Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"oy verecek parti yok be aga" ve "akp birinci parti olcak" meselesi

Bone

Öne çıkan mesajlar

Sıklıkla karşıma çıkan sorulardan birkaçı:

1- Oy verecek parti yok be aga.
2- Deniz Baykal CHP'yi yedi bitirdi.
3- AKP birinci parti olacak, anketlerde bile %50'yi geçiyor.

Bunlara cevap maksadıyla bir yazı yazmak istedim.

1- Oy verecek parti var, sadece üşengeçlikten böyle bir bahaneye başvuruluyor. Zaten son seçimlerde "Şu anki partilere intikam olsun, AKP'ye oyumu verecem" diye akım çıktığından kafamıza AKP'yi sardık. Şimdi de "oy verecek parti yok" masalıyla kendimizi kandırmayalım. Tamam ütopik derece mükemmel bir parti bulunmadığının farkındayım. Ama mevcut partilere tepki olsun diye gidip boş oy kullanıldığında veya AKP'ye oy verildiğinde, tam tersine ülkenin daha kötüye gitmesine neden olursunuz. Soldan CHP var, sağdan MHP var. Halk bunlar üstünde birleşirse şu anki sorunlar azalır.

2- Deniz Baykal, CHP'ye oy vermemek için bir bahane olarak çıkıyor sürekli. CHP'nin sessiz kalmasında Deniz Baykal'ın baskısının olduğu söyleniyor. Ağar, Mumcu, afra tafralar yaptı da noldu? Sıfıra sıfır, elde var sıfır. Öte yandan CHP'ye bakın bir zahmet. CHP, DSP'ye karşı sürekli ödün vere vere, solda birleşmeyi başardı. Hür Parti başkanı Yaşar Okuyan'ı da yanına aldı. Seçim kadrosu için de çok sağlam adamları atadı. Daha ne istiyorsunuz ki? Daha ne yapsın ki adam? Elbette yaşlandığı için gençlerin dinamizmi yok. Elbette çok uzun süredir partide olduğu için partinin tek adamı gibi gözükmektedir. Ancak Deniz Baykal'ın yerini alabilecek iyi adamlar olmasına karşın, CHP'nin her seferinde Baykal'ı tekrar seçmesinin suçu CHP'dedir, Baykal'da değil. Baykal'dan sıkıldıysanız, gidip CHP'li milletvekilleriyle konuşun. Ancak Baykal'a küsüp de CHP'ye tepki olsun diye gidip oyunuzu boş kullanmayın. Haticeye değil, Neticeye bakacaksınız. Şu an en Atatürkçü parti başkanı Baykal değil mi? DSP ve Hür Parti'yi yanına alıp Solda birleşmeyi sağlamadı mı?

3- AKP, son seçimde "eski partilere tepki olsun, yeni parti AKP'ye oyumu vericeğim" diyen, seçimden sonra da "elim kırılasaydı da AKP'ye vermeseydim" diyenlerin büyük yardımı sonucu %33 oy almış, %10'luk baraj komedisi ve "partiler çok boş, ben de oy kullanmayacam" diyen 10 milyon küsür insan yüzünden de mecliste 3'te 2 çoğunluk elde etmeyi başarmıştı. Meclisteki bu çoğunluktan cesaret alarak, kendisini halkın %99'ı seçmiş gibi havalara girdi AKP. Birçok kişinin umutsuzluğa düşüp "ya abi, kesin bu seçimde de AKP birinci olacak" karamsarlığına düştüğünü görüyorum. Hatta AKP'nin kendi hazırladığı anketlerde, sanki halkın %50'si AKP'ye oy vercekmiş gibi göstermesi, bu karamsarlığın artmasına neden oldu. Ancak size söyleyebilirim ki, AKP'nin yapmakta olduğu herşey, MHP'nin işine yarıyor. Şehitlere "kelle" diyor, MHP'nin işine yarıyor, Apo'ya "sayın" diyor, MHP'nin işine yarıyor, milliyetçiliği mandacılığa çevirmekle uğraşıyor, MHP'nin işine yarıyor, her gün doğuda şehitler veriyoruz, MHP'nin işine yarıyor, Barzani ve Talabani gibi kişilere "kardeşim" diye hitap ediyor, MHP'nin işine yarıyor. Her yaptığı şeyde milliyetçiliği daha çok körüklüyor. Dikkat edin, AKP barajın altında kalırsa, MHP ise iktidar olursa (ya da en azından yüksek bir oy alırsa) bunun en büyük nedeni AKP olacaktır. Ancak halkın ümidini kırmak maksatlı, köşe yazarları sürekli "AKP %50'yi geçecek, iktidara gelicek, bunun aksi olmuyacak" gibi komik senaryolar üretiyor. Bunlara kanmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Gidip boş oy atmak kadar aptalca birşey yok zaten. Boş oy attığınızda, seçim sonunda hangi parti çoğunluk oy almışsa, boş oylar o partinin oyları olarak sayılıyor. Bu da sonucu değiştirmese bile o partinin meclise yerleştireceği millet vekilli sayısını arttırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Oy verecek parti yok be aga.

- yanlış akp var

2- Deniz Baykal CHP'yi yedi bitirdi.

- en azından bölmeden yönetiyor

3- AKP birinci parti olacak, anketlerde bile %50'yi geçiyor.

- akp birinci parti olcak şüpheniz olmasın, yüzde 44.3-46.7

- antimodes52: 22 temmuz seçimlerinden sonra bak nasıl bildim diye ego tatmin etmek için bir yüzde sallıyorum, bi mesaja daha bir yüzde yazmıştım ama onu aramaya üşeniyorum bu topicin başlığını unutmam diye bi de buraya yazayım dedim, link vermek filan kolay olur

[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 22:03 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Halk bir partiyi (şu anki durumda AKP) seçer, bir sonraki seçimlerde seçtiği iktidardan memnun olmayan kişiler de önceki seçimlerde oy verdikleri partiye tepkilerini oy vermeyerek gösterir, başka partiye atar oyunu. Tepki oyu budur =P
Eğer halkın büyük bir çoğunluğu AKP'den hoşnut değilse, tepki oyu olarak başka partilere yönelecek normal olarak, yaptıklarını beğenmediğin bir partiye oy vermezsin sonuç olarak.
Hoşnut olan da AKP'ye verecek.
Seçimlerden önce de 3000-5000 kişinin katıldığı anketlere dayanarak şu kazanacak bu kazanacak demek te iyiymiş, milyonlarca seçmen ve 50 küsür tane parti var farkındaysanız. Yaklaşık olarak kim ne yapacak anlaşılabiliyor tabi ama küsürat verelim de salladığımız anlaşılmasın muhabbetine girmeye gerek yok.
Ben son seçimlerde oy kullanamadım yaşım tutmadığından, daha sonra da şu anki hükümetten memnun olmadığımı gördüm, tepki oyu olarak AKP'ye oy vermeyeceğim.
RTE danışmanını kurmayını dinlemeden zırvaladıkça da MHP oy topluyor katır kutur, güzel bir noktaya değinmişsin Bone.

Ha unutmuşum, at yarışı kafasıyla kazanana oynarım diyerek oy atmak ta ilginç bir yaklaşımmış hakikaten lol. Bu kafayla gele gele zaten saçma sapan hükümetlere teslim oldu memleket, nasılsa kazanacak şuna oy atayım.

[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 22:03 tarihinde, Griswold tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bone dediklerine tamamen katılıyorum. Deniz Baykal'da CHP yemiş bitirmiş değildir. En basitinden şimdi adı aklıma gelmiyor o CHP eski genel sekreteri eleman şimdi Akp'ye geçti. Demekki neymiş? Baykal CHP'de insanları eleyerek almada, CHP'ye yakışmayanları çıkarmada haklıymış. Sayın Baykal'ın Türkiye için yaptığı ufacık bir kötü örnek göstermezsiniz. Baykal ile CHP bu ülkede 27 yıldır iktidara gelemedi. Neden? Darbeden dolayı CHP kapatıldı ama Baykal direne direne tekrar kurdu CHP'yi. Baykal'ın iktidare geldiğinde neler yapabileceğini kimse bilmiyor. Herkes önyargı ile yaklaşıyor. Baykal gibi bir adamı siyasetimiz bir gün kaybettiğiniz çok üzülecem. Ama daha çok üzüleceğim ise Türk halkının Baykal'ı kazanamamış olmasıdır. CHP neden Baykal'ı sürekli seçiyor? Demekki içerden bakıldığında herşey daha farklı. Demekki gerçek bir lider.

Bu arada lütfen gazetelerde çıkan anketlere kanmayın diyoruz ama o anketlere kanıp gelip burada yorum yapanlara hiç hiç kanmayın.

Akp bu ülkeyi yedi bitirdi. Adamların kendi kurularından olan (adı aklıma gelmiyor) adam bile Akp'den ayrıldı. Neden? Çünkü onurlu bir insan.
Sosyal ağlarda paylaş

Oy verecek parti yok diyen insanlr yeterli araştırmayı yapıyor mu merak ediyorum. Gerçekten araştırma yapıp da bu sonuca varanlara lafım yok malesef ama bone'un dediği bir nokta doğru bazı insanlar üşengeçlikten bunu diyor, ne üşengeçliği derseniz partiler hakkında bir fikir edinmek üşengeçliği ve bunun yerine ben bilmediğim şeyden uzak dururum felsefesi. Tabi partiler hakkında doğru ve tarafsız bilgi nerden edinilir o da ayrı mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

Gariban felsefesiyle siyaset yapanlardan gina geldi, artık böylelerini görünce kurdesen dokecek gibi oluyorum.

AKP artik secim sonrasi vaatlerini birakti ne zaman mikrofon uzatsalar "Demokrasi, cumhurbaskani secimi, meclisi terkettiler, uhu, boho, CHP kaka, sagdakilerin onun kulu" diyor. Adamlarin secim politikasi tamamen gariban felsefesi uzerinde su an.

Birakin gidin ya, biyiginiza gosterdiginiz ozenin 1/10 unu ulkeye gosterseniz muhalefetsiz iktidarda neler yapardiniz.
(Ozen gosteriyorlar diyenler lutfen nukleer enerjiyle ilgili yasa tasarisi meclisten gecerken ki meclisin halini bir izlesin, yarisi elinde cep telefonu oynuyor,konusuyor yarisi kendi arasinda gule oynaya muhabbet ediyor lol)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hangi ankette %50'yi geçiyormuş acaba forgiver? AKP'nin kendi yaptırdığı anketlerde bile en fazla %30-35 çıkıyor oy oranı.

Uşak efendiden daha yırtıcı ve saldırgan olur derler ya, seninki de o hesap.

onu forgiver değil bone demiş oda c/p yapmış.

[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 22:54 tarihinde, elesso tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bone'nin iyi niyetinden hiç şüphem yok, ancak bu topik bence biraz "sığ" olmuş. bi kere bi adama "en Atatürkçü bu" diye oy vermek bence "en namuslu" diye oy vermekle aynı şey. politika başka bişey, dengeleri korumak, istikrarı sağlamak, doğru ekonomik programları uygulamak..bunlar malesef Atatürkçü geçinmekle olmuyor, icraatla oluyor. tamam akp'nin savunulcak bi tarafı yok, tamam deniz baykal bu ülkeye zarar verecek bişey de yapmadı, ancak bu 4.5 yıllık süreçte muhalefette somut olarak ne yapabildi? bakın seçim barajı hala duruyo orda, temsil sorunu var diyoruz, milletin çoğu mecliste temsil edilmedi diyoruz. neden kaldırılmadı 10% baraj? aynı seçim kanunuyla seçime gidiyoruz, ve sonuç ne olursa olsun yine bir temsil sorunu olcak. chp 4 yıl boyunca şu barajı bi kaldırmaya yeltenmedi mi? hani halkın partisiydi? peki bu halk neden bu partiyi hiç iktidara getirmedi? suçlu olan halk mıdır şimdi chp mi?

mhp diyosunuz, o da ilginç. 4.5 yıldır hiçbişey yapmayan, varlık göstermeyen, adı sanı unutulan bir parti. şimdi ne sunuyor ki bize? ne vaat veriyor? neyi, nasıl değiştirecek? vatanı sevmek yetmez, "şehitler ölmez" demek yetmez arkadaşlar, ciddi ciddi bişeyler yapmak lazım.

chp geldi diyelim iktidara. neyi değiştirecek ki? dış borç açığını kapatabilecek mi? IMF'nin sözünden çıkabilecek mi? AB'ye karşı tavır mı koyacak? artık hiç taviz vermeyen bi ülke mi olacağız? böyle bişey yok, bunu yapacak yürek kimsede yok. ki zaten bunu yapmak ülkeye daha da çok zarar verir. hadi büyük meseleleri bırakın, başka bi parti gelse iktidara ya onu bile bırakın, daha türban sorununu bile çözemeyiz ki biz..

"akp karşıtlığı" ve içi boş sloganlarla müthiş siyaset yaptığımızı zannediyoruz hepimiz. "akp gitsin de ne olursa olsun" gibi bi anlayışımız var. peki gitti akp, sonra? kuzey ırak'a girecek miyiz? kıbrısı, ermeni meselesini, pkk'yı napıcaz?

yanlış anlaşılmak istemem, akp de zaten kötü gidişatı daha da kötüye götürmek ve ülkeyi daha fazla germekten başka bişey yapabilmiş değil. sağladığı ekonomik istikrar da yalnızca yerli ve yabancı işadamlarına yaramakta. akp'nin elinde çok iyi bir fırsat vardı, şu milli görüş safsatasını ve ucuz ideolojileri bi yana bırakıp gerçekten halkın desteğini alabilseydi, o güveni verebilseydi tek parti iktidarı sırasında, bugün farklı bi noktada farklı şeyleri tartışıyor olurduk. ancak bunu değiştirecek parti chp de değil çünkü chp de halkı temsil etmedi, etmiyor. devletin hassasiyetini halkın hassasiyetinden yukarda görmekle zaten sol parti olunmaz. 80den sonra türkiyede sol diye bişey kalmadı, solda birleşme dediğimiz şey de sadece lafta. artık devletin temellerini korumaya çalışanlar ve onu esnetmeye çalışanlar var.

ve bunlara alternatif getirecek, bişeyleri yeniden tanımlayacak ve halkı bütünüyle, bütün hassasiyetiyle kavrayacak bir oluşum, bir hareket gerçekten de yok. dolayısıyla, mazlum edebiyatı, muhafazakar duruşu ve göz boyamasıyla ben akp'nin yine bi şekilde iktidara geleceğini düşünüyorum, yüzdelerden bahsetmek yalnızca laf kalabalığıdır, doğrusu akp, siyaset oyununu chp'den kat kat iyi oynamaktadır ve bu şekilde kazanacaktır, bu da ülkemizin nice acı gerçeğinden biridir.
Sosyal ağlarda paylaş

1-Baraji asma sansi olan partiler arasinda benim oy verebilecegim parti yok. Ama ben verecegim oyu yine verecegim.
2-Baykal mi bitirdi chp yi bilmem ama chp bitik parti. Arastirmalarda 60-70 arasi insanlarin en cok tercih ettigi partiymis.

edit buraya: Yasar Okuyan i yanina almak Ilhan Kesici yi Lutfullah Kayalari almak marifet mi simdi? BU adamlar kendilerini sectirecek her partiye girerdi. Okuyan olayi ayri ama Ulkuculer CHP ye giriyorsa (ne sebeple olursa olsun) Kendine solcu diyenler CHP ye oy verirken iki kere dusunusun. Meclise eski ANAP lilari Demirel in adamlarini ve hatta ulkuculeri tasiyacaksiniz.

3-Bence AKP birinci olamayabilir. MHP saglam geliyor. Sessiz ve derinden. Ama CHP AKP yi hayatta gecemez.

[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 23:49 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sistem temelinden bozuk, ister istemez kötü insanlar oluyor. düşünün ki paranız olması, ve bu parayı milleti temsil etmek için delicesine harcamanız gibi bir gereksinim var. iyi insanların, yönetimde yer almak istemesi zaten düşük bir ihtimal, bunun için para harcamaları da düşük bir ihtimal, bunun için para harcayacak durumda olmaları ise epey düşük bir ihtimal.

kötünün iyisini seçmek gibi bir durum var. nisbeten daha samimi insanları seçmekten başka yapılacak birşey yok benim gözümde. yoksa bizim seçimlerin transferleriyle, yönetimiyle, taraftarlarıyla futboldan farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Oy verecek parti yok ne demektir yahu? Kimsenin istediği gibi bir parti hiç bir zaman olmaz zaten. Sen ülkene en iyisini yapabilecek olanı seçersin. Benim ilk beklentim AKP den kurtulmak. Ha onun dışında en çok beklentim olan CHP dir. Ama hayalimdekiyle alakası yok tabi ki. O yüzden, madem kimseden umut yok, 5 sene boyunca "en az zarar görebileceğimiz" bir partiye oy vermelisiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Kotunun iyisini secmek dayatmasini reddediyorum. KOtunu iyisine layigiz diyorsaniz kime isterseniz oy verin. Ben en iyisine layik oldugumuzu dusunuyorum. Kotunun iyisi dayatmasi ile AKP den kurtulamazsin. Bu kafadaki CHP gidipte MHP ile koalisyon kurdugunda gelecek secimde AKP daha guclu gelir. DSP MHP ikilisinin karistirdigi haltlardan sonra gelmedi mi AKP? Size gore hersey ABD komplosu, erimis bitmis adama oy verip ulkeyi DSP MHP ANAP iktidarina teslim eden sozde solcularin hic mi sucu yok?

Sol gorusluyum deyip te hala CHP DSP den medet umanlar, AKP nin iktidarinin sorumlusu sizsiniz. Ya partilerinize sahip cikin adam gibi politika yapsinlar ya da daha cok aglarsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...