Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turk alfabesi 32 harf olsun

dory

Öne çıkan mesajlar

yani ben dilimden memnunum, yetiyor bana, başka harflere ihtiyaç da duymuyorum, insanlar da duymayagelmiş son 85 senedir. gelip 85 yıl sonra böyle bir öneri sunarsan, ki ufak tefek falan değil alfabeyi değiştirme önerisi (3 harf ekleme = değişiklik), bu uyurgezer ve cahil halinle insanlar senle dalga geçer. ben de geçerim. dalgadan öte, kim oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

ben qwx felan olarak diilde;
''hala,hâlâ'' kelimelerindeki farklılık L harfinden kaynaklanıyo mesela,ince L-kalın L gibi bi ayrım yapılmasının ii olacagını düşünüyorum.
(zaten şuan ^ işareti die bişi yok)

[ Mesaj 06 Nisan 2007, Cuma - 18:32 tarihinde, ZiFir tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ZiFir

sırf akpli oldukları için bu kadar sacma yorumlar gelmesini biriniz acıklarsanız sevinirim.adam alfabede eksik birkaç harf oldugundan bahsetmek istemiş,karşı devrim felan saçmalıgın daniskası artık...

bizim alfabemizin en tipik ornegi anadolu lehcesini en guzel sekilde karsilayabilmesidir. dilindeki tum kelimeleri bu harfler ile telafuz edebilirsin. dene gör, zorlanmayacagina eminim.
ayrica dili "allahin mucizesi" olarak nitelemek de bilime ne kadar kapali bi zihniyet ile karsi karsiya oldugumuzun gostergesidir.
Eksik harften bahsetmis demissin de sence hangi harfin eksikliginden bahsetmis olabilir sayin bakanimiz? hangi sesli veya sessizleri katma plani icinde olabilir?

bir de hala ve hâlâ nin farkini TDKda bulabilirsin. kullanilmiyor demissin de benim en azindan bu isaretin kaldirimi ile ilgili bir bilgim yok, TDKnin sitesinde de bu konu ile ilgili "
Düzeltme İşareti" basligi adi altinda aciklamalar yapilmis.. soyledigin seyi desteklersen sevinirim. bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip, ogrenelim biz de.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi canım ne karşı devrimi; rüyasında görmüş uyku arasında söylemiştir koçum benim, bakan bozuntusu.

önce kültür ve turizm bakanlığını birleştirdiler, insanların mantığını iyice yozlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar, şimdi arap alfabesinden birkaç resim koyarlar alfabeye, sonra komple arapça, öyle takılırlar kafalarına göre.

ne güzel alttan alttan pompala yavrum pompala şeklinde gidiyorlar yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu öneriyi yapan bu konuyla alakalı bir bilim adamı olsa, hadi neyse..

adam iki kelimeyi bir araya getirip zor konusuo zaten. iki de bir söyledikleriyle sacmalayıp duran bi insan. böyle birinden bu tür bi öneri gelmesi sacma. zaten bi halta yaramadıgı yok, otursun dursun koltugunda uyusun boş boş daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hürriyet gazetesinde bugün konuyla ilgili şöyle bişey yazmışlar:

Eksik Q,W,X değil, Arap harfiymiş

"Alfabe 32 harf olmalı" önerisiyle ortaya çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eksik harflerin Arap alfabesinden olduğunu söyledi."

Aslında diyodum ben de bunların batıyla işi ne, q,w,x le alakası olmaz bu harf ekleme olayı nerden çıktı diye.Burdan çıkmış=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...