Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Secret "Sır"


SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

ilginç herkes kitaba 10 da 10 vermiş yorumlarda garip

said:
Gönderen : mahmut sami çiftci

evrene hükmetmek için .............


böyle kitaplar genelde millete gaz vermek için yazılıyo heralde,kitabı okuyun evrene hükmedin falan ilginç tabi :).eisnteini edisonu falan örnek vermiş bilimsel bir kitap sayılmaz bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabı okumadım ama o tarz bi felsefe var(tabii eğer kitap düşündüğüm şeyle ilgiliyse:)

Pek fazla bilgim yok ama o felsefeye göre bütün insanların asıl gücü uykuda ve bunu uyandırmayı başaranlar gerçekliğe hükmedebiliyolar(Ne biliyim işte Matrix teki Neo gibi)



İnanıyomuyum? Hayır. Yani saçma zaten, böyle olaylar yapılabilse tibet miş, hindistan mış öyle yerlerdeki metafizik konusunda aşmış uber tipler yapardı=)

Yapmadıklarını nereden mi biliyorum? Iıı... bilmem, yapıyolardır belki. Sormak lazım :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabı okudum. Yazarı Rhonda Byme değil, Byrne olucak bu arada. Kitap bilimsellikten uzak, ama bunun araştırması yapılıyor olabileceği hakkında. Kitabın asıl amaçladıklarının içinde "farkındalık" dediğimiz olayı anlatmak var. Bu psikolojide sağlam bir konudur ve insanın moduna/hayatına doğrudan etkisi vardır. Kısa söyleyecek olursam, kitap insanın psikolojik dinamiklerine değişik bir bakış açısı katmıştır ve başarılıdır. Tabi ordaki anlatılanların bilimsel bir ispati yoktur.

[ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 12:10 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yalan, olur mu hiç öyle şey. Çok düşünürsen olur insanlara gaz vermek, umut vermek ve duygularını kullanarak para kazanmak için kullanılan bir felsefedir.

O zaman ben hiç okula gitmeyeyim, her gün 8 saaatlik seanslar olarak çok bilgili ve zengin olduğumu hayal edeyim, 10 sene sonra sırf düşünerek havadan para gelsin, bilgiler beynime dolsun falan...

İnanmayın bunlara, gelmeyin gazlarına.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer okuycak kitap bulamazsam sırf zaman öldürmek için araya sıkıştırdığım kitaplar listeme bunu da eklerim

Yoksa almam, değmez=)


O değil de bu kitabı okuyan birisi "kitabın yazarı kitabın bütün hasılatını bana versin" diye dilek tutup odaklanırsa noolucak çok merak ediyorum. Alırsam bunu deniycem :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
'The Secret'ta para, çok para değil, servet lafı geçiyor daha çok. Dilekler arasında ev değil, malikâne var örneğin. 'Para kazanmak için gerçekten çok çalışmalı ve mücadele etmeliyim' şeklinde düşünenlere, 'yanlış yoldasınız' deniyor. "Kendinize hayali bir çek yazın (bu da siteden indirilebiliyor) ve o 'on yüz bin milyar dolar'ın sahibiymiş gibi düşünerek, o frekansı yayın Evren'e" deniyor. Bazı yerlerde bu servet budalalığının neredeyse pornografik bir anlatımı var: "Hemen ellerinizin üzerine bakın. Gerçekten, ellerinizin üzerini dikkatle inceleyin: Teninizin rengine, lekelere, damarlarınıza, varsa yüzüklere, tırnaklarınıza, tüm detaylara dikkatle bakın. Şimdi gözünüzü kapamadan önce, bu elleri, parmaklarınızı size ait gıcır gıcır bir arabanın direksiyonunu kavrarken görün."



küfür sıraladım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bunun filmini izledim ve açıkçası ben baya gaza getirdi..ben inanmanın hayatta birçok şeyin kapısını açtığını biliyordum zaten..bu da iyice gaz verdi.yanlız burda bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamasın..elin kolun bağlı oturup beklemiceksin tabi..yaptığın her işte inancını en üst düzeyde tutacaksın..kesinlike işe yarıyor deneyin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o dediğiniz şey yani yaptığınız olayda max. performans sergileme olayının bununla alakası yok.
O dediğiniz şey kendini telkin etme(self-hypnosis?) teknikleriyle alakalı ve o olay gerçek, yani bilimsel olarak ta mümkün birşey. Zihinsel aktivitelerde odaklanmayı kolaylaştırıyo, fiziksel aktivitelerde çabuk pes etmeyi engelliyo filan yani o apayrı.


Burdaki resmen dilek tut otur kenarda modeli bişey olmuş(okumadım, yorumlara bakarak oturma organımdan sallıyorum=))

"Düşünceye yeteri kadar odaklanırsanız bunun frekansını yayarsınız ve evren bunu gerçekleştirmek zorundadır" ifadesinin bir şey yapıp bunun verimliliğini etkileyeceğini sanmıyorum.
Ayrı bi olay yani=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olay o değil tabiki. Kitap insanı ona yöneltse de, insan bunu yapa yapa oturmayacak emin olun. Şu bilimsel olarak gerçektir ki siz beyninize ne gönderirseniz vücudunuz elinden geldiğince yapmaya çalışır. Farkındalık kavramı da bu yüzden önemlidir. O anda farkında olmadan beyninize gönderdiğiniz, sözlü olarak düşünmediğiniz şeyler sizin modunuzu, hayatınızı etkiler. Amaç farkındalığı artırıp beyine daha sağlıklı mesajlar göndermek. 3 D sistemi vardır psikolojide. Düşünce, duygu, davranış. Düşünceler duyguları doğurur, onlarda davranışları. Siz beyine sağlıklı düşünceler gönderirseniz, duygularınız ve davranışlarınız da o anlamda değişir. O yüzden, kitapın yaptıracağı şey oturup bekletmek değil. Bunu yazmıyor tabiki ama bunu deneyecek olan insanların üzerinde bırakacağı etki budur. Farkında olmadan hayatınızı zorlaştıracak bir sürü tercih yapıyorsunuz aslında.

[ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 14:42 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece başlığı okudum, ben baya önceden beri biliyorudum bunu, secret güzeldir okuyun, filmi de var izleyin ve uygulayın ama gerçekten uygulayın "hadi arabam olsun" deyip sonra "ee hani çalışmıyo bu" demeyin.hayatımda bir çok şeyi değiştirdim bu sayede.

edit: tartışmak isteyenler olursa tartışmayacağım.hayat sizin, karar sizin.

[ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 16:42 tarihinde, BioHazarD tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı insanlar her şeye niye bu kadar önyargılı yaklaşırlar anlamıyorum. Hele bir kaç kişinin söylediklerine dayanarak. Hadi tamam okudun yorum yaptın, olur. Ama.. Zamanında Dünya dönüyor diyenlerin öldürüldüğü bir yerdeyiz. Kimbilir belki de gerçekten böyle bir şeyler vardır. Ben bu kitaba inanıyor muyum? Şuan için hayır. Fakat işe yaradığını söyleyen çok kişi duydum denemekten bir zarar geleceğini düşünmüyorum.
PS: Herkesin fikir ve görüşlerine saygım var fakat herkesin kendi görüşüne. Ordan burdan okuyup veya duyup atıp tutanları saymıyorum. (Bu sadece bu konu için değil her konu için geçerli)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kendini motive edebilirsin ama yeteeğin kapasiten bellidir. Yani sen istediğin kadar kendini 100 mtreyi 3 saniyede koşacağına inandır, istediğin kadar antrenman yap insan vücudu buna uygun olmadığından afedersin babayı alırsın. İnsanlara boş umutlar veriyorlar, başta umut vermek güzel ama adam o kadar inandım neden olmadı demez mi? Üzülmez mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...