Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

Şu atlı pankartı HM forumlarında da gördüm. Oraya da yazdım buraya da yazayım. Bu pankart başbakana sıkı koz veriyor. Gerçi Atatürk'ü sevenler dahi bilmiyorken başbakanın bu gerçeği bilmesini beklemek fazla iyimser olur.

Sakarya savaşı arifesinde Atatürk attan düşüp 3 kaburgasını kırmıştır. Hatta bu olay komutanları ve dava arkadaşlarını oldukça korkutmuştur. Böylesine önemli bir savaşta başkomutanın ordunun başında olmaması gerçeği kabus gibidir. Lakin Atatürk herzaman olduğu gibi kahramanlığını gösterip onca ağrıya ramen ordunun başında bulunmuş, ikamet ettiği tren vagonundaki koltuğuna yastıklarla özel düzenek yapıp gece geç vakite kadar da çalışmıştır.

Kaynak isteyenler için "Şu çılgın Türkler" kitabını verebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
televizyondan takip ettim, gerçekten çok güzeldi. eve bayrak asarak destek olmaya çalıştım. doğrusu üzüldüğüm bir nokta vardı. reuters, bbc ve financal times gibi dünyaca ünlü medya kaynakları bu mitingi haber yaptılar. türkiye'ye bakınca ise bazı internet sitelerinde haber olarak yer aldı. mynet canlı olarak verdi. bunun dışında skyturk ve özellikle kanalturk bire bir yayınlarını keserek mitingi verdiler. bunun dışındaki bazı haber kanalları ara sıra yayınlarını keserek verdiler. bunun haricinde yayın yapan kanallar ise çok az değindi. bazı gazetelerin internet sitesinde bile yeterince yer alamadı. medyadaki bu olaylar çok kötüydü..
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah 9.30 da ordaydim fevzi cakmaktan meydana dogru yururken her sokaktan onlarca insan cikiyordu inanamadim her bir sokaktan birsuru insan cikiyor..

Orda yuzbinler olarak yurumedik bugun milyonlar olarak yuruduk.. Bana gore rakam en az 1.5milyon kisi idi.. Ama 1.5 milyon bos kisi yerine 1.5 milyon cumhuriyetine ataturkune sahip cikan insan vardi orda.. Ayaklarim koptu sesim kisildi bayrak tasimaktan kollarim bitti ama buna degmedimi kesinlikle degdi..

Ayrica bu miting onemli degil demeyin.. Bugun orda olsaydiniz o atmosferi o kokuyu alsaydiniz..
Ben ne kadar korktuklarini bu olayi nasil lehimize ceviririz diye kara kara dusunduklerini anladim.. O kalabalik ustunden gecip gidebilecegi bir kalabalik degildi simdi oturup birdaha dusunecek bence bu miting ile bazi seyler degismeye baslayacak..

Medya istedigi kadar sansurlesin herkes 5 arkadasina soylese o kalabaligi 10 milyon kisiye ulasir bunn haberinin satilmis medya istedigini yapsin 35 bin kisi geldi desin..

Hosuma giden muthis pankartlar ve sloganlar vardi..

Ananida al git istanbulun imami..
Cankayada imam istemiyorum..
Tayyip baksana kac kisiyiz saysana..
Cankayanin yollari mollalara kapali..
Iste Meydan Iste Tandogan,, Sen neredesin Tayyip Erdogan..
Ataturk burada erdogan nerede
Dunya yerinden oynar akpden adam ciksa :)
Tayyip surunsun on taraf yurusun.. (Anitkabirin kapisinda sikisiklik oldugu sirada)

[ Mesaj 14 Nisan 2007, Cumartesi - 23:58 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya elime samanyolu tv nin yada oyle igrenc bir kanalin gectigi yazi geldide bazi bolumler aktaricam acaba bir insanin boyle haberler yazabilmesi icin nasil bir midesi olmasi lazimki boyle seyleri kaldirsin o mide..

-Meclis Başkanı ve Başbakanı hedef alan hakeratamiz sloganlar, Anıtkabir'de de devam etti. 3 saat süren miting ardından Anıtkabir'i ziyaret eden göstericiler, Atatürk'ün mozolesi önünde milli iradeyi aşağılayan sloganlar attı.

--Cumhuriyet mitingine, Türkiye'nin farklı yerlerindeki Alevi-Bektaşi derneklerinden de yoğun katılım oldu. YÖK'ün açıktan destek verdiği gösteriye, üniversite ve lise öğrencileri ise zorla katıldı. Mitinge gelen çocuklar ise nerede olduklarının farkında bile değildi.

Allah belanizi versen baska ne diyebilirimki sadece allah belanizi versin..
Sosyal ağlarda paylaş

şuan http://www.kanald.com.trda konu ile bi başlık ben bulamadim.haber dahi yapmıyorlar.

Aslında şuan bunu haber yapmayanlari tespit edip,nette yayınlamak var.

http://www.hurriyet.com.tr da sadece gündem linkinin altında dakika dakika haber olan yerde.

Manşet bile degil.

[ Mesaj 15 Nisan 2007, Pazar - 01:36 tarihinde, ShadowFax tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sesim kısıldı, 6 saat boyunca kahvaltı bile etmeden aralıksız sloganlar atarak ayaktaydım, 20 metreyi 1 saatte katettiğimiz de oldu. Bedenim belki şimdiye kadar yaptığım en yorucu yürüyüşü yapmıştı ancak yorgunluk hissetmemiştim. Çünkü artık elden gitti diye düşündüğüm laik ülkemde, karanlık bir ampule oy verenlerin çokluğu beni umutsuzluğa sürüklemişti. Ama bugün iyi ki ordaydım. İyi ki saatlerce aç kaldım. Yoksa milyona yakın insanın tek bir yumruk halinde özgürlük için masaya vurduğunu görme ayrıcalığını yaşayamayacaktım. Eğer orda olmasaydım belki de içimde buram buram yanan Atatürk ve Cumhuriyet ateşim yobazlığın ve cahilliğin gölgesinde zayıflayacaktı. Ama olmadı. O ateş yeniden parladı. Tıpkı ordaki yüzbinlerce insanın ateşi gibi. Tıpkı geleceğini düşünen, TV başında da olsa yürüyüşümüzü destekleyen milyonlarca insanın ateşi gibi.
İnanın çocuklar,
Güzel günler göreceğiz, güneşli günler...

Edit: Şerefsiz medyamıza, burdan çok şerefsiz olduklarını hatırlatmazsam kendimi çok şerefsiz hissedeceğim. O yüzden hatırlatayım dedim. Bir dirhem şerefiniz yok sizin. Satılmış medya...

[ Mesaj 15 Nisan 2007, Pazar - 02:56 tarihinde, NuKe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntıdır..

[spo]

"Nolax Thensbane" said:
Bugün yüzbinlerce kişi artık yetti deyip yurdun dört bir yanından kendini Ankara'ya attı.Sesimizi uzaktan "duyamadıklarından" şüphelenip üşenmedik Artvinden Diyarbakırına Edirneden Antalyasına kadar her yerden gelip olay yerinde duyurduk."Mitingte hiçbir siyasi partinin bayrağı alınmadı sloganı atılmadı."

Daha miting başlamadan grubumuzu kaybetmenin ve ellerimizi oynatamıyacak kadar tıkışık sıkışık "dolu" bir alanda olduğumuzdan dolayı miting kısmından birşey anlıyamadım.O sıralarda önümde kocaman beyaz bir pankart kapatıyordu...bide habire sağımdam solumdam geçmeye çalışanlar =)

Miting biter bitmez atamıza koştuk halkça teyzeler amcalar nineler dedeler gençler çoluk çocuk.(Tabi biz biraz akıllılık yapıp ara sokaklardan yaldırdık)

Asıl gerçek olaylar Anıtkabir'de başladı diyebiliriz.Yer gök kırmızı beyaz Atatürk resimleriyle doluydu.Bol bol slogan atıldı.Medyanın "gösterdiği" (göstermediği) ilgi dolayısıyla yuhalandı bir yığında slogana maruz kaldı... "satılmış medya".

Dipnot:Bu olayı "siyasi" deyip kapatmayın.Kapatırsanız sizin hakkınızda şüpe duyarım.Böyle insanlarların bulunduğu ortamda da kalmak istemem.
[/spo]

Sosyal ağlarda paylaş

sonucu değiştireceğine inanmak istesem dahi sadece figüran olduğumuz bu oyunda yine hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorum.. tayyip cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmeyeceğini açıklasa dahi (ki bölye bir şey olursa anında başarı olarak nitelendirecekler vardır) kendisinin oturmadığı koltuğu bir yakınına bırakacaktır.. ha ayrıca... oradaki kişilerin (gösteriye katılanlardan bahsediyorum) sayısından çok daha fazla sayıda 'zeka düzeyi fazla gelişmemiş' insan mevcut türkiyede ve bunlar (son anketlere bakarak) yine aynı partiye oy verecekler.. aklı selim olduğu düşünülen vatandaşlar da oylarını dağıtır, parçalarlarsa, işte o zaman ankarada her zaman i melih in seçilmesi gibi yine aynı parti seçilip iktidara gelicektir..

yapılan eylem hoş ve verdiği mesaj çok önemli olmakla beraber nihayetinde sonuca etki edeceğini ve/veya olacağı değiştirecek güce sahip olduğunu hiç sanmıyorum.

Sonucu tabi zaman gösterecek ama umarım ben yanılıyorumdur. aksi halde olacaklar hoş şeyler değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyrun emre aközün aslında ne "mal" olduğunu köşe yazısından yaptığım alıntıdan anlayabilirsiniz..

Çarşamba günü Kadıköy iskelesinde, vapurdan inen yolculara miting bildirisi dağıtan kızlar gördüm. Bildiriden bana da veren kıza, " Ne yani... Darbecilerin ardından mı yürüyeceksiniz? Aferin size, aferin! " dedim.
Kız bir an dondu kaldı. Ben yürüyüp giderken arkamdan seslendi:
" Biz Atatürkçü gençleriz ."
Beş on yıl sonra, " Darbe heveslileri bizim samimi Atatürkçülüğümüzü nasıl da kullanmışlar " diye hayıflanacak ama iş işten geçmiş olacak.

Fetullahçı olduğunu zaten biliyordum da sabah'a tmsf el koyunca çirkin yüzünü iyice göstermeye başladı..
Sosyal ağlarda paylaş

Geldiim saat 4:30 yeni vardım odama akşama upload edicem resimleri.
20 sayfa yazı yazılmış ne yazılmış okuyamıcam biri özetleyebilir mi?

Kişisel yorumlarım;
Kalabalık süperdi, herkezin neden geldiği belliydi orda provakasyona immune bir kalabalıktı yani.
80 yaşında amcalar ellerinden bayrakları milim kaydırmadan saatlerce durdular, birtanesiyle takıldım hep çok sevdim onu resimleride var =).

Parti liderleri geldiğinde özellikle Baykal'ın arkasından "Birleşin" diye bağırdık, organizasyonu düzenleyenler bile mikrafonu alıp birleşin diye bağırdı.Sanırım bu yüzden hiçbirisi konuşma yapmadı.
Zaten oraya siyaset için değil vatan için geldiğimizi bir kaç kere daha tekrarladık.

Tuncay Özkan'ın konuşması çok güzeldi, aklım yerine gelince akşam yazarım hatırladıklarımı imdi ölüyorum yorgunluktan ve yanık içindeyim =).

- ler olarak da;
Yürüyüşe başlayınca bir organizasyon eksikliği baş gösterdi.Anıtkabre Gelenlerin 3 te 1 i falan girdi sanırım.
Kabrin içinde slogan atmak hoş değildi bence, hani tam içinde biraz daha saygılı olunmalıydı.
Saçma sapan sloganlar geldi birde.Saçma sapan derken, mitingin havasına pek uymayan veya bana çok ters gelen sloganlar.
Ya istiklal Ya ölümü sevmedim bi
sonra Biz Atanın askerleriyizi sevmedim, Ata'nın çocuklarıyız çok daha güzel.
Birde kendi içimde bir eziklik hissettim,
Insanlar rektörleriyle dekanlarıyla kol kola giderken,
Ben kendi okulumu temsileyn tek başımaydım orda.Isterdim dekanım rektörüm onu bırak arkadaşlarım yanımda olsaydı :(.

Biri lütfen özetlesin bana aksama suoer resimler koycam =)

Favorilerim bu arada
-Çimlere basma Tayyip, çimleri eziyorsun;
Kusura bakma Tayyip AMPULE benziyorsun
-Türkiye ayıldı imam bayıldı
-Çankaya yolları eriata kapalı

[ Mesaj 15 Nisan 2007, Pazar - 04:40 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ha birde,
Olayın Çankaya belediye başkanı Düzenlemiş standı falan
Ona bir helal olsun.
Şişli belediye başkanı tüm minibüslerini vermiş
Ona'da bir helal olsun.

Gördüğüm illerin özellikle egenin LÇELERinin isimleri vardı,
artvinden karsdan malatyadan diyarbakırdan gelenlerin hepsine
Helal olsun
Sosyal ağlarda paylaş

süperdi valla gerekli cevap gereken yerlere gitmiştir. ama YÜZSÜZLER biz zaten sözde değil özdeyiz dedikleri gibi hiç üstlerine alınmayabilir

şunu gördüm ki herkes tayyip erdoğandan gerçekten de nefret ediyor. nerdeyse opera bile yapılabilirdi tayyipe:)

saatlerce ayakta durup/yürüyünce feci yoruldum ama değdi
Sosyal ağlarda paylaş

çektiğim birkaç fotoğraf. aslında video filan da çektim miting sırasında ama upload etmeye değecek pek birşey yok

bu arada şu noktayı atlamadan geçemeyeceğim. etrafımda 70-80 yaşımda dedeler nineler vardı. hepsine helal olsun. hele bir çiftle konustum miting sırasında istanbuldan gelmişler vallahi helal olsun başka birşey demiyorum o yaşta kolay değil anıtkabire yürüyüş kolay olur mu dediler çok yakın kolay olur merak etmeyin dedim ben de:) gel gör ki benim bile canım çıktı onlar ne yaptı bilemiyorum.

miting başlangıcı 11e geliyordu saat
ay-yıldızın altında yine mitingde
biz anıtkabirden dönerken gelenler.

biz miting bitti hadi anıtkabire yürüyoruz dendiğinde hemen anıtkabire yürüyüşe geçtik, ancak anıtkabirdeki asıl kalabalık bizden sonra oluşmuş zannediyorum mitinge gelmeyip direkt anıtkabire gidenler oldu ve miting civarı çok kalabalık olduğ uiçin biraz daha uzakta kalanlar sonradan anıtkabire ulaştığı için baya kalabalık olmuş.

biz anıtkabirden çıkarken bi ara sıkıştı trafik. gelenlerle gidenler, adım atacak yer yok :) bi 5-10dk herkes olduğu yerde bekledi okadar kalabalıktı ki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...