Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdamı Geri Getireceğiz

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

said:
Werewolf çıkartmazsın demekle olmuyor malesef.. Sırf af olsa iyi, başka sebepler dolayısı ile de cezasını tamamlamayanlar dışarı çıkıyor..

Mesele şu:

"abi af çıkartmamayı beceremiyoruz, idamı getircez mecbur" dersen dünyaya rezil olursun.

Hani zorla çıkartılan birşey değil ki bu af.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aktiftablet
üye § 26 Haziran 2007, Salı - 22:48 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

O değilde Vatan'da Can Ataklı(adamın adı bu muydu?)'yı okudunuz mu bugün?
Akpli milletvekilinin yazdığı kitaptan alıntılar var. Akp chp, mhp (dış desteki basınımızn bunlara oy verin gözümüze soktuğu partiler) hepsinin İngiliz, Amerkan Fransız kontrolünde olduğu ile ilgili itiraflar. Çuval olayını bizzat RTEnin düşünüp, uygulatması, Akp'nin ta kuruluşunda cia ile anlaşmalar yapması, İngilzi büyk elçisinin "chp bizimdir, ve size yardım edecektir" lafı, biz hainler mangasıyız itirafları vesaire. Resmen kanım dondu. Vatanı resmen satmışlar, hepsi birlik olup.

Şuna kanaat getirdim ki bizm TVlerin gösterdiği (bir kaç kanal hariç tabi ama çok izlenen kanalların tamamı bunlar) kimseye oy vermeyeceğim.

Yarın devamı var, şiddetle tavsiye ederim.

Bu bize uygulanan kuzey irlanda modelidir iranlada işe yaradı irlandalılar artık avrupalıyız diyor irlandalıyız demiyor .... bir kaç TV kanalına empoze olmuşuz Dizilerle ve yarışma adı altında bir sürü abuk sabuk programlala bizleri öldürüyorlar ...
Sosyal ağlarda paylaş

Keşke sadece o olsa. Biz Avrupalı değliz ne yazık ki İrlanda gibi. Biz müslüman düşmanalrız. Tek amaç bizi bölüp yok etmek.

Bu konuda görüşümü açıkça söyleyeyim, ki bundan adım gibi emin, hiç şüphem yok. Bu dış odakların maşası olan basının devamlı bize gösterdiği, çok oy alacak denen partiler iktidarı oluşturusa memleket elden gidecek. Gerçekten gidecek. Bir kurtuluş savaşı daha gerkecek kurtarmak için, öyle gidecek. Durum çok vahim. Vahimden öte hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf'a katılıyorum bir kere af konusunda, yani afı engelleyemiyoruz adam öldürelim gibi bir mantalite zaten kabul edilemez.
Ha genel anlamda idam konusuna dönecek olursak...
Asteroth, hırsızdan çalmak ne kadar doğruysa, katili öldürmek de o kadar doğrudur. Hırsızdan çalmak hala hırsızlık olduğu gibi, katili öldürmek de hala cinayettir ve ben bunun bir parçası olmak istemiyorum.
Ayrıca sorunu başka sorunlar yaratarak çözmek genelde kolay yol oluyor ama uzun vadede çok zorlanıyor. İdam yaptık astık kestik muhabbeti yerine zamanımızı harcasak, uğraşsak da ceza sistemini düzeltmeye çalışsak? Afları engellesek, suç işleyen doğru düzgün cezalar alsnı diye uğraşsak, hapishane sistemini düzeltsek?
Bugün hapisten çıkan adamın hapse girmek için suç işlediği bile oluyor Türkiye'de. Bunun sebebi de öncelikle hapishanelerden kaynaklanıyor. Yemeği suyu verip mahkumu rahat bırakıyoruz. Mahkumu çalıştıracaksın, her sabah 6da uyandırıcaksın, iş yaptırıcaksın bütün gün kıçından ter akıcak ki dışarıda olup çalışsa daha mutlu olacak. Bizde adam yatıyor, çevre yapıp ahkam kesiyor, yemeği ayağına geliyor suyu ayağına geliyor, doğru düzgün hayatı olmayanlar da hapishanelere bayılıyor dolayısıyla. Ha idam getirseniz ne olacak? Belki adam öldürmeyecek ama yine suç işleyecek, çıktığı gibi yine işleyecek, idam cezası almayacak ama yine hayatı hapishanede geçicek, rahatça yaşayacak.
Çözüm idamda değil. Derin derin işlenecek, sorunlarla dolu o kadar çok şey var ki ceza sistemimizde, bunların üstüne yürümeliyiz, kandırmayalım kendimizi idamla çözülür vs. tarzı fantazilerle.
Sosyal ağlarda paylaş

İdam cezasının amacı katili öldürmek değildir. Cezaların birinci amacı caydırıcılıktır. Katiller idam edilirken can alınacak belki ama bunun karşılığında henüz katil olmamışlar iki kere düşünecek birini öldürmeden önce ve masum canlar kurtarılacak. Suçun kol gezdiği ülkemizde caydırıcılığı artırmak gereklidir. İdam da bunun bir parçasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

@Antimodes52;

İlk mesajımda da dedim, idamı savunmuyorum.

Ya da şöyle diyeyim en azından, mevcut durum içerisinde, idamın çözüm olduğu fikrini savunmuyorum.

Sadece senin fikrini ve sunacağın çözümü merak ettim ki, hapishanelerdeki mahkumların ağır işlerde çalıştırılması bana da hep mantıklı gelmiştir. Tabii bu da tam olarak bir çözüm değil ama, onu tartışıp konuyu saptırmayayım şimdi.

Her neyse, bu konudaki işim bitti benim =P
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet: İdam cezası insanların canını almak üzerine kurulu bir ceza türüdür. Dolayısıyla amacı caydırıcılık olsa da, aracı cinayettir. Caydırıcılığı arttırmanın binlerce yolu var, belki ayrı ayrı incelendiğinde idam cezası kadar etkili olmayabilir çoğu, ancak ben yine de caydırıcılık hatta herhangi bir şey uğruna vatandaşı olduğum ülkenin ellerinin kana bulanmasına, doğal olarak dolayısıyla da kendi ellerimin kana bulanmasına razı değilim, olamam. Siz olabiliyor musunuz? Unutmayın ki ipi darağacına bağlayan siz olmasanız da, elektriği veren düğmeyi çalıştıran siz olmasanız da, iğneyi enjekte eden siz olmasanız da, bunlar sizin yüzünüzden yapılacak. Buna razı olabilir misiniz? Bu yükü taşıyabilir misiniz? Ölecek insanların yüzünü görmemeniz, onların varlığını silmeye yetmez.
Ben değilim. Bir katil elleri kolları bağlı bir şekilde karşımda otursa ve elimde bir tabanca olsa onu öldüremeyeceğim gibi, başka birinin onu benim adıma öldürmesine de göz yumamam. Caydırıcılığı arttırmak için, ceza sistemini düzeltmek için, afları kaldırmak için başvurulacak yüzlerce yol varken, sırf kendi rahatım için kolaya kaçmayı kabul edemiyorum, yediremiyorum kendime, özellikle de bu kolay yol zaman içerisinde yüzlerce insanın ölümüne sebep olacaksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Idam cezasi verdigin adam 20 yil sonra masum cikarsa ne yapacaksin? Ayrica bir insanin olmesi gerektigine karar verecek kadar yuce bir vicdan ve zekaya sahip hakimlerimiz varmi gercekten? Bu ulke cok yanlis idamlar gordu: Deniz Gezmisler, Erdal Erenler, hatta Adnan Menderesler. 17 yasinda cocuklar doktor raporu ile yasi buyutulerek asildilar. BU riski bir daha almamaliyiz bence. 12 Eylulde sadece bir sagdan bir soldan ilkesi bozulmasin diye bir ton adam dogru duzgun yargilanmadan idam edildi. Simdi bir teror olayi sonrasi kitlesel histeriye kapilan meclis butun teroristleri idam etmeye kalkarsa mesela ne olur? Ic savas cikinca daha mi guvende olacagiz?
Sosyal ağlarda paylaş

Deniz GEzmiş'i darbe mahkemesi mahkum etti, zaten öldürülecekti, kitaba uydurdular. Dediğinm gibi doğru düzgün yargılanmadılar, olağan üstü haldi o. Olağan hallerde ise ben yararlı olduğu kanısnıdayım idamın. KAldı ki öyle bir durum yine olursa kimse AB vs dinlemeyip çatır açtır asacaktır asmak istediğini.

@antimodes: O idam cezasının başkalarını caydırıp , suç oranını azaltması ve dolayısıyla masum hayatları kurtarması benim vicdanımı yeterince rahatlatır.

[ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 23:56 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet, ben de diyorum ki caydırıcılığı arttırmanın bir çok farklı yolu var. İdam bu yollardan en kolayı. Kolaya kaçmayalım, uğraşalım diyorum ben de. Belki, BELKİ idamdan başka yolu olmasaydı suçları azaltmanın tartışmaya açık olabilirdi idam konusu, ama bir çok yol varken caydırıcılığı arttıracak, kolay yol olan idama sarılmak bana basitçe, vahşice geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Idam niye caydirici ben anlamadim. Idam konulursa zaten agrilastirilmis muebbet cezasinin yerine konulacak. Insanlar oh ne guzel agirlastirilmis muebbet yiyecegiz hadi cinayet isleyelim demiyorlar ki. Agirlastirilmis Muebbet cezasi eger turkiye deki hukuk sistemi iyi islese ve aflar falan olmasa yeyerince caydirici olur. Ayrica sunu da dusun yani kapkaca falan idam vermeyecekler sadece teror suclarina falan. E daga cikan terorist zaten olmeyi goze almis, siz daha ne konusuyorsunuz ben anlamdaim
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Antimodes kırbosu demiş ki:

aktiftablet: İdam cezası insanların canını almak üzerine kurulu bir ceza türüdür. Dolayısıyla amacı caydırıcılık olsa da, aracı cinayettir. Caydırıcılığı arttırmanın binlerce yolu var, belki ayrı ayrı incelendiğinde idam cezası kadar etkili olmayabilir çoğu, ancak ben yine de caydırıcılık hatta herhangi bir şey uğruna vatandaşı olduğum ülkenin ellerinin kana bulanmasına, doğal olarak dolayısıyla da kendi ellerimin kana bulanmasına razı değilim, olamam. Siz olabiliyor musunuz? Unutmayın ki ipi darağacına bağlayan siz olmasanız da, elektriği veren düğmeyi çalıştıran siz olmasanız da, iğneyi enjekte eden siz olmasanız da, bunlar sizin yüzünüzden yapılacak. Buna razı olabilir misiniz? Bu yükü taşıyabilir misiniz? Ölecek insanların yüzünü görmemeniz, onların varlığını silmeye yetmez.
Ben değilim. Bir katil elleri kolları bağlı bir şekilde karşımda otursa ve elimde bir tabanca olsa onu öldüremeyeceğim gibi, başka birinin onu benim adıma öldürmesine de göz yumamam. Caydırıcılığı arttırmak için, ceza sistemini düzeltmek için, afları kaldırmak için başvurulacak yüzlerce yol varken, sırf kendi rahatım için kolaya kaçmayı kabul edemiyorum, yediremiyorum kendime, özellikle de bu kolay yol zaman içerisinde yüzlerce insanın ölümüne sebep olacaksa.

canım çok güzel söylemişsin... terazine tıkladım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...