Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sadece Karayip'in mi korsanları var?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

var böle şeyler.

private teknelere de saldırıolar böle tropik ama fakir adalara vb gidenlere vb zodiak botlarla gece felan gelip tekneleri soymak için. karşı çıkan felan olursa öldürüyorlar genelde.

sanırsam 2004 yada 2005 yılında n.g. ten bi belgesel ekibinden birileri ölmüştü bunlar yüzünden.
Sosyal ağlarda paylaş

NGChannel da izlemiştim.Çok var ve saldırıyorlar.Ayrıca kurallarına çok sadıklar.
Gemiyi almak için bordolaman gerekiyor.Yoksa gemiyi alamaz.Ayrıca gemi tayfalarına katılmak isteyip istemeyeceklerini soruyorlar.
Genelde öldürmüyorlar sadece dövüşerek gemiyi alıyorlar.Ellerinde modern silahlarda varmış.
Sosyal ağlarda paylaş

bir denizci olarak sanırsam yorum yapabilrim :)
çok aktif bir şekilde korsanlık olayı günümüz dünyasında devam etmekte. yalnız yanlış olan birşey var. korsanların peşinde oldukları şey gemi veya yükü deil, mürettebatın özel ve değerli eşyalarıdır. sonuçta gemi dediimiz şey min. 150 m. uzunluk 20m. en var. e yük desek 10k ton. bir yere saklayamassın.ayrıca gemi üzerinde bulunun gps alıcılar, radar gibi donanımlardan gemi el ile konmuş gibi bulunur. o yüzden bu herifler sadece eşyala için çıkıyor bir gemiye. genelde zodyaklarla ellerinde oket attarlar ile geliyorlar. kancalar atıp gemiye çıkıyorlar. bize afrika açıklarında saldırmışlardı. yanlış hatılamıyorsm madagaskar açıklarıydı. geceleyin güverteye çıktıımda küpeştede bi kanca olduunu gördüm. sonuçta adamın tırmanmaya çalışıı halat en az 15 m. di. gemideki herkesi uyandırdım artık kürek çekiç levyene varsa toparladık. yukarı çıkanın kafaya vurup aşşağı attık herifler. allahtan ağır silahları yoktu ve 20 dk. içinde sahil güvenlik geldi. :)
Sosyal ağlarda paylaş

bi de gemiyi boyasan da, gemi abi, uydudan bile gözüküyor, parçalayamazsın gemiyi, batırsan bile kurtulamazsın, bu yüzden sırf gemileri aylarca uğraşıp sökmek için yerler var. Bir şekilde birisi görücek bir yerde. Zaten aranıyor olucak anında basarlar sonuçta pek hızlı bir şey de değil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...