Luinir Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Tümer daha geçen yaptığı açıklamada şimdi çağrılsam askere giderim dememiş miydi ?
Heimdall Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 yılmaz vural da manisayla anlaşmış bu arada
Luinir Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Heimdall said: yılmaz vural da manisayla anlaşmış bu arada son 2 maçtır takımın başında yılmaz vural var zaten. ankaraspora 1-0, adana demirspora 2-1 kaybettiler.
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 yılmaz vural takımın başına yeni geçtiği için futbolcu dövemiyor daha,dövsün manisa eski günlerine döner. sdfsdg
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 yıllardır hep aynı adamların, aynı takımların teknik direktörlüğünü yapmasından bıkan bir ben mi varım?
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Smoke said: suBzer0 said: Ayrıca sırf Nobre'ye misilleme yapmak için Tümer'i transfer eden Fener yönetimini de tebrik etmek lazım. Lol be...Hayal ile yaşıyor bazı arkadaşlar senin gibi yorum yapan adamlardan bıkan bir ben yokum ama buna eminim...
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ay kıyamam iki mesajımı birleştirirmiş de ayar da verirmiş... nobreyi fener serbest bıraktı yabancı kontenjanını dolduruyor diye. Beşiktaş fenerin elinden almadı. Haliyle Fener'de Tümer'i misilleme olarak almadı. Olayları ya yanlış hatırlıyosunuz yada yanlış hatırlamak işinize geliyor.
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Herşeyi geç Tümer en azından Fener'e yaralı oldu ama Nobre bir yararı oldu mu?
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 İkili tartışma ve sataşmalara girmemenizi rica edicem, her konuyu kilitlemek zorunda kalmayalım. Lütfen.
turuncan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 spor dostluk kardeşliktir. let kick out hooliganism
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Smoke said: ay kıyamam iki mesajımı birleştirirmiş de ayar da verirmiş... nobreyi fener serbest bıraktı yabancı kontenjanını dolduruyor diye. Beşiktaş fenerin elinden almadı. Haliyle Fener'de Tümer'i misilleme olarak almadı. Olayları ya yanlış hatırlıyosunuz yada yanlış hatırlamak işinize geliyor. Nobre türk vatandaşı.. Ben tartışmaya girmiyorum bir konu hakkında görüşümü belirtiyorum fakat ardından hemen kişisel bir sataşma geliyor. Hayalleriyle yaşıyor vs. diye. Kim ayar veriyor acaba? Neyse uzatmaya gerek yok , severim senin yorumlarını o yüzden gereksiz tartışmayalım.
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 tamam o zaman eksik bilgin var veya yanlış hatırlıyorsun Nobre Fenerbahçe'den ayrılacağı zaman Türk vatandaşı değildi, hatta Aurelio bu hakkı kazanmıştı ancak Nobrenin bu hakkı kazanması için 2 sezon daha vardı. Fenerbahçe Nobre ile anlaşma yenilemeyince Beşiktaş Nobreyi aldı ve sezon başlamadan önce garip! bir kanun ile Nobre'de türk vatandaşı oldu. Sonuçta kanuna göre 5 sezon oynayan oyuncu Türk vatandaşı olabilirken, Nobre 3.5 sezonda bunu gerçekleştirdi ve gerçekleştirdiğinde BJK oyuncusuydu.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 evet nobre göndersek mi göndermesek mi denilirken beşiktaş tarafından alınmıştı ama tümer düpedüz satıp gitmişti.
SbNN Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Tümer gitmeden 2 hafta önce Beşiktaş taraftarı ile Fenerbahçeye ana avrat küfür etmişti İnönü'de. Ben ,iki hafta önce küfür edip Türkiye'de Beşiktaş'tan başka takımda kesinlikle oynamayacağını deklare eden ;iki hafta sonra da küfür ettiği takımla transfer görüşmesi yapan adamı zaten takımda istemem .
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 suBzer0 said: Smoke said: ay kıyamam iki mesajımı birleştirirmiş de ayar da verirmiş... nobreyi fener serbest bıraktı yabancı kontenjanını dolduruyor diye. Beşiktaş fenerin elinden almadı. Haliyle Fener'de Tümer'i misilleme olarak almadı. Olayları ya yanlış hatırlıyosunuz yada yanlış hatırlamak işinize geliyor. Nobre türk vatandaşı.. Ben tartışmaya girmiyorum bir konu hakkında görüşümü belirtiyorum fakat ardından hemen kişisel bir sataşma geliyor. Hayalleriyle yaşıyor vs. diye. Kim ayar veriyor acaba? Neyse uzatmaya gerek yok , severim senin yorumlarını o yüzden gereksiz tartışmayalım.Hocam evet Nobre türk vatandaşı ama hangi takımda türk vatandaşı oldu bi söler misin?
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Smoke said: tamam o zaman eksik bilgin var veya yanlış hatırlıyorsun Nobre Fenerbahçe'den ayrılacağı zaman Türk vatandaşı değildi, hatta Aurelio bu hakkı kazanmıştı ancak Nobrenin bu hakkı kazanması için 2 sezon daha vardı. Fenerbahçe Nobre ile anlaşma yenilemeyince Beşiktaş Nobreyi aldı ve sezon başlamadan önce garip! bir kanun ile Nobre'de türk vatandaşı oldu. Sonuçta kanuna göre 5 sezon oynayan oyuncu Türk vatandaşı olabilirken, Nobre 3.5 sezonda bunu gerçekleştirdi ve gerçekleştirdiğinde BJK oyuncusuydu.o kanun nobre'nin turizm ve ülkeler arası iyi niyet elçisi olarak ön görüyor.o yüzden türk oldu futbolculukla alakası yoktu.
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Yanlış hatırlıyor olabilirim ama Nobre FB'den ayrılmadan hemen önce Türk vatandaşı oldu sanıyorum. Kanun maddesindeki "TC vatandaşı olmasının ülkeye olumlu katkısı bulunmaktaysa erken vatandaşlık edinme hakkı" gibi bir şeyden faydalanmıştı Turizm ve tanıtım katkısından dolayı (ki uyduruk bir şey olduğu belli.) Böyle üst düzey bir ayrıcalığı da Türkiye'de şu anda FB dışında bir kulübün sağlayabileceğini sanmıyorum yönetim tarzı itibariyle. Sonradan da Türk vatandaşı olmuş olabilir Nobre, ama benim hatırladığım kadarıyla FB'deyken olup sonra gitti 1-2 ay içinde. Hatta "Madem Türk vatandaşı oldu niye yolladılar" diye bayağı şaşırmıştım. Nobre ve Tümer olaylarına gelince, "satmak" tarzı bir şey ikisinde de yok kanımca. Futbolcu profesyöneldir. Siz İntel bilgisayarınızı upgrade ederken AMD daha ucuz diye onu alırsanız ne kadar İntel'i satıyorsanız onlar da en fazla o kadar satıyorlar takımlarını. Futbolcu sözleşmesi boyunca aldığı para karşılığında takımına hizmet eder. Sözleşmesinin uzatılıp uzatılmaması da hem oyuncuya hem kulübe bağlı. Zaten o sözleşme bittiğinde tüm hakkını borcunu ödemiş oluyor futbolcu sonrasında da kendi seçimidir. Özellikle futbolculuğun ortalama 20-35 yaş arası olduğunu düşünürsek bir oyuncu 15 sene içerisinde hayatını garanti edecek kadar çok para kazanmak zorunda. Bu kısıtlı ve kısa sürede de doğal olarak nereden daha çok gelir ve kazancı olacaksa oraya gider. Bu gayet normal. Hele sözleşmesinin son dönemine kadar uzatma yapılmadıysa (ki zaten bu da kulübün ayıbıdır. 6-7 ay öncesinden başlayarak yeni sözleşme pazarlıklarına başlanmalı normalde) ve hele ki kulübün şüpheleri varsa (Nobre'de performansı Tümer'de ise yaşı yüzünden) doğal olarak kendi geleceğini garanti almak için en iyi teklife gitmesi normaldir. Şimdi burada kendi takımını savunan herhangi bir üye de eminim futbolcu olsa ve kendi takımından 1.5-2 milyon dolar fazla yıllık ücret verecek rakibe gözünü kırpmadan gider.
cemad Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 nobre yasadaki açık kullanılarak türk yapıldı. tıpkı ankarasporda türk yapılıp da şu anda fenerde oynayan wederson gibi. hiçbir şekilde tasvip etmiyorum nobrenin türk yapılmasını ama o dönemde de şartlar eşit değildi. beklenip beklenip son anda sırf aurelio için türk olma yasası çıkarıldı. o yasanın çıkacağı önceden söylenseydi (mesela transfer dönemi başlamadan) beşiktaş ahmed hassanı yollamaz türk yapardı en basitinden. ha şu da var, beşiktaş yönetimi şartlar eşitlensin diye türk yapmadı nobreyi; zira o sene 1 yabancı kontenjanımız boş oynadık
eldar Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Ganalı Barusso, Afrika kupasından sonra Galatasaray'a geliyormuş.
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Aurelio'nun türk yapılmasındaki yasa yıllardır mevcut olan bir yasa. Son dakikada falan sokulmuşluğu yok. Aurelio yasalarımıza göre Türk Vatandaşı olmuştur. Hiç bir alengirli tarafı yoktur.
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Normal mevcut yasaya göre 5 sene boyunca Türkiye'de yaşamış ve çalışmış kişi Türk vatandaşı olabiliyor sadece normal koşullarda. Eğer Aurelio 5 sene sonunda Türk vatandaşı olduysa bir alengir yok demektir zaten. Eğer bir kişinin Türk vatandaşı olması ülke menfaatlerine uygunsa (milli takımda oynaması, turizm ve kültürel tanıtım katkısı, ülkeye üstün hizmet sağlamış olması vesaire) bu süre kısaltılabiliniyor. Nobre'de olduğu gibi. Bu arada evet Barusso diyorlar maraton said: Ön libero arayışlarını sürdüren Galatasaray, Roma'nın Ganalı oyuncusu Barusso ile anlaştı!.. Sarı kırmızılı kulübün başkan vekili Adnan Polat, Galatasaray TV'de katıldığ canlı yayında transfer ile ilgili bir soru üzerine Ganalı oyuncu ve Roma ile anlaştıklarını açıkladı. Resmi imza atılmadan transferin sonuçlanmayacağını söyleyen Adnan Polat, "Prensipte her konuda anlaştık. 23 yaşındaki oyuncunun Gana'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın ardından İstanbul'a gelmesini bekliyoruz" dedi
fizban Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 çok alakasız olmuş konu; aurelio 5 yıl bıdısından yararlanarak türk oldu. türkiyede 5 yıl sigortalı olarak mc donalds ta çalışsan dahi türk olabiliyorsun zaten. ardından wederson, melih gökçek in torpiliyle türk oldu. hatta gökçek adını aldı. türk olunca maaşı arttı adamın tabi. bundan sonra nobre beşiktaş a geçti; ardından, canı sıkıldı yıldırım demirörenin, napsak napsak dedi, haluk ulusoy u araya soktu vs, nobre milli takımda oynayabilir bak hem süper falan dediler ve türk oldu. bu işler torpille yürür gerçekten, ama bu konuda en büyük torpilci melih gökçek. ha fenerbahçe de yapamaz mıydı, yapardı muhtemelen gücü yeterdi de, nedense yapmamış ya da yapamamış bizim yönetim. bilemem artık.
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 revendor yönetici hem televizyonda anlaştık demiş,hem imzayı attıktan sonra duyurcaz mı demiş? Ne biçim iş bu?
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Valla orasını ben de bilmiyorum. Maraton'dan aldım haberi, onlara sormak lazım. Muhtemelen imzayı attıktan sonra basın toplantısı falan düzenleyeceklerdir şimdi laf arasında söylemiştir.
Öne çıkan mesajlar