Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blender'la hazırlanabilecek yemek, içki, karışımlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Blender var bizim evde. Şu ince uzun olanlar değil de, mutfak robotu gibi şişman, yayvan olanlardan.

Oynaması çok zevkli bu aletlerle.
Bazen dandik şeyler çıksa da, güzel karışımlar da elde edebiliyorsunuz.

Mesela en hoşuma gideni, zeytin, marul, salatalık, domates koyup karıştırmak olmuştu. Meze tadında salata yiyorsunuz.
Meze demişken, ceviz, fındık, muz, peynir, biraz da süt koymuştum, güzel bir meze olmuştu.
Bunun dışında alkollü kokteylerle sardım iyice. Eskiden sadece bira içerdim, şimdi pina colada içmeye başladım. Buz, hindistancevizli malibu, süt, ananas suyu koyuyorum, yumuşak içimli güzel birşey çıkıyor.
Smoothies midir öyle şey de denedim. Meyve (kayısı, portakal // muz, elma, armut) ile buz ve dondurmayı karıştırıp güzel şeyler çıkıyor.

Size danışıyım dedim. Evinde böyle oturup blender'la oturup farklı şeyler deniyen ve bulan var mıdır?
Tarifler anlatırsanız sevinirim.
Mesaj tarihi:
Ya ben de üşenmem böyle şeyler yapmaya da, kafadan bi 10-15 dakika uğraşıyosun, 2-3dkda bitiyo. Bu beni çok üzüyo işte.

Sarmısaklı mayonez (Burger King'de verilen boyutlarda), 5-6 yemek kaşığı yoğurt ve 1 poşet fesleğenli salata sosunu (Knorr sanırım) karıştırıp dipsos hazırlamak mümkün. Artık bu dipsosu cips için mi kullanırsınız, yemekler için mi bilemem. Ama evde patlıcanla kabakla biberle falan yapılan şu kızartma adlı yemekten varsa yanında bi deneyin. Biraz ağır, yemesi zor bi sos ama tatlı, ekşi ve tuzluyu bi arada isteyenler için ideal.
Mesaj tarihi:
marul+biber+soğanı blenderda püre haline getirince sonra bunu tavad yağ ketçap ve biraz kırmızı şarapla terbiye edip bişirince çok güzel makarna sosu oluyor hatta ve hatta kıymalı gibi oluyor hatta ve hatta geçen annem evde kıyma yoktu aşağıdan mı aldı demişti makarnayı yerken

ben keşfettim -_- yaşasın deneysel yemek bişirme

[ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 23:08 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
öyle şeyleri gerçekten bende denemek istiyorum. ne yazık ki bizde blender yok. en kısa sürede edinmek istiyorum. gerçekten buzu kar haline getirerek birşeyler içmek süper oluyor :)
Mesaj tarihi:
seftalili frozen yaparım, seftali dogrican crushed buz koyucan azcık da istersen absolut apeach, ama tabi yogun kıvamlı bişi olucagı için alkol biraz bayabilir

onun dısında kahve likoru buz ve süt vazgecilmez
Mesaj tarihi:
Ben üşengeç olduğum için kullanıyorum genelde mesela et var evde bayat ekmek karıştırıyorum domates koymam mesela kötü bir renk veriyor yerken iğrenirsin falan ne bileyim sonra böyle tandırda kullanılan kaselerden var rendeledeğim kaşarı güzelce yanına içine altına falan yayıyorum malzemeyi boca ediyorum üstede koşar koyup fırında pişiriyorum hayvanlık yapıp üstüne sosis sucuk domatesde koyabilirsiniz (mesela ben koyuyorum şahsen) sonra onu cıkartıyosunuz doğal olarak yada bırakın kalsın izleyin he he ho ho. neyse onu servis tabağına koyuyosun kesiyosun falan çatalla yiyosun
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
donmuş karpuz, limon suyu ve şeker
minimal sürede maksimal hızda parçalanır
bardaa konur, pipet yardımı ile içilir.

---

donmuş muz ve biraz süt blender a atılır, püre yapılır yenir.

---

bir top çikolatalı dondurma ve 3 tane olgun trabzon hurması çekirdekleri çıkartılarak blenderda karıştırılır. kaplara konur. tekrar edilir. böyle 6 kap filan yapılır. üstüne az su ile yapılmış limonlu jöle (içine rendelenmiş limon kabuu da atın) dökülüp dolaba konulur. dvd takılıp izlenir. ara verince, buzdolabına koşulur alınır filmin devamını izlerken yenilir.
Mesaj tarihi:
horace, acaba donmuş karpuz, donmuş muz nedir?
muz ile süt karıştırılarak muzlu süt yapıldığını biliyorum da, neden muz değil de donmuş muz?
Mesaj tarihi:
bone, donmuş karpuz ve donmuş muz, donmuş karpuz ve donmuş muzdur. böyle buzluğa koyuyosun donuyolar işte? o_0

donmuş muzu bol bol bol koyuyosun sütü azcık koyuyosun böyle pudink gibi, dondurma gibin smoothie gibin bişi oluyo. güzel o yüzden.
Mesaj tarihi:
horace kastettiğim "neden donmuş" olduğu idi. yani taze muz yerine donmuş muz kullanmamızın ne gibi bir yararı oluyor?

bir de şu puding işi ilgimi çekti, deniyim ben onu.
  • Yeni Oluştur...