Wispy Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 "Kırıkkale'deki konut teslim töreninde, Başbakan Erdoğan ile yeni evinin anahtarını alan bir kadın arasında şu diyalog geçti: Kadın: Partinizin kadın kollarında çalışıyorum. Sayenizde ev sahibi oldum. Allah sizden razı olsun. Erdoğan: Çocuk var mı? Kadın: Bir tane Başbakan'ım. Erdoğan: Birde kalmıyorsunuz değil mi? Yola devam... " Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2007/04/07/siyaset/axsiy03.html Bu mu olucak şimdi cumhurbaşkanı Edit: Kaynak için editlendi [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 10:46 tarihinde, Wispy tarafından güncellenmiştir ]
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 ideal sayı 2 ya ondan öyle demiştir..(!)
Wispy Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Adam geleceğe yatırım yapıyor göremiyoruz. "Şimdi bu kadın 5 tane çocuk yapsa 20 sene sonra hepsi AKP ye oylar aksın oooh ben de 20 sene sonra yeniden seçileyim "
Bone Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 bir çocukla kalmayın. savaşmayın sevişin.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 gereksiz bir topic olmuş Sağlık bakanı zaten 5-10 çocuk yapın dedi
khalad Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Allahın hakkı 3 ondan böyle demiştir, malum dini bütün bir amcamız...
_Faramir_ Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 arkadaşlar aranızda avrupanın neden devamlı buralardan işçi ithal ettiğini bilen yok anlaşılan. yada avrupadaki yaşlı nüfusun ne kadar fazla olduğunu?? eğer türkiye güçlü ise bunu genc nufusuna borçlu. eğer imkanı olan aileler (zenginler) deilde imkanı olmayan aileler cocuk yaparsa durum farklı. ama imkanı olanın bence görevi. 2 kişi 1 cocuk yaparsa 50 yıl sona nufus 3te 1 hatta daha fazla azalır. ama eğer bahane tayibi böyle saçma şeylerle eleştirmekse eleştirin. ne tayip bişi kaybeder ne siz bişi kazanırsınız..
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 1. türkiye güçlü mü? 2. nüfus planlamasından haberin var mı? 3. ülkenin üretim gücü olmadıktan sonra genç nüfus neye yarar? yurtdışına işçi satmaktan öteye gidebilir misin? 4. günümüz dünyasında "her işi yaparım ağğğbiii" zihniyetinin yokolduğundan, yerini konu uzmanlarının aldığından haberin var mı? 5. peki türkiye'nin bu genç nüfusunda, bu vasıflı konu uzmanlarının ne kadar olduğundan haberin var mı? 6. bir ülkenin gelir kaynağı, yurtdışına üretim gücü (üretim değil, gücü) satmak olabilir mi? her soru 10 puan. sınavımız 100 üzerinden değerlendiriliyor, 40 puan benden olsun. geçme sınırı 45. süre müre yok. bence sen bu sınavdan 45 alamazsın =)
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 çocuğu veren rabbim rızkını da verir..susun siz..
Cintonik Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Yakında erkeklere de başlar.Aa ? Bitane eş yeter mi ? Yola devam.3-4 pls.
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Genç nüfus iyi güzel de, Türkiye'nin sorunlarından biri nüfus fazlası değil mi? Her neyse o konuda bilgim yok da bu olay da çok fazla "başbakanın açığını yakalayalım" olmuş ben de kendisini sevmesem bile çok garip ve saçma geldi adam şaka bile yapmış olabilir.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: arkadaşlar aranızda avrupanın neden devamlı buralardan işçi ithal ettiğini bilen yok anlaşılan. yada avrupadaki yaşlı nüfusun ne kadar fazla olduğunu?? eğer türkiye güçlü ise bunu genc nufusuna borçlu. eğer imkanı olan aileler (zenginler) deilde imkanı olmayan aileler cocuk yaparsa durum farklı. ama imkanı olanın bence görevi. 2 kişi 1 cocuk yaparsa 50 yıl sona nufus 3te 1 hatta daha fazla azalır. ama eğer bahane tayibi böyle saçma şeylerle eleştirmekse eleştirin. ne tayip bişi kaybeder ne siz bişi kazanırsınız.. faramir neden her konuda gözün kapalı akp'yi destekliyorsun onu anlamıyorum. - yaşlı nüfusun fazla olması o ülkenin gelişmiş olduğunu gösterir. gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerde genç nüfus fazladır. - avrupada 2. dünya savaşı sırasında çok kayıp verilmiştir. bunun sonucu devletler, halklarına "çok çocuk yapın" demiş ve bu konuda ekstra para desteği sunmuştur. ancak türkiye'de şu an için böyle bir durum yoktur, bizim de fareler gibi türememizin anlamı yoktur. - türkiye şu an güçlü değil, genç nüfusumuza borçlu olduğumuz bir şey yok. - köylerde "tarlada işçi olarak çalışsın, bol para kazanalım" mantığıdır türklerdeki. bunu şehirde, özelliklerde varoşlarda görebiliriz. "çok çocuk olsun, bol para kazanalım" denmektedir hala. - ne zenginlerin ne de fakirlerin çok çocuk yapma gibi bir görevi yoktur. ailenin tek görevi, sadece bakabilecek kadar çocuk doğurmaktır. eğer bakabileceğinden fazla çocuk doğurursa, o çocuklar türkiye için yeteneksiz, işsiz, toplumdan uzak birer birey olurlar. - avrupanın buradan neden işçi ithal ettiğini biliyoruz. çünkü çok çocuk doğuruyoruz ve ülkede bolca işsiz var. halkımız iş bulamadığı için kuru ekmeğe bile çalışacak hale geliyor. avrupada doğup büyüyüp iyi eğitim sonucu büyük bir işin başına geçmiş kişiler de, türkiye'deki bu ucuz işçi fırsatını görüp, basit işlerde kullanıyorlar. ancak bu dediğin olay türkiye için iyi birşey değildir. nedeni, birinci olarak burda kazanan o şirketteki insanlar oluyor. kaybeden ise, bol işsiz yüzünden türkiye oluyor. bahane sadece tayyip'i eleştirmek değil. bahane, türkiye'deki bu yanlış zihniyeti kendi çıkarı için "abuse" eden kişileri eleştirmekte. konu hakkında bilgin olmadığını düşünüp, şu mesajı tekrar okumanı tavsiye ediyorum: said: 1. türkiye güçlü mü? 2. nüfus planlamasından haberin var mı? 3. ülkenin üretim gücü olmadıktan sonra genç nüfus neye yarar? yurtdışına işçi satmaktan öteye gidebilir misin? 4. günümüz dünyasında "her işi yaparım ağğğbiii" zihniyetinin yokolduğundan, yerini konu uzmanlarının aldığından haberin var mı? 5. peki türkiye'nin bu genç nüfusunda, bu vasıflı konu uzmanlarının ne kadar olduğundan haberin var mı? 6. bir ülkenin gelir kaynağı, yurtdışına üretim gücü (üretim değil, gücü) satmak olabilir mi? her soru 10 puan. sınavımız 100 üzerinden değerlendiriliyor, 40 puan benden olsun. geçme sınırı 45. süre müre yok. bence sen bu sınavdan 45 alamazsın =)
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Allahın hakkı 3'tür ya, onu kastetmiştir. Edit: khalad sobelemiş. Resmen aynı şeyi yazdık la sdfkfds [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 13:07 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 HErkes bir tutturmus genc nufus cok fazla gumbur gumbur geliyoruz e be kardesim sen birseyleri savunmadan biraz konusmadan once bi bilgi sahibi olmayi denemedinmi.. Bak elinin altinda internet 2 siteye girdinmi herseyi buluyorsun.. Turkiyenin %60 i genc nufusmus.. Peki bu genc nufus ne yapiyor biliyormusun.. Cocuk suclu sayisini biliyormusun? Suclu sayisininin yine cocuk suclulara oranini biliyormusun.. Yani amac tayyip i elestirmek degil haa elestirsek haklimiyiz.. Kadin sizin sayenizde ev aldim allah razi olsun diyor demek kendi basina cocuk bakabilicek maddi durumu yok e sen bu kadina niye devam diyorsun. Genc suclulara genc issizlere genc umitsizlere bir kisi dahami eklemek istiyorsun.. ayrica bu kadin ne gerizekalidir demiyormu ben makinamiyim basbakanim ne demek bir cocukla durmayin devam devam.. bana gore herseyden once bu geliyor bence assagilayici bir soz bu yani devam edin ne demek..
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 aile planlanmasından önce maddi açıdan bakabilecek durumda olmak, çocuk sahibi olmayı istemek gibi belli kriterler var. teorik çocuk sayısı aralığını 0-8 olsak, kimin ne kadar yapacağına devletin koyabileceği bir sınır olabilir mi sizce uygulamaları x çocuk sayısından devlet sosyal açıdan daha az bakıyor sana vs. yapan yabancı devletler var ama önemli olan ailenin maddi durumu ve bu konudaki bilinci devletin görüşü doğu illerindeki fazla çocuklu ailelere karşılık, batı illerindeki az çocuk sahibi aileler ve bunun oluşturduğu dengesizlik ile ilgili, Recep Akdağ(sağlık bakanı) bir açıklama yapmıştı bunla alakalı aklımda kaldığı kadarıyşa buna değinmişti, çocuk sayısına sınırlamadan daha önce. tabiki ailenin istediği çcouk sayısına müdahele gibi bir olay pek mantıklı bişey deil. bir baba var, kızını evlendirmiş, torun istiyor veya bir torunu var bi tane daha istiyor, ee şimdi bu adamının dediği şey çok mu kötü oluyor, kızı babasının dediğini mi yapmak zorunda vs. ya neyse buraya rte nin bu demecini kötülemek için başlık açma gereği duyanlara bunu anlatmak baştan hataydı ama devam çocuk yapın, çocuk yapın, çocuk yapın bu baskıları çevresindeki kişiler üzerinde farketmeyen birisi yoktur sanırım, çocuğun var mı sorusundan sonra gelecek cümle de bu yüzden oo çok az çocuğunuz var oluyor doğal olarak, 2-3 tane var denilirse; Allah bağışlasın deniyor gerçi, tabi 2-3 sayısının yeterli olup olmadığı malesef yukarı yönde değişken [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 13:52 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 İnsanlar açız diye sokaklarda bağırıyor, hergün bi sürü çocuk çetelerce dilendirilmek veya kapkaç için kaçırılıyor, parklar bahçeler sahipsiz bebe doldu hala başbakanımız çocuk yapın diyor. Allah belanı versin Tayyip ne diyim. Onun yerine anasız babasız çocuckları evlat edinin dese olmaz sanki. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 14:12 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
cemad Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 tayyip biraz daha çocuk yapsın asıl. yoksa ihaleler boşa gidecek faydasını göremeyecek. yapsın 5-6tane daha bütün ihaleleri ailece götürsünler oh mis
matama Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 mevzu parasi olanin cocuk yapmasi cocuguna bakabilecegin cocuk yapmasi. yoksa nufusun ayni sekilde kalabilmesi icin 2.2 cocuk lazim
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: _Faramir_ § 07 Nisan 2007, Cumartesi - 11:45 arkadaşlar aranızda avrupanın neden devamlı buralardan işçi ithal ettiğini bilen yok anlaşılan. yada avrupadaki yaşlı nüfusun ne kadar fazla olduğunu?? eğer türkiye güçlü ise bunu genc nufusuna borçlu. eğer imkanı olan aileler (zenginler) deilde imkanı olmayan aileler cocuk yaparsa durum farklı. ama imkanı olanın bence görevi. 2 kişi 1 cocuk yaparsa 50 yıl sona nufus 3te 1 hatta daha fazla azalır. ama eğer bahane tayibi böyle saçma şeylerle eleştirmekse eleştirin. ne tayip bişi kaybeder ne siz bişi kazanırsınız.. tamamda türkiye güclü değilki... bütün ülkeler fazla nufus ister ama bunu her zaman her durumda fazladan iş gücü olsun diye isterler, yoksa bunun halkın reafğıyla gelişiminz hızlanacağıyla ilgisi yoktur. cok nufus ucuz iş gücü demektir, halk için iyi bi durum değildir. Dunya için hiiiiç iyi bi durum değildir. kanımca hiç bi aile 1 den fazla cocuk doğurmamalıdır artık. nufusun zaten değil 3 te 1 5te 1 azalması gerkeiyo... dunyayı öle verimsiz kullnıyoruzki şu anda nufusun iki katını rahat rahat destekliyebilicekken dünyanın büyük bi kısmı aclıktan ölüyor.
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 evet zaten o yüzden 5te 1're düşmeli diyorum ya =) kadar yazmayı unutmuşum garip olmus
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: eğer türkiye güçlü ise bunu genc nufusuna borçlu. yarıldım. eğer türkiye fakir ve zayıf ise bunu 18 cocuklu cahil ailelere borclu desen hadi neyse...
Öne çıkan mesajlar