşuyorduk bölümü
fizikçinin durumu desmınt gibi olursa
gelecekte ve geçmiştie desmıntı bolması gerekiyormuş aynı desmıntın peniyi buldugu gibi

iyide abi buldu zaten? yani desmond fizikçiyi bulunca otomatikman fizikçide desmondı buldu..

Sosyal ağlarda paylaş

Teori üzerinde

Teoride bir sürü çelişki var. Okudukça birkaçını farkediyorum fakat okumaya devam edince ilk farkettiklerimi unutuyor ve yenilerine dalıyorum. Ta ki bu 108 ile ilgili birşey diyene kadar okumaya devam ettim fakat bu noktada durmam gerekti çünkü çok yanlış bir mantık var.

" Bu “time loop”u yaratmak için Ben ve Richard zaman makinesini ARROW istayonundan alıp SWAN istasyonuna götürürler.Mikhailin mühendislik dehasıyla zaman makinasını SWAN istasyonu içinde derinlerde bi yerde çimentoyla kaplarlar. Ayrıca Mikhail zaman makinası ve tüm adayı saran manyetik anomaliyi birlikte hareket ettirmeyi başardı. bu da others’ın tüm adayı geçmiş zamana göndermelerini sağladı! Daha sonra 108 dakikada bir düğmesine basılması gereken bilgisayar sistemini kurdular; ancak bu düğmeye basma işi aslında 108 dakikada bir zaman makinasını aktive ediyordu. Uzun yıllar boyunca her 108 dakikada bir zaman makinasını resetleyerek zamanı durdurmayı başardılar. Malesef bu işin bi dezavantajı; adada zaman duruyor olmasına rağmen dünyanın geri kalanında zamanın hala geçiyor olmasıdır. Bu yüzden ada hala 2000 yılındayken gerçek dünya 2004 yılındadır. Ben’in 3. sezonda Richard’a doğum günlerini ne zaman kutladığımızı hatırlıyormusun cümlesine dikkat edin. Others her 108 dakikada bir zamanı tekrarladıkları ve dolayısıyla yaşlanmadıkları için doğum günlerini kutlamalarının bi anlamı yok"

deniyor fakat orientation filminde( ki bu DHARMA tarafından yapılmış bir şey) diyor ki adanın manyetik özelliklerini denemke için bla bla bu makina var ve bu düğmeye 108 dakika da bir basmak zorundasın. Fakat teoride 2. boldla yazdığım kısımda Ben ve Richard'ın bu makinayı kurduğunu söylüyor. Direk birbirine zıt 2 gerçek. Dediğim gibi teoride daha bir çok çelişki vardı fakat devam edeyim dedim. Taki en bariz bu çelikşiye gelene kadar.

Sosyal ağlarda paylaş

Teoride güzel ama pratikte ı-ıh

Kafamdaki en büyük sorulardan biri olan "Kate Oceanic 6 den mi değil mi?" cevaplandı.

Böylece Jack, Kate, Hurley ve Sayid kesinleşti. Acaba Aaron oceanic 6 sayılır mı?

Teori'ye gelince, çok mantıklı noktaları var. Ama kesinlikle bu kadar komplike bir olayı seyirciye yansıtamazlar. 5. bölüm bile bence Amerika'da lost'un ratinglerini düşürecek kadar kompleks ve Amerikan seyircisini zorlayacak bir bölümdü.

Olay kesinlikle zamanda yolculukla birbirine bağlanacak. Ama yazılan kadar komplike olmayacağını düşünüyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
dizi bok gibi. lost un olayı bu. sırf gizem. 6. sezon sonunda herşeyi toplayıp açıklamamış olurlarsa o zaman sövülür bu ne hırs. herşey açık seçik ortada olsun istiyosanız ne biliyim gidin o.c. izleyin.

gec bunlari, ben de 2 senedir gizem gizem diye izledim, oturup 3 gunde dvd setinden izlemedim.

ilk sezon yarattigi gerilimin alti bostu, gizem dedik.ikinci sezon dharma falan cikti ortaya, bunun da alti dolu degildi yine gizem dedik.ucuncu sezon geldi, artik biseyler olsun diye beklerken kate ile sawyerin sevismesini, adam kacirma rehin alma ve kurtulup tekrar catisma, gelecegi gorme gecmise gitme, oc alma, gemi,telsiz gibi mevzulari izledik.biraz da dharma nin gecmisin gosterdiler ama soyleyin, ilk sezon yaratilan o gerilimin alti dolduruldu mu? hayir..

hani kacirilan, fisiltilarin arasinda ciplak ayakla gezerken gordugumuz ayicikli cocuklar? hani jack kafesteyken gelip bakan hostes? 5 kisimiydi bu others? neden karakterler benjamine ilk sezonki sacmaliklari sormaz, neden kacirdiklari insanlarin nerede oldugunu kimse sormaz?

bana git o.c izle demisin.sen gidip bi kac bilim kurgu klasigi okuyacaksan ben de oturur brezilya dizisi bile izlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

evet 3. sezonun son bölümünde ben bizimkilerin yanına "talk them out of it" için gitmeden önce öyle söylemişti bunlara. Neden ben i kurtarmaya gelmediler diye sorarsanız bu adamların(others) bütün field ekibi(yani savaşan operasyon yapan vs.) öldü.
Sosyal ağlarda paylaş

ve arkadaşlar şöyle birşey var: İçinde zamanda yolculuk olan herşey paradokstur. Her filmde zamanda yolculuğun, senaryoyu yazanların seçtiği ayrı bir prensibi vardır. Ben bunu çözmeye çalışırken, filmden filme değişimini izlerken bir yere ulaşamadım. Artık sadece bu tarz filmlerin dizilerin keyfini çıkarıyorum. Genelde ironileri güzel oluyo. Açıklamaya çalışmanın bir mantığı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...