Mavi Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Bir kompozisyon yazmam gerekli. Oyun ve oyunculuk sizler için ne ifade ediyor ? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kafamda belirlediğim bayağı bir şey var ama sizin fikirlerinizden de esinlenerek bir kaç şey üretmeye çalışırsam daha doyurucu bir yazı olucak.
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Oyun ve oyunculuktan kastım internet üzerinden oynanan online oyunlardır.
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Oyun sadece oyun değildir. Eğlence aracı olduğu gibi size yei şeyler yaşatır. Bir futbolcu olursunuz, bir menejer, bir katil olursunuz, bir kahraman, hatta tanrı bile olabilirsiniz. İnsanlara az da olsa gerçeklerden bir kaçış, farklı bir deneyim ve eğlenceli zaman geçirme şansı sağlıyor. Oyunculuk da her insanın tatması gereken bişey bence.
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 online oyunlar dışarı çıkıp arkadaşlarla konuşmak gibi eğer çevre iyiyse (bence)
huun Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Ya tiyatro oyunuysa adamın bahsettiği? Kumar da olabilir. Oyun başka gelmedi aklıma.
Apache Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 tiyatro oyunu ve oyunculuğu geldi ilk okuduğumda benim aklıma.
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Yok hayır. Online oyun bu bahsettiğiim.
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 oyun insanın kendine yakışanı giymesidir. oyunculuk ise üstüne giydiğin şeyi taşıyabilmektir. [ Mesaj 15 Nisan 2007, Pazar - 22:52 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ]
Marl0_on Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Benim aklima farkli insanlari tanimak icin guzel bir yol oldugu gelsede bir sure sonra insanin normal kimliginin onune gecebiliyor. Boyle bir durumun sonu da genelde pek guzel olmuyor
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Şimdi bu konuda bir sürü şey yazabilirim. Starcraft döneminde amatörce başlayıp HLDM ve Counter-Strike ile birlikte "Profesyonel oyunculuk" gibi Türkiye'de yalan olan bir sıfata geçmiştim. Yalan diyorum çünkü yurt dışında ki gibi bu işten para kazanıp geçimini sağlamak bu ülkede mümkün değil. Bizde gençtik okul sırasında eğleniyorduk. Bi yandan da "profesyonel olucaz, sponsor bulucaz" diye kendimizi kandırdık bir süre :). İyiydikte... Fakat sonra klan dağıldı falan. (geçri klan dağıldıktan sonra bireysel sponsor teklifleri almadım değil.) WCG ve CPL turnuvalarında hakemlik yaptım bende. Yeni klan falan kasmadım çünkü ortamdan baymıştık artık. Oyun oynayan acaip tipler falan. İlk dönemler gibi değildi, o eski CS camiası yavaş yavaş yok oldu. hakemlik süresince Türkiye'nin oyunculuğa bakışını ve oyuncu kalitesinide görmüş oldum. Bir ara bizim dönemden sonra WCG ve CPL gibi turnuvaların ülkemizde yer edinmeye başlamasıyla profesyonel oyunculuğun ülkemizde de yer edineceğini düşünsemde böyle olmadı. Şuan baktığım zaman o eski turnuva heyecanı falan tamamen gitmiş, ölmüş. Bu işi sektörleştirmek için uğraşan 2-3 firma dışında pek ilgi gösteren olmadı. Bu firmalar mali destek yapan Samsung, turnuvaları düzenleyen Level dergisi ve Türkiye'de Online Gaming'i kuran ve yükselten Oynasana.com idi. Gerisi OSN düşmanı falan olup sağı, solu dolandırıp ortadan kayboldu. Bu üç firma herşeyi yapmasına karşın Türkiye'ye oyunculuğu sevdiremedi. Ayrıca ben internette oyun oynamaya başladığım dönemde Türkiye'deki oyunculuğun tek düze olduğunu tespit etmiş ve beyanatımı vermiştim :). Ülkede sadece CS oynanıyordu. Çok az Quake veya HLDM oyuncusu vardı. Diğer oyunlara ise adam bulmak imkansız gibi bişeydi. Zaten yurt dışı pinglerimiz o dönemlerde 300-400'dü, o yüzden yurt dışında oynanmıyordu. Yani Giants: Citizen Kabuto gibi müthiş oyunları tek başıma 400 pingle oynamaya çalışıyordum. Resmen çıldırıyordum. Şimdi ise tablo çok farklı değil. Profesyonel oyunculuk denen bişey yok. Hardcore Oyunculuk denen şey ise parmak sayısını geçmez. Hardcore Gamer derken, yeni çıkan oyunları alıp oynamaya çalışan kitleyi kastediyorum. Yurt dışı sunucularında karşılaşıyoruz arada sırada böyle insanlarla :). Tabiki şuan TR'yi tek eline alan oyun WoW. İnanılmaz patladı resmen burda. CS oyuncu kitlesini aldı, cafe'ci gençliği aldı, herkesi bir oyuna topladı. Merak ediyorum kaç Türk oynuyordur WoW'u. Blizzard'dan bir istatistik istemek gerek bence. İyi bir istatistik olur. İlerde ise ne olacağı belli değil. Şuanda Dota oynayan çoluk çocuğa baktığımda gelecekten ümidimi kesiyorum ve bu ülkede oyunculuk hak ettiği seviyeyi bulmaz diyorum. Anca internet cafeler'de PES oynayan, CS oynayan kişiler olur yine. NOT: yazıda bütünlük olayabilir, sürekli ara vererek yazdım, kontrol etmeyede üşeniyorum.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 efe salakmısın anam sen. Okulu bitirdin tırt tırt işlerle uğraşıyosun.adam edemedik seni :(
elm Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Hakkatten bu ülkede progamer fln hiçbir şey olmaz.Globalleşen dünyada :D progamer olmak için fazla şeye ihtiyaç yok aslında, adam akıllı bütün dünya ile mücadele edebileceğin bir platform olsa tamam ,ama biz o platformda 100-200 arası pinglerle 1-2 saniye geç veri göndererek mücadele ediyoruz , 1 hatanın bile pahalıya patladığı bir oyunda verilerinin 1-2 saniye geç gitmesi ne kadar kötü bir şey siz düşünün.Neyse ki ben de bıraktım bu işleri .Fayda getirmiyecek işe fazla takılmamak lazım ; sonra gerçek hayattan kopabiliyorsun. [ Mesaj 15 Nisan 2007, Pazar - 23:53 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir ]
Apache Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 online oyun satranç ile başladı pvp şeklinde
Suark Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2007 boş. Sadece arklarımla oynuosam ve yapıcak kesinlikle hiçbirşeyim yoksa ve hava çok kotuyse ve param yoksa biraz guzel olabilio ozaman
Öne çıkan mesajlar