Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Niçin "Iıııı" diyoruz ?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Hani iki lafın arasında sürekli ıııı deriz ya düşünme efekti gibi...

Sanırım sadece bizim dilimizde bu söz konusu bir yandan Sarkozy ve Royal'in kozlarını paylaşmasını izliyordum da TV5 'de adamlar bir kere bile bu tarz bir efekt çıkarmadılar. İngilizcede de kullanıldığını sanmıyorum. Dilimizin yetersiz olmasından mı kaynaklanıyor sizce ? Beynimizin yavaş çalışmasından mı ?

Sonuçta düşündüm de; gerçekten ihtiyaç var. Düşündüğümüzü belli etmek istediğimiz zaman: "Bir dakika lafımı devam ettireceğim." deme ihtiyacının sonucu gibi çok ilginç bir konu değil mi sizce de ?
Sosyal ağlarda paylaş

'ı' türkçedeki en kısa ünlüdür.Dolayısıyla almasıda vermeside kolaydır.İki cümle arasında düşünürken çıkabilecek en kısa ses olan 'ı'yı çıkartırız.Ayrıca söz başında ünlü türemesinde de gene hep 'ı' olur ırıza,ıramazan,ilimon gibi.Gramer hocamız böyle anlatmıştı bize
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi de mesela ben bi konuyu anlatırken ''şey'' ve ''işte'' kelimesini çok kullanıyorum çok berbat bi durum ya :( mesela örnek veriim bi olay anlatıyorum diyelim;

''ııı işte ondan sonra şey dedi. Hadi gidelim dedi bende tmm dedim sonra işte dedi ki hoca şey yaptınız mı dedi işte bu paraları yatırdınız mı falan dedi . '' şeklinde iirenç bi anlatım tarzım var. Utanıyorum kendimden :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...