Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel dünyasında güç dengeleri

Bone

Öne çıkan mesajlar

Marvel çizgi romanlarını okurken kafamı karıştıran bazı noktalar var. Bunlar karakterlerin güç dengeleri üzerine.

Bazı kişileri acayip şekilde abartmışlar.
Hikayelerde abartı güçlü karakterler hoşuma gitmiyor.
"I win" butonu gibi birşey.
Onun yerine adamın birşeyler için mücadele verişini izlemek çok daha keyifli.

Mesela Scarlet Witch. Tamam böyle mızraklar fırlatsın, basit büyüler yapsın. Ancak kadını abarttılar, tüm gerçekliği değiştirebilecek hale getirdiler. En sonunda House Of M vakasına neden oldu.

Ultron eskiden beri güçlü olmuştur. Bir android ne kadar güçlü olabilir ki? Kendisini yaratan bilim adamını dövecek hale gelmiş, bir de Vision gibi androidler üretmişti. Tamam bunların hepsini geçelim, yeni Mighty Avengers çizgi romanlarında okuduğum olaya gelelim. Ultron female olmuş. sadece İnsan-ötesi değil, Tanrı-ötesi güçler elde etmiş. Ares'i madara ediyor. Ares lan Ares. Tanrı herif. Bir de Savaş Tanrısı. İnsan şöyle ciddi birşey bekliyor. Koskoca Savaş Tanrısı Ultron'a vuruyor da baltası eğriliyor.

Jean Grey'in güçleri savaşı adaletsiz hale getirebilecek boyuttadır zaten. Utanmadan bir de buna Phoenix gücünü yüklediler. Çizgi romanlarda fazla hissedilmese de, x-men 3 filminde tanrıça gibi birşey yapmışlar. Sadece düşünmekle herkesi öldürebiliyor.

Filmlerden bahsetmişken, Storm'u da abartmışlar. Konsantre olarak şimşek çakması zevkli. Ama filmdeki gibi basit bir şekilde onlarca koca koca hortumlar yaratması için zevkini kaçırıyor.

Tamam bunlar super-hero çizgi romanları.
Ama superhero yapalım derken imba yapıyorlar karakterleri.
Thor gibi "TANRI"lar bile güçsüz karakterler haline geliyor.

Aslında Amerika'da 18 yaş üstü kişiler için daha oturaklı çizgi romanlar var. X-Men/Avengers gibi çizgi romanlar genelde teenager'lara hitap etmek için çıkartılıyor.
Ancak ünlü Marvel Comics'in bu kadar basit senaryolara kaçması beni şaşırtıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bone kendi sorunu cevaplamissin zaten
evet marvel ve dc daha cok teenager ve dahada onemlisi hardcore comic fanlar icin domic uretiyo yane supermale marvel karakterlri arasindaki guc farklarini goz onune alirsan 50lerde ikinci dunya savasi sonrasi yazilmaya baslayan karakterlerle yvas yavas yeni geldikleri noktadaki karakterleirn farkini gorebilirsin
super kahramanlar git dgide dahada insanlasiyo
hatta kaptan amerika oldu felan

ama daha bole karanlik dhaa gotik daha zor comicler okuyabilrsin
ben tarzim deil
ornek veremicem ama binlerce komik war piyasada
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
çizgi roman gerçekliği konusunda ( kendi sistni içinde elbet) DC rulez zaten. Ama Marvel'in yeni Ultimate serisinde (X-Men'de çıkıp kaybolan bir Magician dışında) manyağımsı güçlü tipler yok.

Marvel bırak sen abi eğer edebi birşeyler istiyorsan. Vertigo oku.

PS. 8GB'lik bir torrent indiriyorum şu anda ( Complete mini&maxi series of Vertigo diye bir şey.). Bitsin Ankara adresine yolluyorum dvdlerini. 4-5 tane olacaklar sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanki Marvel başka türlü ün yaptı gibi izlenime kapılmışsın Bonecrusher. Bunların kahramanları imbalık üzerine kurulu. Dota gibi işte herkes imba. Görülüyor ki bundan sıkılmışsın o zaman demekki Marvel falan seni kesmez bundan sonra. Güzel bir çizgiroman bulursan bize de söyle ben de arıyorum oturaklı, dengeli, ağırbaşlı birşey. Yaşlandık mı ne :P
Sosyal ağlarda paylaş

Sandman , sandman ve sandman. Ötesi yok bence.
Bir de sin city okuyabilirsin. Aralarda çerez mayetine güzel gider kısa öyküleri. Bundan gerisi yalan.
Ha tabi bir de batman tarzı çizgiromanlardan hoşlanıyorsan , Frank Miller'ın The Dark Knight Returns'ü muhteşem bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...