Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk dizileri (hoşlanmıyorum)

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Yerli lost geliyormuş başlığını görünce aklıma geldi. altına yazıcaktım ama biraz farklı telden çaldığımı farkettim. nihayetinde ben hoşlanmıyorum bu dizilerden be! ama haklı sebeplerim var. ha bu arada yerli lost geliyormuş,gelsin gelsin.. hoşgelsin

öncelikle yerli dizileri izlediniz mi hiç.. saçma bi soru oldu tabi. farkındayım. retorik bi soru. aslında ben çok izlemem. en azından şimdiki zaman için konuşursak. benim kardeşim izliyor ben -neyazık ki- tvden uzak bi bünyeyim. dizi falan izlerim ama computer vasıtası ile. herneyse okuldan eve gelince vs. kardeşimle konuşuruz -haliyle- ve ben o sırada kardeşimin izlediği dizilere göz atma olanağı bulurum.. dolayısı ile kardeşimin izlediği diziler hakkında yorum yapabilirim.

ha tabi ben her zaman ailemden ayrı yaşayan bir birey de değildim. aile ile beraber yaşarkene de beraber dizi vs izlemek zorunda kalırdık haliyle.. isterseniz benim gözümden bi dizilere bakalım (hatırladığım kadarı ile)

0.perihan abla. (1986 yılında başlamıştı.. 2-3sezon devam ettiydi) süper perihan abla ve mahallede gelişen olaylar. süper bi diziydi.. 0'a koydum çünkü aşağıda yazacağım şeylerle karıştırmayacağım.. bu milat sayılır diyorum ve devam ediyorum

1.bizimkiler (1989 mu ne hatırlamıyorum başlama tarihini)
yahu bu ne işkenceydi be! yani bu mu işkencenin kötüsü idi, evde yapılan pzt okul telaşımı bilemiyorum.. ama hep ütü kokusu+bizimkiler+spor stüdyosu+banyo+tırnak kesme formülü var! kabus gibi diziydi o ayrı.. "benim adım cemil" diyen bi alkolik mi istersin kıl bi yönetici mi.. gıcıklık adına ne istersen mevcuttu bu dizide.. IYYGGHHH!! ben hala bazen kardeşimi gıcık etmek istediğimde bu diziden alıntılar yaparım..
işte ben bu diziyle şunu anladım.. Türk insanı salak karakterli ve karakter sayısı booool olan dizileri seviyor. ayrıca çekirdek kadro her sezon daha da bi genişliyor.. belli bi süre sonra dizinin süresi bu kadar adamı kaldırmaya yetmiyor..

2.süper baba..(1993 valla!) ben bu dizinin başını falan hatırlarımda iyiydi be! sonra artık 2.sezonda mı 3.sezonda mı ne herkes birbirine silah falan çektiydi.. ööle bi sezon finali. işte o zaman ben şunu anladım Türkiyede dizilerde sezon sonunda ya birileri ölür, ya kanser olur ya da trafik kazası geçirir.. şaşırma ve heyecanlandırma faktörü 0'a çok yakın

3.Mahallenin muhtarları: (1992-ühüüüü belki hala bir yerlerde çekiyorlardır!)
hani az önce üstte yazdım ya.. kadro geniş diyei heyecan faktörü 0 diye.. bu ikisinide içerisinde barındırma konusunda üzerine yok.. salak karakterler, salakça bi aşk, kötü espriler, ben aşkım için her şeyi yaparım safsatası.. kötü, çok kötü

4.Sıcak saatler (1997 veya 1998)
sizinle bir tango yapsam ayçöreği gibi mi dans ederdiniz yoksa kiremit gibi belinizi mi silkelerdiniz? tarzı hiç bi bok anlamadığımız ama vaaayy ne laf etti be dediğimiz şimdiki bütün dizilerin başlangıcı budur baba! nasıl salak bişi, nasıl aptalca bi konu.. güya polisiye.. hadi be! çok fos bişiymiş bu.. şimdi düşündümde.. bu dizi dikiş tutturamadıydı kaldırdılardı sonra tekrar koydulardı hatta.. öehh ne hafıza var lan bende!

5.çiçek taksi (1995-1996 falan olsa gerek)
bak ben bu diziyi hiiiç izlemedim sanıyordum.. meğer bu dizi hemen hemen her kanalı gezmiş(miş) arkadaş şööle bi dizi vardı dedi. o zaman hatırladım! kötü bişi yahu.. yine ibiş karakterler, yine saçma konu.. genel bi plot falan da yok..

6.ferhunde hanımlar:(1998mi acep.. nasıl uzun sürdü bu varya bizimkileri geçmiştir)
bunun oyuncuları iyiydi.. tiyatrodan hepsi. tabi her tiyatrocu gibi BAĞIRA BAĞIRA oyunuyorlardı.. "ablacım, canım 2gözüm bak biz mikrofonla çekim yapmıyoruz biz" diyen yok sanıyordum.. sonradan farkettimde tiyatrocular hep tiyatroda oynuyomuş gibi rol kesiyor.. yani;

-Ayşe seninle birlikte olamam ben..(normal bi duruş ve ses tonu ile)
+HAAAH (abartılı bi iç çekme bu) KEMAAL! BUNU BANA YAPAMAZSIN (bold yerde DAHA bi baarır ve abartılı bi şekilde üzülür)

bravoo bravoo ayşe ve kemal, güzel oynadınız.. harikaydınız. farkettiğiniz üzre burada kemal yeteneksiz, kız arkadaşından ayrılacağını bile "ben salata istiyorum" sakinliğinde söyleyen bi şarkıcı ve ayşe ise kendisini hala seyircinin bulunduğu yerden 10ışık yılı uzakta sahenede sana ve bu yüzden diaframdan güç alıp bağıran ve mimikleri anlaşılsın diye göt kaslarını bile üzgün üzgün kasan bi tiyatro oyuncusu.. kasma be abla böyle (aç parantez. amerikan filmlerinin film arkalarını izlemişsinizdir DVDlerde. o kısa belgesellerde film çekiminde plan plan nası kısa çekimler yapıldığını vs görmüşsünüzdür.. işte o çekimlerde kimse kasmaz.. action... //cut.. amca tribe girmez 10sn de işini yapar. ve diper kısa çekime geçilir. budur..)

.... zamanda yolculuk.... (çünkü saat 3,53 ve uyumam lazım)

günümüze gelelim..diğer klasikleri başka bi zaman yazarım..

şu an yayımlanan diziler (dizi için yayınlama daha doğru ya neyse, typo oldu o zaten)

1.fırtına. valla karadenizli bi aile istanbula geliyor bi şekil ve kavuşamayan kavuşsa bile kavga eden çiftlerimiz var ve komedi faktörü olarak salak tiplerimiz var ve ortam kalabalık.. (klasik bi boka benzemeyen türk dizisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor üstte gördüğümüz kriterlere göre)

2.yalancı yarim: şimdi bunun bi güzel olanı var.. ertem eğilmez'in sanırım tarık akan, emel sayın, munir özkul.. allah allah! harika bişi!
bu mu.. efenim şimdi şööle bi sıkış bi masal olsa da siz şöyle beyninizi çıkartıp büyük babaannenizin takma dişlerinizi koyduğu kaba bi yatırsanız salamura olsa orada. siz o sırada türk bi çocuğun kendini italyan olarak tanıttıktan sonra italyada kafasına ödül konmasına ve italyadan türkiye ye gelen bi manyak kadının bu italyaya geri götürmeye çalışırken bu herifin ailesini mafya zannetmesine ve bu herifin sevdiği kızın bu herifin asıl kimliğini bilmemesine falan inansanız. yahu yazarkene bile saçmalık aktı ama özetle böyle bişi. ha buarada italyan sanılan türk aşık çocuk pirates of the carribean dan Jack Sparrow!! ne anlasın ralliden! karmaşayı siz düşünün!
ha salak karakter yok, ortam gene kalabalık ve kalabalıklaşıyor.

3.yabancı damat.
hemen söyleyim bi grup salak karakter var! kadro feci kalabalık! her bölüm başlarına çok büyük olaylar geliyor ve bunlar bişekil kurtuluyorlar bu elim olaylardan.. hadi lan diyor ve voleyi çekiyorum!

ayrıca show tv.de de bi dizi var.. ama onu ben görmemişim fazla. konusu ne bilmiyorum falan..

kısaca bizde dizilerde aşırı salaklaştırılmış ve karikatürize edilmiş salak/lar bulunur. konu fostur yoktur veya (o konuya hiç bulaşmadım ama) ağalık falan vardır. mantıklı değildir yani.. özetle. Bunun dışında kalabalıktır. ama kurukalabalıktır. hikaye de bi plot olmadığı için bu kalabalık bi boka yaramaz. mesela abd dizilerinde kadro kalabalıksa en küçük role kadar hikaye oturur. bizde ise havada kalır. heyecan faktörü mü? niyeki millet seyrediyo işte.. nabız yükselmesi falan gerekli değil, tempo yok! şaşırtma falan 0'a yakın.

kısaca türk dizilerinden hoşlanmıyorum ve boş buluyorum. izleyen beğenen varsa affetsin beni.. şahsi görüşümdür nihayetinde izlemeye devam etsindir.. sallamasındır beni hiç.

son olarak iyi diziler yok mu? dedik ya perihan abla vardı diye, sonra ikinci bahar [1999-2001](aynı zamanda güzel bi jeneriği vardır. biz de genelde jenerikler boktandır) karanlıkta koşanlar (2001-2002)

ha ayrıca son bir şey daha. iyi dediğim türk dizileri kısa diziler. senaryo o kadar yazılmış, çalışılmış... aaa tuttu lan diye aşırı derecede uzatılıp çekiştirilmemiş. tadında diziler. evet

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 04:27 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bir tane iyi dizi olursa bin tane kötü dizi yapıyorlar. milenyum öncesi her diziye koydukları dandik müziklerde de televizyona bakmasanız bile ordan burdan duyup alt beyinde terör estirmeye yetiyor.

yakarım romayıda yakarım diyerek geçen gün cenk erdemde dile gelen keman doğulunun dizisi ve çılgın bediş gibi sanatçı, müzisyen, aktör üçlemelerinide hatırlatmak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

Cok guzel dizilerde vardi ama.

Sicak Saatler ikinci sezondan sonra mi ne sapitti felsefe yapmaya basladi.Maskeli adamlar birseyler yapiyordu.

Super Baba harikayidi laf yok.

Sehnaz Tango vardi o da cok guzeldi.

7tepe Istanbul vardi.TRT de.

ve Ikinci Bahar. En guzel diziydi gelmis gecmis.

Evet Asmali Konak tan sonra diziler sapitti.Cunku oradaki aga temasi yedi bitirdi ekranlari.ATV tore temali Dogu Cografyali dizilerine 5. ekledi. 5 dizi ne demek yahu...
Icim disim Guneydogu Diyarbakir mardin oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya her kanalda 50 tane kürt dizisi var yaa hep töre, cinayet, töre, namus, töre, aşk, töre, krolar, töre, magandalar, töre, yine cinayet, töre, ağa, töre, yine töre diye gidip duran salak diziler.
Baydı ama yaa birisi ya şu senaristleri kılıçtan geçirsin ya da güneydoğuyu haritadan silsin kafayı sıyırıcam ben. Artık yerli dizi yayınlayan kanalları açmak işgence oldu

CNBC-E rlz diyorum geçiyorum efendim. Kasmaya değmez bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

Süper baba gibi dizi türkiyede bir veya iki tane var, başıyla sonuyla müziğiyle çok güzeldi.
Ayrıca bizimkiler gibi bizi çok iyi anlatan ve hala türkiyenin en uzun dizisi olan bir yapımı direk iğrenç olarak nitelemen hoşuma gitmedi.(ki bu ikisi yayınlandığı zamanlarda yabancı dizilerde abuk subuk brezilya dizilerinden ibaretti.
diğerleri konusunda katılıyorum ama seçici olursan izleyecek dizi bulabilirsin.(köprü, hatırla sevgili,ekmek teknesi(ne yazıkki bitti))
Sosyal ağlarda paylaş

eet Shadowa +987213123.. bu ne ya. her dakka biri birini vuruyo bilmem napıyo kurtlar vadisine vahşet katliam diyosunuz da arkadaş bu kadarmı düştü türkiye standartları ?

töre möre anlatan dizilerde aşk var diye bişi demiyolar neymiş aşk ön planda ulan arka planda töre namus ugruna adam kesiyolar nerde kesiyolar kamera arkasında gözükmüyo ondan bişi yapamayız. millet kv yi izleyipte adam vuruyomuş e arkadaş bu dizilerden sonra misal g.dogulu bi arkadaşımızın kız kardeşi var bu arkadaşımız son derece kültürlü entellektüel bi insan bu diziyi izliyo kız kardeşinin sevgilisini vuruyo sebep TÖRE. hay törenizi töbe yarabbim.

ikinci bahar gibi dizi gelmedi ki arkadaş daha kadro bomba konu bomba ailecek severek izliyoduk.

şimdi yeni moda kitaplardan uyarlama senaryolar. izin alıyolar yapabilirmiyiz abi diye yazar diyo taam yapın ya raat olun benden size prob çıkmaz néma problema fln 2 ay geçiyo sonradan ÇALINTI BU ÇALDILAR POLİS moduna giriyo herkez.

yada

senarist eleman öyle abidik gubidik şeyler yapıyo ki mesela kitaptaki bakkal amca var bi anlık bi yerde bakkal amca kızın başını okşuyo alıyo senarist bunu devasa bi aşk yapıyo bu ne saçmalık ya bayıyo diziler artık tv süx ya tamamen süx nickimden utanıyorum dizileri izledikçe..
Sosyal ağlarda paylaş

-ikinci bahar- ve -biz size aşık olduk- gerek oyunculuk gerek senaryo hakikaten cok kaliteli iki yapımdı. bide eskiden xfiles in turk versiyonu vardi. bi bölümünde bi mahallede eve 11 den sonra dönen kızları öldüren bi ruh vardı. onu da cok severdim de 3-4 bölüm sonra iptal ettiler diziyi :).
Sosyal ağlarda paylaş

reyting tabanlı içi boş yapımlara hayır!

kampanya başlatıcam artık.

bir de bunları mütemadiyen izleyen aklı hiç bir halta yaramayan insan kitleleri var. bunlar TV'den gördüğü herşeye inanıp, annesinin, babasının söylediklerine dahi inanmayan tipler. Böyle böyle koyun gibi oldu millet zaten. bir de kalkıp bilgisayar oyunlarına falan laf ediyorlar ki bu beni deli ediyor açıkçası.

rica edicem ikinci bahar tekrar yayınlansın.

yoksa tutucam ZABTI!
Sosyal ağlarda paylaş

ikinci bahar disinda düzgün bi turk dizisine rastlamadim, ne kadar da guzeldi :)

baran boran bedirhan emirhan kemirhan gibin agalarin oynadiği, 2-3 eşli kumali guya guney dogu/ dogu anadoluyu anlatan dizilerden, dicle ve firat gibi nehir isimlerinin cirit attigi,
mankenlerin, şarkicilarin oyunculukla alaksiz, mafyacilik oyunlarini sergiledikleri dizilerden nefret ediyorum.
cennet mahallesini unutmussunuz bu arada, konu bakimindan bu kadar sacmalayan, kadrosunu son doneminde bu kadar bozabilen, KABAK TADI VERMEK deyimini bu kadar dolduran bi başka dizi yoktur. ayrıca ordaki cagla şikel ve alişana kafam girsin.
Sosyal ağlarda paylaş

dizi senaristleri nasil tipler bi bakin, buna sukredin.

baktilar film cekmek zahmetli, gise elde edilmiyor en kolay ne cekilir? dizi kanka!

avrupa yakasi bile para hirsi yuzunden ne hale geldi =/

simdi aynen aileyle olunca evde bir dizi donuyo annem sagolsun her aksam, bakiyorum hep ya dogu sinir temalari ve biyikli amcalar hafif nostaljik ev hanimlarinin gencligine oynamalar falan. bayar.

hande ataizinin ruhsar dizisi iyiydi, o da hande ataizinin giydiklerinden dsfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

kılım hepsine...

bi dikkat edinbakın, bi tane "neşeli" dizi yok!! hep birinin çocuğu hasta, töre evlenmelerine izin vermemiş, sevgilisi hırsızmış kendisi polismiş, birinin anasını satmışlar, diğeri öksüz kalmış, öbürünün kıçı kopmuş... vıccık vıccık... ekran ağlayandan, feryat edenden, ağıt yakandan, intihar edenden, kötü yola düşenden geçilmiyor.

bi zap turu yapın da bakın malum dizi saatlerinde, tv kanalı değil trajediler silsilesi mübarekler...

allah kahretsin be, huzur bırakmadılar insanlarda. millet bunları seyredip seyredip üzülmek, yas tutmak, ağlamak, umutsuzluğa kapılmak iyi ve/veya normal bir şey zanneder oldu. diil kardeşim iyi, yumruk da yesen ayağa kalkacaksın. survival of the fittest, doğa kanunu bu.

uyutuyorlar milleti.. feci kılım. yasaklamak lazım hepsini bence. toplumun duygusallık ayarlarıyla oynanıyor, toplum mühendisliği yapılıyor resmen!

ayol ne hallere geldik. öyle ki, bilinçli yapıyor olsalar bunları, kötüler mötüler ama en azından akıllılar diycem, yine belli bir saygı skorunu tutturacaklar ama, farkında da diil ki dümbelekler. ne ucuza geliyorsa, ne hemen tüketiliyorsa, bu aralar ne gidiyorsa koyun gibi ondan yapıyorlar hepsi.. bildiklerinden de değil yani.

kapıma gelseler eve almam, o derece...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...