Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seçimler Yaklaşırken...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Önce Cumhurbaşkanlığı seçimleri daha sonra da genel seçimlerle önemli bir yıla girdik bildiğiniz gibi. Cumhurbaşkanlığı seçimi geldi çattı halk olarak yapmamız gereken oy veremeyeceğimiz için bekleyip görmek fakat cumhurbaşkanı kim olursa olsun belki de olan kişiyle beraber önemi artacak olan bir genel seçim olacak kasım ayında oy vermek bu sene büyük önem taşıyor oyumuzu boş atmak, kimse benim oyuma laik değil diye düşünmek, kötü sonuçlar doğurabilir oylarımızla cumhuriyete karşı cephe oluşturan partilere, oluşumlara karşı birleşmeliyiz tek başına iktidar olmalarına izin vermemeliyiz.

Boş oy atmayalım, attırmayalım sayın paticik üyeleri...

Tehlikenin Farkında mısınız?

[ Mesaj 14 Nisan 2007, Cumartesi - 13:12 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ben oy vermeye gideceğimi sanmıyorum. Oy vererek şu anki sisteme katılmak düşüncelerimle çelişiyor.

Zaten anarşist parti de olamaz:)
Mesaj tarihi:
Mevcut yönetimden memnun değilsen, oy verebiliyorsan en güçlü rakiplerine oy atmalısın sırf tekrar seçilmesinler diye. Bence de Türkiye'de iyi politikacı yok ama uzun yıllar boyu da olmayacak. Bu yüzden zararlı olabilecek bir hükümet istenmiyorsa zararsız ve en güçlü rakiplerini desteklemeliyiz.

Atatürk'ü ve laik cumhuriyeti savunan bir hükumet mi yoksa"Elhamdülillah şeriatçıyız" gibi bir sürü söz söylemiş, başbakan olması bir skandal olan adamın başında olduğu bir hükumet mi istiyorsunuz?

En önemlisi tabii ki tehlikenin farkında mısınız?
Mesaj tarihi:
bu sene ki genel seçimler, belki de en önemli genel seçimlerden biri olacak. O yüzden, bu sene ki seçimlerde herksein oy kullanması, daha doğrusu bilinçli oy kullanması çok önemlidir. Umarım herkes bunun farkındadır ve buna özen gösterir.
Mesaj tarihi:
@aktiftablet
biz sadece oy kullanırken dikkatli olun yazdık. Topikte tek bir şeriat lafı geçiyor, zaten oda dikkat edersen alıntı. yani, yazarın değil kişinin söylemiş olduğu bir söz..
Mesaj tarihi:
Evet Tayyip bu lafı söylemiştir, belgelidir. Daha nicelerini de söylemiştir. Zannetmiyorum biliyorum nasıl olduğunu onların. Bilen milyon kişi de toplandı zaten Ankara'da ağzının payını veriyorlar şu anda..
Mesaj tarihi:
Oyunuzu doğru olarak kullanmak en geçerli eylemdir şu durumda sadece kişisel olarak söyliyebilirim akp'nin en yakın rakibi olan ona karşı tek güç konumundaki partiye oy vererek belkide durumu bir nebze düzeltebiliriz ancak yine oyları bölersek büyük ihtimalle aynı senaryo ile tekrardan karşılaşıcaz ve bu sefer çok daha güçlü,önlerinde siyasal bakımdan hiçbir engel kalmadan dikkat edin arkadaşlar oy kullanın bu vatan hepimizin...
Mesaj tarihi:
@Penthesilea: Yazdıktan sonra ben de çok güldüm cidden. Dikkat çekmek için aklıma başka bişey de gelmedi.

@khalad: aynı senaryo dediğin ne? Bir nebze olsun ne düzelecek? Biraz saygılı ol. Hükümetin yaptıklarını eleştirmekten çok uzak senin bu yazdıkların, ne yazık ki bu yanlışa düşen çok.

Birincisi AKPye oy verenler zaten rejimi değiştirsin, memleketi yıksın diye vermedi, onların kendilerince mantıklı buldukları vaatlerine oy verdiler ki, o seçmenleri suçlarcasına yazılan bu tarz yazılar bu açıdan yanlış.

Sonra AKPyi argümanını akpyi aleştirerek değil bok atarak kuruyosun ki bir de bu açıdan yanlış ve bence onlara oy verenlere hakaret.

Takım tutar gibi parti tutuyosunuz. Çok demokratsınız, tebrik ederim, yükselen yeni nesil, hey gidi..

Ha bir de unutmadan, arada bir de çaktırmadan kendi desteklediğin partini propagandasını yapmışsın ya afferim, salaktık biz de anlayamadık.
Mesaj tarihi:
Busht AKP yi utanmasa tasmayla gezdirecek. Ne derse yapıyorlar. Para için, şahsi çıkar için satıyorlar işte bu vatanı. Hangisi mantıklı geldi de oy attı bu insanlar. Adam oğlunu, damadını zengin ediyor Türkiye'yi peşkeş çekerek. Bu mantıklı mı şimdi, bize bir getirisi var mı?
Mesaj tarihi:
İşin şeriat kısmı falan faso fiso, meclisin alayı şeriatçı olsa 550 kişi eder. Rejim değiştirmek o kadar kolay mı?

Ne var ki önümüzdeki günleri her kesimin kendisine dersler çıkarması gereken olaylara gebe görüyorum. İnşallah herkes kendisine çeki düzen verecek. Yoksa daha çok türban, şeriat, darbe vs konuşuruz.

İnsanlar kendilerinin haklı olduğunu düşününce geri adım atmıyorlar, tartışmalar seviyesizleşiyor. Dahası yıllardır tartıştığımız konulara baksanıza. Haklı olsak da boş konuşuyoruz.

Anlayışı topyekün değiştirmek lazım. 80 senedir bu toplumun aynı yerde saydığını düşünmüyorum.
Mesaj tarihi:
İnternete saçma sapan yasaklar geliyor, yine saçma sapan yasalar çıkıyor, imam yetiştiren imam hatiplerden mühendis çıkartılmaya çalışılıyor. Bunlar küçük ama önemli adımlardır şeriat için. Tabii ki getiremeyecekler ama ona yakın birşey yaşatacaklar bir süreliğine, gerginliği yeter. Türkiye'ye yeterince zarar verdiler zaten.
Mesaj tarihi:
Darbe çığırtkanlığı yapmakla, meclisin hakkı olan cumhurbaşkanını seçme hakkını görmezden gelmek bence bahsettiğin şeriat kadar tehlikeli.

En başta bu ülkede rejim değişir mi, değişmez mi ona karar verelim. Bence mümkün değil. Toplumun bugünkü hayat anlayışına baksanıza, şeriatın geldiği aynı gün karşı devrim olur hehe

Gerilimin dozunu ayarlamak lazım. Şeriat gelecek diye aşırı tepki vermek, demokrasiyi bir kenara koymak oluyor.

Kurallar neyse ona uyacağız. Yolun sonu boka çıkarsa, temizlenip kaldığımız yerden devam edeceğiz.

[ Mesaj 14 Nisan 2007, Cumartesi - 16:14 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ahmet Necdet Sezer: Ilımlı islam'ı kabul ettirmeye çalışmak radikal islam ortamını hazırlamaktır. Ilımlı islam radikal islam'a dönüşümdür.

Buna benzer şeyler söledi.
Mesaj tarihi:
said:
Busht AKP yi utanmasa tasmayla gezdirecek. Ne derse yapıyorlar. Para için, şahsi çıkar için satıyorlar işte bu vatanı.

Bak buraya kadar olan kısmı eleştiridir işte, katılıyorum aynı zamanda.

said:

Hangisi mantıklı geldi de oy attı bu insanlar. Adam oğlunu, damadını zengin ediyor Türkiye'yi peşkeş çekerek. Bu mantıklı mı şimdi, bize bir getirisi var mı?

Bu kısım da yazdıklarımdan bir zerre bile anlamadığını gösteriyor. Adamın oğlunu zengin etmesi, vatanı peşkeş çekmesi oy verenlerin suçu mudur? İnsanların "bu adam vatanı yesin" diye mi oy veridğini sanıyosun?

Akıl var mantık var.

Yarın sizin oy verdiğiniz parti seçilir de başarılı olmazsa? Bazı yerlerde akpye oy verenlere "aptal" diyecek kadar ileri gidenler oluyor. Oy verdiğiniz parti başarılı olamazsa "aptal" olmayı kabul ediyorsunuz öyleyse.
  • Yeni Oluştur...