Netcafe Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 hepimiz maliz? ( herkez bisi sölemis bende söylemis olayim diye söledim alinmasin kimse :D )
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 "hepimiz ermeniyiz" lafından bu kadar rahatsız niye olunur ki? insanların bu rahatsızlığına benim kendimce bir cevabım var da... genel olarak "oyuncak" diyenler niye bu kadar rahatsız bir de onların ağzından dinlesek? var mı rahatsız olup da anlatmak isteyen? çünkü ben daha rahatsız olup da derdini anlatanı görmedim. varsa yoksa laf sokuşturmak.. bir de rahatsız olsa bile insan "hepimiz ibneyiz, hepimiz puştuz" gibi saçmasalak yerlere neden çeker o lafları?.. zira "işçiyiz" yerine "ibneyiz haklıyız kazanacağız" da denmeli o zaman? ne kadar saçmalanabileceğine örnek olsun diye. yıllarca gözünüzden kaçmış bu sloganlar...
Azure_Knight Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 yazık ya bu son 1 senedir olan bütün bu olaylar bende iyice komplo duygusu uyandırmaya başladı içerdende dışardanda birileri habire gazlıyor bu tür davranışları noluyoruz ya her sey üstüste gelmeye başladı
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 ben rahatsiz oldum sebebi basit dansitay olayinda gorevini yapan bir kisi pisipisine olduruldu hukuk sehitidir kendisi ama avrupa ustunde bile durmadi olayin hrant dink olayinda ise acik acik soykirim yapniz bize diyen bir adami milliyetci biri oldurdu ve resmen avrupalinin eline oynadi avrupada arkadaslarimla politika tartisirken surtustuk ve bana "hah taskafali turk, ulkenizde fikirlerini belirttigi icin insanalrin olduruldugune sasmamali" tarzi birsey soyledi ve "senin aksine soykirim olduguna inanan insanlar bzi ermeniyiz diye protesto etti biseyelr ogren, katliam yapipta yapmadik demek kolay kendi ulkenizde bile inanmiyorlar dediklerine" diyede ekledi eger ermeni meselesi dis mesele olmasaydi bir problemim olmiycakti ama o slogan aksine dis politikada ermeni tezini savunanalra koz vermis oldu yanlis secilmis bir slogandi disariya verilen mesaji dusunursek ha sonra suyu cikti bu slogan template i ilk kez buyuk capta pascal nouma olayinda kullanildi adam golden sonra elini cinsel organina atti diye takimdan cikarildi onu seven taraftarlari pascal i ciakrmalarinin asil sebebinin pascal in zenci olmasi oldugunu iddea ettiler ve hepimiz zenciyiz diye protesto ettiler o zaman bile komikti sonra bu olayda kullanildi ve milliyetci gecinen tayfanin yaptigi argumanalr harbiden cok komikti sonra Kurtlar Vadisi teror yayindan kaldirilinca fanatikleri Hepimiz Polatiz seklidne protesto edip afis filan astilar o zaman gercek anlamda sloganin boku cikti komik bir template oldu direk
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 yanlış bir slogan değildi. o söyleyen yabancının yanlış yorumu, ve senin de bunu kabullenmen. hepimiz ermeniyizin, ermeni soykırımı vardır demekle uzaktan yakından alakası yok. yalnızca bir kardeşlik söylemi o kadar. o ermeni diye öldürüldüyse, bizi de öldürsünler, zira bizim parçalanmaya niyetimiz yok demektir. karamurat benim demek gibi bişi.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 evet o yuzden icerde mantikli dedim ama bu olay avrupa televizyonalrinda ermeni soykirimini turkiyenin kabul etmesi gerektigini dusunen turkiye vatandasi ermeni hrant dink asiri milliyetciler tarafindan katledildi olumunden sonra insanalr hepimiz ermeniyiz deyip hrant a destek verdiler seklinde anlatiliyor ve haliyle bu uluslararasi kamuoyunda farkli yerlere cekiliyor tartistigim adam kulturlu bir adamdi oyle arastgele biri degildi kaldiki taritsmaktan zevk aldigim biriydi icerde kullaniminda bir sorun yok iyi bir slogan dedigin gibi ama kesip kirpilinca baska anlamlara kayiyor disarda
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 @ractamainus hepiniz dedim. n. karşı duruyorum veya durmuyorum bu beni ilgilendirir. böyle düşünceler değişmez ve bu yüzden bu fikirleri yazmanın bi anlamı yok.herkes doğru olduğunu düşündüğü şeye inansın.
Pyro Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 hepimiz bokuz. p.s:yazacak bir$ey bulamadım,evet.
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Ermeni soykırımı vardır demiyorum yanlış anlaşılmasın ama Laraken olmadığından bu kadar emin konuştun bütün bu olayları ıncığına cıncığına kadar araştırdın öyle mi konusuyorsun ? Merak ediyorum... Ben açıkçası bu soykırımın varlığını sorgulayanlardanım ve olmadığı kanaatindeyim ancak bu demek değildir ki kesinlikle yok. Hayır bu bir doğa bilimi değil, kesin kanunlar yok gibi birşeydir.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Viktor, - O slogan yanlış hatırlamıyorsam ikinci dünya savaşından kalma bir şey, Türkiye'deki geçmişi apayrı tabi de, onu belirtmek gerekli. - Sloganın "ermeni meselesi" konusunda dışarıya koz vermesinden önce, cinayetin koz vermesini tartışmak gerekmez mi? Yani bir slogan mı sence, Hrant Dink cinayeti konusunda dış baskı oluşmasının sebebi? - Ülkelerin siyasi politikaları söz konusu olduğunda, bir ülkenin iç işlerine karışılması gerektiğinde elbette uluslararası bir mesele tercih edilecek. Bu noktada Hrant Dink cinayetinin tercih edilmesi de gayet doğal. Devletlerin üstünlük sağlama mücadeleleri içinde bu tarz meseleleri ortaya çıkartmaları ile "insanların"(bu önemli bak, çünkü insanlık söz konusu burada) birbiriyle iyi geçinemeyen iki halkın arasında kalmış olan, o iki halkı birleştirmeye çalışan bir insanın öldürülmesini kınaması arasında fark var. Sen ne yaparsan yap, dışarıya onların istediği gibi yansıtılacak, ondan emin ol. Tepki vermezsen "insanlıktan yoksunlar, kınamıyorlar, onaylıyorlar cinayeti" denecek, başka bir açıklama yapsan "bak adamlar hatalarını kabul ediyorlar, üzerlerine gidelim şimdi" denecek. Bilgi manipülasyonu önemli bir şey çünkü günümüz dünyasında, ve sen ne yaparsan yap, yurtdışında onların algılanmasını istediği gibi, medyanın verdiği gibi algılanacak. Durum böyleyken "insanlığımızdan" da vazgeçip bunu kınamamamız bence çok yanlış bir davranış olurdu.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 türkiye bunun sorgulanmasını ve belgelerin karşılaştırılmasını kabul ediyor hatta istiyor. türkiyenin karşı çıktığı şeyler başka. en önemlisi de, yargısız infaz, ve avrupa&amerikadaki ermeni lobisinin şerefsizlikleri. eşimin araştırma konusuydu üniversitede, ona göre, sistematik bir soykırımdan bahsetmek mümkün değil. fakat ölüm yürüyüşleri, ve devletin bazı olaylara göz yumması gerçek. gerekçeleri de var, durduk yere olmamış bu olaylar, ama olmuş şeyler var. tabii burada konu ermeni "soykırımı" değil. enteresan ki, türkiyedeki ermenilerin sesi kısılıyor, buradakiler, ermeni biziz, türkiyede olan biziz, size ne oluyor diyor zira.
tellos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Türkiye'de çalışan bi sürü yabancı uyruklu kadınlar var genel evlerde falan görev yapıyolar bir gün onlardan birine bişe olsa sınır dışı edilirken falan biri ölse o zamanda bagırıcaz herhalde. Yok kardeşim yok Türkiye'de eşşegin bi tarafanı su kaçana kadar yapcaz illa.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 iste yabanci da saniyorki turkler turkiyede yaisyan ermenileri konusturmuyor baski altinda tutuyor onu analtmaya calistim hrant dinkin oldurulmesinde ermeni olmasinin bir payi yoktu fikirlerinden dolayi olduruldu kimse ahanda bu ermeni diyip vurmadi cenazede insanalr hepimiz ermeniyiz diyince disardan bakan biri icin ermeni oldugu icin olduruldu bu adam ve turkiyede ermenilere karsi bir baski var seklinde bir manzara cikiyor ermeni soykirimi diye bir seyden bahsedemeyiz soykirim sistematik yapilan ve amaci bir etnik gurubu yoketmek olan bisey oysa o yillarda kimse ermenileri toplamamis eger sistematik soykirim yapilsaydi kampalr kurulurdu ha ermeni katliyami olmustur ermeniler turkleri turkler ermenileri oldurmustur anadoluda olan catismalarda ama develtin tum ermenilerin kokunu kazimak gibi bir politikasi yoktur kaldiki o yillarda erivan a yollanan erzagin belgeleri cikti gecen arsivlerde adamalr topyekun yoektmek istese ne diye erzak yollasin ermenilere ama avrupa bu iki yuzludur gecen ermenielr tarafindan oldurulen azerilerin toplu mezari cikti kaldiki ermeni soykirimi bu diye incelemeye baslamislardi tam tersi cikti ermeni ciksa dunya ayaga kalkardi yok turk cikti sanki hazine ariyorken cop bulmus gibi peeeeh denim gecildi bugun ermenistan azerbeycanin topraginda neden kimse cik ordan demiyor? turkiye siniri bu yuzden kapatti azerbeycanin usulsuz olarak isgal ettigi toprakalrdan cikartilmasi yerine neden turkiyeye sinir zorla actirilmak isteniyor yunanlilardan ornek verelim denize dokulme olayi icin anadoludaki rumlar katledildi turkler her sene bayram havasinda kutluyor vahsi barbarlar seklinde anlatiyorlar dunyaya kimse diyormu ulan essolubeskulak bizmi dedik sana gel anadoluyu isgal et ve turklere eziyet edip bolgedeki rumlarla turkleri dusman et diye yok bizim derdimiz AB ye girmek bide dindar cumhur secmek
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 o ikiyüzlü avrupa yapacağını yine yapardı. hepimiz ermeniyiz onlara karşı söylenecek en güzel şeydi zaten. eğer o protestolar olmasa ne olacaktı sanki? daha mı iyi? hayır, türk milliyetçisi ermeni enteli öldürdü diyeceklerdi. türkiyede ermenilere hala böyle davranılıyor denilecekti. yani, o konuda kaçar konumuz yok, zira biz ne birbirimize iyi davranıyoruz, ne de sesimizi dışarıda duyurabiliyoruz, ne de lobicilik yapabiliyoruz. düşmanın ekmeğine yağ.
Lexius Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 pankız puştuz pankız puştuz die ritim atasım geldi
Muhallebi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Hepimiz ırkçıyız, hepimiz yobazız.
riglous Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Hukumeti ve kilini kipirdatmayanlari savunmak gibi olmasin ama yorum yaparken medyayi genelde yurtdisinda notr'mus gibi dusunuyosunuz sanirim. Medya dedigin her yerde ayni. ABD'de de Avrupa'da da kiskirtma, fikir empoze etme, duygu somurusuyle adam kandirma amacini her yerde koruyor. Yani siz cikip adam gibi demec vermis olsaydiniz bile onlar yine ucunu bucagini kesip sizi yuz karasi gibi gosterirlerdi. Sesinizi duyurmak istediginiz kim ki? Diger ulkelerin halkiysa, siz ne kadar bizim medyanin etkisindeyseniz onlar da kendi medyalarinin etkisinde. Yok baska bir olusumsa, tum olusumlar zaten kukladan ibaret (bkz. yasal olmayan seyleri yasallastirmak). Slogana gelecek olursak, abartiyorlar. Can Yucel vakti zamaninda bir mankene ayar vermisti ... sensin ... sana ...sin seklinde. Sonra bir moda oldu, herkes kullanmaya basladi bunu. Duzgun kullanan da oldu olmayanda; olmayanlar anlamadiklari icin gereksiz ve sacma yerlerde kullandilar ki laf iyice etkisini yitirdi. Bu slogan da onun gibi... Etkisini yitirmeye mahkum. NOT: Aslinda bu guzel bir arastirma konusu olabilir. Ingilizce soylemler carpitilmadigi ve anlamini yitirmedigi icin etkisini uzun sure koruyor. Turkce'de ise populer oldukca anlamini yitiriyor her kelime. Bu da insanlarin Turkce/Ingilizce karisimi bir dil kullanmasina neden oluyor (amma hipotez olusturdum ha IB okuyan varsa Edebiyat odevi icin bunu kullanabilir ama referans isterim!).
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Biri cıkıpta ' hepimiz post kasıyor' dememis hll :D
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 İşte bir ülke böyle böülünür ver2.0 izliyoruz hepberaber. Önce kutuplaşmalar yapılandırılıyor. Türk, kürt, laik, dinci, hristiyan, yahudü, alevi, ülkücü, milliyetçi. Sonra birbirilerine saldırtıyorlar.
Malibu Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Dün olayı öğrendiğim ilk anki düşüncelerim seninle aynıydı abso, halada aynı. O kadar güzel yönelendiriyorlarki bazı şeyleri bazen insanın "helal olsun nasıl becereriyor bu adamlar bunları" diyesi geliyo neredeyse.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 hepimiz dingiliz, hepimiz malız.. hepimiz koca kafalı japon balıklarıyız önümüze atılan oltayı lup diye yutarız sonra bi ermeniyiz.. bi hristiyanız.. da hikmet abi, hikmet ermeni hristiyan olmakta değil galiba biz salak balıklarız be hocam.. keşke diyebilsek "hepimiz insanız" ama biliyorsun değiliz.. bi grup malız.. koca kafalı japon balıkları ilkokul şarkılarından alınmamıştır
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 malatyadaki olay derken kastedilen ne bu arada?
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 http://forum.paticik.com/konu.php?id=180152 şu olay [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 10:28 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar