Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 yani ben dilimden memnunum, yetiyor bana, başka harflere ihtiyaç da duymuyorum, insanlar da duymayagelmiş son 85 senedir. gelip 85 yıl sonra böyle bir öneri sunarsan, ki ufak tefek falan değil alfabeyi değiştirme önerisi (3 harf ekleme = değişiklik), bu uyurgezer ve cahil halinle insanlar senle dalga geçer. ben de geçerim. dalgadan öte, kim oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 iyi de fazla harf yok ki,dilimiz gayet yerinde.Ha QWX mi ekleyecekler ? Onu anlamadım zaten eklenmiş durumda şuan resmen olmasa da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Atanın bize emanet ettipği değerleri değiştirmek bunlar. İster zararsız ister iyileştiriciymiş gibi görünsünler, maksat Atanın bıraktığı şekilde devam ettirilmemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 ben qwx felan olarak diilde; ''hala,hâlâ'' kelimelerindeki farklılık L harfinden kaynaklanıyo mesela,ince L-kalın L gibi bi ayrım yapılmasının ii olacagını düşünüyorum. (zaten şuan ^ işareti die bişi yok) [ Mesaj 06 Nisan 2007, Cuma - 18:32 tarihinde, ZiFir tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 bizim türk alfabesi cogalmaz azalır bu gidisle hele msn alfabesi falan zaten iyice kıt bazıları bunları günlük hayattada kullanıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 kultursuz bir adamin kultur bakani oldugu tek ulkede turkiyedir heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Valla ben 1 nisanda basbakanın cıkıp nisan bir atilla koç kültür bakanı değil demesini bekledim gercek kültür bakanı meclisin caycısı olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 said: ZiFir sırf akpli oldukları için bu kadar sacma yorumlar gelmesini biriniz acıklarsanız sevinirim.adam alfabede eksik birkaç harf oldugundan bahsetmek istemiş,karşı devrim felan saçmalıgın daniskası artık... bizim alfabemizin en tipik ornegi anadolu lehcesini en guzel sekilde karsilayabilmesidir. dilindeki tum kelimeleri bu harfler ile telafuz edebilirsin. dene gör, zorlanmayacagina eminim. ayrica dili "allahin mucizesi" olarak nitelemek de bilime ne kadar kapali bi zihniyet ile karsi karsiya oldugumuzun gostergesidir. Eksik harften bahsetmis demissin de sence hangi harfin eksikliginden bahsetmis olabilir sayin bakanimiz? hangi sesli veya sessizleri katma plani icinde olabilir? bir de hala ve hâlâ nin farkini TDKda bulabilirsin. kullanilmiyor demissin de benim en azindan bu isaretin kaldirimi ile ilgili bir bilgim yok, TDKnin sitesinde de bu konu ile ilgili " Düzeltme İşareti" basligi adi altinda aciklamalar yapilmis.. soyledigin seyi desteklersen sevinirim. bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip, ogrenelim biz de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 tabi canım ne karşı devrimi; rüyasında görmüş uyku arasında söylemiştir koçum benim, bakan bozuntusu. önce kültür ve turizm bakanlığını birleştirdiler, insanların mantığını iyice yozlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar, şimdi arap alfabesinden birkaç resim koyarlar alfabeye, sonra komple arapça, öyle takılırlar kafalarına göre. ne güzel alttan alttan pompala yavrum pompala şeklinde gidiyorlar yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 o fanteziler biraz zor da adamların kafasındaki ütopyalar çıkıyor işte ortaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 .remove lazım bize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 ya bırak atilla koça kalsa dumanlada anlaşırız biz dsgfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 .remove diil .banfromlifeandtheotherlife veya .KILL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 lol komik olur valla, bizim kafeci gençlik zaten a.q a.q geziyorlar, şimdi sayıları iyice katlanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 dilimiz eski türkçeden miras kalan yüzbinlerce kelimeden uzaklaşmış,çok az kelimeyle konuşuyoruz,50000 harf olsun çözüm değil. tdk yapacağını yapmış zaten.o yozlaştırmayı hissedebliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Bir taşla iki kuş. Kafalardakini az buz dışarı ver, gündem de değişsin arada, mis. Adam uyuyor diye boşuna çemkiriyormuşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucifertr Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 ne büyük ihanet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 olsa ne olur olmasa ne olur. gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Yazık. Başka birşey diyemiyorum, yazık... Şapkanın kaldırıldığından benim de haberim yok ayrıca. Şapka kaldırıldıysa bence bu "Üç harf daha ekleyelim" zırvası kadar tepki verilmesi gerekirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 kaldirilmis olsa TDKda aciklamasi olurdu, işaretin kullanimi hakkinda bilgi vermezdi, verse bile xx tarihinden itibaren kaldirilmistir diye yazardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 kaldırıldı sonra yeniden eklendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: Yazık. Başka birşey diyemiyorum, yazık... Şapkanın kaldırıldığından benim de haberim yok ayrıca. Şapka kaldırıldıysa bence bu "Üç harf daha ekleyelim" zırvası kadar tepki verilmesi gerekirdi. verildi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 http://www.ntvmsnbc.com/news/289021.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 yahu öneriyi yapan bu konuyla alakalı bir bilim adamı olsa, hadi neyse.. adam iki kelimeyi bir araya getirip zor konusuo zaten. iki de bir söyledikleriyle sacmalayıp duran bi insan. böyle birinden bu tür bi öneri gelmesi sacma. zaten bi halta yaramadıgı yok, otursun dursun koltugunda uyusun boş boş daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Hürriyet gazetesinde bugün konuyla ilgili şöyle bişey yazmışlar: Eksik Q,W,X değil, Arap harfiymiş "Alfabe 32 harf olmalı" önerisiyle ortaya çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eksik harflerin Arap alfabesinden olduğunu söyledi." Aslında diyodum ben de bunların batıyla işi ne, q,w,x le alakası olmaz bu harf ekleme olayı nerden çıktı diye.Burdan çıkmış=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar