Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Evet maalesef durum budur, göçmen karşıtı ve neredeyse ırkçılığa varan söylemleriyle oy toplayan Nicolas Sarkozy 53% oyla seçildi. Şu anda açıklanıyor sonuçlar, geçmiş olsun diyorum kendime ve Fransa'ya. En tatsızı 47 ye 53 gibi bir oranla seçilmiş olması tabii, ilk turu atlamayı başaran ve son dönemde ciddi çıkış yapan diğer aday Segolene Royal bayağı umutlandırmıştı sol kesimi. Fransa'da yarı başkanlık sistemi uygulanıyor, dolayısıyla cumhurbaşkanının yetkileri bizimkinden çok daha geniş. Görüşleri ve tutumu doğrudan hükümet politikasını etkileyecektir. Dış politikada nedir ne değildir düşünceleri bilmiyorum ama kendisinden çok Türkiye yanlısı bir tutum bekliyor değilim nedense. Hayırlısı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 gelirsem direk veto edicem TC yi diyen değilmiydi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 o adam avrupa birliğine giden yolda önümüzde kocaman bi engel olarak çıkacaktır. çok mu umrumda ab, hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Demek ayrı, yapmak ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Türkiye açısından hiç iyi olmadı. her yaptığımız işe muhalefet edecektir. fakat işin bir de şu yanı var. seçim öncesi Türk düşmanlığını bütün adaylar kullanıyor. Seçilince de180 derece dönüş yapabiliyorlar. bkz. merkel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 eet demek ayrı yapmak ayrı. Seçim politikası olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 ya yaparsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 yemez :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 hassstr ya royal iyidi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Yapması aslında u aşamada hayrımıza olabilir, Şu belirsizlik ortamı kalkar en azından, bizde başka yerlere yöneliriz zamanında yaptığımız gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Beyler şimdi şöyle düşünün. Nasıl ki bizim ABDullah Gül, AB ye karşı çıkmış ve sonra AB ye girilmesi için devlet politikasını yerine getirmek zorunda kalmışsa, Her devletin bir politikası vardır ve başa gelen kendi pipisinin gösterdiği yolu değil, o devlet politikasının şart koştuğu şeyleri yapmak zorundadır. Bu beyefendi de tribüne oynamak için karşımıza bikaç engel koyacak olsa da, genel olarak Fransa'nın tavrında bir değişiklik olacağına inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Yapamaz çünkü yeteri kadar ırkçılık ile kaynayan fransayı daha karıştırmak istemez, Türkiyeye direk hayır demekle bir çuval inciri ziyan eden kişi olmayı göze alamaz. Ama ne yapar, gayet güzel her fırsatta önümüze bin tane taş koyar ama direk olarak HAYIR diyemez gerçek bir toplantı veya oylamada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 O konuda çok farketmezdi sanırım, zira bildiğim kadarıyla Royal de referanduma giderim diyordu Türkiye ve AB olayında, o referandum da daha önce yapıldı aday adaylığı döneminde galiba, 70-80% arası hayır oyu almıştık Fransız kamuoyundan =] Öyle böyle Fransa desteklemez bizim AB olayını yani, ama işte bu kardeşimiz daha açık bir karşı politika izleyebilir büyük ihtimalle. edik: ha galiba son dönemde yapılan bir ankette daha olumlu sonuçlar çıkmıştı ama anket ayrı referandum ayrı. [ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 21:42 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Fransiz Devrimi'nin anavataninda bile boyle bir adam baskan oluyorsa bizde de Abdullah Gul olur yani aslinda. Dunya'ya bak anasini satayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 penth tam o tarz bi yazi yaziodum, elimden aldin.. o fransa coktan bitti penth, fransa can cekisio artik, sallayanda yok eskisi gibi.. yani osmanli ile turkiye arasinda nasi bi fark varsa, fransanin eski hali ile simdiki hali arasinda oyle bi fark var.. halen guclu ama nerede o fransiz devrimini gerceklestirmis fransa, nerede bu fransa.. daha o soykirim hadisesinde bizim acimizdan rengi belli oldu, bu bisi degil ki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Orta avrupadaki xenofobia gene tirmanista.Bakalim nereye varacak sonu bu gidisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 valla AB yanlilari ne diyicek bu ise merak ediyorum almanyada merkel var fransada bu adam ikiside birbirinden beter turkiyeyi gectim bu ikili avrupa birligini dagitirsa sasirmamak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Ben adamdan yanaydım valla, en azından dürüstçe Türkiye AB'ye giremez diyordu adam. Öbürleri gibi ne şiş yansın ne kebapçılardan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Ya ab diozda, AB mi kaldı ya. Yani bir birlik olmaktan çok uzak durumdalar u anda. Kuruluş amacından çok uzak bir yerde AB. Zaten sanırım sadece ekonomik nedenler için girmek istiyoruz ab ye onuda tam bilmiyorum ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Ab zaten artık moral motivasyon için önemli. Yoksa bir getirisi yok tabii ki bence de bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 e iyi olmadı tabii ki, fransa'nın anti-amerikan bir avrupa kamplaşmasının liderliğini oynamaya çalışmasına doğrudan bağlıydı türkiye düşmanlığı. bu adam da biçilmiş kaftan bunun için. ab'ye girip girmemek ayrı bir mesele ama türkiye'nin reform çabalarını da olumsuz etkileyecektir vetoya meyilli ve fransa gibi ab'de belli bir ağırlığı olan ülkenin başına geçmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PeriTh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Aslinda konu ile ilgili birsey yazmamak veya iyice dusunup yazmadan istemedim ama dayanamadim. biliyorsunuz nefr ile Fransa'ya yeni tasindik. Daha dogrusu ben dondum. Ben kampanya suresince Sego'yu destekledim ama sonuc hic sasirtici olmadi, hayal kirikligi da olmadi. Segolene den daha cok sozlerini tutacagina eminim. Gocmenligin kontrollu olmasi da bence gayet iyi olacak. Birsey unutulmamali ki burada yuzde 20 issizlik var. Ve yilda minimum 140.000 gocmen aliyor. (tabi bunlar yasal gelenler) Aile birlesmeleri ile ilgili zaten yapabilecegi bir sey yok, sadece Fransaya gelmeden once Fransizcayi minimum derecede ogrensin, konsoloslukta bir sinav olsun da gelsin diyor. Bu konuda da gayet hakli ve mantikli, nitkeil Fransa'da Fransica bilmemenin zorlugunu benden iyi Nefr anlatabilir size. Onun haricinde Sarkozy'nin ilk firsatta sinir disi edecegi, yani ulkesine ger gonderecegi insanlar ise buraya ordan burdan, kacak yollarla gelip (vizesiz, oturma izinsiz etc...), ardindan sokaklara dokulup, biz oturma - calisma iznimizi isteriz diye protesto edenler.. yoksa gocmenleri gayet guzel agirliyorar, degil mi Nefr?? Sarkozy'nin cok tepki alan bir slogani "daha cok calisin, daha cok kazanin" sloganidir. Konu ile ilgili de cok haksiz degil, Fransa calisma konusunda da cok rahat davraniyor. haftada 35 saat sinilrlama var, eger fazla mesai yapilirsa hem isci (maasindan) hemde isveren vergi oduyor. ve bildiginiz uzere Fransa vergi konusunda bir rekortmen. Segolene'in olaylara yaklasimi kabul ediyorum ki cok daha insancildi, ancak cok yalnis bir strateji izledi ve kendi kampanyasini yapmaktansa "anti-sarko" kampanyasi hazirladi. Ve hic yeterince kendinden emin bir sekilde cikmadi insanlarin karsisina. 1.turdan sonraki konusmasi yandaslari icin bile bir hayal kirikligi oldu. biraz fark gozetmeniz icin; www.sarkozy.fr www.segoleneroyale.com Sarkozy'nin secilmesini evet bir uzuntu ile karsiliyorum, ancak korkutucu da bulmuyorum. Fransa'nin kemerlerini sikmaya her yonden itiyaci var. not: imla hatalari icin uzgunum, ama Fransizca klavye var sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 abdullah gül türkiye'de muhafazakar kesimden daha çok,değişimci ve nitelikli bi adam.sp'den ayrılış döneminden itibaren bu farkı çoğunluk görebiliyor. türkiye'de muhafazakar kesime eklendi kemalizmi destekleyenler.yanlış olur o yüzden bu adayla abdullah gül'ü mukayese etmek. [ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 14:43 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Yaşasın demokrasi işte. %53; not boru nor boncuk. Halkın yarısından fazlası faşist bir adamın başlarına geçmesini istiyorsa yapılabilecek birşey yok. Göçmenlere kısıtlamalar getirir, hatta sınır dışı eder, burunlarından getirir. Demokrasiyi seviyorum ya. Zaten temsilciside çok kral bir ülke. Oraya buraya demokrasi getiriyor, hergeçen gün dünya daha güzel bir yer haline geliyor. [ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 14:51 tarihinde, Muhallebi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 İyi oldu efendim bu vatandaşın seçilmesi. Hatta Ermeni Soykırımı yasasını da en kısa sürede geçirirse tam tadından yenmez. AB macerasının sonu zaten belli ama biz çırpındıkça batıyoruz bu süreçte. Elde ettiğimiz bir çok şey oldu tabii ki kazanımlar tartışılmaz ama kaybettiğimiz çok daha fazla şey var. Merkel Sarkozy ele ele Türkiye gitsin kendi birliğine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar