Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Böyle mitingler neden teröre karşı düzenlenmedi?

Prawler

Öne çıkan mesajlar

simdi teror olayalrina karsi veya onu besliyenelre karsi filan miting yapilmaz
teror kavrami en guzel 5-13 yaslari arasindaki cocuklarda gozlenebilir

teror un amaci yildirmaktir korkutmaktir tepki toplamaktir

terorist eylemini adam oldurmus olmak icin degil ilgi cekmek icin yapar

eger kalkipta terore karsi bir eylem yaparsaniz bu teror eyleminin basariya ulastigini ve farkedildigini onaylamak demektir

teror le mucadele uzmanlik gerektiren biseydir uzun donem plan ister ve cephe savaslarindan cok farklidir

teroristi yok etmenin tek yolu onu umursamamak yanliz birakmak ve kazanma umudunu eyleminin basariya ulasma umudunu elinden almaktir

siz bugun 4 milyon adami terore karsi diye toplarsaniz dagdaki terorist tirsmaz veya uzlasma yolu aramaz aksine ahanda 4 milyonun ilgisini cektik basariyoruz tam gaz devam der

terorle mucadelede en onemli taktik pisikolojik savastir
Sosyal ağlarda paylaş

prawler senin de sorduğun soru ha.

biz yıllardır teröristlerle savaşıyoruz.
halkın teröristlere karşı yapabileceği en etkili eylem, çocuklarını askere yollamak olmuştur. er meydanında teröristlere dersini vermek için uğraşmışlardır.
ha, hiç protesto, eylem felan yapılmadı mı?
yapıldı elbet.
mesela hatırlamassın belki ama, (ben de çok net hatırlamıyorum mesela) bir ara istanbulda bombalı saldırılar gerçekleşmiş, birçok kişi öldürülmüştü. İşte o saldırıda, paticikte bile siyah kurdela taktığımız büyük bir halk tepkisiyle karşılaşmışlardı.

şu anki durum, terörden farklı bir durum. oğlunu askere yolluyup çözebilecek birşey değil.
tek parti, medyayı, siyaseti, ekonomiyi, orduyu elinde tutup ülkeyi parçalamak için uğraşıyor. medya halkın sesini duyurmuyor.
ses duyurabilmek için meydanlarda toplanıp miting düzenlemek zorunda kalıyor.
yani bıçak kemiğe dayandı durumudur bu.
terörde bile en azından o yılki hükümetler hep halkına destek vermişti.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde ülkücü geçinenler 'abi'lerinin söyledikleri laflara kulpsuz inanıp etrafada biliyorum edasıyla söylerler.

terörizmi halk bitiremez.devletler ve asker bitirir.bizde zaten bitmiş bir terörizm vardı ancak son dönemde 'türkiyelilik' kavramını çıkartıp 'sen ne mutlu türküm dersen,o da ne mutlu kürdüm der.' diyen rte gene halkları kızıştırmaya başladı.

mitinglere giden milyonlar iktidara göz dağı verirken aynı zamanda refah toplumu olmak istediklerinide anlatıyorlar.

neresiyle anlamış arkadaşın,monıtore kıcını dayayıpmı ızlemıs.
Sosyal ağlarda paylaş

neresiyle izlediğini bilemiyorum da,bana böyle birşey dendi.Ben de düşündüm biraz üzerinde.Hem diğer insanlar ne düşünüyor onu da öğreneyim dedim...

RTE'nin iyice kızıştırmasıyla birlikte,yeniden etniklik önem kazandı.Mesela şöyle bir örnek vereyim,bir 10 sene önce insanlar sokakta Kürtçe konuşmaya çekinirlerdi,şimdi bağıra çağıra çok rahat bir şekilde sokakta Kürtçe konuşuluyor.Zaten İstanbul'un en azından 3--4 milyonu kürt kökenli vatandaşlardan oluşuyor.

Zaten terörün çıkma noktası da ayrımcılıktan başlıyor,sen üst kimlik "Türkiye'li" tartışmasını başlatırsan,adama da ben Kürdüm,Çerkez'im şuyum buyum deme hakkı verirsin çok rahat...

Evet, kafamdaki soru işaretleri gitmiş durumda bu arada en azından şu terör mitingleri hakkında.Miting yapmak ekmeğe yağ,bal sürebilir başka açıdan bakınca.Ama miting'in en azından siyasetçiyi ve orduyu etkileyebileceğini,külahlarını önlerine koyup düşünebileceklerini düşündüm "biz yapmamız gerekeni tamamıyla yapıyormuyuz diye".Ordu'nun mutlaka bu savaşta elinden geleni yaptığına eminim.Kökünü kurutmamasının ya da kurutamamasının mutlaka bir nedeni vardır.

Ha,bir de şöyle birşey var.Tamam eskisine göre azaldı bu terör belası.Ama kimse yok olduğunu zannetmemeli,sadece medyamızda nedense daha az yer alıyor.

Yorumlar için teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz eylemler hukumete ya da diger ulkelere v.s tepki olarak olur.Teror orgutunun muhattabi Turk Ordusu`dur ( muhattabi derken gereken seyleri yapmasi gereken kurum ) ve gururlu bir sekilde gorevlerini yerine getirmektedirler.Bize dusen gorev halkini ve kurumlarini iyi yonetemeyen - yonetmeyen adamlari def etmektir.

Belki Apo asilsin tarzi bisey anlamli bir miting olabilirdi zamaninda ama tabi onun icin bu 14 nisan ve 29 nisan gibi birsey bekleme,bunlarin anlami cok farkli ve olaganustuydu her konu icin 4 mlyn insan toplanamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

terör (yani PKK) da amaçlanan halkların ayrılığıdır. Halkın ayrılması ise ekmeklerine yağ bal ve bilimum şekerli şeyi sürecektir. Ayrıca terör ile kürt vatandaş ayrımını yapmaktan aciz "vatanperver" olduğunu düşünen kişilerin amerika'da 9/11 sonrası yapılan ve süre gelen "aa arap lan bu.. dövelim.. cami var yakalım!" benzeri "aa kürt lan bu!" şeklinde şiddet eylemlerine sebebiyet verebilir ki parçalanma başlar ve olursa engellenemez..

onların istediği de bu zaten..

medyanın terör olaylarına yaklaşımı endişe verici.. bunu da belirtmeden geçemeyeceğim

[ Mesaj 30 Nisan 2007, Pazartesi - 10:30 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bolye mitingler terore karsi neden duzenlenmedi? Sacma sacma seyler konusmyain artik ya! Arkadas adam terorist zaten senin oglunu kizini olduruyor bebekleri kesiyor. Senden bir destek beklentisi yokki. Yani sen onu protesto edince fikri degismez dagdaki eli kalasnikoflu terorist senin fikrini onemsiyor mu ki daga cikmis? Oyle dusunursen kapkaccilari protesto mitingide yapalim kapkaccilar dogru yolu bulsun. Teror protestomu edilirmis? Teroristle mucadele edilir vatandaslar canini veriyor zaten teroriste karsi protesto duzenlemek can vermek kan dokmekten daha mi buyuk bir tepki?
Sosyal ağlarda paylaş

Eh iyi de bu mitingler etki-tepki üzerine kurulu

Teröristler ülkenin üzerinde silahla oynarlarsa ülkeyi eşkiyalıkla bölmeye çalışırsa üzerine silahla gidersin

-ismi lazım olmayan bazıları- ülkenin üzerinde demokrasiyle oynarlarsa ülkeyi siyasetle bölmeye çalışırsa al sana siyaset der , miting yaparsın.

Farklı kulvarlardaki olaylar kısacası.
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel soru,çünkü bizim umrumuzda o kadar olmadı o şehitler.toplumdan bahsediyorum ben.

onlar vatanlarını savunuyorlardı,çıkarlarını değil,basitmiş gibi kaybedişlerini izledik.

orduya bıraktık işi,gündüz baktı köylere,akşam olunca pkk indi oralara,halkın zorla yemeğini eşyasını alıp giderdi dağına,biz de gündüz geri inerdik.

bu konuda orduyu suçlu buluyorum ben,her ne kadar gerillacı bunlar,vur-kaç savaşı yapıyorlar,dağları çok iyi biliyorlar gibi şeyler söylense de bir köyde en azından bu kadar vurdumduymaz davranması çok düşündürtmüş ve üzmüştü beni.güçlü dediğimiz ordunun bunca senedir bitirmesi lazımdı bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

başka bir açıdan bakarsak pkkya karşı miting yapacak tek insanlar kürt vatandaşlar olmalıdır.
benim 3-5 arkadaşım var kürt , ne apoyu ne barzaniyi ne pkk yı destekler yada inanırlar. kürt kökenlilerin toplanıp "ya sigidin" diye cıgırması gerekiyor meydanlarda.bunun içinde kürt kökenliler için dayanışma bilmemnesi kurulması gerekiyor..kuruldu bu gune kadar ama hep pkk yandaşları tarafından.
ha birde üç hilal arkadaşlarmızın "nerde görürsen bi kürt 2 dürt 1 sürt" mantıgını bırakması gerekiyor

[ Mesaj 30 Nisan 2007, Pazartesi - 15:19 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

orduyu suçlu bulmamak lazım. en azından, malik'in dediği konuda. askerin köylülere bok yedirmesi suç, kelle koparması suç, köy yakması suç vs.

savaşılan şeyin, halkın, bizim milletimizin bir parçası olduğunu unutmamak gerekiyor.

işlerin buralara kadar gelmesinin, hiçbir zaman gerçekçi bir politika, hatta gerçekçiyi bırak herhangi bir politika güdülmemiş olmasının ardında, şahsen bugünkü manzarayı görüyorum. öyle ki, artık hak verilecek raddeye geldiler. insanların, kıbrısı verelim gitsin dediği gibi, aman oraları da verelim gitsin, diyecekleri durum oluşturuluyor. bu bence açık ve net. bundan 10 sene önce biz diyarbakıra karışırız dense, bizim tepkimiz ne olurdu acaba? bizim şu an tek destekçi ülkemiz olan (bunu türkiye'nin tek başına ayakta duramayacak hale getirilmiş olmasını da ekleyin) amerikanın, ırağa girerseniz sanırım sizi vurabiliriz yanlışlıkla demesi de ekstra.

türkiye, arkasında bıraktığı osmanlı imparatorluğunun, kötü adetlerini bırakmamıştır. bahsettiğimiz durumdaki örnek de, ayaklanmaya silahla gitmek, sürekli zorla bastırmak durumudur. aklı başında insanların söyleye söyleye dilinde tüy bitti bunu.

netice itibariyle, türkiye, güneydoğu bölgelerinde, tek varlığını silahıyla göstermiştir. bu da insanların yabancılaştırılması için, ve avrupa ülkelerinin bize baskı uygulaması için yapılabilecek en doğru şeydir.

gerçekten yapılması gereken doğru şey çoktur. benim gibi bi adamın dahi rahatça düşünebileceği bir kaç farklı iç politika yöntemi varsa, elbet, yapmak isteyen yönetimin de yapmayı düşünebileceği şeyler vardır. soru şu, acaba yapmak isteniliyor mu.

halka düşen, "şu kürtlerin hepsi ... " demekten vazgeçmektir, empati kurmaktır, ve hükümeti doğru istikamete yönlendirecek uyarı yapmaktır. onlar bizim askerlerimizi öldürdü şeklinde değil, insanlarımız birbirini öldürüyor şeklinde düşünüp söylemesidir. zira, aynı aileden bir kardeşin orduda, bir kardeşin pkk da olması gibi durumlar bile görülmüş şeyler.

bir kapı açmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

pkk mantalite olarak zaten çöküş sürecinde,köşeye sıkışmış bir durumda,gerilim yükseltmeye gayret ediyorlar.

ben şuna dikkat çektim,elimizde olan arazilerimizin,toprağımızın,korunmasında ordu sorumsuz davranabilmiştir ki bir yardımı engelleyecek en başta kurum ordudur ve bu onun en baştaki görevidir.

hareketler,akımlar,destekçi görmeye görmeye siner,bu da kafa olarak taraftarı olmamayla alakalı bir şeydir.silahla olmadığı,bahsettiğin gibi yüzyıllardır ortada, apaçık.

bir de gerekli tedbirleri alma noktası vardır,bunlar bana göre alınamamıştır.

kürt halkı,sağduyulu davranmaya başlamıştır ve bunlar arttıkça kazanmaya devam edicez insanları.

yalnız bence horace,ben pkk'nın tamamen bizim evlatlarımızın kandırılarak ikna edilen bir örgüt oldunu sanıp,onlara da anlatmaya çalışmak,bu yolla mücadele biçimi olmamalıdır,tanımaya kadar gider bu onları.zaten ne idüğü belirsiz bence bizim kandırılan insanımızdan daha fazla ki bu kadar kafa tutabiliyorlar orduya.
Sosyal ağlarda paylaş

pkk kötü emelli bir örgüt olsa da, onların erleri, bizim halkımız evet.

bugünün şartlarında, benzer bir örgüt karadenizde barınamaz. denenmedi de değil, ama beceriksizce denendi. halk karşı koyar, hatta askerden dahi yardım istemeden kendi işini görür. doğru yanlış o ayrı. ama gerekli ortam hazırlandığında, orada da böyle bir oluşum barınabilir, başka bir yerde de.

benim demek istediğim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

pkknın yeniden hortlatılmak istendiği doğru, bunun da sebepleri var. ama tahminlerime göre, uzun bir süre, yani eskisi gibi, silahlı terör eylemleri olması düşük bir ihtimal. bir sürecin başlangıç aşaması sadece. türkiyenin güneydoğu anadolu bölgesini yeniden kazanması gerekli.

arkasına aldığı halk ile de, ırak kürt yönetimi ile olabilecek çatışmalarda, en kötü ihtimalle, haklı mazlum olacaktır. bm bizi desteklemeyecek de olsa, köstek de olmayacaklar, bize yapılanı kınayıp geçiştirecektir. politik durumlar.

şu an önümüzde üç önemli mesele var, kıbrıs, ermeni soykırımı, ve kürdistan. üçünde de çok pasifiz. dışarıya yapacağımız politik ve lobi çalışmaları için göstermemiz gereken enerji hala ülke içine odaklanmış durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

bir ateşkes meselesi vardı ortada,sanırım o yüzden durgunlar,kvt'ün sansüründe o zamana denk gelmesi falan da konuşuluyordu,hatta dikkat ettiyseniz bir askeri yığınak çalışması vardı bir 1 ay öncesi kadar oralarda.

bu son ateşkesleri,gün geçtikçe kendi içlerinde de bölünmeler ve yeni sorunlar yaşıyorlar,bu onları daha bir saldırgan yapıyor.

şu aralar da tabi ateşkes falan geçti.

T.C vatandaş kazanacaksa,insan kazanacaksa,eğitimini,diyaloğunu insanlık değerleri,vatandaşlarına hak ve hukuku öğretme üzerine yoğunlaştırmalıdır,bu esas olan noktadır.

bunun için potansiyeli dünden beri mevcuttur;dinamiklerini,insanı mantıklı davranmaya iten eğitimin yanında insani değerler kazandıracak bir öğretim anlayışıyla olacağı muhakkaktır,bu sistem de gerçekten bireylerden fedakarlık,cömertlik,yiğitlik bekler.
bizim değerlerimizi,bir ve ayakta tutacak alışkanlıklarımızı,hoşgörümüzü,kardeşliğimizi arttıracak şey ne olursa olsun,hareket haline geçip insanlara nakledilmelidir.devletin üstüne artık bir görevdir bu,ya da yapanlara fırsat vermelidir.

benim çözüm önerim böyle bir şey bu konuyla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer böle bi yürüyüş olsa terör örgütleri hazır kalabalık ortamı bulmusken patlatırlar ortamı =)

ha diyceksiniz ki dinciler nie cumhuriyet yürüyüşünü patlatmadı? Çünkü eğer öyle bişey olsa olay iice alevlenir ve direk darbe olurdu =) Bu mitingi patlatmak onların zararına olurdu çünkü kendilerini tam da demokratik laik gibi göstermeye çalıstıkları bi dönemde böyle birşey çok tepki toplardı...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
demek ki yavaş yavaş, sivil toplum olmaya doğru ilerliyoruz, çıkıp bağırabiliyoruz, bunlar güzel.

yarın bi gün, köprüye zam yapıldığında da çıkarız, eylemlerimizi örgütleriz, örgütlemek için sivil toplum kuruluşları olur. bu yürüyüşler geçmişe bakıp yerinmek için değil, ileriye bakıp ümitlenmek için sebep oluşturmalı bence.

bazıları "hiç miting yapılmıyor, kimse tepki göstermiyor" diye kanıksamış olayı.

ama işin aslı öyle değil.

şöyle bir örnek vereyim.
ben ortaokul liseyi ted'de okudum. neredeyse her gün başka bir eylem düzenlenir, öğlenleri bizim okuldan dışarıya çıkmamız yasaklanırdı. kızılay'da insanlar toplanır eylem yapardı.
bir gün hatırlıyorum, eylem bizim okulun çıkış saatine kadar sürmüştü de, bir süre okulda beklemek zorunda kalmıştık. zaten o gün kızılay'ın etrafındaki kaldırım taşları sökülmüş, binalardak camlar çerçeveler indirilmişti.

ayrıca ankara'da ne zaman cumartesi/pazar kızılay'a gidip gezmek için heveslensem, o gün miting olduğunu görüyorum.

elbette bütün bunların yüzünden mitingler, eylemler hep bize "kötü şeyler" olarak gösterildi.
ancak cumhuriyet mitingleri bu tabuyu yıktı. cam çerçeve indirilmeden, kocaman bir kalabalık toplandı.

yani "kimse tepki göstermiyor" denilmesi büyük haksızlık olur.
ama "koş koş köprülere zam yapıldı" "koş koş tayyip bıyığını kesmiyor" "koş koş abdullah gül siyah kravat taktı" gibi komik sebeplerle 14 Nisan mitingi ve 29 nisan mitingi gibi coşkulu ve kalabalık mitingler düzenlenmesini istemek de saçma olacaktır.
herkesin işi gücü var. yürütmesi gereken bir hayatı var. miting düzenlemek isteyen düzenler. zaten düzenleniyor da.
sadece 4-5 milyon insan toplanmadığı için "bak halk uyuyor" diye düşünülmemesi gerekiyor.
dediğim gibi en ufak bir olay için bile 14 nisan/29 nisan mitingi gibi mitingler düzenlenemez.
bunlar özel mitinglerdir, o yüzden bu kadar kalabalık ve coşkulu.
Sosyal ağlarda paylaş

toplum şu ayrıma zorlanmak isteniyor bu günlerde.

laik-antilaik.

ve bu uçurum derinleştirilmeye çalışıyor.bence her iki tarafın oyunlara gelmemesi lazım,dikkat etmesi lazım.

ben orda rejimine sahip çıkan insanlar olduna inanıyorum,ama işte bu mitingin toplum bazında çok çok etkili olmayışındaki(bana göre olmadı) sebebi şuna bağlarım,şöyle de düşünür insanlar;

"evet sahip çıkanlar var da burda radikal tiplerde var,aşırı kemalist,ölçüsüz düzeydeki insanlar."

ya da bir hz.muhammed'le alakalı karikatür krizi düşünün.
orda gerçekten tepkilerini dile getiren insanlar vardı,ama insanlar yine o mitinge "salla " modunda bakmaya devam ettiler,çünkü aşırı bağnaz kimlikleriyle mal mal bağıran tiplerde vardı buralarda.

bu ayrılan,bölünen,aslında huzursuz bir ortamın da başrol oyuncularını(amacı,dünya görüşü,ideolojisi her ne olursa olsun) mitinglerde gören toplumun insanlarında da mitingler beklenen etkiyi veremiyor.ayrımcı tabanı sevmiyor çünkü insanlar.genel ,hakim olan düşüncedir bu elbette mesela bone bi şey demeden geçip gidebilir.

bu yüzden,add derneğinin bence bu mitingi düzenlemesi,insanların katılım sayısını fazlasıyla azaltmıştır.bu yüzden "aman işim var yaa" olmuşlardır insanlar bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...