Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sofilik Nedir? Amaçları Nelerdir?

by_hacker_warwas

Öne çıkan mesajlar

Geçenlerde okuldan bir arkadaşım bana bu tarikat hakkında muhabbet etti bende çocuğa ayıp olmasın diye ben böyle şeyleri sevmem diyip kovamadım düşüncelerini öğrenmek istedim amaçlarının Allah yolunda gidip Allah dostlarından dua almak olduğunu falan söyledi.. Ben bu konuda yorumsuz kaldım açıkcası ne olumlu ne olumsuz çünkü tam olarak birşey bilmiyorum acaba sizler ne düşünüyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle kavram "sofi" değil, "sofu" olacak.
14 ve 15.'yi Yüzyıllarda giydikleri sof -arapça yün demek- adlı elbiseden geldiği düşünülmektedir.
TDK'da "Dinin buyruk ve yasaklarına bütünüyle uyan (kimse)." olarak adlandırmış.
Fakat günümüzde boynunun altına kadar sakalı olan, cüppe giyen, şalvarla sokaklarda dolaşıp "ben sofuyum" diyen insanlar nedeniyle karalanan bir kavramdır.
Aslolarak gereklerini yerine getiren tanıdıklarım var. İyi insanlardır, zararsızlardır...vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Tasavvuf ehli, ney üfleyip, ebru, hat gibi sanatlarla uğraşan, yaptığı işleri Allah rızası için yapan, kendini dünya malından soyutlamış kişilerdir. Tasavvuf'un sonucu olarak nefisleri körelmiştir, kötülük düşünemezler. Çok mistik bir duruşları olur, her konu hakkında anlatabilecekleri birşeyler vardır. Medya'dan örnek verecek olursak Polat'ın babasına, daha doğrusu Ali'nin babasına benzetmek çok yanlış olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sofulugun ve tasavvufun dinle alakasi yoktur; ancak insanlar anlatilani anlamayinca daha basite indirgeye indirgeye dinle esdeger bi sey haline getirdiler.

Lise 2/3 edebiyat kitaplarinda siirleri, dusunceleri vardir muhtemelen. Ama iki satir okuyup pesin hukme varma; sonra sen de "dini butun" "allah rizasi icin" gibi seyler dusunenlerden olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi efendim aslına bakarsan bu bir akım din içinde.tarikat ehli.

sofi bunları uygulayan insana verilen ad.tarikat ehli dayanıyor baya öncesine.

düşünce olarak islam'ın safsatalarını arttırdıklarına da inanıyorum ben yeni zamandakilerin,bilip bilmeden konuştukları oluyor,nur cemaatindeki bazı tiplerde böyle.

genel olarak ele alırsan,kimseye zarar gelmez böylelerinden onu bilirim,ama bunların radikalleri hiç çekilmez,gerçekten dışlanılacak tiplerdir.dine de zararları vardır.

aklı başında olanları da vardır,dinini iyi bilip adam gibi yaşayanları da .o yüzden tabi genel bi yorum içerisine girmem o konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...