Bone Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Blender var bizim evde. Şu ince uzun olanlar değil de, mutfak robotu gibi şişman, yayvan olanlardan. Oynaması çok zevkli bu aletlerle. Bazen dandik şeyler çıksa da, güzel karışımlar da elde edebiliyorsunuz. Mesela en hoşuma gideni, zeytin, marul, salatalık, domates koyup karıştırmak olmuştu. Meze tadında salata yiyorsunuz. Meze demişken, ceviz, fındık, muz, peynir, biraz da süt koymuştum, güzel bir meze olmuştu. Bunun dışında alkollü kokteylerle sardım iyice. Eskiden sadece bira içerdim, şimdi pina colada içmeye başladım. Buz, hindistancevizli malibu, süt, ananas suyu koyuyorum, yumuşak içimli güzel birşey çıkıyor. Smoothies midir öyle şey de denedim. Meyve (kayısı, portakal // muz, elma, armut) ile buz ve dondurmayı karıştırıp güzel şeyler çıkıyor. Size danışıyım dedim. Evinde böyle oturup blender'la oturup farklı şeyler deniyen ve bulan var mıdır? Tarifler anlatırsanız sevinirim.
Muhallebi Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Anam nasıl üşenmiyorsunuz yahu. Ben buzdolabından kola alıncaya kadar 40 kere düşünüyorum.
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 yeşil zeytin + azıcık biber salçası + ceviz ohh miss haşlanmış patates + mayonez müüükemmel oluyor kıyma suyu + soğan kabuğu + naftalin denemeyin
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Ya ben de üşenmem böyle şeyler yapmaya da, kafadan bi 10-15 dakika uğraşıyosun, 2-3dkda bitiyo. Bu beni çok üzüyo işte. Sarmısaklı mayonez (Burger King'de verilen boyutlarda), 5-6 yemek kaşığı yoğurt ve 1 poşet fesleğenli salata sosunu (Knorr sanırım) karıştırıp dipsos hazırlamak mümkün. Artık bu dipsosu cips için mi kullanırsınız, yemekler için mi bilemem. Ama evde patlıcanla kabakla biberle falan yapılan şu kızartma adlı yemekten varsa yanında bi deneyin. Biraz ağır, yemesi zor bi sos ama tatlı, ekşi ve tuzluyu bi arada isteyenler için ideal.
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Bone süper bi konu açtı. Alkışlıyorum. Tariflerini vermek istemeyenlerin de çükü düşsün : p
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 marul+biber+soğanı blenderda püre haline getirince sonra bunu tavad yağ ketçap ve biraz kırmızı şarapla terbiye edip bişirince çok güzel makarna sosu oluyor hatta ve hatta kıymalı gibi oluyor hatta ve hatta geçen annem evde kıyma yoktu aşağıdan mı aldı demişti makarnayı yerken ben keşfettim -_- yaşasın deneysel yemek bişirme [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 23:08 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 öyle şeyleri gerçekten bende denemek istiyorum. ne yazık ki bizde blender yok. en kısa sürede edinmek istiyorum. gerçekten buzu kar haline getirerek birşeyler içmek süper oluyor :)
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 blender moleküllerine ayırıyor lezzet olarak bişey bırakmıyor geriye ama sindirim sistemine yardımcı karıştırılan her şeyin ayrı ayrı tadı gelmesse bişeye yaramaz
Dela Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 bizim evde yok blender, keske olsaydi. ben de icine biseyler atar dogrardim. hep bir blender hayaliyle yasadim =((
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 seftalili frozen yaparım, seftali dogrican crushed buz koyucan azcık da istersen absolut apeach, ama tabi yogun kıvamlı bişi olucagı için alkol biraz bayabilir onun dısında kahve likoru buz ve süt vazgecilmez
Necro Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Ben üşengeç olduğum için kullanıyorum genelde mesela et var evde bayat ekmek karıştırıyorum domates koymam mesela kötü bir renk veriyor yerken iğrenirsin falan ne bileyim sonra böyle tandırda kullanılan kaselerden var rendeledeğim kaşarı güzelce yanına içine altına falan yayıyorum malzemeyi boca ediyorum üstede koşar koyup fırında pişiriyorum hayvanlık yapıp üstüne sosis sucuk domatesde koyabilirsiniz (mesela ben koyuyorum şahsen) sonra onu cıkartıyosunuz doğal olarak yada bırakın kalsın izleyin he he ho ho. neyse onu servis tabağına koyuyosun kesiyosun falan çatalla yiyosun
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 mahammara war super olur sarmisak ceviz felan flan annem olsa tarif isterdimde
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 ptesi Hilton da barda görevime başlıyorum yaz sonu sizi tuto manyaa edicem.
Diablo Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 black turizm mi okuosun? muz süt ve vodka :) en sevdigim
Bone Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 black yazın da birşeyler yazarsan çok güzel olur. en azından yaz sıcağında kıbrısta birşey içmiş, yemiş olurum.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 donmuş karpuz, limon suyu ve şeker minimal sürede maksimal hızda parçalanır bardaa konur, pipet yardımı ile içilir. --- donmuş muz ve biraz süt blender a atılır, püre yapılır yenir. --- bir top çikolatalı dondurma ve 3 tane olgun trabzon hurması çekirdekleri çıkartılarak blenderda karıştırılır. kaplara konur. tekrar edilir. böyle 6 kap filan yapılır. üstüne az su ile yapılmış limonlu jöle (içine rendelenmiş limon kabuu da atın) dökülüp dolaba konulur. dvd takılıp izlenir. ara verince, buzdolabına koşulur alınır filmin devamını izlerken yenilir.
riglous Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 limonata + buz + tekila bardaga koyduktan sonra da ucuna yesil zeytin gecirilmis semsiye
Bone Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 horace, acaba donmuş karpuz, donmuş muz nedir? muz ile süt karıştırılarak muzlu süt yapıldığını biliyorum da, neden muz değil de donmuş muz?
elesso Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 bu tefalin rondosuda bi nevi blender dimi?
Bone Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 öyle olmalı, sanırım benimkisi rondo'ya benziyor.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 bone, donmuş karpuz ve donmuş muz, donmuş karpuz ve donmuş muzdur. böyle buzluğa koyuyosun donuyolar işte? o_0 donmuş muzu bol bol bol koyuyosun sütü azcık koyuyosun böyle pudink gibi, dondurma gibin smoothie gibin bişi oluyo. güzel o yüzden.
bukac4 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 içinde alkol yoksa hayyata kasmam, değmez. yerim karpuzu muzu felan.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 horace kastettiğim "neden donmuş" olduğu idi. yani taze muz yerine donmuş muz kullanmamızın ne gibi bir yararı oluyor? bir de şu puding işi ilgimi çekti, deniyim ben onu.
Öne çıkan mesajlar