Kithnos Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Arkadaslar dun gece aklima bir mevzu takildi..Malum 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayram`i Oncelikle konun aklima nasil dustugunu kisaca bir anlatayim sonra da esas noktaya geleyim... Hepimiz yasamisizdir,lisede olsun uni de olsun: --23 nisan tatil mi ? --Evet tatil --24 u tatil mi? --Cocuk muyuz lan artik,cocuk bayrami bu ve turevleri gibi konusma gecer devamli.Simdi ertesi gununun tatil olmamasi normal oraya takilmiyorum da, 23 nisan sadece bir cocuk bayrami degil ayni zamanda en degerli varligimiz olan,``Ulusal Egemenlik`` in de bayrami ve kutlanmasi. Bilincli ya da bilincsiz Ulusal Egemenlik kavrami kafamizdan siliniyor gibimi geldi,yani bu derece anlamli bir bayrami bile kafamizda cocuk bayrami durumuna indirgemisiz. Belki de yanlis analiz ediyorumdur ama bu 23 Nisan ve onemli gunlerimizin kutsalligi kayboluyor sadelestiriliyor.. Merak ediyorum 80 den once falan da bu durum boyle miydi,ya da cumhuriyet`in ilk yillarinda ?Yani o zaman da bayramlar basit birseye indirgenerek halka yansitilirdi..Yoksa son zamanlarda olusan bir politika mi ? 80 den oncesini yasim geregi bilmedigim icin soruyorum..
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Ben çucukkende hep çocuk bayramı idi :)
Malibu Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Cumhuriyet kurulmuştu yani sen çocukken abi ? =P *topuklar*
Nostredamus Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Ilköğretim'de hep 23 nisan'da tören yada tatil edilmesinden her öğrencinin aklına öyle kalıyor. Ama ilerleyince bazı takım bilgiler asıl günün sadece 1 şey üzerine olmadığı arkada örtülen şeyleride kavrıyor insan. Hatta yazıyı tam okumadan direk dicektim 23 nisan sadece çocuk bayramı değil diye. Sonra okuyunca kavradım :)
Zep Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 bilinçli bi politaka değildir orası kesin "çocuk" bayramı diyince insanların kafasında öyle bi küçümseme önemsiz görme gibi düşünceler oluştuğundandır kannımca bu kimin suçu diye sorarsan bence önce herşeyi özüyle değil de yüzeysel algılayan beyinlerimizin suçudur derim
Passanger Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 23 nısan torenlerınde ılkogretım cocukları gorev aldıkları ıcın cok yoruluyorlar ondan 1 gun fazladan tatıl olay bu.
Passanger Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 ha bıde 23 nısanda meclıs baskanı olan 20 yasında ımam hatıplılerde var.
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Gösteri filan düzenlendiği için ertesi günü tatil yaparlar yoksa niye yapsınlar=) 23 Nisanda çocuklar yürüyo 19 Mayısta ergenler yürüyo öyle bi düzen kurmuşlar işte. Aradan cin fikirli olanlar atlıycaktır hemen biz 23 nisanda da yürüyelim bize de tatil olsun diye, tabii o da düşünüldü ama kesin karmaşa olur minikler arada ezilir diye yasaklamışlardır bence. Yani bi gün tatil için çocukcağızları gösterilerde telef etmeye ne gerek var di mi? :D
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 23 Nisan zaten Ulusal Egemenlik bayramı olduğu için tatil. 24'üne gelince zaten tatil olması için etrafta bir sebep yok. Ancak 23 nisan şenliklerinde çocuklar hazırlanıp gösteri yapıyorlar, okullar yürüyüş yapıyor çeşitli etkinliklerde bulunuyor diye çocuklar 23'ünde yorulmuştur hem de tatillerini yaşayamamıştır diye 1 gün de sonradan (24'ü) tatil ediliyor çocuklara. Dolayısıyla 24'ü tatil mi sorusuna "çocuk muyuz biz" cevabı doğru :)
Kithnos Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Iyi de yine tatil olayina takilmissiniz,ben neden tatil degil demiyorum ki,ertesi gun tatil mi deil mi ,kime tatil orasi konum degil...Ben bayram sdc cocuk bayrami diye aklimizda kaliyor , beyinlerimze oyle giriyor.Ulusal Egemenlik kismi nerdeyse kafamizdan silincek,ona deginmek istedim...Bende biliyorum yoksa ertesi gun ccklar yorgun oldugu icin tatil ettiklerini
CusTodeM Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 artik bu 23 nisanda bi koltuga oturma girisiminde bulunucam sakallı bir sekilde oturacam boyle ayak ayak ustunede atarim:P
trapt Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Aslında 23 Nisanın önemi Milli egemenlik bayramıdr..Atatürk bunu gelecek nesle yani çocuklara amağan etmiştir..Fakat günümüzde yapılmak istenen şey malesef milli egemeliği gölge altıda bırakıp,çocuk bayramı yapmak..
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 yoo öle bi durum olmuyo bencegayet milli egemenlikde anılıyo. Ayrıca cocuk bayramı dediğiniz şey oldukca önemli bi durum, indirgenmek falan gibi fiilleri kesinlikle hak etmediği kanaitindeyim. Ayrıca tatil olmasının sebebi ulusal egemenliğimizin ilan edildiği gün olması. Ayrıca cocuklara kıyak olarak 24'üde tatil. Yanı cocukmuyuz tatil olucak durumu "ya kocaman adam oldun artık ulusal egemenlik ilan edildi diye tatilmi yapıcan unut artık bunları" anlamına gelmiyo. Ulusal egemenliğin yanında barışı bütünlüğü cocuklarıda simgeliyen cok super bi gun 23 nisan hepte böle olmuştur. Bence amanda cocuk bayramı diye basitleştiriyolar diye hanıflanıcağımıza bu kadar saf bu temiz duygularla birlikte anıldığımı için ulusal egemenliğimiz, mutlu olmalıyız.
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Belki de Türkiye ve hatta dünyadaki en güzel resmi bayramlardan bir tanesi "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı". "Çocuk Bayramı" tarafının ağır basmasının bir sebebi de, tüm dünyadan çocuklara adanmışlığı ve alanında tek olmasıdır. Yabancı bir çocuğa işin "Ulusal Egemenlik" tarafını anlatamayız pek tabii. Kaldı ki "Çocuk Bayramı" olması da çok güzel bir şey. Öte yandan eskisi gibi bir coşku ve hissiyat yok belki de. Bunun bir sebebi de tek düzeleşmiş bayramların, okul bahçelerinde, stadyumlarda protokol önünde "sola gitme, sağa bakma, düz yürü, gülme!" emirleriyle gösteri maymununa dönen çocukları/gençleri sıktığı gerçeğidir. Sevdirme odaklı değil, empoze etme odaklı bayramlar oluyor yavaş yavaş. Propaganda gibi...Sonra o çocuklar büyüyor... Acaba o bayramlara ne kadar sahip çıkarlar? Çünkü bayram sıkıcı bir günün arkasından gelen tatil olmuş artık onlar için... Dejenere oluyoruz gittikçe..
Öne çıkan mesajlar