Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

@toggie : degisen bir yasa soyle,tr un son 5 senedeki modernlesme,AB ,ekonomik yonden buyuyusunu soyle,hangi yasa laiklige aykırı?

sunu da burdan soyleyim sulalemde bir tane kapalı/turbanli insan yoktur,akpyi de destekleyen yoktur,bole mitingler zaten oyle dusunmeyen insanlara dahada tepki aşılar.

@gellidus

-ne postal ne takunya cumhurundur cankaya

-tayyip imamdır imam kalacak (nolmus imamsa imamlık kötü birşeymi)

imamlık sanarsın utanılıcak rezil birşey.çok ayıp

gavur izmir burada imam tayyip nerede

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 00:49 tarihinde, newdonis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ne postal ne takunya cumhurundur cankaya

-tayyip imamdır imam kalacak

surda fasist olan nedir..

Simdi turkiyede fasistlik asker ile ozdeslesmis bir olaydir..

Ne postal ne takunya dedigi zaman ne asker ne seriatci (cumhur=halk,millet) milletindir cumhurbaskani yani ne asker istiyoruz ne baska bisi bize duzgun cumhurbaskani..

ikinciside Imamlik kotu birsey degildir.. Aksine olmasi lazim ama sen Turkiyeyi uluslararasi arenada temsil ediceksin. Turkiyenin itibarini siyasi ve askeri gucunu butun dunyada temsil ediceksin..

Kusura bakmada bu isler bir imama birakilmayacak kadar ciddi islerdir..
Sosyal ağlarda paylaş

yasayı değiştirmek öyle kolay değil, ama reis-i cumhur içlerinden biri olunca rahatlatacaklar. önemli olan yasalar da değil zaten, başımızdakilerin zihniyetleri, ne düşündükleri. imkanları olsa neler yapabileceklerini aklımıza getirince tehlikenin farkına varıyoruz.

ekonominin büyüdüğü falan yok, sana büyüdü gibi mi görünüyo ordan?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Doruk

İyi de be güzelim, Kur'an'ı Kerim'de belirtilmemiş mi sana, bana, bize; başkalarının dinine karışmamamız, kendimiz yaşamamız, orada devletin işleyiş tarzıyla ilgili kelam buyurmuş mu? Sen devleti laiklikten çıkarıp İslam devleti yaparsan başkalarının dinine karışmış olmaz mısın, ister istemez kul ile Allah arasına girmiş olmaz mısın bu da günah değil midir?

Islami yaymak bir muslumanin gorevidir. Islamda velayet kavrami vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

Her din, değişmez kurallar ve sorgulanmaz yargılar barındırır.
Bu özellik, modern yönetim biçimlerindeki düşünce ve ifade özgürlüklerine aykırı. O yüzden, modern bi yönetim biçiminde dini olgulara yer verilemez/verilmemeli. Laiklik işte bu yüzden var.
Laikliği beğenmemenin en temel sebebi dinine, onu devletinden üstün tutacak kadar bağlı olmaktır heralde. Böyle kişiler için hazırlanmış özel kültür ortamları var, şeriat düzeni falan. Gitsinler oralara o kişiler. Zira onlara burda yer yok. Kısa bi süreliğine güçlenseler bile eninde sonunda tekmeyi yiycekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Din bireyleri ilgilendirir, birden fazla insanı değil. Kendi düşüncelerini başkasına zorla kabul ettiremezsin, başkasını kendi düşüncelerin altında zorla yaşatamazsın. Dinin devlet işlerinde zerre kadar yeri yoktur. Vardır diyen defolur gider İran'a. Artık 50 IQ'lu insanların, dünyayı görüşü kendi mahallesinden öteye gidemeyen insanların sağda solda ahkam kesmelerinden bıktım.
Sosyal ağlarda paylaş

bunanri gorende su an turkiyede muslumanalr eziliyor ibadet edemiyor vs sanicak

namazini develtin parasini verdigi imamalr kildiriyormu?
dini bayramalr resmi tatilmi?
develt vegielrle cami yapiyormu?
ibadeti engellenen bi kimse varmi?
oruc tutucam diye yok tutamassin mi diyor devlet?

nedir probleminiz?

turban dersiniz bitek onun disinda bu ulkede musluman birinin inancina getirilen bir kisitlamami var?

dinci kesim laiklik le kuran celisir diyen kesim

daha ne istiyonuzzzzz?

hah ben soliyim

sokakta kadinalri nacik sacik giyinmemesi
genclerin filort etmeyip ailenin sectigi biriyle tanisip evlenmesi
sokakta kisme opusmesin sarilmasin
televizyonda acik sacik program olmasin
herkes islam ne diyorsa onu yapsin
din buyukleri ne diyorsa sozlerinden cikilmasin
cuma gunelri tatil olsun
eski yazi ile takvim geri gelsin

vs vs

istedikelri tek sey baskalarini kendi yasam duzenlerine zorlamak
ortacag coktan gecti insanalr artik suru psikolojisiyle yonetilmiyorlar
herkesin dini kendine kimse kimsenin inancina karisamaz ki laiklik dedigimizde budur

tanri ile kulun arasina 3. cikar sahibi kisiler girmesin
kimsenin manevi duygulari ustunden prim saglanmasin
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu islerin en sonunda 2 olasilik goruyorum ben, ya bir ic catisma/savas, ya da bir islam ulkesi, tabii uzun yillar alacak bir surec ama bunlar olacak gibi gozukuyor.

Bati devletlerinin bize giydirdigi(ozellikle amerika) ilimli islam gomlegi yavas yavas basariya ulasiyor. Hic Avrupa Birliginin agzinda laiklik ile ilgili argumanlara rastliyor musunuz? Ustelik Avrupa Kulturune laiklik olmadan alismak imkansiz bir sey. Cunku islam buna izin vermiyor. Bunun nedeni salt islamda degil, diger dinler ciktiginda devlet anlayisi pek yoktu, o yuzden devlet yonetimine cok etki edemedi, reformlar ronesanslarda etkiledi tabii ama ana nedenlerden biri budur. Islam ciktiginda devlet anlayisi daha bir oturmustu, o yuzden daha yonetim anlayisinin icine daha cok nufuz edebildi. Bu yuzdendir ki laiklik olmadan ilimli islam diye bir sey olmaz. Islam dininde iki yol vardir, ya radikal olursun (diger musluman ulkeler gibi) ya da laik olursun, ortasi yoktur bunun. Tabii bati devletleri bunu gorecek kadar ileri goruslu degiller. Onlarin istedigi ilimli islam ulkesi olup diger islam ulkelerine ornek olmak, ama bu imkansiz birseydir. Ustelik bizde ki islam anlayisi yer yer cok daha radikal Iran ve diger ulkelere kiyasla. Yani bu gomlegin ustumuze oturmasi neredeyse imkansiz.. Biz yasadigimiz seyleri, savundugumuz fikirleri uclarda yasayan bir milletiz. Ornegin, bir Irak'ta amerikan dusmanligi cok daha fazla olmasi gerek degil mi mantiken, ama yanilmiyorsam istatistikler bizde bir cok ulkeden daha fazla oldugunu gosteriyor. Zira dinde oyle, Iran'a baktiginizda (tarikatler onlar bunlar) bir cok yonden bizden daha iyiler, biz radikaliz bir cok konuda.. Yani, bize bu tip seylerin oturmasi imkansiz.. Yolun sonuda pek acik gorunmuyor..

Amerika'nin Tayyip'i basa getirme nedenide bu zaten. Gerci tezkere ile Amerika'nin gozundeki degeri gitti, hatta sonra alin bunu kullanin , atin sifonu cekin gibi Turkiye'yi cok kucuk dusurucu sozler soylediler. Bir daha ki secimde ne olacak merak ediyorum, Amerika yine basa getirecek mi? Askerin Irak'a girmesini engellerse tekrar gozune girebilir. Gorucez..

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 07:42 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

amerika da ab de tayyibi destekliyor. tabi ki tayyip seçimlerle geldi ama bu desteklenmediği anlamına gelmez bunun reklamı var ıvırı var zıvırı var.

abd de ab de ılımlı islam olarak istiyor türkiyenin geleceğini. ılımlı islamla başlarım coşarım mantığıyla da tayyip devam ediyor yavaş yavaş yayılıyor. ajan smith neyse tayyip de o işte. sadece klonunu yayamıyor onun yerine dsi'sidir karayollarıdır devlet kurumlarıdır carttır curttur her yere kendi adamlarını yayıyor. bir de cumhurbaşkanı olursa, iktidar da yine akp olursa tamamdır. ya asker müdahele edicek ya da islam devleti olucaz bunun ötesi yoktur. hiç saf olmaya gerek yok bunlar tayyipin zaten kendi istediği şeyler zamanında dile getirdiği şeyler. ben değiştim demesine inanan birinin olduğunu düşünmüyorum burda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...