Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

moda tşörtler

Bone

Öne çıkan mesajlar

bir süredir sormak istediğim bir konu bu.
şimdi televizyon makinesinde görünce aklıma geldi.
televizyon makinesi programını izleyenler farketmiştir belki, seyircilerden birisi grand theft auto oyunlarının kapak resmi gibi bir resmin önünde "it's not a game" yazan bir tşört giymiş.

internette birbirinden ilginç ve yaratıcı tşörtlere rastlamak mümkün.
ama gençlerde bunlardan ziyade, tanınmış bir firmanın logosunun cinsellik taşıyan bir sloganla değiştirerek hazırlanmış tşörtler görüyorum.

mesela ankara'da ve kıbrıs'ta sıkça karşıma çıkan "starfucks hottee" tşörtü olmakta. sanki "ben starbucks'ı aştım, onla dalga bile geçerim" bir hava yansıtıyor.

sperman, vodka connecting people, i do blowjob vs gibi farklı tşörtler de mevcut.

bu modanın bir kaynağı felan var mıdır? ne bilim neopunk felan mıdır?
ayrıca türkiye'de popülerleşmiş tüm bu tşörtleri listeleyen bir site veya bunların resimlerini görebileceğimiz bir yer var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

hayır pank mank degil efenim. yurtdışından gelen bi akım evet ama ülkemizde daha çok esprili t-shirt adıyla biliniyor ve tamamen zevke hitap eden bişey. Benimde var snickers logolu "Suckers" yazan ve Hard Rock cafe logolu "Hard Cock Cafe -Up All Night yazan - Jack Daniels falan yazan t-shirtlerim. İngilizce eğitim veren okuldada giyiyorum yani gönül rahatlıgıyla.

Önümde koskoca DKNY -TOMMY HILFIGER vs. falan yazacagına bunlar yazsın diyorum ben kendi fikrimce. Hoş bişe bana kalırsa

ha evet bunları satan siteler var mutlaka bulursun nette. Ayrıyetten sırf bu çeşit t-shirtleri satan dükkanlar bile var.

[ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 01:59 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ilk çıkışı markaya erişemeyecek, gücü olmayanların kendi t-shirtlerini stencil ile yaratması olabilir (stencil; kalıpla yapılan bi boyama tekniği) ancak devamında kişilerin kendini ifade etmesi amacı, marka taklidi ironilerden öne çıkmıştır. yurtdışı sitelerde pek çok örneği görülebilir. özellikle politik olanları hoştur. ancak türkiye'de ingilizce anlayabilen sayısının çok olmaması (haliyle tabii) ve markaların tanıdık imgeleri üzerine yapılan değişikliklerin daha çok ilgi görmesi sebebiyle bu şekilde t-shirtlerin tercih edildiğini düşünüyorum.

diğer yandan mesajlı t-shirt olarak anabileceğimiz t-shirtlerin ne kadar şık olduğu da tartışılır tabi.. ayrıca etrafta bi sürü vodka ve sperman falan görmek (just did it) biraz sıkıcı bi durum.. her ne kadar baskı kalitesi düşük olsa dahi (kime göre, neye göre: yapana göre, iş bilene göre) stencil t-shirtlerin daha unique olduğunu ve özel olduğunu düşünüyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Sayın boneC,

Ben Ertuğrul Özmök. I-Iürriyet Genel Yayın Yönetmeni'yim. Paticik Forum'larını arkadaşım Zegna ile bir uçak seyahatinde duymuştum. Bir kullanıcı vardı orda, anlata anlata bitiremiyordu. Merak ettim, döndüğümde girdim baktım. Gözüme çarpan başlıklar gerçekten ilgi çekiciydi. Mükemmel yorumlar, kusursuz gözlemler, ve kelimelere dökme yolları gerçekten etkileyiciydi. Zemin Çölaştı isimli gazetecimizin, kurumumuzda sağlamaya çalıştığımız gülünç konsepte uymayışından dolayı ayrılmasının üzerine beşinci sayfamızda boşalan köşemiz için bu kullanıcıyı uygun gördüm. O kullanıcıdan çok rica ediyorum, gerekirse dizlerine kapanıyorum, ve boşalan köşemizi doldurmasını diliyorum.

O sizsiniz...

Ertuğrul Özmök.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
buna kim bilir ne dersin,sen.

niye ki? ne diyim ki? amerikan filmlerinde sıkça gördüğümüz için zaten anormal birşey değil ki.

said:
ilk çıkışı markaya erişemeyecek, gücü olmayanların kendi t-shirtlerini stencil ile yaratması olabilir (stencil; kalıpla yapılan bi boyama tekniği) ancak devamında kişilerin kendini ifade etmesi amacı, marka taklidi ironilerden öne çıkmıştır. yurtdışı sitelerde pek çok örneği görülebilir. özellikle politik olanları hoştur. ancak türkiye'de ingilizce anlayabilen sayısının çok olmaması (haliyle tabii) ve markaların tanıdık imgeleri üzerine yapılan değişikliklerin daha çok ilgi görmesi sebebiyle bu şekilde t-shirtlerin tercih edildiğini düşünüyorum.

diğer yandan mesajlı t-shirt olarak anabileceğimiz t-shirtlerin ne kadar şık olduğu da tartışılır tabi.. ayrıca etrafta bi sürü vodka ve sperman falan görmek (just did it) biraz sıkıcı bi durum.. her ne kadar baskı kalitesi düşük olsa dahi (kime göre, neye göre: yapana göre, iş bilene göre) stencil t-shirtlerin daha unique olduğunu ve özel olduğunu düşünüyorum..

benim kafamı karıştıran da bu.
marka imgeleri üzerinden cinsellik mesajı vermek.

acaba 2000'lerin modası bu mu? ben hala 80'lerde ve 90'larda kaldığım için pek takip edemiyorum gündemi.
Sosyal ağlarda paylaş

sex imgeleri o kadar da yok ama değiştirebildiklerini değiştiriyorlar işte..mesela PUMA vardır klasik zıplayan bi puma vardır..Onun TUNA'lısı var baya meşhur,zıplayan bir balık falan..İlginç şeyler bunlar ben de çok severim kendilerini bende vardır baya..The Awful Truth olayı favorimdir,yukarıda verilen Game Ower'a benzer..
Sosyal ağlarda paylaş

bu olayın ilk çıkışı bildiğim kadarı ile karşıt marka kampanyası ile başladı.

tüm büyük şirketlere (google, starbucks, mc donalds, nike, adidas, puma, snickers vs. vs. vs.) karşıt gruplar internet siteleri açtılar yada benzer şekillerde nefretlerini gösterdiler.
sonracığıma bizim "4 us" ve "crazy" cb. markalarda bundan istifade basıp basıp sattı tshirtleri bilen bilmeyen herkesler aldı. şu anda bana göre hiçbirisi birer protesto özelliği taşımıyor, hepsi taksimin modası haline gelmiş durumda. hatta ve hatta "4 us" ve "crazy"ninde o büyük markalar grubuna girdiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir nevi ''özenme'' markası oldu... Biri birinde görüyor, alıyor geçmişini bilmemnesini bilmeden, öbürü ondan görüyor, öbürü ondan öteki ondan... böyle gider...

Edit : Kendim giymem ama komik ve hoş tişörtler :)

[ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 12:00 tarihinde, MADBOY tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...