Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nvidia geforce 9xxx serisi veya belki de 8900?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Gerçi 8xxx serisi çıktı.
Ama ben 9xxx serisini bekliyorum.
Playstation 3'te 7800GTX varmış, benim pc'de ie 7900GT var.
Ancak DirectX 10 için minimum 8xxx serisinden bir kart almanız gerekli diyorlar.
GeForce 8800GTX çıktı, baya da insan aldı kullandı. Çok seviliyor beğeniliyor.
Ama 768MB belleği varmış. Böyle küsüratlı bellek bana tuhaf geliyor.
direk 1GB bellekli bir ekran kartı almak istiyorum. 16-32-64-128-256-512 diye gitmeye alıştık.
Ayrıca 8800'ler DDR3 bellek kullanıyorlarmış, oysa DDR4'ler çıktı.
Yani 1GB DDR4 kullanan bir ekran kartı bekliyorum.

acaba yaza 9xxx serisi kartlar çıkmaya başlar mı?
peki ya 8900GT/GTX'in çıkma sanşı ne kadar sizce?

şu anki 8800 serisi sanki 7900'u DirectX 10 şeklinde uyarlamak için çıkartılmış gibi geliyor.

Vista, DirectX 10 ve Shader Model 4 için yeni bir ekran kartı almak istiyorum. Ancak yazın ne olacak, bu konuda herhangi bir bilgiye rastlamadım.

Bir de, mesela -atıyorum- 8800GTX alsam, elimdeki 7900GT ile SLI yapılabilinir mi, yoksa SLI için aynı karttan almak mı zorundayız?
Sosyal ağlarda paylaş

atiden güzel bir atak gelecek diye düşünüyorum. tahminimce yazın orta seviye dx10 kartlar çıkar.

ps3 de 7800 olucak evet ama, oyunlar optimize edildiği için çok daha güzel çalışacak. ve iddia ediyorum ki şu şartlarda orta seviye bir ekran kartı ile çok güzel çalışmayacak oyun sayısı 5i geçmez. anlaşıp performans düşürüyorlar kesinlikle bence.

sli sorun için de. benim bildiğim 2 tane aynı karttan kullanmak lazım. uyumsuzluk çıkar.

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 17:05 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi 8800GTX veya 2 ay sonra dx10 destekli başka bi kart almak çok da iyi olmayabilir diye düşünüyorum. dx10 ancak 2008 ortası veya son çeyreğinde falan yaygınlaşır muhtemelen.
Şimdi alıncak bi kart, sadece dx10 destekliyo ve şimdiye kadarki oyunları mükemmel çalıştırıyo olcak. dediğim zamanlarda, yani dx10 yaygınlaşınca çıkan oyunlar şimdiki kartlara kök söktürebilir.
Kısacası, bence acele etmeye gerek yok. Bikaç hafta önce ben de heveslendim 8800GTX falan alayım diye de, sonra bunları düşündüm. Tutup 1000YTL civarı para verip, 1 sene sonra karttan yeterince memnun olmamış olmamak için.
Sosyal ağlarda paylaş

8800gtx için çok erken, okadar para boşyere israf bence. Daha ortada directx10 destekli oyun yok, aylar öncesinden millet almaya başladı, arkadaşımın 800 küsür $ verdiğini biliyorum, okadar paraya bi ekran kartı alıcağıma gider ps3 alırım.

farklı 2 kartla slı yapamazsınız. Ayrıca 7900gt 8800gtx'in yanında hiçbirşey sen bitane daha 7900gt al slı yap yinede geçemezsin performans olarak 1 tane 8800gtx'i.

9xxx serisinin 1.5 senesi var en az. Daha durun yaw ati bile r600 serisini çıkarmadı bu ne heyecan 9xxx fln:).

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 17:35 tarihinde, Laorx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.donanimhaber.com/Nvidia_R600_dogum_hediyesi:/4318/haber.htm

bu habere gore mayısta iki yeni kart geliyor... 8800 ultra ve 8950gx2... ikisi de super ama 8950gx2 tam bir canavar olmus =)... 1gb ram istiyodun bone bunda 2x640mb gddr4 ram var... ati nin yeni cıkacak kartı %15 daha fazla performans vericek diyorlar 8800gtx'e gore, bu kart ise %30 daha fazla performans veriyormus...

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 21:01 tarihinde, kfg tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hmm ilginçmiş epey.
yalnız 8950GX2 çok pahalı olur yav. 1.5 milyar felan :)

rahat olur. Ben 8800(640)gts'e 890 verdim o hayli hayli o parayı bulur.

Düzeltelim gx2 649$ (donanımhaber) bir fiyatla çıkacakmış piyasaya

[ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 12:53 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu kart ların alınma sebebi performanstan veya + 50 fps den farklı bişey. Hafif tatmin gibi :).
Hani o kutusunu açarsın kartın takmadan bi sağını solunu kurcalarsın. o anki duyguları hissetmek farklı bir şey.

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 10:55 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yaf ben de simdi 0 dan sistem toplıcam da, zaten donanım diyince de karacahil bi adamım, size sorayım dedim hazır böle bi baslık bulmusken.

öle abartı grafik isteyen bi oyun oynıcagımı sanmıyorum. normalde 300-400$ arası bişiler alıyım diodum, ama öle zırt bırt yeni ekran kartı cıkınca da deiştirecek biri deilim. muhtemelen 3-4 yıl dokunmam bile.

bu durumda direct 10x destekleyen 8800 serisinden mi almalıyım ben de?

yoksa 200$ a al dandik bişiler, seneye zaten bu ekran kartları baya bi ucuzlar, şimdi verecegin 600$ yerine o zaman aradaki farkla bile cok daha iyisini alırsın?

karar veremedim..
Sosyal ağlarda paylaş

şurda var. 339$+KDV imiş.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1966

deger mi simdi bu paraya, al derseniz alıcam walla ona göre :)

edit: bi de bu normal GeForce 8800 GTS 320MB den farklıymıs. nedir farkı acaba bilen var mı ?

şurda yazıo:
http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2198&cid=3&pg=10

ok farkını buldum, normalinde core clock 500 iken bunda 575 imiş..

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 17:54 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

core2 duo işlemcim yok ama olacak :)

2.4 core2 duo işlemci
2x1gb corsair ram

bunların yanına da dedigin ekran kartını alıcam gibi.

anakart olarak da ASUS P5B P965 LGA 775 düşünüyorum. (129$+KDV)

yukardaki üçünün yanına varsa bi anakart tavsiyeniz onu da alabilirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya bir sey soracam, bu 8800 serisi su anki oyunları bayagı iyi calıstırıyormus ama directx10 olarak orta seviye bir kartmış diye duydum (hatta ign den indirdigim crysis oyun içi videosunda bilgisayar bayagı bir takılıyordu) , o zaman simdi pek iyi bir zaman gibi gozukmuyor ekran kartı almak icin (8800gtx mesela)... bilen biri bilgilendirebilir mi tam olarak ? directx10 yaygınlastıgında (hatta sırf crysis icin bile deger, yaygınlasmasına gerek yok) orta seviye olan bir karta o parayı vermek biraz koyabilir adama =) ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...