Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Susuzluk

attackhan

Öne çıkan mesajlar

ya ankara'daki durum eskiden beri vardı.
hemen aklınıza küresel ısınma hadisesi geliyor olabilir.
ama kaç senedir melih gökçek'in ankara halkına işkence çektirmek için uyguladığı metoddur bu.
melih abimizin çeşmelerine su vardır, ama iş halka gelince değişir.
her yıl mayıs ayında çıkıp "6 aylık suyunuz kaldı, idareli kullananın lan" diye afra tafra yapar.
şimdi de hortumla araba yıkamayı yasaklatmış.
bahçe sulamak için ise kuyu suyu kullanmamız gerekiyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hala İstanbul'da deniz suyunu arıtacak bir tesisimiz yok yahu. Onu geçtim, bunun projesi bile yok.

Bu dedigin oyle kolay bisi degil, deniz suyunu gelismis ulkeler bile aritmakta gucluk cekiyor, deniz suyunu aritmak cok pahali bi olay..

Su sikintisi Dunya'nin bir cok ulkesinde uzun suredir var biz hissetmiyorduk, sagolsun ulkenin her yanindan su fiskiriyor. Ben erzincan'a gittigimde adim basi cesme vardi, bunu buradaki insanlara anlatinca cok sasiriyorlar zira burada hortumla araba yikamak yillardir yasak. Keza Cin'de de su sikintisi fazlasiyla var, sular cesmeden cok ciliz akar.

Mesela rac, o dedigin projeyi Avustralya dusundu ama cok pahaliya geliyor, yapmadilar, ki dusun Avustralya kat kat zengin bir ulke. Hatta ulkenin ic taraflarina dogru su neredeyse bitmek uzere, o yuzden cesitli konferanslar toplantilar yapiliyor cozum bulabilmek icin. 2 yolu var, ya deniz suyunu temizlicekler (ki dedigim gibi cok pahali diye dusuk bir secenek simdilik), ya da kanalizasyon suyunu temizlicekler. Tabii proflar, bilimadamlari bu suyun kesinlikle temiz olacagini soyluyor ama halk kabul etmiyor. Bi kere dusunmesi kotu, yani oyle bi suyu ictigini bilmek, ikincisi halk tabii diyor siz devletin adamisiniz nerden bilelim o suyun gercekten kullanilabilinir oldugunu etc.

Biz simdiden radikal onlemlerle suyu tasarruf etmeye baslayalim, simdiden bu bilinci oturtalim derim. Yoksa halimiz duman..
Sosyal ağlarda paylaş

deniz suyunu aritmak cok pahali

hele istanbul gibi bir sehiri beslemek deniz suyu aritmasiyla imkansiz gibi birsey

buyuk capli deniz suyu aritan tek ulke benim bildigim yani BAE dubai falan. Ama onlarda para derdi olmadigi icin onemsemiyorlar.

Israil calisiyordu bu konuda bayag

[ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 12:09 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

caponlar (zati herşeyi yapıyor onlar şaşırmamak lazım) ters osmos ve desalination (tuzsuzlaştırma[?]) ile su filtreleme yapıyor.. hatta tayibo diye bi şirket olması lazım adı (tayyip'ten ezberlediydim) singapur'da kullanılmış suyu osmosdan geçirip yeniden kullanılabilecek suya çeviriyor.. bi de ne-water gibi bi proceleri olması lazım tamamen güneş destekli (solar panel falan) bi prosedürle ve bakterilerle suyun ters osmosis öncesi arıtılması falan gibi bişi..

de ekonomi güçlü, adamlar akıllı.. vergiler yolsuzluğa değil yatırıma akıyor etc..

biz 50yıl sonra yaparız belki.. içecek su kalmazsa o da..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...