Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su konseptte bazi filmler ariyorum

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Simdi daha once konusu acildi mi soruldu mu bilmiyorum.

Kisaca aciklamaya calisayim aradigim turden filmleri..

Kisaca film beni dumura ugratmali, bir sonraki sahnede ne olacagini hic bir zaman tahmin edemeyeyim. Yani klasik hollywood filmleri disinda bagimsiz filmlerde de bu tip konseptte filmler bulamiyorum.

Yani her zaman bir standardizasyon kaygisi guduluyor, ben demiyorum tabii filmler boyle olmamali ama bir turu olmayan, her ture bulasabilen filmlerde olmali diyorum, eminim ki benden once dusunulmustur ve yapilmistir iste o yuzden bu konuyu aciyorum..

Simdi basindan okudumda biraz muallakta kalmis, soyle orneklendireyim. Yani dumur derken ornegin bir cogunuzun bildigi Fight Club'da her ne kadar bu kategoriye girse de boyle sondan patlamali filmde degil benim dedigim. Ornegin bir film izliyoruz, romantik basliyor, iste kiz ve cocuk arasinda gecen olaylar var, tak kiz bu adami terkediyor cocuk intihar ediyor silahla, kafasina ates ediyor, film hic sansursuz beynin duvara yapismasi kanlarin oluk oluk akmasini gosteriyor..

Ya da ne bileyim, filmin ana karakteri, filmi tum film boyunca goturecegi bariz belli olan adam filmin cok dandik bi yerinde sadece karsidan karsiya gecerken aniden otobus carpiyor, ve oluyor filmde orada bitiyor, yapacagi hersey yarim kaliyor, salliyorum kotu adamlar kazaniyor.. (tarantino filmleride degil tam ama iste)

Ya tam demek istedigim filmler cogu zaman gercek insanlarin hayatindan uyarlanmaz. Yani bir filmdeki ana karakterin gercekte olma olasiligi genelde sifira yakindir, bazi seyler olabilir ama filmin tamamini ele aldiginizda imkansiza yakin olabilir..

Gercek hayata ne mi var, uzuntu var dumurlar var, bunlari yansitan film ariyorum.. Yani hayat gibi bizi dumura ugratan filmleri.. Umarim anlatabilmisimdir..
Sosyal ağlarda paylaş

trajedi degil b dediklerimin bir turu yok, yani bir romantik filmde uzaylilar dunyayi isgal edebilir.. yani bir turu olmayan..

mutlu son falanda degil dedigim, yani ana karakter olse bile film devam edecek filmin tum akisi baska yere gidecek dumur kalacan, e basini niye izledim dur kesin bisi olacak onla ilgili diye beklicen bi bakican film bitmis..
Sosyal ağlarda paylaş

eğer söylediini doğru anlayabildiysem, konusu gerçek olaylardan alınma filmler güzeldir. gerçek hayat, her zaman senaryolardan çok daha acaiptir yalnız.

ama şindi bi sorun var bak. sen bile anlatırken diyosun ki, adamın beyni duvara yapışsın filan. hah. bu tür hiperrealizm tadında bişi yapıcakların başvurdukları klişelerden biridir bu. bol seks, bol vahşet, bol küfür vs. bunlar filmi "gerçekleştiren" şeyler olur. halbusi kurgu olmasından bişi kaybettirmiyor.

tam olarak anlamış olsam ne istediini bişiler söylicem ama...

yine de,

paradise now
garage olimpo
hotel rwanda
michael collins
the perfect circle
tae guk gi
epey bir holywood filmi olmasına rağmen konusu itibarile three kings

hep savaşla veya politikayla alakalı filmler ama yapacak bişi yok. aşkla sevgiyle etkileyemiyoruz seni madem :)
irreversible veya almodovar filmleri gibi olmayan gerçekçi filmler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...