Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Children of Bodom ve Gerçek Hikayesi


Villians

Öne çıkan mesajlar

1960 yılında Finlandiya'daki Bodom Gölü'nde ülkenin en esrarengiz cinayeti işlenmişti. Göl kenarında çadır kuran "Espoo"lu dört gençten üçü öldürülmüş, dördüncüsü ise ağır şekilde yaralanmıştı. Katil bulunamayacak; yaralı kurtulan dördüncü genç bu olaydan sonra bir daha normal davranışlar sergileyemeyecek ve 1960'tan bugüne - akıl hastanesindeki 47 yıllık zorunlu ikametine başlayacaktı. Son yıllarda yeniden yapılan incelemede, katilin dördüncü gencin ta kendisi olduğu kanaatine varılmıştı.

Kafayı yiyen yemeke ölen ölen kalıyor ve katil bulanamıyor
Ve sonra children of bodom bu olaydan esinlenerek kuruluyor....
Bu olayı ilk duyduğumda ve okuduğumda beni çok etkiledi...
Neden piskopatça öldürmek...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bide mümkünse bana fillandiyadan bi hatun getirsene bavula fln koyup :)
olmadi direk alexi lahio'yu getir 2-3 gitar numarası öğretsin bize.

slayer'la birlikte en sevidğim grup diyebilirim cob için. o melodiler riffler alexi'nin sesi insanı başka diyarlara götürüyor... iki eleman da aşmış zaten gitar konusunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
said:
Ve sonra children of bodom bu olaydan esinlenerek kuruluyor....


düzeltmek istediğim birşey var;

1993 yılında "Inearthed" isimi altında 2 demo kaydederler.

1996 yılında bass gitaristleri Samuli gruptan ayrılır.

1997 yılında grup yeni albüm için çalışmalara başlamak ister fakat Janni gruptan ayrilir bunun üzerine yeni klavyeci arayışlarına düşen gruba Helsinki gelir ve grup sonunda albüm hazırlıklarına başlar.

Bunun ardından Inearted'a Spinefarm adına bir teklif gelir. Grup elamanları Belçika'lı şirketten kurtulma yollarına girer ve dağıldıklarını söylerek grubun ismini "Children Of Bodom" olarak değiştirirler.

Doğru olan kısmı ise; grubun bu ismi seçmelerinin asıl nedeni haritada tesadüfen gördükleri Bodom Göl'ü yakinlarinda işlenmiş olan cinayettir

Yani ismin anlamı doğru ama bu olay üzerine kurulan bir grup değildir Children of Bodom.

Sevgiler & Saygılar...

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 02:46 tarihinde, Elderon tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"ben norveç'e gidip o death metal dergilerini karıştırmaya bayılıyorum. böyle toy toy veletler ama hepsinin yüzünde, giyiminde ayrı bir caka; hepsi sert bakıyor filan. bir de her yeni çıkan grup öncekilerden daha şeytani olduğu iddiasında. ya çok komikler. işte ben mesela kafamda bu fikirlerle bir kitapçıda bu tip dergileri karıştırıp gülerken, bir anda dergideki tiplerden birtanesi yanımda bitiveriyor; makyajsız, süt oğlanı ve şöyle diyiveriyor (sesini incelterek):
-merıba bay cooper, bi' imzanızı alabilir miyim acıba? bakın bu da annem.
-e sen şeytana tapmıyor muydun?
-ya öyle ama... işte...
işte bu bebeler çok komikler gerçekten!"

Bravo be Alice Cooper.

kaynak verelim ayıp olmasın: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=10119425
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Norvec black metalin memleketi, finlandiya death metalin. O yuzden karistirmamak lazim zaten : )

Isvec'teyim ben de, benim sehir 4. buyuk sehir mesela ama metal namina cok az sey var mesela, yani tabi yine ara sira otobuse hoparlorde Dimmu Borgir yardirarak giren 4-5 kisilik gotik gruplar oluyo, yol boyunca dinliyolar falan kuduruyorum ben Puritania ile ama simdi adamlara bisey desem saclar joleli gomlek partiye gidiyo tipte oluyorum genelde, utaniyorum : )
Buranin asosyalleri metalci genelde, oyle bi yargiya vardim 3 ay sonunda : )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şahsen death metal'i melodic deathten ayrı buluyorum, o yüzden death metalin anavatanı bence amerikada florida'dır... Death metal bana göre bence sonuna kadar brutal olmalı, bilmiyorum melodic olayını death metalde pek sevmiyorum... CoB , İnfıleymz gibi gruplar gerçekten nefret ettiğim gruplar ve piyasa olma yolunda, death metal'in adını kirletiyorlar bence kesinlikle... ama Norveç'in black metal anavatanı olduğuna başımı eğiyorum çünkü gerçekten öyle ve katılıyorum buna. Finlandiya ve isveçten çıkan death metal gruplarına pek sıcak bakmıyorum açıkçası, enazından melodic death olarak da saymıyorum CoB'u, metal-archives'ta power/speed with harsh vocals olarak yazmışlardı , ki aynen terimi böyle olmalı... Death metal ile alakası yok bence, sonuçta death metal adı üstünde brutal bir müzik olduğunu belli ediyor... Blast beatleri, psikopat riffleri, kafayı bombalayan twinleri vesaire...

Edit : O götik gördüklerin kesin boş beyinli götik özentileri bence... zaten Dimmu bence black metal'i bozmaya yavaş yavaş devam ediyor, Clubber of Filth zaten tamamen bozdu :)

http://www.metal-archives.com/band.php?id=22

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 06:15 tarihinde, MADBOY tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...