Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paticik gençliği ve ciddi uyuşturucu problemleri

dominic

Öne çıkan mesajlar

bir iki kere cigaralık yakmışlığımız var ortamda ama öyle höyt diye fırt manyağı yapmadık
toplasan 3 fırt falan almışızdır.

Sigara içerim her türlüsünden 7-8 senedir ama cebimde paket taşımamın toplamı taş çatlasa 3 veya 4 keredir.
biliyorum bu heralde bi rekor 7-8 senelik bir içicinin bu süre içiinde bu kadar az paket taşıması garip gelebilir.bana da geliyor.

ama şöyle diyebilirm ki sigara olmadıgında aklıma sigara gelen insanlardan deilim.
ama olursa içerim.o yüzden sigara falan almam otlanırım ordan burdan varsa.
Ah sigara olsa da içsemde lafını çok nadir kullanırım.

Alkole gelince hayatımda bir kere falan bira yudumladım 3 4 yudumda şarap aldım daha da almadım.
nedense alkole karşı hiç bi ilgim yok.tat yok tuz yok saçma bişey olarak geliyo bana.
Diyceksiniz ki sigaranın tadı varmı.yok evet ama alışkanlık meselesi burda başlıyor.Ama tabi dediğim gibi bağımlı deilim,alışığım...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
mantar yasadışı değil ama ; mısır çarşısında bile bulunuyor bazen.

edit : ama ayarını tutturamazsan karaciğerin duruyor , ölüyorsun.

[ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 09:12 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ilk sayfadaki 2-3 mesaji okumustum bir daha acmadimda simdi bu kadar post gelmis bi bakayim hizlica dedim..

Sanirim birileri ot icmeyi fln savunmus bagimlilik yapmiyor gibi fln dusuncelerini ortaya atmislar..

buna ben gerizekalilik diyorum.. siz ne derseniz diyin..

Tamamini okumadim belki yanlis bir yorum oldu ama 2-3 post okudum hayatimin 35 saniyesi icin bile uzuluyorum suanda..
Sosyal ağlarda paylaş

tadında bırakmadıkça alkol hamallık.migden bulanıo bayılıosun tuvalete git gel ayrı bişey zaten.

ben sigara kullanmıyorum.çok gereksiz.sağlıksız olması bi yana gereksiz

sağlıksız olan herşey güzel gelir cunku insana bu sadece sigara için geçerli olan bişey degil ama sigara bu saatten sora kullanmam.

ot içmek savunulucak birşey degil.ama içene de bagımlı muamelesi yapılamaz.ortamı farklıdır muabbeti çok degişiktir.kendine hakim olduktan sora bi sakıncası yok.ama kimyasallara tamamen karşıyım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rew'in mesajini uzerime alindim, ama gerekli ama gereksiz yere. Amacim kimseyi ozendirmek falan degil; ama neyin ne oldugunu bilmeden ona karsi bi onlem alamazsiniz ki? Yani alt katta domates yetistiriyo arkadasim; daha gecen gun gelip aa ot yetistiriyo diye alip cocugun sebzelerini goturduler... Sonra geri geldi tabi, anladilar domates oldugunu ama deneyin icine edildi tabii ki. Insanlar bilmeden ogrenmeden fikir sahibi olmamali. Yarin benim cocugum bana "bu ne" dedigi zaman ben ona bak bu boyle yapar, su soyle yapar bu bu nedenle kotu bir seydir diyebilmeliyim. Eger bunu diyemezsem cocugum gidip kendisi denemek ister; ogrenmek ister.. istemeyebilir tabi, ama isterse "bilmiyorum" demek ya da "uyusturucu sagliga zararlidir" demek cok sacma. Cunku her yerde "sigara ve alkol sagliga zararlidir" yaziyor ve eminim cocugum beni raki icerken gorecektir. Dahasi 18 yasinda masaya oturtup ben icirecegim cocugumu; bu onu demekki bi yastan sonra ben de uyusturucu kullanabilirim gibi bir onermeye goturur.

Bir bakıma haklısın, elbette bilmesi lazım herkesin bunun zararlarını. Ama dediğim gibi burada bu yazıları kim okuyor bilemiyoruz. Bu kadar ciddi bir konunun insan yeterince olgunlaşmadan gündeme getirilmemesi gerekiyor bence. Hani burada bahsettiğin mesajı anlaması için okuyan kişinin belli bir olgunluğa ulaşmış, artık reşit (yaş olarak değil kafa yapısı olarak) bir birey olması gerekiyor. Ama burada 14 15 yaşında çocuklar da var, gençler de var, bunları okuyunca ters etkilenmeleri de elbette olası.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...