Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Solda birlik "Birleşik Demokrat Parti"

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

DYP ve ANAP ın birleşeceği konuşuluyor genel başkan Mehmet Ağar olacak partinin adı birleşik demokrat parti olacak şeklinde dedikodular dolaşıyor etrafta.Bence sağda bir birleşme çok iyi bir haber akp ye iyi bi alternatif ve seçimlerde ciddi bir başarı elde edebilir.Sizin yorumlarımız?
edit:solumu sağımı karıştırıyorum:D

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 19:25 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

dsp-chp-shp nin birlesmesi lazim
3 ude zaten chp zihniyetinde partilerdir ve 3ununde tabani chp kokenlidir

ama dsp nin ve shp nin oy potansiyeli ortada ve baykal gibi inatci bri adam avrken

birlesirlerse guzel olur harbiden
bi muhafazakar bir milliyetci bir liberal birde sosyal demorkat parti olur mecliste iste o zaman demokrasi islemeye baslar
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus bence yarın seçim olsa dsp+chp barajı geçemez, yine ağırlık chp olur.

ilerleyen günlerde ne olur bekleyip göreceğiz. inşallah birleşirler. ama birleşmezlerse kim önde olursa olsun diğerinin barajı geçemeyeceği büyük olasılık bu da tonla oyun çöpe gitmesi demek
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'un sözlerine katılıyorum. 2 mesajında da.

Ayrıca dendiği gibi DYP ve Anap'ın pek alakası yok ki solla?

Bir de zaten CHP SHP zamanında birleşti, sonra bi SHP daha kuruldu falan bişiler oldu öyle.

Türkiye'de solda bir şey olmaz Deniz Baykal kaldığı sürece CHP'de. Sağda da bir şey olmaz. Tayyip'e herkes karşı zaten. Ama yerine koyabileceğimiz adam da yok ki...
Sosyal ağlarda paylaş

pehhhh DB siyaseti bırakmadıkça sol birleşmez. birleşse de birşey olmaz.

şu an itibariyle oylara bakınca CHP diğer partilerin hala önünde ne kadar eleştirsek de. diğerleri de barajı geçemedikleri için anca birleşmeden yana taraf alıyorlar. akepeye eğer rakip olmak istiyorlarsa DB'ın gardını düşürmeleri lazım ki imkansız. ama birleşme tabii ki her zaman iyidir. akepe yüzdesini düşürürler.
Sosyal ağlarda paylaş

MHP milliyetci hariket partisidir ve milliyetcilik analyislari diger partielre oranal daha serttir

sol sag kavraminda sosyolojik olarak kafadan partileri kisisel duygularla bu merkez sagda bu solda diye tanimliyamassin

milliyetci gorus muhafazakar bir gorustur
muhafazakar gorusler uc sag dedigimiz kisimda siralanirlar
bunlar dincide olabilir fasist te olabilir milliyetcide olabilir

siyaset bilimi boyle diyor

ayrica ataturk milliyetciligi dedigimiz kavramla mhp nin milliyetciligi ayni sey degildir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
milliyetçi olmak bir partinin uç noktaya yerleşmesi demek midir ? Türkiye'deki diğer partiler milliyetçi değil midir? anlayamadım şahsen...

şöyle anlatalım.

Atatürk milliyetçiliği vatanı biz kurtardığımız için vatanı sevmektir ve azınlık ayrımcılığı yapıp ırklar üstünden prim sağlamak değildir.

mhp milliyetçiliği yobaz,kelleci,kafatasçı aşırıcı bir partidir.

zamanında komünist tehlike var iken dağlarda komando yetiştirdiler o zaman bir misyonu vardı sscb dağılınca it çakal yuvası oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

chp kimseyle birleşmez zannımca.

zamanında shp ile birleştiler. sonra partinin alt kademelerinde sürekli ayrımcılık yaptılar, eski chplileri kolladılar, shplileri ezdiler.

Atatürk'ün partisiyiz diyip diğer sol partileri kabullenmemeleri ilginç bi tavır kendileri adına. bunu baykal mı yapıyo yoksa şirket politikası gibi birşey mi onu da bilmiyorum.

o değilde aklıma gelmişken söliyim,
geçen gün ulusal kanalda perinçek'in seçim gezilerini izledim.
önce ankaralı kamyoncularla buluştu. dediki:

-bana her ilden bir kamyoncu milletvekili aday gösterin. kaç il var 83 mü (harbi 83 dedi şok oldum)? 83 tane aday çıkartın kamyoncu. yazalım hepsini listeye.

daha sonra ankaralı oto tamircileri ile görüştü. orada da aynı şeyi söyledi

-bana aday gösterin, yazalım vekil adayı listesine oto tamircilerini

şimdi kendisi böyle böyle kaç sektörden aday toplucak anlayamadım. kafam karıştı biraz. atıyorum bir ilden 4 vekil çıkcak diyelim. zaten biri kamyoncu biri de oto tamircisi. diğer ikisini de bulduktan sonra diğer sektörler nolcak? hadi buldu diyelim, işçi partisi diye insan hiç mi background aramaz bi adayında? yuh dedim
zaten 83 il olayı bitirdi beni.
saygılar sayın perinçek. güldürdünüz beni vallahülazim (:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...